V první části našeho článku Financování cizího státu je protistátním aktem a znakem vzdání se suverenity jsme věnovali pozornost některým právním aspektům financování cizích zemí, které analyzoval německý ústavní právník Prof. Schachtschneider. Především Němcům jde o hodně. V případě vystoupení Řecka z eurozóny přijdou němečtí daňoví poplatníci minimálně o 80 miliard eur. Jak uvidíme dále, není jiné cesty, než zrušení těchto nesmyslných dluhů. Model státu, který má v pořádku svůj domácí rozpočet a nemusí se zadlužovat, se prý přežil.

Nejvyšší bankéři tvrdí, že dělali všechno špatně

Tuto pravdu konstatovala právě zveřejněná 85. výroční zpráva Centrální banky všech centrálních bank, tedy Banky pro mezinárodní platby a zúčtování v Basileji (BIS). Originál zprávy najdete zde. Prý „už nestačí usilovat o vyrovnaný rozpočet v rámci jednoho státu“. Nedotknutelná BIS, odkud vedou nitky ke všem centrálním bankám – mozkový trust systému - nyní kapituluje a říká, že politika nízkých úrokových sazeb a tisku peněz selhala.

Protože knížecí rady bankéřů nepřinesly kýžené hospodářské oživení, je tedy nyní na politicích, aby jednali. Ti stejní politici, kteří se až dosud řídili radami „expertů“ centrálních bank a kdykoliv sklapli před bankéři podpatky. Zřejmě si bankéři už nakradli dost. Podle reakcí na finančních trzích se zdá, že systém odsoudili nejpozději tak v říjnu ke zhroucení. Upřímně jsem zvědavá, jak se bude po vyjádření BIS kroutit guvernér České národní banky. Jeho superšéfové v Basileji vylezli s pravdou ven a řekli nám, že císař je nahý.

Virus zvaný Grexit

Kolik a komu dluží Řecko, je znázorněno polopaticky na grafu níže. Ještě zajímavější je pohroma, když se tyto peníze přepočítají na 1 obyvatele zemí EU, mapa zde. Jasně vidíte, že splacení takových dluhů je nesmyslná komedie.



Takzvaná "záchrana Řecka" bude stát Německo, Rakousko, Holandsko přes 1500 euro na 1 obyvatele, včetně kojenců. Proč je vůbec mají platit, a komu vlastně? Řekům určitě ne, protože ti nedostali z prvního záchranného balíku poslaného minulý týden ani euro, všechno šlo věřitelům. Viz čísla níže. A stejně splacení dluhů Řecko nezachrání, a zbylé země EU samy sebe dostanou na stejnou cestu. Pro Finy je to však velmi špatná zpráva. Proto také diskutují o odchodu z EU a chtějí z eura pryč. Ale ani Slovákům není co závidět, mají platit 1,5 mld. euro. Opravdu si mohou Slováci takový hazard dovolit? Proč vůbec mají platit, a komu vlastně?

Graf struktury věřitelů Řecka, uvrženého uměle do spirály dluhů po 1. a 2. záchranném balíčku máte dole. K tomu je i údaj, kolik která země přispěla z daňových příjmů obyvatel, prozatím dávaných většinou jako záruky za nové úvěry. To je stav z ledna 2015. Vidíte stav před 3. záchranným balíčkem, který byl nyní dohodnut v Bruselu ve výši 86 mld. euro.



Ty záruky a úvěry evidentně nebudou stačit, jak ve své prognóze uveřejnila Citigroup Bank. Mezitím Spojené státy hlásí, že trvají na odpisu dluhů Řecka a MMF toto stanovisko podporuje, jako správný lokaj politiky USA. V případě, že nedojde k odpisu dluhů, MMF další úvěry Řecku neposkytne. Tuto informaci sdělil nový šéfekonom Mezinárodního měnového fondu Maurice Obstfeld, který patří k týmům poradců prezidenta Obamy. Podle Obstfelda by řecké dluhy mělo zaplatit Německo. Je příznačné, že to říká muž s německým původem. Říká-li to MMF, znamená to ale, že ani EU bez MMF další úvěry Řecku tak snadno neposkytne, viz tento zdroj.

Řecký stát v exekuci

Exekuci řeckého majetku umožnily vyděračské podmínky Trojky, z nichž MMF dává ruce od záchrany pryč. Ta svou „malou domů“ dostane, a to včetně úroků. Z prvních 7,1 miliard uvolněných minulý týden nevidělo Řecko ani vindru. Všechny šly pouze na splácení ECB a MMF a privátním investorům. Všechny peníze evropských poplatníků padají do nenasytné černé díry lichvářů. Za velmi vydatné pomoci loutek v Bruselu a eurogruppy, právně neexistující instituce složené z politiků, zvyklých mlaskat hlasitě u koryta, aniž by za své jednání kdy nesli odpovědnost.

