Podívejme se, jak se válčí za Porošenka a za naše peníze. Nejprve se podívejme na ruský pohled na Donbas. Ruský politolog Nikolaj Starikov jasně vysvětluje, proč Rusko nikdy neuzná obě oblasti za samostatné republiky. Zapněte si anglické titulky, pokud již tento slovanský jazyk neovládáte.


To je samozřejmě strategická úroveň uvažování, na kterou se naše korporátky nemohou zmotat, a bohužel ani Bílý dům. Pak by totiž museli Rusy pochválit za to, že podporují územní integritu Ukrajiny, a mohli by jim nadávat jen za zábor Krymu. Ale jak jsme již psali, totéž provedli v Kosovu západní spojenci (viz Presstitutky, Krym a opolčenci). Takže je třeba Rusy pochválit, že dělají stejné bezprávné věci jako dělal Západ v Kosovu. A dnes Západ ve spojení Al-Kájdou a ISIL rozbíjí Sýrii, což Rusové nedělají, protože islámský terorismus potírají všemi prostředky a všude. Západ má dobré a špatné teroristy podle toho, kterou zemi chce rozbít a vyplundrovat, jako naposledy Libyi. A navíc Rusové chtějí totéž územní dobro pro Ukrajinu jako chce Západ, tj. celistvost zbytku Ukrajiny bez Krymu, jako je Srbsko bez Kosova, za které staletí krvácelo v boji proti tureckému islámu. Takže je třeba Rusy pochválit hned třikrát. A nyní se podívejme na poslední vývoj na Ukrajině.

Ukrajina vyhlásila stanné právo pro vlastní obyvatele

Prezident Ukrajiny Petr Porošenko podepsal zákon №389-VIII o právním režimu stanného práva. Jak bylo uvedeno na oficiálních stránkách ukrajinského parlamentu, zákon prošel Nejvyšší radou Ukrajiny 12. května a byl jí vrácen s podpisem prezidenta 8. června. Stanné právo jsme měli naposledy za říšského protektora Heydricha a po invazi Rusů v roce 1968.

Wikipedie wrote:
V Česku bylo stanné právo vyhlášeno např. 14. srpna 1917 v Plzni (zrušeno za 14 dnů) či po příchodu Reinharda Heydricha do protektorátu od 28. září 1941 do 20. ledna 1942 a znovu po atentátu na něj ve dnech 27. května – 3. července 1942. Na osm hodin také platilo stanné právo v Praze v noci ze 23. na 24. srpna 1968. Institut stanného práva byl v Česku definitivně zrušen zákonem č. 178/1990 Sb.


Pokud nikomu nevadí vyhlášení stanného práva v zemi, která nyní bojuje pouze proti vlastním obyvatelům, tak už asi nežijeme na stejné planetě. Přesněji řečeno, už nežijeme v demokratickém systému s univerzálními hodnotami. Pak už platí jen právo silnějšího, což jsou na Západě fašisticky smýšlející korporace.

Mnohem horší ale je, že ústavní reforma decentralizace moci šla v kyjevské juntě do kytek. Slušní poslanci už tuto pracovní skupinu opustili, aby se nezkompromitovali. Dokonce ani nemohli dostat některé dokumenty této komise. Tím je v kostce řečeno, jak to janičáři z Kyjeva vlastně myslí s federalizací a autonomií, kterou podle Minských dohod mají zaručit i v ukrajinské ústavě. Území na Ukrajině si je asi budou muset vybojovat válkou, a možná už nepůjde jen o opolčenecké enklávy na Donbase.

Ekonomika Ukrajiny už vypadá jako Hitlerovo předválečné Německo. Oficiální vládní čísla z Ukrajiny od zahraniční ministryně financí pracující pro USA, EU a pro janičáře z Kyjeva: růst chudoby o 30 %, šedá ekonomika a černý trh dělá 40-60 % obratu, růst inflace 45 %. Jako za Hitlera zbývá jediné: nahnat vlastní lid do války za cizí mocnosti, což se i stalo.

Boj o Podněstří

Dále prezident Ukrajiny podepsal pět zákonů o vypovězení smluv o spolupráci mezi Ukrajinou a Ruskem ve vojenské oblasti. Prezident podepsal zákon №463-VIII o "vypovězení dohody mezi vládou Ukrajiny a vládou Ruské federace o průjezdu vojenských jednotek Ruské federace, které jsou dočasně umístěných na území Moldavské republiky přes ukrajinské území", a zákon "o vypovězení dohody mezi vládou Ukrajiny a vládou Ruské federace o organizaci vojenského mezistátní dopravy a platby za ně".

Proč se ruší tyto zákony? Bojuje se o Podněstří, kde jsou mezinárodní pozorovatelé s mandátem OSN a pod patronací Ruska. Slyšeli jste o Podněstří? No právě, že ne. O Iráku a ISIL slyšíte každý den. To je západní styl "mírotvorné mise", navíc za naše daně. Rusové vedou mírovou misi v Podněstří už od roku 1992 a po podepsání příměří je tu klid. Takže je třeba udělat zase kus západní práce na tzv. "demokratizaci" a toto teritorium rozvrátit za pomoci zadlužených janičářů v Kyjevě. K tomu jsme psali článek Proč se obnovily boje na Donbase, z něhož citujeme.

Ofenzíva ukropů vedených NATO by znamenala násilné posunutí hranic a vytvořila by skutečný válečný precedens. Pokud k tomu dojde, Evropa tvrdě zaplatí americkou šílenou politiku na Ukrajině vedenou na náš účet.

