Načítání...
 

Zprávy_jednou_větou

Položky 13810

ID Cislo Nadpis Url Text
13567 Ukrajinský ministr vnitra zahynul při havárii vrtulníku https://www.rt.com/russia/570057-helicopter-crash-ukraine-brovary/

Ukrajinský ministr vnitra zahynul při havárii vrtulníku
Ukrajinský ministr vnitra Denis Monastyrsky byl zabit, policie to potvrdila ve středu (18.1.). Vrtulník, ve kterém cestoval, havaroval v obytné oblasti ve městě Brovary poblíž Kyjeva. Při incidentu přišlo o život také nejméně 18 dalších osob, včetně tří dětí, napsal na Telegram šéf vojenské správy Kyjevské oblasti Aleksej Kuleba. Dalších 22 osob, včetně deseti dětí, bylo podle Kuleby zraněno a převezeno do nemocnice. Ve vrtulníku zahynulo celkem 9 osob. Podle šéfa Ukrajinské národní policie Igora Klimenka byli ve vrtulníku, který přepravoval Monastyrského, také jeho zástupce Jevgenij Jenin a další vysoce postavení úředníci ministerstva vnitra. (RT News)

PS. Podle ukrajinských médií byl vrtulník zakoupen z Francie v roce 2018 a model Airbus H225 (dříve Eurocopter EC225 Super Puma) měl řadu technických problémů (ZDE). Francie nechala tyto rizikové vrtulníky Ukrajině s 80 % rabatem. Jak známo, ministři vnitra jsou snadno nahraditelní, zvláště v této proxy-válce mezi Ruskem a NATO.

13566 Soledar dobyt, Bachmut je fakticky obklíčen (16.01. 2023) https://vk.com/rybar_force

Soledar dobyt, Bachmut je fakticky obklíčen (16.01. 2023)

Ruské motostřelecké jednotky s podporou tanků a dělostřelectva postupují v oblasti Žuravka a ve směru na Zarečnyj. V důsledku úspěšného útoku je na tomto místě obsazeno několik předních opěrných bodů. Útočné oddíly ČVK "Wagner" rozšiřují kontrolní oblast v okolí Soledaru: boje se odehrávají směrem k Dobrovízi. Současně ruské síly zavedly úplnou kontrolu nad územím železniční stanice Sol. Jižně od Bachmutu pokračují Wagnerovci v útoku na opevněné pozice VSU v Kličevce. Navzdory těžké situaci se ukrajinské velení snaží vesnici udržet. Ukrajinská armáda pokračuje v nesmyslném ostřelování obytných čtvrtí Doněcka a okolních měst raketami Himars. (Rybar.ru)

13565 Putin povolil ruským firmám, na které byly uvaleny sankce, aby nebraly ohled na akcionáře z "nepřátelských" států https://www.rt.com/business/570024-russia-sanctioned-companies-shareholders/

Putin povolil ruským firmám, na které byly uvaleny sankce, aby nebraly ohled na akcionáře z "nepřátelských" států
Ruský prezident Vladimir Putin v úterý (17.1.) podepsal dekret, který některým společnostem umožňuje při rozhodování nebrat v úvahu hlasy akcionářů z tzv. "nepřátelských" zemí. Dokument, který byl zveřejněn na právním informačním portálu, se bude týkat společností z odvětví energetiky, strojírenství a obchodu s ročním obratem vyšším než 100 miliard rublů (1,46 miliardy USD). Bude platit do konce roku 2023. (RT News)

PS. EU chtěla sance, tak je má. De facto přišli v Rusku o investiční majetek.

13564 Čína úspěšně testuje ultrarychlé vlaky maglev, které "létají po zemi https://www.globaltimes.cn/page/202301/1283856.shtml

Čína úspěšně testuje ultrarychlé vlaky maglev, které "létají na zemi"
Podle nedělních zpráv médií (15.1.) Čína úspěšně provedla systematický test nejmodernějšího dopravního systému zahrnujícího ultrarychlý vlak maglev, který jezdí v potrubí s nízkým vakuem. Speciální vozidlo provedlo v souladu se zkušebními postupy tři navigační testy a všechny systémy fungují normálně. (Global times)

PS. Teoretická rychlost tohoto typu vlaku (hyperloop) je 3,4 Mach, tj. kolem 4 tis. km/h.

13562 Schallenberg: "Vůči Rusku zachovávejte zdravý rozum" https://www.krone.at/2905420

Schallenberg: "Vůči Rusku zachovávejte zdravý rozum"
Ministr zahraničí Alexander Schallenberg (Rakousko) se v souvislosti s ruskou útočnou válkou na Ukrajinu vyslovil pro zachování obezřetnosti vůči Moskvě. "Nesmíme překročit cíl, například zavedením zákazu víz pro 144 milionů Rusů," řekl Schallenberg. Rusko zůstane součástí evropské historie a kultury. (Kronen Zeitung)

PS. Viz podobné zatáhnutí za brzdu ve vojenských kruzích Německa (ZDE). Pentagon naočkoval celou EU válkou proti Rusku, ale funguje to jako mRNA vakcína proti kovidu. Nejprve vítězná propaganda a pak tichá smrt Západu.

13561 První várka torpéd Poseidon pro speciální ponorku Belgorod je hotova https://tass.com/emergencies/1562553

První várka torpéd Poseidon pro speciální ponorku Belgorod je hotova
Byla vyrobena první várka podmořských dronů Poseidon, jaderných zbraní pro speciální jadernou ponorku Belgorod z projektu 09852. To řekl v pondělí (16.1.) agentuře TASS zdroj blízký ruskému vojenskému a obrannému průmyslu. "První várka munice Poseidon byla vyrobena a brzy bude dodána speciální jaderné ponorce Belgorod," uvedl zdroj. Podle zdroje byly údajně úspěšně dokončeny různé zkoušky základních komponent podvodních dronů Poseidon, včetně jaderné energetické jednotky. (TASS)

PS. Jeden náklad této ponorky (cca 4-8 torpéd Poseidon) de facto zničí pevninu USA nebo EU. Nikdo jiný takovou zbraň nemá a tak brzo mít nebude.

