Daňové oázy na černé listině EU

Evropská komise připravila akční plán boje proti daňovým oázám. Problém bude mít i Švýcarsko. Odhaduje se, že každým rokem zmizí v daňových oázách 1 bilion euro, nebo chcete-li, 2 000 euro na jednoho obyvatele EU. Komisař pro daňové záležitosti EU Algirdas Semeta představil ve čtvrtek akční plán boje proti obcházení daní a únikům do daňových rájů. Návrh obsahuje 30 opatření k uzavření děr, kudy odplývají peníze z EU, dále opatření k posílení pravidel, předávání informací a zlepšení komunikace mezi jednotlivými členskými státy. Komise připravila zatím pro jednotlivé státy doporučení, jak postupovat. To může však připravit horké chvilky i Švýcarsku, píše deník Neue Zürchner Zeitung 6.12.2012.

Pozn. redakce
Už aby to bylo. Ministr Kalousek bude mít jistě radost, když nechal zrušit dokonce i daň z dividend. Podle odhadů přichází naše pokladna ročně díky výkonům minsiterstva financí cca o 200 mld korun. Není se co divit, že pak nemají děti ve školách ani zákonem určené pomůcky k výuce, protože "stát musí šetřit"!!!

Dokument EU: Národní parlamenty škodí Evropské unii a mají být zbaveny moci

Jednou jsme to už slyšeli. Od italského premiéra Montiho, který včera ztratil důvěru. Nyní je to oficiálně. Evropská komise chce využít současné krize, aby provedla reformu národního parlamentarismu. Ať si jednotlivé státy své parlamenty využívají, pro Evropskou unii jsou však zátěží. Proto chce Evropská komise v budoucnu prosadit, aby se důležitá rozpočtová opatření přijímala nikoliv na úrovni států, ale Evropským parlamentem.

To nepřekvapuje, poněvadž poslední konflikt, týkající se dodatečného navýšení finančních prostředků pro stávající období o 9 mld. euro nakonec komise probojovala a Evropský parlament schválil "jenom" navýšení o 6 mld. euro. Přitom hospodaření EU již několikrát za sebou nebylo schváleno auditory. Za rok 2012 není možné proplatit všechny účty, část úhrad bude muset být přes schválených dodatečných 6 mld euro převedeno do roku 2013.

Rozhodnutí o schvalování rozpočtů bude znamenat ale současně direktivní naordinování "reforem" jednotlivým státům. Otázkou je, jakých "reforem"...

Paříž už nebude městem světla

Francouzské ministerstvo životního prostředí chce, aby obchody a úřady od července vypínaly svá osvětlení. Je potřeba šetřit. Penězi i energiemi. Tím se stává slogan "Paříž - město světla" passé. Odpůrci opatření se však obávají, že utrpí návštěvnost města a tržby z cestovního ruchu, což se týká především malých a středních podnikatelů.
Zdroj: Deutsche Wirtschaftsnachrichten 7.12.2012

Salcburk: Úřednici na radnici se podařilo prospekulovat 340 miliónů euro

Úřednice ve vedoucí pozici finančního odboru města Salcburku měla údajně způsobit městu ztrátu 340 miliónu eur. Je to další případ po Linci, který hýbe rakouskými médii. Tato vedoucí finančního odboru prováděla od roku 2001 riziková rozhodnutí o umístění finančních prostředků města na finančních trzích na vlastní pěst.

První ztráty se jí podařilo převést na zvláštní účet a doufala, že tyto ztráty vyrovná z příští spekulace, což se jí nepodařilo a ztráty se dále kumulovaly. Kontroly nic nezjistily, poněvadž nepřišly na falšované podpisy na protokolech a účetních dokumentech, které měly všem operacím dát zdání legitimity. Salcburk je v šoku.
Zdroj: http.//www.krone.at/

Pozn. redakce
Jak je vidět, věta " peníze dělají peníze" se hluboko zahnízdila i v mozcích lidí, pracujících s daňovými příjmy obyvatel a hazard už prosákl do nejvyšších pater politiky. Stačí se podívat na pražské finanční génie a jejich finanční kouzelnictví. Bankrot a tunel Key Investments se týká Prahy 6, 10 a 13 a ohrožených financí ve výši půl miliardy.