Načítání...
 

Zprávy_jednou_větou

Položky 13801

ID Cislo Nadpis Url Text
12917 Superjachta zabavená ruskému miliardáři v dražbě https://www.rt.com/business/561404-superyacht-seized-russian-billionaire/

Superjachta zabavená ruskému miliardáři v dražbě
Podle médií, která se odvolávají na soudní zdroje, byla v úterý na Gibraltaru vydražena superjachta za 75 milionů dolarů spojená s ruským ocelářským miliardářem Dmitrijem Pumpjanským, na kterého byly uvaleny sankce. Pětipodlažní, 72 metrů dlouhé plavidlo Axioma údajně přilákalo 63 nabídek a bylo prodáno ve prospěch americké investiční banky JPMorgan Chase, která tvrdí, že jí Pumpjansky dluží více než 20 milionů dolarů. Plavidlo má šest luxusních kajut pro hosty, bazén, 3D kinosál a také posilovnu, vířivku a plně vybavené lázně. V březnu byla jachta zabavena poté, co zakotvila na Gibraltaru. (RT News)

PS. Hle, jaký to žalostný osud východního mafiánského kapitalismu ukončeného globálním neoliberálním prediktorem: lehko nabyl, lehko pozbyl. Klausovci, pozor, to bylo divadlo pro vás, abyste šlapali lajnu.

12916 Američané ho prověřili. Pavel dostal odbornou podporu https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Americane-ho-proverili-Pavel-dostal-odbornou-podporu-711982

Američané ho prověřili. Pavel dostal odbornou podporu
Jedním z favoritů prezidentské volby v roce 2023 bude podle stávajících průzkumů generál ve výslužbě Petr Pavel. Ač byl před rokem 1989 členem komunistické strany, po roce 1989 věrně sloužil demokratickému Česku a nakonec se stal i nejvyšším vojenským představitelem NATO. Pavel v této souvislosti prozradil, kdo všechno si ho prověřil, než stanul v čele Vojenského výboru NATO. (Parlamentní listy)

PS. Bezobratlovci jsou základem současného režimu Deep state.

12915 Nestoudnost: Marie-Agnes Strack-Zimmermannová požaduje od obyvatelstva ještě více obětí https://journalistenwatch.com/2022/08/23/unverschaemt-marie-agnes/

Nestoudnost: Marie-Agnes Strack-Zimmermannová požaduje od obyvatelstva ještě více obětí
Občané Německa vždy nesli břemena tohoto světa, museli chodit do práce za jiné a platit daně, které se pak rozdělovaly po celém světě. Nyní, když se konflikt mezi Východem a Západem opět rozhořel, musí mrznout, hladovět, nesmějí se pořádně umýt a bloudí potmě. Některým drzým a zbabělým politikům to však stále nestačí. Politička FDP Marie-Agnes Strack-Zimmermannová odpovědná za obranu vyzývá obyvatelstvo k jednotě, i když je třeba přinést osobní oběti. (...) Málokdy jsem četl tak pokrytecké a průhledné žvásty. Kromě toho by nám ta dáma měla jít příkladem a držet dietu. Občanům však vzkázala, aby "realisticky" zhodnotili současnou situaci. "Všichni máme jen jeden život a každý z nás si ho chce udělat co nejkrásnější a nejpříjemnější," řekla. "Ale nejde jen o nás, ale, a teď budu patetická: jde také o budoucí život našich dětí a vnuků, kteří mají také právo žít, tak jako my už desítky let, ve svobodném a klidném Německu." (Journalisten Watch)

PS. To je úplný žabí EU-koncert, u nás Černochová, v Německu Zimmermannová. A ty oběti za život budoucích generací - to zní skutečně nestoudně v bývalém nacistickém Německu, nyní vedeném novými elitami Deep state.

12914 Jak rozpoutat světovou válku v 7 krocích https://uncutnews.ch/wie-man-in-7-schritten-einen-weltkrieg-beginnt/

Jak rozpoutat světovou válku v 7 krocích
Dnešní situace v Evropě je nápadně podobná té před více než sto lety. Vražda Darji Duginové by mohla být novým sarajevským atentátem, který by mohl rozmetat celý kontinent.
1. Údajná vražedkyně Darji Duginové a příslušnice ukrajinské tajné služby Natalia Vovková uprchla do Estonska.
2. Estonsko je členským státem NATO a EU.
3. Rusko oznámilo, že požádá o její vydání. Má přesvědčivý právní základ.
4. Evropský soudní dvůr v roce 2016 rozhodl, že státy EU jsou povinny vyhovět každé žádosti o vydání. A to i v případě, že pochází ze třetí země a týká se občana jiného státu než EU.
5. Estonsko odmítá vydání vzhledem k radikálně protiruskému postoji ve válce na Ukrajině.
6. Vraždu Duginové lze považovat za válečný čin: Rusko podniká odvetné kroky proti Estonsku, včetně vojenských.
7. Jakákoli vojenská akce může být považována za agresi a vyvolat článek 5 Severoatlantické smlouvy: kolektivní obrana.
NATO proti Rusku. Bez zprostředkovatelů, jako na Ukrajině. Takto se může vyvinout světová válka. (Uncut News)

PS. Málo pravděpodobný je bod 6. Ale Rusko povede zcela určitě boj proti mezinárodnímu terorismu, který nepřímo podporuje EU a USA. Viz prohlášení Černochové (ZDE), které otřáslo i s našimi otrlými komentátory. Hádanka pro 10 miliónů: Budete dodávat plyn státům, které podporují terorismus proti vaší zemi?

12913 Zrádci Majdanu: kteří nic nepochopili a nic se nenaučili https://www.novarepublika.cz/2022/08/zradci-majdanu-kteri-nic-nepochopili-a-nic-se-nenaucili

Zrádci Majdanu: kteří nic nepochopili a nic se nenaučili
Majdan je jediným místem a jediným časem, kde a kdy se může takový člověk cítit jako ryba ve vodě. Všechny spojuje jeden cíl, všichni se mají rádi, všichni si navzájem vyprávějí, jak jsou skvělí, nálada je povznesená, až euforická. Čeká nás společný nepřítel, strašlivý, ale ne nebezpečný, před ním nás Západ určitě ochrání. Až bude tento nepřítel hrdinně, ale radostně a bez velkého úsilí poražen, každý získá bohaté trofeje a každý se stane tím, čím chtěl být – nakonec přijde ta očekávaná všeobecná svoboda. Mozkově mrtvá zrůda bude krásná jako Apollón a moudrá jako Sokrates a stará zmučená klisna se ráno probudí jako mladý hřebec. Majdan plní parádnější přání, než jsou ta, která známe z pohádky o 12 měsíčcích. Jenže pak Majdan zvítězí – a zázrak se nestane. Proto si část majdanské komunity přeje Majdan věčný. (Nová republika)

PS. Bezvadná analýza, jako vyšité o českých chvilkařích. Už je krysaři neziskovek zase zvou do ulic, aby honili svůj sen.