13560 Počet obyvatel Číny klesá mnohem více, než se čekalo https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/701860/Chinas-Bevoelkerung-schrumpft-viel-staerker-als-erwartet

Počet obyvatel Číny klesá mnohem více, než se čekalo
Čínská populace se zmenšila, poprvé od posledního hladomoru před více než 60 lety. Národní statistický úřad v úterý uvedl, že počet obyvatel na konci roku 2022 činil 1,41 miliardy, což je o 850 000 méně než v předchozím roce. Znamená to také obrat v ekonomice. "Demografické a ekonomické vyhlídky Číny jsou mnohem chmurnější, než se očekávalo," uvedl podle agentury DPA demografický analytik Yi Fuxian. "Čína bude muset přizpůsobit svou sociální, ekonomickou, obrannou a zahraniční politiku." Indie se letos stane nejlidnatější zemí světa. Čínská populace se zmenšila naposledy v roce 1961, v posledním roce velkého čínského hladomoru. K vývoji v roce 2022 přispěla historicky nízká porodnost ve výši téměř 6,8 na 1000 obyvatel. Úmrtnost ve výši 7,4 na 1000 obyvatel stoupla na nejvyšší úroveň od Kulturní revoluce v roce 1974. (DWN)

13559 Německý generál radí US-generálům co nejdříve prohrát válku na Ukrajině, aby zabránili ztrátě impéria v Evropě https://www.nakedcapitalism.com/2023/01/german-general-tells-us-generals-to-lose-the-ukraine-war-as-soon-as-possible-to-prevent-losing-the-empire-in-europe.html

Německý generál radí US-generálům co nejdříve prohrát válku na Ukrajině, aby zabránili ztrátě impéria v Evropě
Penzionovaný Erich Vad, německý generál a bývalý vojenský poradce Angely Merkelové, vystupuje proti tomu, jak vede Západ ukrajinskou válku (ZDE). To je zlom v dosavadním narativu, protože je třeba zachránit si vlastní kůži. Tak prosí své protějšky ve Washingtonu aby jakýmkoliv způsobem a co nejrychleji prohráli válku na Ukrajině. Jinak zanikne americké impérium v Německu. To znamená zrušit nebo nahradit nejen režim Vladimíra Zelenského v Kyjevě, ale také ministry Strany zelených u moci v Berlíně, Roberta Habecka a Annalenu Baerbockovou a možná kancléře Olafa Scholze. Spiklencem Wehrmachtu je tentokrát brigádní generál ve výslužbě jménem Erich Vad. Jeho kariéra není obvyklá. Byl izraelským pěchotním generálem německého původu, který se stal akademikem. (Naked capitalism)

PS. Problém pro USA není prohrát nějakou válku. Ve 20. a 21. stol. nevyhráli ani jednu, protože WWII vyhrálo SSSR. Rozpadajícímu se impériu Západu vládnou hlupáci, to je problém. Stačí se podívat na jejich agenty u nás. Takže Vadovi a spol krmeného Kissingerem nestačí jen spáchat atentát na Vůdce jako v roce 1944. Kolektivní blbost živenou umělou inteligenci nelze zabít v první osobě.

13558 Proč nám pan generál lže? Internetem se šíří video s pamětníkem https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Proc-nam-pan-general-lze-Internetem-se-siri-video-s-pametnikem-726233

Proč nám pan generál lže? Internetem se šíří video s pamětníkem
„Myslím si, že je skutečně nejvyšší čas podívat se na historii života pana Petra Pavla. Především je třeba zdůraznit: pochází z velice jaksi komunistické rodiny, s velice kladným vztahem k Sovětskému svazu. Uvědomte si, kdo z mladých lidí v sedmnácti letech strávil v Sovětském svazu třicet dnů souvisle. Kdo z mladých lidí jaksi měl to štěstí, že jako mladičký náhodou při okupaci České republiky vojsky Varšavské smlouvy, u nich byli náhodou sovětští přátelé, kteří mu pomohli vysvětlit oprávněnost takzvaného vstupu vojsk. A on za to hrozně trpěl, jak říká ve svém životopise. Trpěl ve škole, když musel spolužákům vysvětlovat oprávněnost vstupu vojsk. Koneckonců tatínek jako zpravodajec působící na západním vojenském okruhu, který samozřejmě mohl zařizovat leccos, tak by byl asi těžce zklamán, kdyby vyslechl od svého syna, že komunismus je vlastně zločin. Vždyť celý život ho k tomu vychovával,“ říká Kříženecký. (PL)

13557 Volají nám velmi bohatí lidé, že chtějí neočkované piloty, oznámil Alan Dana https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/volaji-nam-velmi-bohati-lide-chteji-neockovane-pilot-oznamil-alan-dana/

Volají nám velmi bohatí lidé, že chtějí neočkované piloty, oznámil Alan Dana
Dana uvedl, že Josh Yoder, šéf skupiny pilotů U.S. Freedom Flyers, která je proti očkování, dostává dotazy od elitních společností, které mají zájem najmout neočkované piloty pro své obchodní cesty. „Nyní dostává telefonáty od bohatých podnikatelů a společností, kteří chtějí létat se svými vedoucími pracovníky v obchodních letadlech s neočkovanou posádkou,“ řekl Dana tento týden v pořadu „Maria Zeee Uncensored“. (AC24)

13556 Maduro uvažuje o vytvoření nového regionálního bloku spojeného s Ruskem a Čínou https://english.almanar.com.lb/1763137

Maduro uvažuje o vytvoření nového regionálního bloku spojeného s Ruskem a Čínou
Během svého pátečního výročního projevu ve venezuelském parlamentu (13. 1.) Maduro uvedl, že nedávno jednal s prezidenty Brazílie, Kolumbie a Argentiny o vytvoření nové regionální organizace. Podle Madura nastal čas "sjednotit úsilí a cesty v Latinské Americe a Karibiku a pokročit ve vytváření mocného bloku politických sil, ekonomické moci, která promlouvá ke světu". Venezuelský prezident dále uvedl, že tento blok vytvoří "nové póly moci" a bude spojencem Ruska a Číny, jejichž představitele Maduro označil za "starší bratry". (al Manar)

PS. Američany z toho musí trefit šlak jak po kovidové vakcíně.

