Byl jsem jeden ze 126 signatářů prohlášení Demokracie pro všechny, kterým Hnutí za občanskou svobodu (HOS) žádalo demokracii a zrušení vedoucí úlohy KSČ. Tím vznikla v ČSSR v říjnu 1988 první politická platforma opozice, protože Charta 77 bylo hnutí výslovně zaměřené na plnění Helsinského procesu v otázce občanských svobod a lidských práv. Hlavní estébák Alojz Lorenc, alias po mafiánské privatizaci Klause a spol zaměstnanec slovenské Penty, de facto řídil StB od roku 1988. Tehdy mu byly podřízeny hlavní oddělení kontrarozvědky a tím i boj proti tzv. „vnitřnímu nepříteli“. Lorenz měl na starosti protišpionážní, ekonomickou, vojenskou i politickou kontrarozvědnou práci v celém státě. Ergo kladívko, tento zajímavý pán osobně podepsal rozkaz, kterým nás StB zatkla za manifest HOS a pak zadržela dvakrát na 48 hodin. To bylo nezákonné i na tehdejší, málo zákonné poměry. Proto mohl být generál Lorenz souzen a směšně odsouzen po roce 1989, i když nikdy nešel sedět natvrdo. Seděl totiž v kanclu Penty a v cizí, zcela oddělené slovenské zemi. Lorenz sice vydal pokyny k polistopadové skartaci materiálů StB, ale nemohl skartovat na justici ten jím podepsaný rozkaz k našemu nezákonnému zadržení. To byl jiný resort a na takové „detaily“ už po listopadu 89 nikdo neměl čas.

Precedens generála Lorenze má zásadní charakter. Kdo z armády, soudců a vnitra není blbý, ten to jistě pochopil. Ukrajina je ve válce s Ruskem, vojenské české myši mají pré. Jistěže plní příkazy NATO o zajištění „kybernetické bezpečnosti“ v jejímž rámci stopli nezávislé české weby, včetně našeho. Jenže milí soudruzi, až jednou soudy a žaloby proběhnou, pak se s velkou pravděpodobností potvrdí, že jste porušili ústavní svobody. Jenže ty máte podle služebního zákona chránit vlastní výplatou, a dokonce i vlastním životem. Od kriminálu vás bude dělit ten výše uvedený „Lorenzův papír“. Tedy fakt, že jste si nechali ministerstvem vnitra pod vedením Mgr. Bc. Víta Rakušana podepsat dokument o tom, že vám odsouhlasil nezákonnou činnost, která vedla k reálnému ohrožení ústavně zaručených občanských práv a svobod. Kdo tento papír podepsal, ten snad půjde jednou sedět. Osobně nevěřím, že zpravodajci a lidi v armádě jsou tak pitomí, že diverzní akci na internetu typu "Barbarossa" provedli na vlastní pěst. Pokud ano, tak půjdou sedět oni. Předpokládám, že nezákonnou činnost tak zásadního rozsahu, tedy mimosoudní vypnutí a DDoS útok na cca 20 nezávislých webů v ČR, nedělali na vlastní triko. Takže soudruzi v armádě, na vnitru a možná i na prokuratuře, dobře si ten papír s podpisem útoku na demokracii schovejte. Dne 25. února 2022 skončila v Česku demokracie a nastala doba dalšího útlaku. Ten někým podepsaný papír je vaše propustka z kriminálu. Kdo to podepsal, ten snad půjde jednou sedět, až tu zase bude demokracie.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč. Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!