Již minimálně 5 automobilů s cestujícími, kteří využívali službu softwarové aplikace Apple Maps (hojně kritizovaná náhrada za Google Maps) firmy Apple, uvízlo v divočině australského národního parku Murray Sunset. Tento přírodní park leží v severozápadní části státu Victoria a podle webových stránek parku patří k jedné z poměrně mála oblastí, kde životní prostředí je člověkem téměř nedotčené. Je známý svou otevřenou krajinou, úchvatnými západy slunce a izolaci nabízející rozlehlostí. Zajímavostí jsou Růžová jezera, jejichž barvu způsobuje červené barvivo (karoten vylučovaný řasami) a díky nimž se tato oblast až do roku 1975 řadila k hlavním střediskům těžby soli. To, co jezera a vlastně ani park nenabízejí, je dostatek pitné vody. Ta je zde vzácná a to při teplotách dosahujících až 46 °C není příliš dobrá zpráva. Zvláště pokud máte namířeno úplně jinam!

Cestující, které chybná mapová aplikace navedla do středu nádherné, ale nebezpečné divočiny, mířili do města Mildura, místa ležícího zhruba 70 kilometrů severovýchodně od Murray Sunset parku. Někteří strávili až 24 hodin bez vody a jídla než byli zachráněni australskou policií. Jeden z cestujících se dokonce dostal tak hluboko do nitra parku, že mu trvalo celých 24 hodin vůbec se dostat k signálu, aby si mohl pomoc zavolat.

Policie australského státu Victoria již firmu Apple na tento problém upozornila a doufá, že bude vyřešen, protože v létě se podmínky pro přežití nevybavených, náhodných turistů zhorší.