13555 Rheinmetal: V roce 2023 nebudeme moci dodat Ukrajině tanky Leopard https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/rheinmetall-chef-wir-koennen-2023-keine-leopard-panzer-liefern-82554802.bild.html

Rheinmetal: V roce 2023 nebudeme moci dodat Ukrajině tanky Leopard
Německá obranná společnost Rheinmetall má 22 tanků Leopard 2 a 88 tanků Leopard 1, ale jejich příprava na přepravu na Ukrajinu by trvala asi rok, uvedl v neděli generální ředitel Armin Papperger. "Máme 22 jednotek Leopard 2, které bychom mohli uvést do provozu a dodat na Ukrajinu." Pokud jde o Leopard 1, máme jich asi 88. Tyto tanky však nemůžeme opravit bez smlouvy, protože náklady činí několik set milionů euro. Rheinmetall nemůže nabídnout předběžné financování," řekl Papperger německým médiím: "Vozidla jsou namaskována a přestavěna pro použití během války. Jsou kompletně rozebrána a poté znovu sestavena. To znamená, že i když bude zítra rozhodnuto, že můžeme poslat naše tanky Leopard do Kyjeva, dodávka proběhne nejdříve na začátku příštího roku," řekl šéf Rheinmetallu. (Bild)

PS. Sorry jako, další Wunderwaffe NATO proti Rusku se letos nekoná. A to Leopard 2 může na bojišti udělat maximálně ruský "Průlom" T 90 MS, a ne supermoderní Armatu 14.

13554 Koalice bojuje o možnost další manipulace veřejností! http://www.nasepravda.cz/komentare/koalice-bojuje-o-moznost-dalsi-manipulace-verejnosti/

Koalice bojuje o možnost další manipulace veřejností!
Dnes, kdy je početní poměr koalice a opozice v Poslanecké sněmovně jen velice těsně vychýlen ve prospěch dnešních mocipánů, je ale třeba normu rychle změnit! A to takovým způsobem, že se rozšíří počet členů Rady ČT, která vrcholového manažéra volí, z patnácti na osmnáct, ale zároveň přitom zruší požadavek nutných dvou třetin souhlasných hlasů. Dále se navrhuje, aby šest členů rady volil již namísto Sněmovny Senát, byť jeho členové velice často disponují až směšně nízkým mandátem získaným od voličů. Uvědomme si v této souvislosti, že existují i případy, kdy senátorem byla zvolena osoba, která získala jen o něco více než tři a půl tisíce hlasů. K tomu je nutno dodat, že horní komora parlamentu je nyní prakticky politicky jednobarevná, a za předpokladu zachování »stejné jednolitosti« nepatrné většiny sněmovní již stačí jméno nového generálního ředitele ČT rovnou napsat na papír, a je hotovo! (Naše pravda)

PS. Imperiální Titanik se potápí, není času nazbyt. Proto musí na palubě hrát ČT kapela jednotně a z plných plic.

13553 Přes sto tisíc Izraelců protestuje proti Netanjahuově vládě https://www.commondreams.org/news/israelis-protest-netanyahu

Přes sto tisíc Izraelců protestuje proti Netanjahuově vládě
Tisíce Izraelců v sobotu večer pochodovaly v centru Tel Avivu a ve dvou dalších velkých městech a protestovaly proti plánu krajně pravicového premiéra Benjamina Netanjahua na přepracování právního systému a oslabení Nejvyššího soudu a podkopání demokratické vlády jen několik týdnů po jeho zvolení. Navzdory chladnému, deštivému počasí, pochodující, mnozí zakrytí deštníky, drželi izraelské vlajky a transparenty s nápisem "zločinecká vláda", "konec demokracie" a "zachováváme náš společný domov." Netanjahu se provinil "právním pučem", viz článek. Kritici tvrdí, že Netanjahuova vláda by ochromila soudní nezávislost, podpořila korupci, omezila práva menšin a připravila izraelský soudní systém o důvěryhodnost. Netanjahu a jeho ultranacionalistický ministr bezpečnosti Itamar Ben-Gvir nařídili policii, aby podnikla tvrdé kroky, pokud demonstranti na sobotním protestu vyvěsí Palestinské vlajky. Na záběrech sociálních médií bylo vidět několik palestinských vlajek vystavených v rozporu s Netanjahuem. (Common dreams)

13552 Třicet velkých raketometů a další úspěchy severokorejského raketového programu v tomto roce https://journal-neo.org/2023/01/15/thirty-large-scale-mlrs-and-other-successes-of-north-korea-s-rocket-program-this-new-year/

Třicet velkých raketometů a další úspěchy severokorejského raketového programu v tomto roce
V Severní i Jižní Koreji si raketoví vědci mohli na konci roku 2022 poblahopřát k řadě úspěchů. Jižní Korea vypustila raketu na tuhá paliva a dosáhla oběžné dráhy Měsíce. Jejich severokorejští kolegové pokračovali v plnění politiky svého národního vůdce a dostali se na novou úroveň raket. Na Nový rok 1. ledna 2023 Severokorejská národní tisková agentura zveřejnila fotografii Kim Čong-una a jeho "nejmilovanější" dcery Kim Ju Ae na návštěvě severokorejské raketové základny. Zatímco většina populárních médií měla tendenci soustředit se na dceru (někteří spekulovali, že tato 10letá dívka může být jmenována jeho budoucí nástupkyní), několik bystrozrakých komentátorů poukázalo na to, že obrázky ukazovaly 12 nebo více mobilních odpalovacích platforem, pravděpodobně pro taktické rakety KN-23 (populárně označované jako "Kimskanders") a 26 raket středního doletu Hwasong-12/KN-17 (s maximálním doletem 4 000-4 500 km), zatím bez hlavic. (journal-neo.org)