Jak vidíte z grafu, po druhém záchranném balíčku se podařilo prosadit geniální tah. Dluhy, které byly původně u soukromých věřitelů, byly přesunuty na evropské daňové poplatníky, kteří vytvořili tzv. „záchranný fond“ EFSF a ESM. Ten ovšem začne fungovat až v roce 2016, takže zatím se plácá splácení dluhů novými dluhy přes EFSF a ELA úvěry z ECB, které přikapávají Řekům po 60 eurech do bankomatů umělou výživu, aby neumřeli hladem, dokud se z nich dá ještě něco vytřískat. Do EFSF musí však přispívat i nečlenové eurozóny, tedy i my. A jestli si politici myslí, že státy, které do tohoto záchranného valu byly natlačeny, ještě někdy tyto peníze uvidí, tak sbohem a šáteček!

Až do roku 2020 je řecká vláda osvobozena od placení všech úroků za zapůjčené peníze evropských daňových poplatníků z EFSF, natož aby dluh musela uplácet. Co je na této banksterské komedii realistického? To je naprostý černý humor pod Draghiho taktovkou z ECB. Jenže evropské státy se zadlužily, aby pomohly Řekům. A zadlužily ne u sebe, ale německým a francouzským bankám, a úroky platit pochopitelně musí. To je dnešní bankovní fungování EU.

Prioritním věřitelem Řecka je MMF, který po sobě nechá klidně spálenou zem. To už nikoho nepřekvapí. Proč ale tolik se splácením spěchá ECB? Když tiskne peníze jako na běžícím pásu, aby vykupovala státní dluhopisy spřátelených zemí eurozóny – Itálie, Francie a držela je nad vodou. A pak je využila, aby se postavily proti Německu, které evidentně tuto politiku nechce akceptovat. Tedy hlavně ministr financí Wolfgang Schäuble, který se staví na zadní proti Merkelové, která ochotně odkývá každý nápad z Washingtonu.

Rozklad EU

Začalo se také nahlas mluvit o spojení Francie, Německa, Itálie, Holandska, Belgie a Lucemburska do jedné politické unie. V Německu se o tomto novém nápadu diktovaného tichým zoufalstvím píše především zde. Pochopitelně s jednou ekonomickou vládou, jednou ústavou, bankovní unií a atd. Navrhují to francouzský prezident Hollande a italský premiér Renzi. Oba jsou v poslední době pečení vaření v USA. Jen tak do toho, jen ty Němce pořádně, hoši, zmáčkněte za pomoci amerických bank, které na nic jiného nečekají.

Po pádu USA je třeba z EU udělat poslední výživnou kolonii USA. Když se loď eura potápí, krysy mají fakt na pilno a všechna tabu najednou padají. Wolfgang Schaüble ale už spouští z Titaniku záchranný člun a chce odjet jako první. Německo má z eurozóny vystoupit jako první. Tak to je, prosím, onen model mírové, přátelské a solidární EU, který má zabránit nacionalismům a válkám v Evropě a vytvořit z ní prosperující ráj na zemi. Eurozóna skončila po 10 letech jako absurdní černá komedie.

Nezbude než odepsat 100% dluhů

Celkem 71 % dotázaných ekonomů se vyjádřilo pro agenturu Bloomberg, že bude nutný odpis dluhů, a tím pádem přijdou evropští daňoví poplatníci o minimálně 240 miliard eur. Prognóza Citigroup Bank tento názor potvrzuje. Zde jsou některá čísla.



V roce 2018 dosáhne zadlužení Řecka 238 %, nezaměstnanost se dále rapidně zvýší. Optimistický odhad je 29 %, inflace může dosáhnout 22,5 %. HDP poklesne do roku 2018 o dalších 10 procent, fixní investice minimálně o 17 % a spotřeba státu poklesne o 15 %. To vše proti současnému, již tak katastrofálnímu stavu veřejného sektoru. Řecko se změní na Výmarskou republiku z doby kolem 1930, kdy začal Hitlerův nástup k moci.

Nelze to nazvat jinak než jako bankovní genocidu národa. Řecko již nebude mít šanci se vzpamatovat. Němci budou nenávidět Řeky, přestože jim Řekové odpustili válečné reparace po II. světové válce. Grexit byl pouze posunut, možná o rok, aby bylo ještě možné rychle zprivatizovat levně, co se dá. A nacpat plánovaných 25 miliard na rekapitalizaci čtyř tzv. systémově relevantních řeckých bank, které po schválení „reforem“ budou mít volnou ruku. Ty pak budou vyhánět občany bez haléře přímo na ulici. Občané nemají šanci platit své dluhy už jenom kvůli omezení výběru peněz na 60 euro denně. O investicích Američanů do řecké Eurobanky jsem se zmínila již v minulém článku. A Eurobanka je pochopitelně jedna z oněch 4 vyvolených, o to se banksteři v USA již dávno postarali. Dnes přicházejí zprávy, že firmy ze stejného důvodu, tedy že nemohou proplácet faktury za dodané zboží a materiál, opouštějí Řecko. Vize Henryho Kissingera se naplňuje. Řecký národ má podle něj zmizet ze Středomoří.

První část článku je zde:
Financování cizího státu je protistátním aktem a znakem vzdání se suverenity


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 750 Kč
Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!