12912 Inflace Němcům zhltla záložní úspory (PDF) https://www.ifo.de/DocDL/sd-2022-digital-04-wollmershaeuser-inflation-ueberschussersparnis.pdf

Inflace Němcům zhltla záložní úspory (PDF)
Od konce loňského roku domácnosti stále více čerpají z vysokých vkladů, které si nashromáždily na svých bankovních účtech v době korona krize. I přes rekordní inflaci by tak v první polovině roku 2022 mohlo dojít k růstu spotřeby. Vzhledem k tomu, že mezitím byly vyčerpány polštáře úspor a spotřebitelské ceny budou pravděpodobně nadále silně růst, přestane asi být soukromá spotřeba v Německu v dalším průběhu roku hnacím motorem ekonomiky. (IFO Institut)

PS. Takže Němci zchudli, motor EU- ekonomiky založené na osobní spotřebě se zastavil. Ve 30. letech se v podobné krizi přešlo na válečnou ekonomiku a EU to začalo i dnes (ZDE).

12911 Petr Štěpánek: O životech našich občanů spolurozhoduje fanatička http://www.regionalninovinky.cz/zpravy/politika/petr-stepanek-o-zivotech-nasich-obcanu-spolurozhoduje-fanaticka/

Petr Štěpánek: O životech našich občanů spolurozhoduje fanatička
To, že Jana Černochová svými hloupými výroky možná naplnila skutkovou podstatu trestného činu schvalování terorismu, je ale ten menší problém. Větší problém je, že na postu ministra obrany exhibuje psychicky nevyrovnaná osoba. Pro společnost i pro naši zemi je vrcholně nebezpečné, že o miliardách na zbrojní výdaje, respektive o životech našich občanů spolurozhoduje fanatička, jež nemá pod kontrolou ani sama sebe. Černochová je ovšem ve svém tupém fanatismu tak zacyklená, že jí nestačí, že pod sebe nakálela, ještě ve svých slovních exkrementech dupe. Již včera bylo pozdě, aby se z vlády pakovala. (Regionální Novinky)

12910 Ukrajinský velvyslanec: Snažíme se zabít co nejvíce Rusů https://cz.sputniknews.com/20220822/ukrajinsky-velvyslanec-snazime-se-zabit-co-nejvice-rusu-18559855.html

Ukrajinský velvyslanec: Snažíme se zabít co nejvíce Rusů
Ukrajinský velvyslanec v Kazachstánu Petr Vrublevskyj promluvil o úsilích kyjevského režimu zabít co nejvíce Rusů. „Čím více Rusů zabijeme teď, tím méně jich budou muset zabíjet naše děti,” řekl ukrajinský velvyslanec. Takovou věc může říct jen velvyslanec teroristického režimu, okomentovala vyjádření ukrajinského diplomata zástupkyně ruského ministerstva zahraničí. (RT News)

PS. Ukrajina začíná fungovat jako Al-Kájda, jenže s posvěcením USA a EU.

12909 Rusko zveřejnilo video podezřelé atentátnice v Moskvě https://www.rt.com/russia/561318-dugina-suspect-vovk-video/

Rusko zveřejnilo video podezřelé atentátnice v Moskvě

Ruská Federální bezpečnostní služba (FSB) zveřejnila video s ukrajinskou občankou Natálií Vovkovou, která byla identifikována jako hlavní podezřelá ze sobotního bombového útoku na auto, při němž byla v Moskvě zabita novinářka Darja Duginová.
Úřady také uvedly, že Vovková mohla využívat svou dospívající dceru jako zástěrku pro snadnější pohyb po Rusku. Pronajala si byt ve stejném domě, kde bydlela Duginová, a byla zachycena na kameře ve dveřích. V dubnu byla na ruském internetu zveřejněna identifikační fotografie Vovkové v uniformě ukrajinské Národní gardy, která byla součástí dokumentů neonacistického pluku Azov. Je na něm uvedeno příjmení Šabanová. Toto příjmení podle FSB používala její dcera při vstupu do Ruska. Ukrajinské úřady tvrdí, že se na atentátu nepodílely. (RT News)

12908 HDP Spojeného království zaznamenal největší pokles za posledních 300 let https://www.rt.com/business/561323-uk-gdp-biggest-drop-300-years/

HDP Spojeného království zaznamenal největší pokles za posledních 300 let
Britská ekonomika se v roce 2020 snížila o 11 %, což je největší pokles za posledních 300 let, ukázaly v pondělí revidované údaje britského statistického úřadu (ONS). Předchozí údaj hovořil o poklesu o 9,3 %. Stalo se tak největším poklesem od doby, kdy ONS začal vést záznamy, a největším propadem HDP Spojeného království od roku 1709. Tehdy podle historických údajů poskytnutých Bank of England došlo k "velkému zmrazení", kdy se ekonomika země snížila o 13,4 %. (RT News)

12907 Federální agentura varovala miliony uživatelů iPhonu, aby okamžitě změnili nastavení https://www.zerohedge.com/technology/millions-iphone-users-warned-federal-agency-change-settings-immediately

Federální agentura varovala miliony uživatelů iPhonu, aby okamžitě změnili nastavení
Společnost Apple Inc. a přední americká agentura pro kybernetickou bezpečnost vyzývají uživatele a správce iPhonů, iPadů a Macbooků, aby aktualizovali svůj software iOS kvůli nedávno objeveným bezpečnostním chybám. Společnost Apple ve středu (17.8.) vydala dvě bezpečnostní zprávy o tomto problému, ačkoli se jim mimo technologické publikace nedostalo široké pozornosti. Vysvětlení společnosti Apple znamená, že hacker může získat "plný administrátorský přístup" k zařízení. To by útočníkům umožnilo vydávat se za majitele zařízení a následně jeho jménem spouštět jakýkoli software, uvedla Rachel Tobacová, generální ředitelka společnosti SocialProof Security, v rozhovoru pro agenturu Associated Press. (Zero Hedge)

12906 Jan Hnízdil: Očkováním proti chudobě. Klimatizací proti změně klimatu https://www.ac24.cz/blog/jan-hnizdil-ockovanim-proti-chudobe-klimatizaci-proti-zmene-klimatu/

Jan Hnízdil: Očkováním proti chudobě. Klimatizací proti změně klimatu
Současná politika je založená na manipulaci a lži. Politik musí lidem slibovat: „Ano, my to zařídíme, bude líp.“ Kdyby jim říkal: „Máme tady velký problém, tak jako dosud už žít nemůžeme, líp už bylo…“, tak by ho nevolili. Lhal a manipuloval Babiš, Schillerová, Hamáček… Lže a manipuluje Fiala, Pekarová, Rakušan.. Nemohou jinak. Myslí to upřímně. Jako Stanislav Gross. Pánové Polčák s Gazdíkem jsou jako malí kluci. Mají nevinný kukuč, pomněnkové oči. Kují pikle na tajných schůzkách, s nesvéprávným podnikatelem (svůj k svému), používají kryptografické mobily, možná nosí i pistolky. Když to praskne, jako malí kluci se diví a říkají: „Na dovolené jsem s Redlem nikdy nebyl, jen jsme lyžovali… je možné, že jel okolo a zastavil se… vlastně ho vůbec neznám, žádné kšefty jsme nedomlouvali… ani nevím, kdo za mě platí kryptografický mobil… já nic, já politik.“ To není nic nového. Divím se, že se tomu ještě někdo diví. (AC 24)

