Několik let jsem učil filozofii vědy a nyní jsem v šoku na tím, jak vědci prodali své řemeslo korporacím. Každému normálnímu člověku je jasné, že korporace založená za účelem zisku pro akcionáře nebude mít na prvním místě hledání pravdy ve vědě. To sice mají dělat univerzity, ale po jejich vykradení v neoliberální ekonomice wúdů se postupně dostaly pod grantové područí korporací. Podle toho také vypadá stav "kovidové korporátní vědy". Pokud vás zajímá, jak byla věda o člověku pomatená na začátku 20. stol, podívejte se na článek Lidské zoologické zahrady aneb Tiché šílenství vědy. Nemějte to vědcům za zlé, prodávají se tyranům a korporacím jako každý jiný zbabělec a oportunista. Statečných doktorů a vědců je dnes málo, ale jsou a mluví. Podívejte se na skvělou debatu ve francouzské TV, která dnes běhá na všech fórech ve frankofonních zemích. Prof. Christian Perronne patří mezi nestory francouzské vakcinace ve výzkumu a v terénu, pracoval na velkých světových programech očkování v několika zemích.


Novinářští presstituti moderující rozhovor z něj byli naprosto hotoví. Prof. Perronne jim zdvořile a úsměvem vysvětlil, že včelka Pfizer a spol není vakcína podle klasických měřítek, navíc nefunguje a je zásadně problematická co do vedlejších účinků. Takže máme novou čarodějnici na koštěti a tvrdíme, že existuje. To je z hlediska kritické teorie vědy rozhodně zajímavý jev současné pomatenosti rozumu a je třeba jej prozkoumat blíže.

Korporátní vakcíny a čarodějnice

Vrátím se k čarodějnickým procesům, protože jsou důležité pro historii vědy. Historické studie si dobře všimly, že s nástupem tzv. via Modernorum od 14. stol. začíná masové pronásledování čarodějnictví především ve vzdělaných vrstvách. Akademikové se stali společensky účinným nositelem a mocenským nástrojem pro klasifikaci a prevenci tohoto jevu. Čarodějnické procesy produkovaly tzv. biomoc (biopouvoir) popsanou Foucaultem několik století před vznikem průmyslové revoluce, kam datoval její vznik. Až do 18. století existovala objektivní démonologie a čarodějnictví. V tichém šílenství vědců bylo jasné, že je třeba zkoumat, soudit a upalovat čarodějnice. Ale mnozí právníci, kněží, vědci a další rozumní lidé měli trochu kritického rozumu a postupně začali tyto procesy rušit, až vědecky zkoumané "čarodějnice" zůstaly nakonec naživu.

Teď bohužel běží vakcinační agenda korporací a kovidové čarodějnice jsou všude kolem nás. O tom byla minulá série článků (Kovid a globalizační agenda III - Tragédie boje s kovidem). Probíhá mohutné Mobilmachung korporátní propagandy a korporátní biomoci, které manipuluje zbabělé politiky, lékaře a vědce. Takže se podívejme, jak si stojí očkovací agenda ve světě. Vezměme směrodatné a obecně užívané statistiky Hopkinsonovy univerzity z dnešního dne (25.11.).



Chudák EU a USA, očkují jako blázen a kovidu mají také jako blázen. Ale co Afrika a Indie? Jsou chudí, podvyživení, s maximální hustotou obyvatel na jednom místě a v domě, mají špatnou hygienu a lékařskou péči. Tito lidé by měli na rozdíl od nás umírat jako mouchy. Tak jak to, že máme vědci popsaný jev nazvaný The Ivermectin African Enigma ? A co je ještě horší, jak to že farmaceutickými korporacemi démonizovaný Ivermektin ve skutečnosti funguje výborně v Africe? Statistika je bohužel neúprosná. Podívejte se na porovnání zemí Afriky, které očkovaly na západní způsob a chudých zemí, které už léta používají s úspěchem Ivermektin v lékařství.



