Maminka žila ještě dlouhou dobu a stále chránila svým tělem dcerku před střepinami granátů.

Vojáci armády Novorossije se rozhodli pečovat o dívenku Dianu P., která jako jediná přežila poté, co se auto, ve kterém jela její rodina, dostalo pod dělostřeleckou palbu ukrajinských ozbrojených sil. Dlouhou dobu ji vlastním tělem chránila před střepinami granátů matka a později ji našel raněný voják armády Novorossije – právě jemu se podařilo předat ji do péče lékařů.



Když automobil zasáhl velkorážní granát, rodičům Diany se ještě podařilo opustit automobil. Otec zemřel prakticky hned, střepina granátu mu poškodila plíce, ale matka ještě dlouhou dobu chránila svým tělem dcerku. To Dianu zachránilo, později jí lékaři objevili jen jedno střelné zranění na ruce. Nyní žije u babičky Ljubov Nikitičny P. v Chrcizku.

„Diana mi potom řekla, že uviděla na cestě velkou lodičku, ale maminka jí řekla, že je to tank. O mamince se jí často zdává a nedávno se jí zdálo, že s ní jde po cestě, proti nim jedou tanky, a ona sama, stejně jako postava jejího oblíbeného multíku (hovor. multiplikační film, pozn. překl.) ‚zmrazila‘ všechny špatné strýčky,“ vypravuje Ljubov Nikitična.

Očitým svědkem rozstřílení automobilu s Dianinou rodinou se stal raněný voják Novorossije. Pod palbou se dokázal připlížit k autu a navrhl mamince dívenky, že jí převáže rány, ale ona pomoc odmítla a jen stále opakovala: „Zachraňte Dianku.“ Právě ona mu předala spojení na babičku dívky, nato voják vzal dívenku s sebou a dlouhou dobu se společně skrývali v blízkém poli.

„Tento voják mi potom vyprávěl, že Taťána (maminka dívenky) si při pohledu na mrtvého muže a starší dceru uvědomila, že už nechce žít,“ sděluje nám babička. V noci se Dianě udělalo špatně, zvedla se jí teplota. Voják zjistil, že někde v poli stojí obrněný transportér a nedaleko od něj sedí u ohně vojáci. Řekl dívence, aby šla k nim, protože neměl ani jídlo, ani vodu, ani léky. Ale Diana udělala pouhé dva kroky a vrátila se s pláčem zpět, říkala, že chce k mamince.

Následujícího dne je oba objevili novorossijští vojáci. Diana byla dopravena do doněcké nemocnice. Prvního září oznámila babičce její vzdálená sestřenice, že na internetu objevili Dianinu fotografii a informaci o místě, kde se nyní nachází. Později se s babičkou spojil voják, který ji zachránil.

Nyní život dívenky už nic neohrožuje, novorossijští vojáci a vládní orgány Doněcké lidové republiky jí pomáhají léky a potravinami. Ukázalo se však, že se v důsledku prodělaného traumatu se zhoršilo její chronické onemocnění. Nyní je pod stálým dozorem lékařů i psychologů DLR. Protože Diana zatím nebyla soudně svěřena do pěstounské péče své babičky, nedostávají žádné sociální dávky, ale představitelé ozbrojených sil Novorossije jim přislíbili, že tento problém v nejkratší době vyřeší.

Zdroj: http://lifenews.ru/news/142217