12905 Ne Putin, ale vaše neschopnost a nenažranost! To jsou příčiny drahoty. Kateřina Konečná v ráži https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ne-Putin-ale-vase-neschopnost-a-nenazranost-To-jsou-priciny-drahoty-Katerina-Konecna-v-razi-712000

Ne Putin, ale vaše neschopnost a nenažranost! To jsou příčiny drahoty. Kateřina Konečná v ráži
Ke korytům se v naší zemi dostala banda, která svou asociálností, arogantností a korupčními skandály překonává vlády ODS s Kalouskem v letech 2006–2013. A to už je co říct,“ hovořila Konečná s tím, že prý nikdo z nás nečekal, že může být daleko hůře. (Parlamentní listy)

12904 Jméno Rogera Waterse se objevilo na známé ukrajinské webové stránce seznamu na vraždy https://sputniknews.com/20220822/roger-waters-name-spotted-on-notorious-ukrainian-kill-list-website-1099867063.html

Jméno Rogera Waterse se objevilo na známé ukrajinské webové stránce seznamu na vraždy
Jméno a fotografie spoluzakladatele skupiny Pink Floyd Rogera Waterse se objevily na ukrajinském webu Mírotvorci, kde je rocková legenda obviněna z šíření "protiukrajinské propagandy", zpochybňování územní celistvosti země a "účasti na pokusech o legalizaci anexe Krymu Ruskem". (Sputnik News)

12903 Prohlášení Anthony S. Fauciho, M.D. https://www.niaid.nih.gov/news-events/statement-anthony-s-fauci-md

Prohlášení Anthony S. Fauciho, M.D.
Dnes oznamuji, že odstoupím z pozice ředitele Národního ústavu pro alergie a infekční nemoci (National Institute of Allergy and Infectious Diseases - NIAID), šéfa Laboratoře imunoregulace NIAID i z pozice hlavního zdravotnického poradce presidenta Joe Bidena. Opustím tyto pozice v prosinci tohoto roku, abych zahájil další kapitolu své kariéry. (NIAID)

12902 "To tu ještě nebylo": "Macron je podle průzkumu agentury Ifop v menšině ve všech kategoriích obyvatelstva https://french.almanar.com.lb/2412379

"To tu ještě nebylo": "Macron je podle průzkumu agentury Ifop v menšině ve všech kategoriích obyvatelstva
Podle nedávného průzkumu se ve všech kategoriích obyvatelstva pozitivní hodnocení Macronova působení stalo menšinovým. Černým puntíkem jsou jeho výsledky v oblasti bezpečnosti, které negativně hodnotí 75 % Francouzů. Pokud je hodnocení popularity Emmanuela Macrona oproti červenci téměř stabilní, s poklesem o 1 bod (37 %) u "celkem spokojených" a nárůstem o 1 bod (63 %) u "celkem nespokojených", "poprvé od začátku zdravotní krize je hlava státu v menšině ve všech kategoriích obyvatelstva", napsal 21. srpna Journal du Dimanche (JDD) na základě průzkumu Ifop. "U znovuzvoleného prezidenta je to bezprecedentní," uvedl ve sloupcích listu Frédéric Dabi, generální ředitel názorového oddělení Ifop. (al Manar)

12901 Rusko viní Ukrajinu ze smrtícího výbuchu v Moskvě https://www.rt.com/russia/561299-russia-blames-ukraine-bombing/

Rusko viní Ukrajinu ze smrtícího výbuchu v Moskvě
Výbuch auta u Moskvy, při němž v sobotu večer zahynula novinářka Darja Duginová, zorganizovaly a provedly ukrajinské tajné služby, uvedla ruská Federální bezpečnostní služba (FSB). Duginová byla zabita, když se vracela z konzervativního rodinného festivalu konaného v Moskevské oblasti. Byla dcerou protizápadního spisovatele a politického komentátora Alexandra Dugina. Stejně jako její otec byla známá svou hlasitou podporou ruské vojenské operace na Ukrajině. FSB v pondělním prohlášení uvedla, že atentát provedla ukrajinská státní příslušnice Natalja Vovk, narozená v roce 1979. Podle FSB přijela Vovková do Ruska se svou dospívající dcerou 23. července a pronajala si byt v domě v Moskvě, kde žila i oběť. (RT News)

12900 Francouzsko-malijská válka je na spadnutí https://reseauinternational.net/une-guerre-franco-malienne-pourrait-bientot-commencer/

Francouzsko-malijská válka je na spadnutí
Malijské orgány výslovně uvedly, že si vyhrazují právo přiměřeně reagovat na jakékoli budoucí neoprávněné zásahy Francie na malijském území a v jeho rámci. To znamená, že malijské ozbrojené síly (FAMA) hodlají sestřelit každý francouzský dron nebo letadlo, které se odváží přelétnout nad jejich územím. Jedním z hlavních cílů malijské stížnosti Radě bezpečnosti OSN je potvrdit tuto novou skutečnost. (Reseau international)

PS. A to tam naši vojáci bránili francouzské a EU zájmy, jak to jen šlo.

12899 Novináři BBC omylem prozradili pozice ukrajinských ozbrojených sil https://avia-pro.net/news/zhurnalisty-bi-bi-si-sluchayno-raskryli-zamaskirovannye-pozicii-vsu

Novináři BBC omylem prozradili pozice ukrajinských ozbrojených sil
Na videozáznamu (ZDE) novináři BBC získali referenční body z pozic speciální jednotky Ozbrojených sil Ukrajiny pro řízení a usměrňování dělostřelecké palby. Díky přítomnosti orientačních bodů bylo zjištěno, že se nacházejí na farmě v obci Velikoje Artakovo v Nikolajevské oblasti. Podle zdrojů byly jednotky okamžitě zasaženy, což umožnilo eliminovat ohrožení Chersonské oblasti, která byla ostřelována ukrajinskými jednotkami. (Aviapro)

PS. Předtím udělali totéž ruští novináři a nechali zabít wagnerovce u Doněcka, tak jsou obě vojenská média úplně kvit.

12898 Cena plynu v Evropě se nyní rovná 410 dolarům za barel ropy https://oilprice.com/Energy/Natural-Gas/Europes-Gas-Price-Is-Now-Equivalent-To-410-Per-Barrel-Of-Oil.html

Cena plynu v Evropě se nyní rovná 410 dolarům za barel ropy
Vlny veder v letošním létě a očekávaný nedostatek zemního plynu v zimě zvyšují ceny plynu. Evropské referenční ceny plynu vzrostly během pouhých tří dnů o 14 % na novou rekordní úroveň a pokračují tak v trendu růstu z posledních týdnů, protože poptávka po plynu pro výrobu elektřiny je v důsledku vln veder vysoká a dodávky z ruských plynovodů zůstávají na nízké úrovni, zatímco EU se snaží naplnit zásobníky plynu před zimou, která by znamenala příděly energie a plynu, zastavení výroby v průmyslu a vysoké ceny pro domácnosti za vytápění a elektřinu. Cena plynu v Evropě se nyní rovná 410 dolarům za barel ropy. (Oil Prices)

PS. Barel ropy se teď obchoduje okolo 95 dolarů. Ale zemní plyn nelze tak snadno skladovat a v neoliberálním kapitalismu se stal vysoce spekulativní komoditou. Takže plyn je nyní de fakto 4x dražší než ropa.