Připomeňme, že Ivermektin je jeden z nejrozšířenějších léků na světě s celkově miliardovým užitím u lidí i zvířat a má minimální vedlejší účinky. Patent na Ivermektin vypršel v 90. letech. To znamená, že již není schopen přinášet významné zisky vládám ani farmaceutickým společnostem. Jeho výroba stojí přibližně 0,12 US dolarů za tabletu, což z něj učinilo cenově dostupné léčivo pro rozsáhlé oblasti rozvojového světa. Tento měsíc společnost Pfizer uvedla na trh nový antivirový lék Paxlovid, který podle této bohabojné společnosti prý není pouze nově zabalený Ivermectin. Cena přípravku Paxlovid je 529 USD za jednu léčebnou dávku.

Takže začíná být mnohé jasné. Státy, které už léta používají Ivermektin, jej nasadily jako antivirotikum v kombinaci s jinými léčivy. Pro přehled uvádím souhrnnou vědeckou zprávu syntetizující výzkumy z mnoha zemí, které zdvojeným postupem zkoumaly účinky Ivermektinu na covid-19 v Africe (ZDE). Věda se dělá kritickým zkoumáním faktů a ne honem za pomyslnými čarodějnicemi. Ivermektin se v současné době používá u přibližně 28 % světové populace (ZDE).



Na český korporátní blábol ohledně úspěšné Afriky se můžete podívat ZDE. Je to jednoduché, milý Watsone. Podívejme se na země, které už léta používají Ivermektin a zjistíme, jak si stojí v případě covidu. A nejlépe je provést srovnání v jedné zemi, kde se praktikovaly dvě rozdílné léčby covidu a budeme je sledovat na časové ose.

Případ Indie: Uttarpradéš versus Kérala

Nejlidnatější subkontinent světa používá Ivermektin celá desetiletí. Tvrzení, že škodí lidem, je v této zemi považováno za pomluvu a je nemilosrdně žalováno. Podívejte se, co hrozí indické šéfce WHO za klamání veřejnosti, viz krátké zprávy ZDE. Nyní si projděme dva indické státy, které ukazují celkem jasně, co se děje. Ze série lékařských článků je důležitý tento ZDE, protože obsahuje shrnutí kompletních dat a důležité odkazy.

Shrňme celou sérii článků jednoduše. Pokud se podíváte na míru pozitivity testů ve státě Kérala (31 mil. obyv.), tak po zavedení Ivermektinu klesla z více než 25 % na 10 % a zůstala stabilní. Od poslední změny medikačního protokolu, která odstranila Ivermektin, se míra pozitivity zvyšuje. Za necelé dva týdny míra pozitivity vyskočila a v době psaní článku byla nad 15 %, což je nejvyšší hodnota za poslední dva měsíce. Kérala použila Ivermektin jen jako vedlejší lék na těžké případy, začala očkovat na západní způsob a dopadla jako Západ.

Uttarpradéš (215 mil. obyv.) poráží všechny ostatní státy (kromě Biháru) s nejnižším počtem úmrtí na covid a infekcí díky včasnému a preventivnímu používání Ivermektinu ve všech rodinných kontaktech. Tento stát má jen 4,9% proočkovanost, což je jeden z pěti nejnižších podílů ze všech států v Indii. Naopak Kérala patří mezi pět nejlépe proočkovaných států. V Kérale je očkováno 70 % občanů starších 45 let a téměř 56 % obyvatel má za sebou alespoň jedno očkování. Dne 15. srpna bylo v Kérale zaznamenáno 18 582 z 32 937 nových případů a 102 ze 417 nových úmrtí v celé Indii. Naproti tomu ve státě Dillí, kde se používá Ivermektin a má téměř stejný počet obyvatel, bylo zaznamenáno pouze 53 nových případů a nula úmrtí. Připomínám, že Uttarpradéš a Kérala mají zhruba stejnou hustotu obyvatel (820/km2). Ve státě Uttarpradéš, který má téměř osmkrát více obyvatel, bylo zaznamenáno pouze 30 nových případů a jedno úmrtí. V USA konečně jedna chytrá hlava udělala srovnání Uttarpradéše s Ivermectinem versus USA s Pfizerem (336 mil, 35 obyv./km2) a dospěla k hodně jednoznačným závěrům (ZDE).

