Když se podrobněji podíváme na příčiny mravního, ekonomického, sociálního atd. úpadku v ČR, společnou příčinou se nám ukáže korupce.

Proč asi politici nesnížili přehnané výkupní ceny solární elektřiny poté, co výrobní ceny zásadně klesly?

Proč jdou politici tak na ruku vymahačským firmám a exekutorům, kteří mohou zvýšit dlužnou částku na desetinásobek? Porušit Ústavou dané domovní právo, jehož porušení jinak musí i u vrahů povolit soud?

Proč mohou banky a pojišťovny prakticky libovolně měnit podmínky smluv?

Proč mohou vodárny, energetické závody atd. masivně zdražovat a nikdo jim v tom nebrání?

Proč, když ne kvůli zkorumpovanosti politiků a církví, mohl projít tunel století s církevním krytím proti vůli 85 % národa, který nás bude stát stamiliardy?
Proč politici nepotřebovali vyčíslení, za co vydávají 59 miliard v hotovosti?
Proč zajistili, aby vydávání nemovitostí mohlo probíhat bez dohledu soudu?
Proč politici dávali odškodnění i církvím, které v inkriminovanou dobu neexistovaly?

Proč na nás vláda ušila s fondy důchodovou reformu, ze které se nedá vystoupit a kvůli inflaci bude velice pravděpodobně pro účastníky ztrátová?
Proč vláda nechala touto reformou tunelovat společný penzijní fond?

Proč se u nás staví nejdražší dálnice?

Proč vládní politici ponechávají anonymní akcie, ačkoliv každý ví, že právě přes anonymní společnosti politici přihrávají zkorumpované státní zakázky sobě nebo svým kmotrům?
Proč je to tak důležité, že Karel Schwarzenberg anonymní akcie podporoval i při své prezidentské kampani?

Proč nejsou šmejdi podvádějící důchodce souzeni podle trestného činu podvodu?

Vládní strany naprosto systematicky pomáhají korupčníkům tunelovat majetek občanů ČR, dělají z občanů snadnou kořist pro všelijaké zloděje a šmejdy.

Levice obvykle tolik nekrade – v nárůstu státního dluhu a zvyšování daní je Schwarzenbergův Kalousek jasným mnohanásobným rekordmanem. Levice tak nekradla - životní úroveň rostla, nicméně padni komu padni, že pane Nečasi?

Zkorumpovanost dosáhla té míry, že i přes nárůst produktivity práce (také díky vědě a technice) životní úroveň všech, kromě největších cca 10 korupčníků, klesá stále se zrychlující měrou, takže i menší korupčníci mají menší příjmy, díky tomu, že u nás jako v jediné zemi ve střední Evropě klesá HDP a další makroekonomické ukazatele.

Můžeme se, stejně jako pan Povondra, tvářit, že se nás to netýká, a potom zděšeně a překvapeně zírat na mloky, pardon rozpadlé zdravotnictví, školství a celý stát. Potom už bude pozdě i pro blízké miliardářů, až budou potřebovat zdravotnictví! Miliardáři domluvte se, nařiďte politikům, ať i oni kradou alespoň trochu s rozumem.

A hlavně pane prezidente, odvolejte tu zkorumpovanou vládu, než církevním tunelem bez soudů rozkrade většinu polí a lesů (korupčníci si vzájemně všechny požadavky bez soudů schválí jako oprávněné), a jmenujte úřednickou poctivou vládu – pokud jí vysloví parlament nedůvěru, bude pověřená vládou do jmenování nové vlády. Nová vláda bude jmenována hned po volbách – Sněmovna může nové volby vyhlásit třeba hned, pokud by se jí nechtělo čekat rok - jinak ČSSD 120 hlasů k rozpuštění Sněmovny nenajde.

Pane prezidente, slíbil jste STOP zkorumpované vládě – proto jsme Vás volili – tak prosíme, držte slovo!