Demokratická senátorka Elizabeth Warrenová bude s velkou pravděpodobností jmenována předsedkyní senátního bankovního výboru (Banking Committee), který dohlíží na implementaci klíčových zákonů v oblasti bank a hedgeových fondů jako Dodd-Frankův zákon a další bankovní regulace. Jde o vítězství progresivních demokratů.

Historie této senátorky stojí za zmínku. Republikáni napojení na Wall Street se snažili dva roky, aby této profesorce práva z Harvardu zabránili stát se šéfkou Consumer Financial Protection Bureau, vládní agentury chránící zájmy občanů v otázkách financí, spotřeby a kontroly obchodních řetězců. Warenová se nevzdala ani neznechutila. Profesorka práv šla do voleb v Massachusetts za demokratickou stranu a s podporou veřejnosti porazila republikánského senátora Scotta Browna v nejdražší kampani roku 2012, do níž Wall Strett a republikáni investovali maximum.

Paradoxním výsledkem jejich snahy je jmenování Warrenové do klíčového úřadu kontrolujícího finanční průmysl a bankovnictví v USA. Warrenová je kandidátkou normálních Američanů a už léta hájí jejich občanské zájmy.