Lékaři mohli ve třech indických státech přesně sledovat nasazení vakcín a porovnat je s působením místní léčby prováděné kombinací dostupných a laciných léčiv. Medikace podle jednoho z indických státních lékařů vypadá následovně. Je to článek v hlavních indických novinách psaných anglicky (ZDE).

S odkazem na předloňské zveřejnění výsledků randomizované kontrolované studie s použitím Ivermektinu ve třech dávkách u primárních kontaktů COVID-19 Dr. Manikappa uvedl, že u 93 % primárních kontaktů, které dostaly Ivermektin, se nevyskytly žádné příznaky a u 58 % primárních kontaktů, které Ivermektin nedostaly, došlo k rozvoji příznaků pandemie: "Čtyřnásobná terapie zahrnuje Ivermektin 12 mg v jedné dávce, doxycyklin 100 mg jednou denně po dobu čtyř dnů, zinek 50 mg jednou denně po dobu čtyř dnů a vitamin D3 jednou týdně. Ivermektin, doxycyklin a zinek se mají opakovat každých 14 dní a vitamin D3 každý týden s monitorováním hladin v krvi. Synergický účinek těchto léků působí tak, že zabraňuje množení viru a také zastavuje průnik viru do lidských buněk. Thomas Borody, australský gastroenterolog, který je známý léčením žaludečních vředů pomocí trojité antibiotické terapie, odhalil, že jedna skupina v Jižní Americe, která dostávala kombinovanou profylaxi Ivermektinem, se nenakazila koronavirovou infekcí, zatímco ostatní ano," řekl. Pokud jde o vedlejší účinky, Dr. Manikappa uvedl, že Ivermektin se používá u 3,7 miliardy lidí proti střevním parazitům a byl shledán bezpečným. "Nejedná se o žádný nový lék. Již se používají k léčbě různých onemocnění a byly shledány bezpečnými. Může je předepsat každý lékař, aby zvládl pandemii," řekl Dr. Manikappa. Na dotaz ohledně zákonných pokynů pro používání těchto léků uvedl, že Indická rada pro lékařský výzkum (ICMR) sice se zpožděním, ale přece jen přišla s novými pokyny doporučujícími Ivermektin.


Jde o strojový překlad a pokud zaujal české lékaře, najděte si originál a hlavně se podívejte na dávkování a celkový postup léčby. Současné platné vládní nařízení Indického ministerstva zdravotnictví pro všechny lékaře aplikující Ivermektin pro léčbu najdete anglicky (ZDE v PDF), je z 28.4.2021. Léčba je popsaná v kap. 6 sice stručně, ale je to vládní vyhláška k celkovému potírání epidemie a platí pro všechny léčitele i na venkově, kde nejsou lékaři.

Vezmeme koště a letíme na Gibraltar

Za filozofii vědy bych řekl, že když nikdo neviděl živou čarodějnici na koštěti, je lépe začít zkoumat fakta místo korporátních bludů. Jako protiklad dávám příklad britské námořní kolonie na Gibraltaru. Proočkovanost této strategické vojenské enklávy je kolem 120 %, mnozí lidé jsou už po třetí dávce. Graf je ze dneška.



Takže buďme rádi, že zatím velmi rozšířená varianta Delta je podle WHO asi 3x méně smrtelná, než první varianty covidu. A bez komentáře nechávám celou polemiku kolem vakcín, kterou se snažil placeným novinářům hezky vysvětlit prof. Perronne. Mimochodem, jeho rešerše k účinkům "experimentálních léčiv" (nepoužívá slova "vakcína", jak víme) mají cca 60 stran zdrojů.


PS, o dva dny později.
Jak sami vidíte, video bylo na Youtube zcenzurováno, protože mělo velký ohlas. Prof. Perronne mezitím napsal otevřený dopis k občanům Švýcarska, kde bude referendum ohledně vakcinace. Dopis máte francouzsky ZDE a alternativní adresu na smazané video ZDE. Nahrávku máme v redakci uloženu, ale nemáme na ni autorská práva.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč. Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!