13551 Inna Zhvanetskaya (85) je nyní na útěku před úřady a nuceným očkováním https://report24.news/inna-zhvanetskaya-85-ist-jetzt-auf-der-flucht-vor-behoerden-und-zwangsimpfung/

Inna Zhvanetskaya (85) je na útěku před úřady a nuceným očkováním
Komponistka Inna Zhvanetskaya (nar. 1937 na Ukrajině, 85 let) přežila holocaust a nyní je na útěku před německými úřady poté, co ji chtěli očkovat na kovid proti její vůli. Podle Report24 se po nočním telefonátu našli odvážní pomocníci, kteří ji odvezli do bezpečí. Místní obyvatelé líčili, že v sedm hodin ráno před jejich domem zaparkovala dvě policejní auta, sanitku a firemní auto zámečnické firmy. Jak bylo v usnesení oznámeno, byt byl zřejmě násilně otevřen, německá státní moc chtěla židovskou umělkyni vyzvednout. Ale to už nebyla doma. Rakouský profesor Martin Haditsch tvrdí, že násilné očkování Zhvanetské by porušilo principy Norimberského tribunálu, a to zákony zakazující nedobrovolné lékařské experimenty. (Report24)

PS. Žijeme ve zvrácené době a lidem je to jedno. Ale všem, viz práci těchto německých reportérů.

13550 Zabijáčtí roboti "zničí města během několika sekund", varuje ex-výzkumnice společnosti Google] https://www.dailystar.co.uk/news/world-news/killer-robots-destroy-cities-seconds-20532904

Zabijáčtí roboti "zničí města během několika sekund", varuje ex-výzkumnice společnosti Google
Autonomní roboti zabijáci mohou během několika sekund zničit celá města, varovala bývalá softwarová inženýrla společnosti Google. Laura Nolanová řekla deníku Daily Star Online, že používání zbraní s umělou inteligencí představuje fatální riziko "bleskové války". Dodává, že v tomto případě autonomní zbraně reagují na chování jiných autonomních zbraní bez zásahu člověka. Je to podobné "bleskovým pádům", které jsme viděli na akciových trzích v důsledku automatizovaných obchodních algoritmů. (Daily star)

13549 Situace v Soledaru a Bachmutu 13.01.2023 https://vk.com/rybar_force

Situace v Soledaru a Bachmutu 13.01.2023
Ukrajinci, kteří přežili bitvu o Soledar a okolí mluví o obrovských ztrátách vojsk kvůli chybám velení. V celé brigádě zůstává celkem 30 mužů a v praporu 24. brigády z 300 mužů je naživu pouze 100 vojáků. V Bachmutu a předměstích pokračují boje. Wagnerovci osvobodili Opytnoje a postavení ukrajinské armády (AFU) ve městě zhoršuje. V Minkovce bylo zřízeno shromažďovací místo pro kombinovanou skupinu a očekává se, že do sektoru dorazí síly 116. územní brigády z oblasti Sumy. Po útoku AFU ztratila kontrolu nad nejméně čtyřmi obrannými pozicemi v Bachmutu, Kleščejevce a Krásné Goře. Jen za 12. leden činily potvrzené ztráty ukrajinských formací v Bachmutu 100 mužů a 39 zraněných. Pro posílení pozic by mělo být brzy odesláno 600 mobilizovaných bez bojových zkušeností. Soudě podle rádiových odposlechů z Bachmutu bylo za posledních pět dní zabito více než 800 lidí, nepočítaje pohřešované a zraněné. Jednotlivé jednotky polských žoldáků rozmístěné v regionu o několik týdnů dříve navíc utrpěly obrovské ztráty. (Rybar.ru)

13548 Utajované dokumenty v Bidenově kanceláři: případem se bude zabývat zvláštní vyšetřovatel https://zahranicni.hn.cz/c1-67159460-utajovane-dokumenty-v-bidenove-kancelari-pripadem-se-bude-zabyvat-zvlastni-vysetrovatel

Utajované dokumenty v Bidenově kanceláři: případem se bude zabývat zvláštní vyšetřovatel
Biden řekl, že je nálezem dokumentů překvapený, neví prý, co v nich je. Autor ▪ Reuters
Americký ministr spravedlnosti Merrick Garland ve čtvrtek jmenoval nezávislého prokurátora pro vyšetřování nálezu utajovaných dokumentů v bývalé kanceláři prezidenta Joea Bidena a také v jeho garáži a knihovně v domě ve Wilmingtonu ve státě Delaware. Dokumenty jsou z období 2009–2017, kdy byl Biden viceprezidentem administrativy Baracka Obamy. Prezident i viceprezident USA mají po odchodu z funkce povinnost odevzdat všechny citlivé materiály Národnímu archivu USA. (Hospodářské noviny)

13547 Wollner končí v České televizi https://www.novinky.cz/clanek/domaci-wollner-konci-v-ceske-televizi-40419942

Wollner končí v České televizi
Dramaturg a moderátor pořadu Reportéři ČT Marek Wollner se rozhodl po vzájemné dohodě odejít z České televize. Stanice jej odstavila z vysílání kvůli nařčení z údajného bossingu a sexuálního obtěžování. ČT o Wollnerově konci informovala v pátek na Twitteru. (Novinky.cz)

13546 Dezinformátora a antivaxera soud poslal kvůli násilnostem do vězení https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-dezinformatora-a-antivaxera-soud-poslal-kvuli-nasilnostem-do-vezeni-22304

Dezinformátora a antivaxera soud poslal kvůli násilnostem do vězení
Případ Jiřího Kumbery je další z řady kauz dezinformátorů, které v posledním roce řeší česká policie a soudy. Jde o lidi šířící na sociálních sítích nebo na demonstracích lživé informace. V období covidu například na téma očkování, teď jde často o zprávy, jež zároveň do světa posílá ruská propaganda. Delikty, za které v posledních měsících padly rozsudky, se týkají nejen třeba šíření poplašné zprávy, ale také výzev k násilí či jako v případě Jiřího Kumbery přímo násilností. (Seznam Zprávy)