12897 Masivní pokles porodnosti - důsledek očkování vakcínou korona? https://www.ots.at/presseaussendung/OTS_20220818_OTS0119/massiver-geburtenrueckgang-eine-folge-der-corona-impfung-anhang

Masivní pokles porodnosti - důsledek očkování vakcínou korona?
Aktuální oficiální údaje z Německa a Švýcarska ukazují, že v prvních pěti měsících letošního roku došlo k masivnímu poklesu počtu narozených dětí. V Německu činil pokles 9 %, ve Švýcarsku 13 % v každém případě ve srovnání s předchozími roky 2019 až 2021. "Je to velmi překvapivé i proto, že v obou zemích v posledních 10 letech porodnost silně rostla a pozorovaný současný pokles se s tímto trendem vymyká. Statistický úřad Rakouska dosud neposkytl údaje za Rakousko. A to je zvláštní, protože statistiky porodnosti nejsou nijak složité." To tvrdí DDr. Christian Fiala, gynekolog a místopředseda rakouské strany "Menschen, Freiheit, Grundrechte". (ots.at)

12896 Životní pojišťovny čelí prudkému nárůstu úmrtnosti: "Je to divné" https://uncutnews.ch/lebensversicherer-sehen-sich-mit-einem-steilen-anstieg-der-sterblichkeit-konfrontiert-es-ist-erstaunlich/

Životní pojišťovny čelí prudkému nárůstu úmrtnosti: "Je to divné"
Začátkem tohoto roku Scott Davison, generální ředitel životní pojišťovny OneAmerica, varoval před prudkým nárůstem úmrtí mezi výdělečně činnou populací. Počet úmrtí se zvýšil nejméně o 40 procent. Naznačil, že se to týká i dalších životních pojišťoven. Pro představu o vážnosti situace: velká katastrofa, ke které dojde každých 200 let, by měla za následek nárůst úmrtí pouze o 10 %. Čtyřicet procent je prostě divné, řekl Davison. Zajímavé je také to, že podle něj může být viníkem vakcína. Skupina New York Life vyplatila o více než 30 % více než v roce 2020, skupina Northwestern Mutual o 35 %, MassMutual o téměř 45 %, skupina Prudential of America o téměř 20 % a skupina Metropolitan o 25 %. (Uncut News)

PS. Šídlo v pytli neutajíš. Pojišťovny dobře ví, že smrtelný covid byl v bilancích za rok 2020 a rok 2021 musí mít jiné důvody úmrtí.

12895 Saúdský princ investoval na jaře 2022 přes 500 milionů dolarů do ruských energetických gigantů https://sputniknews.com/20220814/saudi-prince-invested-over-500mln-in-russias-energy-giants-in-spring-of-2022-1099589376.html

Saúdský princ investoval na jaře 2022 přes 500 milionů dolarů do ruských energetických gigantů
Společnost Kingdom Holding Company saúdskoarabského prince Al Valída bin Talála Al Saúda investovala na jaře 2022 více než 500 milionů dolarů do depozitních certifikátů ruských energetických gigantů, včetně Gazpromu, Rosněfti a Lukoilu. To vyplývá z informací, které firma zveřejnila v neděli (21.8.). Jak vyplývá z tweetu společnosti, v únoru investovala 1,37 miliardy saúdských rijálů (365 milionů dolarů) do amerických depozitních poukázek Gazpromu a přibližně 196 milionů rijálů do globálních poukázek Rosněfti. Kingdom Holding Company také od února do března investovala zhruba 410 milionů rijálů do amerických depozitních certifikátů společnosti Lukoil. (Sputnik News)

PS. Saúdové hned na začátku války na Ukrajině masivně investovali do ruské energetiky, i přes západní embargo. Dnes jsou vysmátí, jejich investice mají asi 3x větší hodnotu.

12894 Oběť bombového útoku v Moskvě byla oficiálně identifikována https://www.rt.com/russia/561236-moscow-dugina-murder-car-bomb/

Oběť bombového útoku v Moskvě byla oficiálně identifikována
Vyšetřovací výbor v neděli ráno (21.8.) známil, že v souvislosti se smrtí dcery významného ruského filozofa a politického komentátora Alexandra Dugina bylo zahájeno trestní stíhání a že příčinou je podezření na bombu nastraženou v autě. Třicetiletá Darja Platonová byla oficiálně potvrzena jako oběť výbuchu u ruského hlavního města, uvedl úřad v prohlášení. Podle vyšetřovatelů výbuch prorazil její Toyotu Land Cruiser v sobotu kolem deváté hodiny večer místního času, když jela poblíž obce Bolšij Vjazemy v Moskevské oblasti. (RT News)

PS. Dugin je hlavní ideologický kritik západního NWO a hlavní filosof ruské identity. Tam je nenávist až za hrob.

12893 Britské královské letectvo "pozastavuje nabídky práce pro bílé muže", aby splnilo "nemožné" genderové kvóty https://www.sott.net/article/471087-UKs-Royal-Air-Force-pauses-job-offers-for-white-men-to-meet-impossible-diversity-targets

Britské královské letectvo "pozastavuje nabídky práce pro bílé muže", aby splnilo "nemožné" genderové kvóty
Vedoucí náboru RAF rezignovala na protest proti "faktickému zastavení" nabízení pracovních míst bílým mužům ve prospěch žen a etnických menšin, tvrdí zdroje z obrany. Vysoce postavená důstojnice zřejmě v minulých dnech podala výpověď kvůli obavám, že jakákoli podobná omezení náboru, byť dočasná a omezená, by mohla oslabit bojovou sílu RAF, uvedly zdroje. Podle nich se nábor snaží dosáhnout "nemožných" cílů v oblasti genderových kvót. Obranné zdroje obvinily hlavního maršála letectva sira Mikea Wigstona, šéfa RAF, z toho, že je podle všeho ochoten ohrozit bezpečnost Spojeného království v době rostoucích hrozeb ze strany Ruska a Číny ve snaze dosáhnout jiných důležitých cílů, jako je zlepšení genderové vyrovnanosti a inkluze. Jeden z obranných zdrojů uvedl, že generál sir Patrick Sanders, šéf armády, údajně přirovnal dnešní bezpečnostní výzvy k výzvám v období příprav na Druhou světovou válku a varoval, že Spojené království čelí "situaci roku 1937". Pak se podíváte na šéfa RAF a ten je připraven porušit operační požadavky letectva, jen aby splnil "genderové ukazatele" uvedl zdroj. (sott.net)

PS. To je rasismus naruby, tedy rasismus. Jen rasově ne/čistí ne/lidé mohou sednout za knipl stíhaček RAF s jadernými zbraněmi. God save the Gueen, a nás také. A ta ženská z RAF skutečně "has a balls". A stála proti tomuto genderově vyváženému vojenskému tvorovi, viz fotka ZDE.

