Poradce Petra Porošenka Jurij Birjukov umístil na svém Facebooku následující zprávu.

"Vyřvávají "Sláva Ukrajině", říkají každému, jací jsou velcí vlastenci. Jsou to nejlepší stratégové v moderní historii, kteří jsou schopni zničit nepřátelské obrněné transportéry silou mysli. Samozřejmě, že jejich stránky jsou plné národních symbolů. Bydlí v Ivano-Frankovsku, Ternopolu, Zakarpatí a na Volyni. Pohrdají slabostí kyjevských úřadů, vášnivě komentují prezidentovy projevy. Zuřivě argumentují, že používání ruského jazyka je důkaz práce pro Rusy.

A taky jsou to zbabělí parchanti...

Stáhnou ocas mezi nohy, ukryjí se před vojenskými správami, změní své telefonní číslo, vezmou svých pět švestek a utíkají do Rumunska, Maďarska, na Slovenskou nebo do Polska. A spokojeni se svou vyčůraností tam zůstanou.

Dostal jsem první zprávu o plnění plánu 4. vlny mobilizace. V celé zemi, v každé oblasti.

A NEMŮŽU TO POCHOPIT! Nemohu pochopit ty fráze, nemohu pochopit ta fakta.

…Starostové 14 vesnic odmítli převzít povolávací rozkazy
…57 % pozvaných branců z Ivano-Frankovské oblasti se nedostavilo k odvodu
…37 % pozvaných branců z Ivano-Frankovské oblasti opustilo území Ukrajiny
…Starostové v Ternopolské oblasti otevřeně sabotují činnosti odvodních komisí, informují místní ze svých a okolních obcí v případě, že se v oblasti objeví zástupci vojenské správy
…Starosta Konjuch v Kozovské oblasti píše, že si místní objednali dva autobusty a den před odvodem odjeli do Ruské federace
…Pouze 3 lidé ze 105 obdrželi povolávací rozkazy v obci Kolčino v Mukačevské oblasti v Zakarpatí: 9 lidí nesídlí v místě trvalého pobytu a 93 lidí odjelo během ledna na sezónní zemědělské práce
…17 % z celkového počtu branců Černovecké oblasti překročili státní hranici v posledních 30 dnech. Z neveřejných zdrojů je známo, že hostely a motely v příhraničních oblastech Rumunska jsou zcela obsazeny ukrajinskými odmítači vojenské služby
…19 % branců odmítlo vojenskou službu z náboženských důvodů, ačkoli v minulých letech dosahovalo procento odmítnutí z tohoto důvodu 7 promile.

Patrioti, kurva. Bojovníci světla, kurva. Zbabělé děvky!

Plnění plánu mobilizace v Oděské, Nikolajevské, Chersonské, Záporožské, Dněpropetrovské, Čerkaské, Žitomirské a Kirovogradské oblasti je v pohodě. A ano, mimochodem, stejné to bylo během 2. a 3. vlny mobilizace. Plnění plánu mobilizace v neokupovaných částech Doněcké a Luhanské oblasti je v pohodě!!!

Vysvětlete mi to, nemůžu to pobrat!!! Pochopil bych, kdyby se věci nedařily v celé zemi. No, #GeneralsAreFaggots a tak. Měli bychom však bránit naši vlast pouze kvůli dobrým generálům, do čerta? Budeme bydlet v Rumunsku????

Proč to nemá žádný dopad na kluky z Oděské nebo Nikolajevské oblasti, ale má to silný dopad na jemné povahy těch zkurvených vlastenců ze západní Ukrajiny? VYSVĚTLETE MI TO!”


Jurij Birjukov o chvíli později svůj příspěvek smazal. Video ani tento odkaz na Facebook s ním nemá nic společného, jen mají ukázat, o jakou osobnost se jedná.

Zdroj: LiveLeak, překlad: Stan