13545 Rok 2022 – Víťazstvo konšpiračných teoretikov https://veci-verejne.sk/rok-2022-vitazstvo-konspiracnych-teoretikov/

Rok 2022 – Víťazstvo konšpiračných teoretikov
Ďalší annus horribilis skončil. Rok 2022 – rok pandemickej éry a návratu k smutnej histórii Európy v podobe vojny a geopolitického konfliktu na Ukrajine. Pre niektorých to však bol rok víťazstva. Takzvaní konšpirační teoretici, ktorí neveria oficiálnym verziám a uplatňujú samostatné a vlastné kritické myslenie, poznajúc konkrétne riziká, sa vo verejnej mienke ukázali byť ako správni analytici. (Il pensiero forte via Veci verejné)

13544 VAERS: Vedlejší účinky očkování na kovid jsou katastrofa https://www.veteranstoday.com/2023/01/12/vital-cdc-data-serious-adverse-events-by-mrna-covid-vaccines-5-5-times-higher-than-all-others-in-the-us-since-2009/

VAERS: Vedlejší účinky očkování na kovid jsou katastrofa

Jde o data shrnutá v rámci Centra kontroly nemocí a prevence (CDC), který je v každém státu USA. Hrozná fakta jsou shrnuta v tomto schématu.

Analýza CDC ukazuje, že počet závažných nežádoucích účinků hlášených za méně než dva roky u vakcín mRNA COVID-19 je 5,5 krát větší než všechny závažné zprávy o vakcínách podávaných dospělým v USA od roku 2009 (73 000 vs 13 000). (Veterans today)

13543 Bašta for president https://youtu.be/snGGvRxw6U8

Bašta for president

Ten projev nemá chybu.

13542 Soledar dobyt, zbytek ukrajinských vojsk v ruském kotli https://vk.com/rybar_force

Soledar dobyt, zbytek ukrajinských vojsk v ruském kotli (11.01. 2023)

Začalo obklíčování Bachmutu a útok na Seversk. Hlavní ruská zimní ofenzíva se připravuje, bude ji řídit náčelník ruského genštábu Gerasimov. (Rybar.ru)

13541 Odišlo 8 400 vojakov. Pentagón zrušil povinné očkovanie proti covidu https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/653219-odislo-8-400-vojakov-pentagon-zrusil-povinne-ockovanie-proti-covidu/

Odišlo 8 400 vojakov. Pentagón zrušil povinné očkovanie proti covidu
Americké ministerstvo obrany zrušilo kontroverzné nariadenie administratívy prezidenta Joea Bidena, ktoré ukladalo všetkým príslušníkom americkej armády povinnosť nechať sa očkovať proti chorobe covid-19. (Pravda.sk)

13540 Dezinformace dříve, nyní pravda. Jak to bude dál? https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/dezinformace-drive-nyni-pravda-jak-to-bude-dal/

Dezinformace dříve, nyní pravda. Jak to bude dál?
A je to venku. Nyní naplno zaznělo to, co se dřív vehementně mazalo. Covid není přírodního původu, ale z laboratoře. Kdo ale ponese odpovědnost za zavírání účtů, mazání článků, šikanu a dehonestaci? (První zprávy)

13539 Bank of England kapituluje: Kvůli „významnému riziku“ zahájila klíčový krok https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/bank-of-england-kapituluje-kvuli-vyznamnemu-riziku-zahajila-klicovy-krok/

Bank of England kapituluje: Kvůli „významnému riziku“ zahájila klíčový krok
BOE se stala první bankou, která ve středu kapitulovala ohledně svých plánů pokračovat v QT, když centrální banka znovu zahájila QE v rámci „dočasné a cílené“ operace nákupu dluhopisů – která bude stejně „dočasná“, jako byla „dočasná“ inflace – a varovala před „podstatným rizikem pro finanční stabilitu Spojeného království“, pokud by turbulence na trhu britských státních dluhopisů pokračovaly. Vyvolala také vyhlídku na „zpřísnění podmínek financování a omezení toku úvěrů do reálné ekonomiky“, ale ve skutečnosti tím chtěla říci, že QT skončilo ještě dříve, než začalo, a QE je zpět. (ZeroHedge via AC24)

13538 Výbušnou zakázku vláda po tlaku stáhla https://www.novinky.cz/clanek/domaci-vybusnou-zakazku-vlada-po-tlaku-stahla-40419777

Výbušnou zakázku vláda po tlaku stáhla
Vláda ve středu stáhla z programu jednání materiál ministerstva obrany, který se týkal nákupu ručních granátů za půl miliardy korun a jejich kompletace v bývalém muničním skladu ve Vrběticích. (Novinky.cz)

13537 Válka redaktorů v ČT pokračuje. Komise bude vyšetřovat i podnět na Noru Fridrichovou https://echo24.cz/a/HLV5k/zpravy-domaci-wollner-fridrichova-ceska-televize-sexualni-obtezovani-bossing

Válka redaktorů v ČT pokračuje. Komise bude vyšetřovat i podnět na Noru Fridrichovou
Kromě komise se v případě Marka Wollnera o případ údajného nevhodného chování k podřízeným začala zajímat i policie. Policisté začali zjišťovat, zda nedošlo ke spáchání trestného činu. Policie se informacemi z médií podle mluvčího Jana Daňka začala zabývat z úřední povinnosti. „Dnes jsme se tím na základě informací z médií začali zabývat. Zatím nemáme podezření na žádný konkrétní trestný čin. Vše budeme teprve zjišťovat. Žádné trestní řízení v této věci vedeno není, úkony trestního řízení nebyly zahájeny. Je to ve fázi, kdy se zjišťuje, jestli vůbec k nějakému šetření nebo prověřování ten případ je,“ řekl v pátek deníku Echo24 policejní mluvčí Jan Daněk. (Echo24)

