Republikánský guvernér Scott Walker ze státu Wisconsin měl opravdu šťastný den. Ve čtvrtek 28. 2. 2015 řečnil na sjezdu postarších republikánů Conservative Political Action Conference (CPAC), kde se mimo jiné rozhodují prezidentské nominace. Dostal z pléna obligátní republikánskou otázku po terorismu ISIL. Toto hnutí sice republikáni svou pitomostí založili a nyní v Sýrii a Iráku i vojensky podporují, viz článek Absurdní politika Západu ohledně teroristů ISIL. Ale v USA nikoliv, tam je ISIL stále ještě nepřítel. Walker zaperlil na konci projevu, viz toto video.


Řekl doslova: "Když jsem zametl se 100.000 demonstranty, klidně to udělám i se zbytkem světa." Těch "sto tisíc" byli odboráři AFL-CIO ze státu Wisconsin, kterým tento republikánský guvernér sebral v polovině února rozhodnutím republikány ovládaného parlamentu garantovaná práva na práci i na minimální mzdu. Republikáni prosadili rozhodnutí poeticky nazvané "Right to work". Jde o nejhorší útok na odborářská práva za posledních 50 let. V roce 2011 ustál tento guvernér kampaň odborových svazů za jeho odvolání, nyní přešel do protiútoku. Republikáni v USA chtějí postupně zničit odbory. Tento zákon fakticky sníží mzdy ve veřejném sektoru, vezme státní garance na důchody a povede k nižší minimální mzdě.

Guvernér za sebou nechal miliardy dluhů a vysokou nezaměstnanost, ale to vládnoucí jedno procento nijak netrápí. Nyní srovnal odboráře ve vlastním státě s teroristy a na sjezdu dostal bouřlivé ovace. Odborové svazy AFL-CIO chtějí po guvernérovi veřejnou omluvu:



Spisovatel Sinclair Lewis: "Až přijde fašismus do USA, bude zahalený do vlajky a ponese kříž."

Připomeňme nástup Hitlera k moci 1933. Německé korporace daly tomuto populistickému politikovi a bývalému vojákovi politickou a finanční podporu v momentu, kdy prohlásil, že zničí odborová hnutí a povede militaristickou politiku k získání východních území (tzv. "Drang nach Osten").