12892 Ruské ministerstvo obrany: Důkazy o ukrajinském "chemickém terorismu" budou brzy zaslány OPCW https://sputniknews.com/20220820/russian-defense-ministry-proof-of-ukraines-chemical-terrorism-to-be-sent-to-opcw-soon-1099800667.html

Ruské ministerstvo obrany: Důkazy o ukrajinském "chemickém terorismu" budou brzy zaslány OPCW
Konkrétně ministerstvo plánuje zaslat výsledky laboratorních testů ruských vojáků, kteří byli otráveni v důsledku kyjevského "chemického terorismu". Ministerstvo upřesnilo, že někteří vojáci utrpěli těžkou otravu chemickými látkami během ruské speciální vojenské operace na Ukrajině. "Na pozadí vojenských porážek v Donbasu a dalších regionech režim Zelenského schválil teroristické činy s použitím chemických jedů proti ruskému vojenskému personálu a civilistům," uvádí se v prohlášení. Podle ministerstva byla 31. července do polní nemocnice dopravena skupina ruských vojáků, která se nacházela poblíž města Vasilievka v Záporožské oblasti, s příznaky těžké otravy. Testy prokázaly přítomnost botulotoxinu typu B v jejich organismu, uvádí se v prohlášení. Tento toxin je organický jed vyrobený člověkem, upřesnilo ministerstvo. (Sputnik News)

PS. Vypadá to, že americké biolaboratoře na Ukrajině nebraly dolary nadarmo.

12891 Policejní ředitel v Sankt Gallen: "Je možné, že se lidé vzbouří" https://www.blick.ch/politik/oberster-polizeidirektor-fredy-faessler-63-besorgt-ueber-moeglichen-stromausfall-es-ist-denkbar-dass-die-bevoelkerung-rebelliert-id17804669.html

Policejní ředitel v Sankt Gallen: "Je možné, že se lidé vzbouří"
Fredy Fassler, vedoucí odboru bezpečnosti a spravedlnosti v kantonu Sankt Gallen, řekl švýcarskému deníku Blick, že výpadek energií by měl dalekosáhlé důsledky: "Představte si, že už si nemůžete vybrat peníze v bankomatu, nemůžete platit kartou v obchodě nebo natankovat u čerpací stanice. Přestane fungovat topení. Je zima. Na ulicích se setmí. Lze si představit, že by se obyvatelstvo vzbouřilo nebo že by došlo k rabování." (Blick.ch)

12890 Německá centrální banka varuje před bezprecedentní inflací https://www.rt.com/news/561225-germany-highest-inflation-central-bank/

Německá centrální banka varuje před bezprecedentní inflací
Prezident německé centrální banky Joachim Nagel řekl v sobotu (20.8.) deníku Rheinische Post, že Německo brzy zaznamená nejvyšší inflaci za poslední desetiletí, a dodal, že země může upadnout do recese. "V podzimních měsících je možná dokonce desetiprocentní inflace," řekl Nagel listu a dodal, že poslední prudký nárůst cen energií způsobený snížením dodávek z Ruska - hlavního dodavatele do Německa - pravděpodobně povede k dalšímu zvýšení spotřebitelských cen. "Dvouciferná míra inflace byla v Německu naposledy naměřena před více než 70 lety," dodal prezident Bundesbanky. Podobnou úroveň inflace země zaznamenala již v roce 1951, kdy podle tehdejších výpočtů dosáhla 11 %, uvádějí německá média. (RT News)

12889 Místo sprchování: "Hadr na podlahu je také užitečný vynález" https://www.swp.de/baden-wuerttemberg/ministerpraesident-von-baden-wuerttemberg-im-interview-kretschmann_-_krisenbewaeltigung-wird-fuer-sehr-lange-zeit-der-normalzustand-sein_-66076983.html

Místo sprchování: "Hadr na podlahu je také užitečný vynález"
Prezident Bádenska-Württemberska, ministr pro životní prostředí Winfried Kretschmann, o krizovém řízení jako trvalém úkolu, budoucnosti země - a hodnotě hadru na podlahu v době nedostatku energie. (swp.de)

12888 "Bidenovo gestapo"? Razie na Trumpa poškozuje důvěru voličů v FBI https://www.rasmussenreports.com/public_content/politics/public_surveys/biden_s_gestapo_trump_raid_hurts_voter_trust_in_fbi

"Bidenovo gestapo"? Razie na Trumpa poškozuje důvěru voličů v FBI
Roger Stone, poradce bývalého prezidenta Donalda Trumpa, prohlásil, že v čele FBI je "skupina zpolitizovaných zločinců, kteří využívají FBI ... jako osobní gestapo Joea Bidena". Se Stoneovým výrokem nyní souhlasí většina (53 %) voličů - oproti 46 % v prosinci - včetně 34 %, kteří s ním rozhodně souhlasí. Třicet šest procent (36 %) se Stoneovým citátem nesouhlasí, včetně 26 %, kteří s ním rozhodně nesouhlasí. (Rasmussen reports)

12887 Soud dal za pravdu dvanáctileté dívce, která odmítla vnucené očkování vakcínou Covid https://www.infowars.com/posts/court-sides-with-12-year-old-girl-refusing-to-take-covid-vaccine-against-her-will/

Soud dal za pravdu dvanáctileté dívce, která odmítla vnucené očkování vakcínou Covid
Dvanáctileté dívce v Kanadě povolil soudce Nejvyššího soudu v Ontariu odmítnout očkování Covid-19. Případ před soudcem Peterborough Superior Court J. Christopherem Corkerym se týkal mladé dívky, která uvedla, že nechce dostat experimentální vakcínu, kterou jí vnucuje její odcizený otec, který jí řekl, že je to nezbytné "pro její ochranu a pro ochranu jejích spolužáků, kamarádů, sousedů a rodiny". Soudce Corkery se nakonec postavil na stranu dívky poté, co souhlasil s tím, že nedávný debakl se zaváděním vakcíny prokázal, že by se nemělo plně důvěřovat státním institucím. "Vládní odborníci znějí tak sebejistě, když doporučují současné vakcíny. Ale stejně jistí si byli, když nám říkali, abychom se postavili do fronty na AstraZeneca. Nyní toto slovo ani nezmiňují," napsal soudce Corkery ve svém rozhodnutí. (Infowars)

12886 Šojgu: Idea zakázat ruským občanům vstup do zemí EU je projevem nacistické politiky https://sputniknews.com/20220820/idea-of-banning-russian-citizens-from-entering-eu-countries-is-manifestation-of-nazi-policy-shoigu-1099793927.html

Šojgu: Idea zakázat ruským občanům vstup do zemí EU je projevem nacistické politiky
"Dnes jsme svědky dalšího živého projevu nacistické politiky, kdy se z vysokých evropských pozic aktivně prosazuje rusofobní myšlenka zákazu vstupu všech ruských občanů do zemí EU," řekl Šojgu na sobotním plenárním zasedání prvního mezinárodního antifašistického kongresu. Zároveň poznamenal, že základní principy světového řádu, právní a politická hodnocení Norimberského tribunálu jsou jednotlivými zeměmi, zejména pobaltskými, stále více ignorovány a přehodnocovány. (Sputnik)

PS. Začala tvrdá ukrajinizace EU, psali jsme o tom na pokračování od června (ZDE).