13536 Šéf moderny oznámil novou injekci mRNA proti srdečnímu selhání https://uncutnews.ch/moderna-chef-kuendigt-ungeniert-neue-mrna-spritze-gegen-herzversagen-an/

Šéf moderny oznámil novou injekci mRNA proti srdečnímu selhání
Generální ředitel společnosti Moderna Stoglobiphane Bancel oznamuje novou injekci mRNA pro léčbu pacientů se srdečním selháním. "Nyní jsme ve velmi napínavém programu, ve kterém injektujeme mRNA do srdce lidí po infarktu, aby rostly nové krevní cévy a srdce znovu prokrvilo", řekl Bancel. Jde o to, aby krevní cévy dorůstaly, takže srdce je tak říkajíc opraveno. Je to druh sci-fi medicíny," řekl. Reportér Sky News poukázal na to, že společnost Moderna vděčí za své investice do výzkumu obrovským ziskům, které společnost získala díky své vakcíně mRNA Corona. "Máte 100% pravdu," odpověděl Bancel. (Uncut News)

PS. Takže jede produkce nové bytosti založené na stálém opíchávání skrze mRNA. Protože mRNA proti kovidu lidem zničila srdce, dostanou od stejné firmy další dávku jiného mRNA proti infarktu. K tomu jsme psali nedávno článek Západní impérium a jeho exekutor.

13535 Itálie a EU jsou na kolizi, zhoršuje se ekonomická situace https://www.nakedcapitalism.com/2023/01/italy-and-european-central-bank-are-on-collision-course-as-eu-economic-conditions-worsen.html

Itálie a EU jsou na kolizi, zhoršuje se ekonomická situace
Ukrajinská válka NATO je hnací silou inflace v eurozóně, ale Evropská centrální banka je odhodlána pokračovat ve zvyšování úrokových sazeb, i když to znamená recese pro země bloku a další dluhovou krizi pro Itálii. ECB v prosinci zvýšila svou referenční úrokovou sazbu o 50 bazických bodů, ale dala najevo, že v příštích měsících budou následovat další zvýšení, což vyvolalo výprodej italských vládních dluhopisů. Italské výpůjční náklady vzrostly na více než čtyři procenta a v Římě vyvolávají poplach. Meloni řekl, že ECB by se měla vyvarovat " rozhodnutí, která věci zhoršují. Místopředseda vlády Matteo Salvini označil rozhodnutí ECB za "neuvěřitelná, matoucí a znepokojující. Italský ministr obrany Guido Crosetto kritizoval ECB a její prezidentku Christine Lagardeovou za slepou následování ekonomické teorie navzdory škodám, které způsobí podnikům a pracovníkům. "Musí to politicky ospravedlnit svým evropským občanům. Nejsou Marťani," řekl. Crosetto se dokonce uchýlil k obvinění ECB z pomoci Rusku se zvyšováním sazeb. Situace v Itálii by se mohla zhoršit, protože růst zpomaluje a úrokové sazby dále rostou. (Naked capitalism)

PS. Itálie jede cestou Řecka, bankovní Trojka začala ofenzívu banksterů na jihu EU, který padne jako Soledar a Bachmut. Pak se eurozóna rozpadne jako Ukrajina a ovčani s radostí přejdou na virtuální centrální dolar.

13534 Respekt k nepříteli https://www.radiouniversum.cz/ivan-hoffman-respekt-k-nepriteli/

Respekt k nepříteli
Lidstvo stojí na prahu experimentu, kdy příroda s jejími zákony má být podřízena politice. A protože politická rozhodnutí jsou obchodovanou komoditou, máme důvod předpokládat, že budoucnost světa bude na prodej. Takový je plán. (Radio Universum)

13533 Kaufmanův institut nesouvislostí https://www.youtube.com/watch?v=hZZFnNwdgqQ&t=8s

Kaufmanův institut nesouvislostí
Trápí vás nebo vaše blízké zdravotní náhoda? Chcete řádnou lékařskou péči, ale nechcete, aby kolem vás lidé čmuchali a ptali se na spoustu otázek o tom, co může být příčinou vašeho problému. V Kaufmanově institutu nesouvislostí nebudeme zkoumat příčinu vašeho srdečního nebo jiného problému, jen ho vyléčíme. To je pravda, slibujeme, že se budeme dívat pouze na vaše příznaky... Naše vůdčí katedra nyní vyléčí následující seznam nesouvislostí:

  • myokarditida
  • krevní sraženiny
  • srdeční arytmie
  • mozková mrtvice
  • infarkt
  • magnetická kůže
  • potíže s dýcháním
  • puchýře a opruzeniny na celém těle
  • křeče
  • selhání ledvin
  • ztráta paměti
  • rakovina
  • náhlá smrt
  • atd.

(Iwantlibertees.com via YouTube)

Prý satira...

13532 CDC konečně uvolnila analýzy sledování bezpečnosti vakcín proti covidu https://www.zerohedge.com/markets/cdc-finally-releases-vaers-safety-monitoring-analyses-covid-vaccines

CDC konečně uvolnila analýzy sledování bezpečnosti vakcín proti covidu
Analýza bezpečnostních signálů mRNA vakcín proti covidu-19 provedená CDC vypracovaná na podkladě hlášení VAERS od 14. prosince 2020 do 29. července 2022 ukazuje jasné bezpečnostní signály úmrtí a velmi znepokojivých neurologických, hemoragických, hematologických, imunologických a menstruačních vedlejších účinků u dospělých v USA. (ZeroHedge)

13531 Změny na ukrajinské frontě 10.01. 2023 https://vk.com/rybar_force

Změny na ukrajinské frontě 10.01. 2023

Soledar dobyli žoldnéři ze skupiny Wagner s armádními výsadkáři. Ukrajinská armáda nařídila polovičatý ústup, výsledkem je obklíčení vojsk v kotli na zbylém území města. Připravuje se obklíčení Bachmutu a útok na Seversk. Hlavní ruská zimní ofenzíva ještě ani nezačala. (Rybar.ru)

