Psal jsem o konci Obama prezidentování už před rokem, takže jen připomínám naše důležité články k tomuto neschopnému prezidentovi. Za prvé a zásadně platí, že Obama zruinoval střední třídu v USA. K tomu jsme psali dva důležité články.

V těchto článcích je exaktně doložen dopad hypotéční krize a neschopnost Obamovy vlády cokoliv řešit. Proto Trump vyhrál prezidentské volby. A důvod neúspěchu minulého prezidenta je naprosto jasný. Již po prvním volebním období jej opustili všichni schopní politikové a reformátoři a zbyli mu jen příživníci a lobbisté. O tom jsem psal článek

Obama byl ovšem krapet narcistní jako všichni mocní tohoto typu, takže mu sbor patolízalů a lobbistů nijak nevadil. Mnohem horší situace ale nastala v momentu, kdy slabý a nerozhodný Obama pokračoval ve válečných taženích minulého prezidenta Bushe. Obamovi jako nositeli Nobelovy ceny míru se podařil skutečně kuriózní kousek:

  • je jediným prezidentem USA, který během obou funkčních obdobích vedl nepřetržitě války jednu za druhou;
  • bombardoval svět tempem jedné bomby za tři hodiny;
  • prohrál nebo tzv. "nevyhrál" ani jednu z válek, které vedl, a přitom zničil obrannou sílu země;
  • uvedl USA do dluhů nejen z hypotéční krize, ale kvůli nesmyslným nákladům na zbrojení;
  • jeho nelegální války vedené s NATO a dalšími zeměmi zničily celé státy (Libye, Sýrie) a způsobily vlnu globálního terorismu, který bude trvat nejméně jednu generaci.


Takže je celkem pochopitelné, jak vypadalo Obamovo rozloučení s armádou, když oficiálně předával velení ozbrojených sil. Podívejte se na toto video s řadou prázdných židlí hned v první řadě.


A druhá polovina videa ukazuje rozjásané generály Pentagonu za odchodu Bushe mladšího. Tehdy odcházeli do připravených míst ve správních radách firem ve vojensko-průmyslovém komplexu jako vítězové, a přitom si namastili kapsy vojenskými dodávkami typu nefunkčních letadel F-35. Obama tedy válčil tak dlouho, až málem přivedl vlastní armádu do hrobu. Vskutku kuriózní výkon.

Další katastrofální bilance demokrata Obamy se týká ničení demokracie v USA. Je celkem zbytečné zmiňovat koncentrák na Guantanámu, který běží dodnes a který slíbil zrušit hned po nástupu do prvního období. Horší jsou špinavé války s drony zabíjejícími možná teroristy, ale zcela jistě civilní obyvatele asi v poměru 1:10. Obama sice dal na konci svého období amnestii Manningové, ale také nechal pár hodin před svým odchodem potichu schválit prezidentský dekret, který umožňuje masivní fízlování NSA bez soudního příkazu. A navíc si vládní agentury mohou mezi sebou vyměňovat získaná data bez souhlasu soudu. Obama rozšířil fízlování vlastních občanů za jakoukoliv demokraticky únosnou mez už od roku 2013.

Ten druhý článek ukazuje současné hrdinky v USA, které jsou demokratky. Podpis fízlovacích dekretů znamená, že Obama během posledních hodin své vlády dal Trumpovi do rukou klíčové nástroje umožňující zavedení policejního státu. Ideologický debakl mainstreamové Demokratické strany a českých Obamomilců ukazuje na neschopnost levice najít alespoň trochu slušné reprezentanty, kteří by se nedali koupit a kteří by měli alespoň trochu zdravého politického rozumu.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 400 Kč
Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!