12885 Dodavatelé Facebooku "propuštěni na základě algoritmu" https://www.rt.com/news/561144-facebook-contractors-fired-algorithm/

Dodavatelé Facebooku "propuštěni na základě algoritmu"
Irsko-americká společnost Accenture, která pro Facebook zajišťuje smluvní pracovníky, oznámila přibližně 60 lidem, kteří pro technologického giganta vykonávají externí práci, že jejich smlouvy brzy vyprší. To uvedl ve čtvrtek (18.8.) server Business Insider. Někteří z nich tvrdili, že je prý k ukončení smlouvy vybral algoritmus. Špatnou zprávu o hrozícím propouštění sdělila společnost Accenture během úterní videokonference (16.8.) a následného telefonátu následujícího dne, uvedl zpravodajský portál. Pracovníkům bylo údajně sděleno, že jejich dosavadní působení ve společnosti Facebook - která se loni přejmenovala na Meta - skončí 2. září. (RT News)

PS. Jedno promile vyvolených potřebuje jedno procento otroků k udržení NWO skrze umělou inteligenci. To je vše.

12884 Ruské MO: Nacionalistická jednotka popravila 100 ukrajinských vojáků https://www.rt.com/russia/561153-kraken-execute-ukrainian-soldiers/

Ruské MO: Nacionalistická jednotka popravila 100 ukrajinských vojáků
Poté, co ruské síly 14. srpna zaútočily na ukrajinskou 58. motorizovanou pěší brigádu u osady Udy v Charkovské oblasti, zbytky formace uprchly ze svých pozic a stáhly se, uvedl mluvčí ministerstva generálmajor Igor Konašenkov. S cílem "potlačit paniku a zastrašit personál Ozbrojených sil Ukrajiny" bojovníci neonacistického pluku "Kraken" "demonstrativně popravili 100 vojáků 58. motorizované pěší brigády, kteří opustili své pozice" nedaleko Udy, uvedl představitel. (RT News)

PS. Stalinské modely, ale použité demokraticky, že ano...

12883 Výrobní ceny v eurozóně rostou o 35,8 %, což je mírné zvýšení https://www.handelsblatt.com/politik/konjunktur/nachrichten/konjunktur-erzeugerpreise-im-euroraum-steigen-um-35-8-prozent-und-damit-nicht-mehr-ganz-so-schnell/28570404.html

Výrobní ceny v eurozóně rostou o 35,8 %, což je mírné zvýšení
Ceny výrobků v eurozóně nerostou tak rychle jako v poslední době, a to navzdory silnému růstu v energetice. Statistický úřad Eurostat ve středu uvedl, že ceny průmyslových výrobků v červnu vzrostly o 35,8 % ve srovnání se stejným měsícem loňského roku. Ekonomové oslovení agenturou Reuters očekávali nárůst o 35,7 procenta. V květnu činil nárůst 36,2 % a v dubnu 37,3 %. V samotném energetickém sektoru došlo k výraznému nárůstu o 92,8 %. Bez zahrnutí tohoto odvětví vzrostly ceny výrobců celkově pouze o 15,6 %. (Handelsblatt)

12882 Matka německé novinářky, která informovala o válce na Ukrajině, musela uprchnout z Německa https://uncutnews.ch/video-mutter-eines-deutschen-journalisten-der-ueber-den-krieg-in-der-ukraine-berichtet-muss-aus-deutschland-fliehen/

Matka německé novinářky, která informovala o válce na Ukrajině, musela uprchnout z Německa
Matka německé novinářky Aliny Lippové "utekla" z Německa. Před čtrnácti dny jí byl zničehonic zmrazen bankovní účet. Ze dne na den se ke svým penězům přestala dostávat. Bylo jí řečeno, že u jejích dveří může být každou chvíli policie, aby ji předvedla k výslechu. Důvodem byla nechtěná reportáž její dcery o válce na Ukrajině. "Německo už není moje země," říká matka novináře na videu, které společně natočili (ZDE). "Tohle je opravdu intenzivní," řekla Alina. Poté, co jí byl zmrazen účet, prodala žena svůj majetek, aby se mohla vydat na cestu do Ruska s autem. (Uncut News)

PS. Na Slovensku se stal podobný případ z "vyhladověním" občana za jeho názory tím, že mu úřady mrazily bez vysvětlení a odvolání bankovní účty, kartu atd. Fakta ověřujeme a budeme o případu informovat. Je to nová forma "bankovní" represe. V Německu a Slovensku s nacistickou minulostí je to obzvlášť varovné.

12881 Mláďata laboratorních potkanů měla malformace žeber po vakcíně na kovid: Dokumenty ze studie Moderny https://web.archive.org/web/20220816225006/https://www.theepochtimes.com/mkt_app/lab-rats-got-rib-malformations-from-covid-vaccine-moderna-trial-documents_4666095.html

Mláďata laboratorních potkanů měla malformace žeber po vakcíně na kovid: Dokumenty ze studie Moderny
Dokumenty společnosti Moderna týkající se zkoušek vakcíny COVID na zvířatech, které získala organizace Judicial Watch na základě žádosti podle zákona o svobodném přístupu k informacím, ukazují, že u některých potkanů, na nichž byla vakcína Moderna mRNA testována, se objevily malformace žeber. Těchto 700 stran obsahuje část formálního balíčku žádosti o licenci na biologické léčivé přípravky (BLA), který musí výrobce předložit FDA ke schválení. Dokumenty zatím nebyly zveřejněny, ale analyzovala je bývalá manažerka farmaceutického průmyslu Alexandra Latypová a prověřil je deník The Epoch Times. Součástí dokumentů jsou výsledky testů, které ukazují, že injekce mRNA Moderna způsobily statisticky významné malformace skeletu u potomků potkanů, kteří užívali dávky mRNA-1273 (Spikevax mRNA). (Epoch Times)

12880 Ono to smysl dávalo https://www.litterate.cz/ono-to-smysl-davalo/

Ono to smysl dávalo
Ukrajinští uprchlíci měli být už dávno doma. Evropské firmy už měly stavět baráky na Donbase a placeno to mělo být z peněz, které Rusku zamrazili na Západě. Plyn i ropa měly být ultralevné, protože by jimi Petrušev platil za západní shovívavost. Naše zbraně by už také byly zpátky doma. Ukrajina měla být už dávno vyčištěná od všeho ruského. Rus si zřejmě nic neidealizoval, ale tady si plánovali vítězství a porcování medvěda. Kdyby se to celé povedlo, tak nebyl žádný problém. (Litterate.cz)

12879 STAN – politická sekce organizovaného zločinu https://www.novarepublika.cz/2022/08/stan-politicka-sekce-organizovaneho-zlocinu