13530 Boris Johnson dělá píár jak na Prvního máje za Stalina https://twitter.com/GarethDennis/status/1612770788238655490 Boris Johnson dělá píár jak na Prvního máje za Stalina

Fotografie zveřejněná Twitterovým účtem britského ministra obchodu Granta Shappse před neúspěšným startem britské rakety Virgin Orbit do vesmíru odstranila bývalého premiéra Borise Johnsona. Bývalý premiér zařídil destrukci Británie, ale tento výbuch si asi nechtěl vzít na triko. (Twitter)

13529 Ana Belén Montes oslavovaná na Kubě a odsouzená Washingtonem odchází z vězení https://thegrayzone.com/2023/01/06/cuba-us-ana-belen-montes-federal-prison/

Ana Belén Montes oslavovaná na Kubě a odsouzená Washingtonem odchází z vězení
Dne 8. ledna 2023 USA propustili z federálního vězení nejvýznamnějších postavu odporu spojenou s americkou válkou proti Kubě. Jmenuje se Ana Belén Montes a bude osvobozena po více než 21 letech vězení. Byla nejvyšší představitelkou Latinské Ameriky v obranné zpravodajské agentuře (DIA). Ana Belén pouze z morálního přesvědčení poskytla Kubě informace o přísně tajných amerických vojenských plánech a operacích. Ve svém procesu se odvážně bránila takto: "Poslouchala jsem spíše své svědomí než zákon. Cítila jsem se morálně zavázána pomoci ostrovu bránit se před naším úsilím vnutit mu naše hodnoty a náš politický systém.” Ana Belén je jednou z mnoha Američanů, kteří zaujali morální postoj v opozici vůči činům své vlády a kteří byli následně pronásledováni jako zrádci nebo špioni. Edward Snowden byl další takovou postavou, když odhalil, jak NSA špehuje americké obyvatelstvo a vůdce jiných zemí. Aby nestrávil většinu svého života ve federálním vězení, Snowden se rozhodl žít v exilu v Rusku. (Grayzone)

13528 Pandemie očkovaných https://petersweden.substack.com/p/australia-pandemic?publication_id=547128&post_id=95896459&isFreemail=false

Pandemie očkovaných
Z Austrálie přišla nová data, která jsou skutečně bombou, což dokazuje, že vakcíny jsou přinejlepším naprosto zbytečné. Ve skutečnosti se zdají být negativní. Celkem 100% hospitalizovaných pro kovid v Austrálii bylo očkováno. Tak to je. Neočkovaní tvořili 0% lidí hospitalizovaných na kovid. Ani jedna neočkovaná osoba nebyla hospitalizována. Vezeme to jednoduše. Riziko hospitalizace kvůli kovidu je následující: 1 dávka vakcíny, šance 1: 9105; 2 dávky vakcíny: 1:7988; 3 dávky vakcíny: 1:7537; 4 dávky vakcíny: 1:2117. Pokud jste měli 4 dávky, máte neuvěřitelných 330% vyšší pravděpodobnost hospitalizace kvůli kovidu. (Peter Sweden)

PS. Psali jsme před dvěma lety, v dubnu 2021: Proč kovid miluje korporátní vakcíny.

13527 Ukrajinský ministr zrušil další "fejk": Válčíme pro NATO a proti Rusku https://youtu.be/9Oqi0oIprFg

Ukrajinský ministr zrušil další fake: Válčíme pro NATO a proti Rusku
Reznikov dne 5.1. na ukrajinském kanále TSN poukázal na to, že na summitu v Madridu loni v létě NATO prohlásilo Rusko za největší hrozbu pro blok vedený USA: "Ukrajina dnes tuto hrozbu řeší. Dnes plníme misi NATO, aniž bychom prolévali jejich krev. Prolili jsme naši krev, takže očekáváme, že poskytnou zbraně," řekl doslova. (TSN)

PS. Takže Ukrajina bude válčit do posledního Ukrajince. A kdo přijde na řadu pak?

13526 Wesley Clark: Americká zahraniční politika a vojenské invaze https://youtu.be/TY2DKzastu8

Wesley Clark: Americká zahraniční politika a vojenské invaze

Čtyřhvězdičkový generál ve výslužbě a bývalý demokratický prezidentský kandidát Wesley Clark kritizuje průběh americké zahraniční politiky po 11. září 2001.

13525 Zdroje německého plynu v roce 2021-22 https://youtu.be/FUTAvSs_uPE

Zdroje německého plynu v roce 2021-22

PS. Konec ruského plynu v roce 2002 zásadně urychlil deindustrializaci Německa.

13524 Ukrajina stráca Soledar a Artemovsk https://www.hlavnespravy.sk/ukrajina-straca-soledar-a-artemovsk/3009791

Ukrajina stráca Soledar a Artemovsk
Deň predtým (8. 1.) začala 128. samostatná horská útočná brigáda AFU ustupovať a jej ústup sa rýchlo zmenila na útek. Aj 61. brigáda začala opúšťať svoje pozície napriek pokusom o jej urýchlené posilnenie záložnými prápormi. V dôsledku toho opustila svoje pozície, čo znamenalo útek 10. horskej útočnej brigády, ako aj 17. tankovej brigády, ktorá predstavovala poslednú operačnú rezervu, ktorá mala udržať Soledar a zaplátať diery v obrane. (Hlavné zprávy)

13523 Důvěra v Scholze a státní instituce jde do kytek https://freewestmedia.com/2023/01/10/confidence-in-scholz-state-institutions-in-freefall/

Důvěra v Scholze a státní instituce jde do kytek
Za kancléře Olafa Scholze (SPD) došlo v Německu k obrovské ztrátě důvěry ve státní instituce. Institucím "spolkový kancléř" a "spolková vláda" důvěřuje jen třetina Němců (33, resp. 34 %). To odpovídá poklesu o 24, resp. 22 procentních bodů oproti roku 2022. Velkou podporu ztrácí také parlament - německý "Bundestag". Důvěřuje mu pouze 37 procent respondentů. To je mínus 13 procentních bodů. (Freewest media)