Kyjevská junta dosazená Západem vypověděla dohodu o tranzitu ruských mírových sborů přes území Ukrajiny, kteří jsou na území Moldavska podle mandátu OSN. Dohoda stanovila postup a podmínky tranzitu, povolování a sledování pohybu vojáků s mandátem OSN na ukrajinské straně. Dohoda platí o organizaci mezistátní dopravy a platby, řeší problém přepravy vojenských jednotek a jejich rodin, které jsou prováděny přes Ukrajinu. Oba zrušené zákony znamenají, že kyjevská junta dělá pod vedením EU a USA první kroky k zahájení války o Podněstří, protože chce ztížit přístup ruské mírové mise do této nezávislé oblasti.

To ovšem bude znamenat boj Kyjeva, a tím i Západu, proti mandátu OSN. To je velmi vážná věc, protože vytvoří zatím neexistující precedens porušování mandátu OSN a OBSE. Mezinárodní statut tzv. "Joint Control Commission" z roku 1998 přestane platit a EU tím de facto přestane dodržovat mezinárodní závazky, které podepsala. Ze smlouvy se stane cár papíru. Pokud dojde k válce o Podněstří, pak my, občané EU, přestane být chráněni mezinárodními dohodami. Zbytek světa bude vědět, že se chováme stejně prolhaně jako Bushovo USA při Druhé válce v Iráku. Rusko bude muset na situaci reagovat, asi i vojensky, což jsme také psali. Toto území v referendu drtivě hlasovalo po nezávislost na tehdy vyhlášeném samostatném Moldavsku a OSN respektovala jejich vůli po autonomii.

EU tedy chce zničit samostatnost nezávislého území, kterou předtím sama chránila, a to kvůli mocenským a korporátním zájmům svých elit a USA. Co to znamená pro budoucnost EU, je celkem jasné. Stačí si připomenout Mnichovskou dohodu z roku 1938.

Minsk-2 aneb Komedie plná vražd

Dodržování Minských dohod nemá cenu komentovat, podívejte se na reálný průběh bojů z neděle 14. 6. 2015. Ostřelování civilních čtvrtí Gorlovky děly a raketomety se dostalo na plnou válečnou úroveň, OBSE mlčí jako obvykle.


Spojte si to s předešlým bodem, abyste viděli vážnost situace na východní frontě. Studená válka pomalu přechází do horké fáze, a postupně zasáhne na území Evropy. Zatím jen vlnou zoufalých uprchlíků z Ukrajiny. Utíkají ze státu, kde vládne válka a stanné právo, jsou a budou bez práv, a bez peněz. Tím vznikne další vhodná záminka pro nastolení nových opatření souvisejících s tzv. "bojem proti terorismu". Proto za redakci sledujeme případ blogera Michala Kesudise, který má nadějně vykročeno k prvnímu velkému politickému procesu u nás po tzv. "sametu". Viz článek Pomoc Kesudisovi.

Kyjevská junta mezitím dělostřeleckou palbou zničila hlavní trasu plynovodu na západní Ukrajinu. Jen proto, aby z ní nemohli brát plyn opolčenci, kteří už jsou beztak napojeni přímo na ruské plynovody přes opravené potrubí bývalých socfabrik. Ukrajině hrozí, že bude bez plynu i pro své průmyslové podniky. Nevadí, MMF kyjevské juntě na válku půjčí. Viz poslední rozhodnutí o uvolnění dalších půjček, které nikdy nebudou splaceny, a každý to ví.

Horší ovšem je, že Ukrajina odřezala Donbas od pitné vody. Tím si sama dala za úkol jej do měsíce dobýt, protože zásoby pitné vody pro velká města jsou pouze na jeden měsíc, pak hrozí humanitární katastrofa. Ta se bude těžko vysvětlovat, protože dodávky vody nejdou z Ruska, ale z Ukrajiny.

Válka je vůl, v Česku i na Ukrajině

Musíme pořád připomínat, co je válka, protože ji máme už na sousedním dvorku. A na její eskalaci se pilně pracuje, aby přešla ze studené války do horké fáze. Navíc EU s USA se rozhodli živit kyjevskou juntu zbraněmi a finančně, tedy naším jménem a z našich daní. A s Rusy nechtějí jednat, protože se Západu (na rozdíl od Rusů) nedodržování Minských dohod hodí do krámu. Takže se podívejte na reklamní video o Doněcku natočené rok před válkou, v roce 2013.


A nyní se podívejte na zimní průlet v lednu 2015 dronem nad oblastí, kterou vidíte na mírovém videu.


To je cena za občanskou a lokální válku vedenou korporátními fašisty Ukrajiny za cizí zájmy. Tuto cenu zatím platíme skrytě. Válka pak vypadá stejně, jako na posledním videu.


Zdroje:
Nezávislý německý novinář Ken Jebsen, hlavní otázkou diskuse - Mír, nebo válka v Evropě německy
Ukraine and the EU: from criminal exploitation to a modern democracy?


Psali jsme:
Probuzení německého salónního militarismu
Kolik nás bude stát Drang nach Osten prováděný korporátním EU?
EU přepisuje hranice v Evropě stejně rychle jako Rusové
Mají USA sílu na nové kolo studené války?
Co chce Rusko na Ukrajině a proč to má smysl
NATO pod tlakem USA postupně likviduje demokracii v EU
Západ začal skutečnou studenou válku
Vraždění na Ukrajině, jeho aktéři a jejich cíle