STAN – politická sekce organizovaného zločinu
Co mne na celé kauze nejvíce překvapuje je, že vůbec byla otevřená a medializována. Co se otevřelo, je náš každodenní život třicet let, a když se něco takového začne náhle řešit, znamená to, že došlo k narušení status quo mezi jednotlivými klany a skupinami. I z filmu a literatury víme, že mezi rodinami mafie vzniká otevřený boj při porušení dohodnutých pravidel a oblastí, v nichž jednotlivé rodiny mafie realizují své zisky. Nepovažuji za pravděpodobné, že stržená opona ukazující STAN jako mafii organizovaného zločinu vznikla standardní prací policie. Domnívám se, že v pozadí je silnější hráč, než je policejní útvar. Načasování celé kauzy naznačuje, že se hraje o čas. Buď zlikvidují V.Rakušana a jeho mafii, než mafie stihne obsadit klíčové posty a zlikvidovat konkurenci, nebo bude konkurence rychlejší a zlikviduje gang Víta Rakušana. (Nová republika)

12878 Rusko přesouvá stíhačky vyzbrojené hypersonickými raketami https://www.rt.com/russia/561090-kinzhal-kaliningrad-hypersonic-finland/

Rusko přesouvá stíhačky vyzbrojené hypersonickými raketami
Tři nadzvukové stíhací letouny Mig-31 nesoucí hypersonické střely vzduch-země Kinžal byly rozmístěny v západní enklávě Kaliningradu, oznámilo ruské ministerstvo obrany. Ve čtvrtek (18.8.) byly letouny přemístěny na letiště Čkalovsk v Kaliningradské oblasti jako součást "dodatečných strategických odstrašujících opatření", vysvětlilo ministerstvo. Během letu Migy-31 procvičovaly součinnost s ruskými silami umístěnými v oblasti a také s námořním letectvem Baltské flotily. Podle ministerstva obrany budou letouny v Kaliningradu nasazeny do nepřetržité bojové služby. (RT News)

PS. Je to jak ve filmu pro pamětníky "Čtyři vraždy stačí, drahoušku", leč strategicky redukováno na pouhé tři migy.

12877 Slovenská hliníkárna kvůli drahé elektřině končí s výrobou. Zastoupí ji konkurence z Ruska a Číny https://www.newstream.cz/nazory/slovenska-hlinikarna-kvuli-drahe-elektrine-konci-s-vyrobou-zastoupi-ji-konkurence-z-ruska-a-ciny

Slovenská hliníkárna kvůli drahé elektřině končí s výrobou. Zastoupí ji konkurence z Ruska a Číny
Jediná slovenská hliníkárna Slovalco končí s výrobou. Hlavním důvodem jsou vysoké ceny elektřiny na evropském trhu, jak uvedl většinový vlastník závodu ze Žiaru nad Hronom, norská společnost Norsk Hydro. Ceny elektřiny na rok 2023 jsou podle něj tak vysoké, že by se výroba hliníku na Slovensku nevyplatila. Včera (16.8.) ceny elektřiny na evropském trhu opět „lámaly rekordy“. V Německu, klíčovém trhu celé EU, se elektřina s dodáním příští rok historicky vůbec poprvé dostala na cenovou úroveň nad 500 eur za megawatthodinu. Meziročně velkoobchodní elektřina v Německu zdražuje o zhruba 500 procent. Už v červenci hliníkárna Slovalco oznámila poměrně rozsáhlé propouštění. Zbavuje se tří stovek ze svých 450 zaměstnanců. Závod nyní omezí svoji činnost na recyklaci a zpracování šrotu. (newstream.cz)

12876 Rusko našlo kupce pro všechno uhlí, které EU odmítla https://www.vedomosti.ru/business/articles/2022/08/17/936482-rossiya-pokupatelei-ugol

Rusko našlo kupce pro všechno uhlí, které EU odmítla
Rusku se v červenci podařilo přesměrovat veškerý objem vývozu uhlí, který EU odmítla, do Číny a Indie. Podle odborného přehledu Centra pro energetický rozvoj se tak dodávky do zahraničí oproti předchozímu měsíci téměř nezměnily. Rekordní nárůst cen zároveň umožnil ruským dodavatelům kompenzovat slevu v dodávkách na asijské trhy. (Vedomost)

PS. Proruská politika Bruselu nemá chybu, jsou to agenti Putina. Rusové mají nová odbytiště a prodávají dráž.

12875 Nizozemští zemědělci plánují nové protesty, protože "věda" o dusíku je zpochybňována https://freewestmedia.com/2022/08/17/dutch-farmers-plan-fresh-protests-as-nitrogen-science-is-called-into-question/

Nizozemští zemědělci plánují nové protesty, protože "věda" o dusíku je zpochybňována
Nizozemské hnutí zemědělců Agractie vyzvalo své příznivce k novým protestním akcím. Erik Luiten, jeden z vůdců hnutí, na akčním videu uvedl, že takové akce by mohly zahrnovat organizování zastavení provozu na frekventovaných místech. Hnutí zemědělců se těší masivní podpoře občanů. Aktivita Agractie chce, aby byla vládní dusíková politika smetena ze stolu. Vláda chce donutit zemědělství, aby do roku 2030 snížilo emise dusíku na polovinu. To by znamenalo, že mnoho zemědělců by muselo přestat hospodařit. "Teď se to opravdu blíží," řekl Luiten. "Musíme vytrvat a držet směr." (Freewest Media)

PS. K pochopení kontextu je třeba číst následující zprávu o Ukrajině.

12874 Monsanto a BlackRock vykupují Ukrajinu https://freewestmedia.com/2022/08/06/monsanto-and-blackrock-are-buying-up-ukraine/

Monsanto a BlackRock vykupují Ukrajinu
Ukrajina je rozprodávána. Lživý boj Západu o "duši Ukrajiny" ve skutečnosti slouží monopolům, Monsantu, Vanguardu a BlackRock k rozkradení země. Ukrajinský zákon o pozemkové reformě, který po 20 letech přijala ukrajinská Nejvyšší rada v roce 2021, umožnil mezinárodním zemědělským konglomerátům patřícím do západní zóny vlivu skoupit velké množství ukrajinské půdy. (Freewest media)

PS. Protože Ukrajina ale mezitím oficiálně podle ratingových agentur ovládaných zmíněnými společnosti už zbankrotovala, tak si chtějí vzít prakticky zadarmo úplně celou černozem málem na půlce rozlohy Evropy. No a o tom je válka na Ukrajině, mimo jiné.

12873 Rusko vyzývá k mezinárodní inspekci ostřelovaného jaderného zařízení https://www.rt.com/russia/561071-iaea-inspection-zaporozhye-plant/

Rusko vyzývá k mezinárodní inspekci ostřelovaného jaderného zařízení
Rusko vyzývá Mezinárodní agenturu pro atomovou energii (MAAE), aby co nejdříve navštívila Záporožskou jadernou elektrárnu a splnila tak svůj mandát jaderného dozorčího orgánu OSN, uvedl vysoce postavený ruský diplomat. "Rádi bychom, aby se taková mise MAAE uskutečnila co nejdříve. Rusko udělá vše pro to, aby ji usnadnilo," řekl Igor Višněvskij, náměstek ministra zahraničí pro kontrolu zbrojení, během středeční konference o Smlouvě o nešíření jaderných zbraní. (RT News)

PS. Ukrajinci ostřelují JE z amerických houfnic M777 a Himarsy, obě mají přesné navádění přes US-družice s GPS. Cílem je ochromit elektrárnu z hlediska chlazení a energetických rozvodů. Asi se bude bombardovat i povrchový mezisklad s radioaktivními odpady, který je vedle elektrárny. Pak to bude druhá Fukušima. EU a a USA mlčí, dělá se to jejich zbraněmi a pravděpodobně NATO navádí tyto střely.