13522 Rozhovor s armádním generálem Dominiquem Delawardem https://www.youtube.com/watch?v=9SV6HCHWtHg

Rozhovor s armádním generálem Dominiquem Delawardem

Francouzský generál ve výslužbě ve dvouhodinovém fascinujícím rozhovoru analyzuje kroky amerického vojensko-průmyslového komplexu v rámci Deep state a začíná od Druhé války v Iráku. (RadioInfoCite.com)


13521 V Rusku byly poprvé provedeny testy vypuštění nukleárního podvodního dronu Poseidon https://avia-pro.net/news/rossiyskaya-apl-belgorod-vpervye-proizvela-pusk-maketa-yadernoy-torpedy-poseydon

V Rusku byly poprvé provedeny testy vypuštění nukleárního podvodního dronu Poseidon
Jaderná ponorka Belgorod úspěšně použila maketu jaderného torpéda Poseidon. Podle zprávy TASS byly testovány systémy pro vypouštění Poseidonu, které byly úspěšné. Kde přesně byly testovány odpalovací systémy Belgorodu, není uvedeno. Naposledy byla tato ponorka ve vodách Barentsova moře, nedaleko souostroví Novaja Zemlja. Zde asi dojde k testu nejnovější ruské řízené střely Burevestnik s jaderným pohonem. (Aviapro)

PS. Zdá se, že další pochod ke Stalingradu se odkládá na neurčito, stejně jako jarní ukrajinská ofenzíva. Obě zbraně s revolučním jaderným pohonem představují technologický skok v řádu jednoho desetiletí, zatím bohužel jen v armádě.

13520 Tisíce ukrajinských vojáků se ocitly v taktickém obklíčení v prostoru kolem Soledaru https://avia-pro.net/news/podrazdeleniya-vsu-poluchili-prikaz-pokinut-soledar-v-techenie-24-chasov

Tisíce ukrajinských vojáků se ocitly v taktickém obklíčení v prostoru kolem Soledaru
V noci na pondělí (9.6.) vyšel rozkaz, že ukrajinské jednotky nacházející se na území Soledaru mají zahájit okamžité stažení z tohoto města. Ukrajinská vojska mají na provedení stažení pouze 24 hodin. Během této doby budou prováděny zesílené útoky ukrajinských vojsk na Soledar, aby se zakryl ústup klíčových sil. (Aviapro)

PS. Ihned po vyklizení Soledaru dojde ke stejné situaci v Bachmutu. Je proražena druhá linie obrany NATO.

13519 Středula vlastně nepřekvapil http://www.nasepravda.cz/komentare/stredula-vlastne-neprekvapil/

Středula vlastně nepřekvapil
V závěru Superdebaty prezidentských kandidátů na ČT24 v neděli 8. prosince způsobil největší rozruch Josef Středula, který se v přímém přenose vzdal kandidatury. Odborový předák se ostře vymezil proti Petru Pavlovi a Andreji Babišovi a podpořil Danuši Nerudovou. Kandidátku pětikoalice s obrovským profesním škraloupem na předcházejícím působišti – Mendelově univerzitě. Šéf největší odborové centrály v České republice, jehož hlavním imperativem musí být hájení zájmů pracujících a zaměstnanců, veřejně vyzve odboráře a své potenciální voliče, aby dali hlas kandidátce koaliční vlády, která svými protinárodními kroky škodí českým občanům a průmyslu. To nevymyslíš! (Naše pravda)

13518 Chris Hedges: americké absurdní divadlo https://consortiumnews.com/2023/01/09/chris-hedges-americas-theater-of-the-absurd/

Chris Hedges: americké absurdní divadlo
Korporace se chopily pák moci, včetně médií. Vládnoucí oligarchové, kteří obscénně zbohatli, deformovali národní instituce, včetně státních a federálních zákonodárných sborů a soudů, aby sloužili své nenasytné chamtivosti. Vědí, co dělají. Chápou hloubku své vlastní korupce. Vědí, že jsou nenáviděni. I na to jsou připraveni. Militarizovali policejní síly a vybudovali obrovské souostroví věznic, aby udrželi nezaměstnané a nedostatečně zaměstnané v otroctví. Po celou dobu platí malou až žádnou daň z příjmu a vykořisťují pracovní sílu v zahraničí. Bohatě financují politické klauny, kteří mluví vulgárním a hrubým idiomem rozzuřené veřejnosti nebo v molových tónech používaných k uklidnění liberální třídy. (Consortium news)

13517 Cenzoři všech zemí, spojte se! https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Cenzori-vsech-zemi-spojte-se-725305

Cenzoři všech zemí, spojte se!
Se záměrem regulovat média přišla už v roce 2021 šéfka Komise Ursula von der Leyenová, když označila informace jako „veřejný statek“. Mediální společnosti nelze podle ní srovnávat s jinými podniky a nezávislost musí být chráněna na úrovni EU. Jak se píše v úvodu důvodové zprávy k nařízení, které má regulovat evropská média, mediální odvětví je jedním z „ekosystémů, které mají klíčový význam pro inkluzivní a udržitelné oživení a pro souběžnou (zelenou a digitální) transformaci hospodářství EU“. Když si odmyslíme frázovitou žvástavost předchozích slov, je podstatou nařízení docela brutální obsah. Jeho hlavním cílem je celoevropská regulace médií, která je nyní v současnosti prováděna na úrovni členských zemí, a to často různým způsobem. Dalším cílem je omezení podle EK nepřiměřených veřejných a soukromých zásahů do redakční svobody a posílení ochrany novinářských zdrojů a samotných novinářů. A last, but not least, jde i o peníze. Zde se to nachází pod floskulí „spravedlivé rozdělování státních a veřejných peněz do médií“. Právě zde se Jourová netají tím, že nařízení je postaveno proti praktikám, které se mají objevovat v Maďarsku, Polsku, ve Slovinsku, v Řecku i jinde. (PL)