Východní Němci mají pocit, že byli považováni 25 let za Němce druhé kategorie. Přestože jejich hodinové sazby za práci jsou podstatně vyšší než v České republice, jsou uzákoněny v oficiálních tarifech níže než tarify za hodinovou mzdu za stejnou práci ve starých spolkových zemích. Totéž se týká důchodů. I zde existuje tzv. „odpočet“, tedy trest za život na východě, který snižuje jejich penze. Samozřejmě to vše, společně s narůstající nezaměstnaností v této části Německa, vyvolává nespokojenost.

Ženy mají o důvod k nespokojenosti navíc, protože trestány za to, že nejsou dost "ekonomicky produktivní". Prostě ztrácíme čas rozením a výchovou dětí, místo generování kapitálu na stáří, jak to chce současný iracionální ekonomický systém. V Evropě navíc přibývá důvodů, proč nemít děti. A tak se není co divit, že vymíráme. Jak svého času říkal Evropany spoluzavražděný Kaddáfí: „Muslimové nemusí přece útočit na Evropu, ta bude dobita dělohami muslimských žen“.

Lidé mají obavy z přílivu imigrantů, super levné pracovní síly z Afriky. To snad pochopí každý normální a racionálně uvažující člověk. Nepřekvapuje proto, že vznikla iniciativa PEGIDA: „Patriotičtí Evropané proti islamizaci Evropy“, která organizuje každé pondělí demonstrace po vzoru demonstrací v Lipsku roku 1989. Minulý týden se zúčastnilo demonstrace v Drážďanech 10.000 účastníků, toto pondělí jich bylo již 15.000. Proti nim jsou organizovány protidemonstrace skupin „Drážďany pro všechny“ a „Drážďany bez nácků“. Této protidemonstrace se v pondělí zúčastnilo 6.200 lidí, což ukazuje na slábnutí účasti proti minulým týdnům. V každém případě tyto demonstrace stojí daňové poplatníky rovněž dost peněz, poněvadž na pořádek a klid dohlíží vždy přes 1000 policistů.

Angela Merkelová demonstrace v pondělí ostře odsoudila: „V Německu je svoboda shromažďování, ale není zde žádné místo pro hecování a pomluvy“. Milá Angelo! To byste především měla sdělit svým partnerům, zkorumpovaným médiím, které šíří éterem děs a hrůzu před islamistickým terorismem, který je dílem vaší a americké imperiální politiky. Naprogramovaný „Střet civilizací“ dle Samuela Huntingtona z 90. let, pak redakce na 11. září 2001, režírovaný seriál „arabských revolucí“ a barevných revolucí po celém světě za účelem rozeštvat etnické skupiny proti sobě. To všechno přináší své květy zla nyní i do samotného srdce Evropy. Vždyť o to šlo! Jinak by nemohla být zavedena jedna světová fašistická korporátní diktatura, k jejímuž nastolení má právě napomoci v Evropě právě Německo. Německo profitovalo z pádu berlínské zdi a železné opony ekonomicky nejvíc a pro demokratizaci Evropy neudělalo skoro nic a nyní vzhledem k Rusku a Ukrajině dokonce dělá pravý opak míru. Navíc je ekonomicky silné a korporace z USA se postarají o to, aby přineslo opět nějakou oběť. Ale Němci tuto strategii neprohlédli. Stejně jako Japonsko budou opět hnáni do zbrojení a do války.

Americký emeritní profesor sociologie James Petras zkoumá konfrontační kurz USA a NATO proti Rusku a předhazuje Angele Merkelové, že navazuje na agresivní politiku Drang nach Osten nacistického Německa. A to ani nepíše ve své eseji o smlouvě TTIP. Tu chce Merkelová prosadit proti všem a za každou cenu. Označuje ji za stejně důležitou jako je samotná existence Evropské unie a eura. Jeho šestistránkovou analýzu si můžete přečíst anglicky zde.