12872 Zákon Joea Bidena o snížení inflace "tajně" přinesl Bill Gates https://www.zerohedge.com/political/joe-bidens-inflation-reduction-act-secretly-brought-you-bill-gates

Zákon Joea Bidena o snížení inflace "tajně" přinesl Bill Gates
"Zákon o snížení inflace" demokratů, který podle rozpočtového úřadu Kongresu zvýší daně střední třídě o 20 miliard dolarů, nemluvě o tom, že v příštím desetiletí vypustí na pracující Američany armádu agentů berňáku, umožnili Bill Gates a (z menší části) Larry Summers, o nichž je známo, že spolu kamarádí. V úterním článku agentury Bloomberg (16.8.), který se čte spíše jako zpravodaj pro Gatesův fanklub, spoluzakladatel společnosti Microsoft, miliardář vzpomíná. Na začátku letošního roku, kdy umírnění demokratičtí senátoři Joe Manchin a Kyrsten Sinema nadále blokovali legislativu o daních a výdajích kvůli obavám, že zvýší daně střední třídě (zvýší), Gates říká, že využil vztah s Manchinem, který pěstoval přinejmenším od roku 2019. (Zero Hedge)

PS. Střední třída leze do zadku jednomu promile s úplně debilní nadějí, že se tím zachrání. Tady je odpověď jednoho promile, a to v největší krizi, kterou čeká USA za posledních 100 let.

12871 Afghánci vaří trávu k jídlu a USA odmítají uvolnit 7 miliard dolarů ze zmrazeného afghánského majetku https://www.democracynow.org/2022/8/17/biden_afghanistan_foreign_assets_taliban_economic

Afghánci vaří trávu k jídlu a USA odmítají uvolnit 7 miliard dolarů ze zmrazeného afghánského majetku
Bidenova administrativa vyloučila, že by rok po převzetí Afghánistánu Talibanem a okupaci uvolnila zhruba 7 miliard dolarů ze zmrazených afghánských aktiv. Ale OSN varuje, že 95 % Afghánců nemá dostatek jídla. "Tyto peníze patří afghánskému lidu. A Spojené státy už 365 dní drží jejich peníze v newyorském trezoru, zatímco Afghánci vaří trávu, aby se najedli, prodávají své ledviny a sledují, jak jejich děti hladoví," říká spoluzakladatelka organizace Unfreeze Afghanistan Medea Benjaminová. (Democracy Now)

12870 „Drtivou většinu populace prostě nepotřebujeme“ – hlavní poradce Světového ekonomického fóra https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/drtivou-vetsinu-populace-proste-nepotrebujeme-hlavni-poradce-svetoveho-ekonomickeho-fora/

„Drtivou většinu populace prostě nepotřebujeme“ – hlavní poradce Světového ekonomického fóra
Při popisu toho, co budou pro lidstvo znamenat technologie 21. století, řekl globalistický lektor a autor Andersonovi: „Drtivou většinu populace prostě nepotřebujeme, protože budoucnost je o vývoji stále sofistikovanějších technologií, jako je umělá inteligence, bioinženýrství, většina lidí k tomu ničím nepřispívá, snad s výjimkou svých dat. A cokoli, co lidé dělají a co je užitečné, budou tyto technologie stále více činit nadbytečným a umožní nahradit lidi.“ (AC24)

PS. Dobře resetovaný borec, takový upřímný. Kdo je to "my", které rozhoduje o 99 % lidstva? Jak je vidět, jsou to čistí sociální psychopati.

12869 Bude Ukrajina rozdělena, a pokud ano, jak? https://zvedavec.news/komentare/2022/08/9280-bude-ukrajina-rozdelena-a-pokud-ano-jak.htm

Bude Ukrajina rozdělena, a pokud ano, jak?
Kromě toho bych rád dodal malou připomínku: většinu bojových operací na Ukrajině ani neprovádějí ruské síly, ale síly LDNR podporované ruským C4ISR a palebnou silou. Ale pokud jde o její skutečný vojenský potenciál, Rusko použilo méně než 10 % své armády. Putin se k tomu vyjádřil zcela otevřeně, když řekl, že „jsme ani nezačali jednat vážně“. Jak si myslíte, že bude tato válka vypadat, pokud se Rusko rozhodne skutečně rozvinout svou plnou vojenskou sílu, tedy 90 % sil, které se v současné době neúčastní SMO? Zde je jednoduchá pravda, kterou si většina lidí na Západě nedokáže ani představit: Rusko se NATO vůbec nebojí. Když už nic jiného, tak Rusové pochopili, že mají prostředky k tomu, aby svým nepřátelům vnutili jakýkoli výsledek, který se rozhodnou jednostranně prosadit. Představa útoku USA/NATO na Rusko je prostě směšná. Ano, USA mají velmi silné ponorky, které mohou na ruské cíle vypálit spoustu raket Tomahawk a Harpoon. A ano, USA mají stále silnou jadernou triádu. Ale ani jedno z toho nepomůže USA vyhrát pozemní válku proti ruským ozbrojeným silám. (The Saker, Zvědavec)

12868 Uvolnění části zmrazených íránských finančních prostředků v zahraničí https://www.farsnews.ir/en/news/14010525000259/VP-Par-f-Iran's-Frzen-Fnds-Abrad-Released

Uvolnění části zmrazených íránských finančních prostředků v zahraničí
Íránský viceprezident pro parlamentní záležitosti Mohamamd Hosseini uvedl, že velká část blokovaných aktiv Teheránu v zahraničí byla převedena do země, a dodal, že íránský vývoz do Evropy vzrostl za vlády prezidenta Seyeda Ebrahima Rayeesiho o 213 %. "Vládě se podařilo vrátit do státní pokladny zablokované peníze z ropy, které patří Íránu," prohlásil v pondělí Hosseini. "Írán nyní prodává více než milion barelů ropy denně a vývoz ze země do Evropy se za poslední rok, kdy prezident Rayeesi nastoupil do úřadu, více než zdvojnásobil," oznámil. "Administrativa prezidenta Rayeesiho čelila mnoha krizím, ale díky přijetí nezbytných opatření jim rychle odolávala jednu po druhé," pokračoval. Viceprezident hovořil také o dalších úspěších Raisiho administrativy a poznamenal, že v době, kdy se svět potýkal s potravinovou krizí, se íránské vládě podařilo zajistit garantované nákupy pšenice. "Zásoby pšenice v zemi jsou v dobré situaci, neboť Teherán od zemědělců nakoupil 7 milionů tun," dodal. Uvedl, že v Íránu probíhají některé velké rozvojové projekty a vláda se snaží rozšířit produktivní odvětví ekonomiky, jako je průmysl a zemědělství. (Fars News)

PS. Jak je EU čiperné, když mu teče íránská ropa do bot. Najednou mu "terorismus" vůbec nevadí a je na tom tak bledě, že neposlouchá v tomto bodu ani svého US-protektora.