Načítání...
 

Zprávy_jednou_větou

Položky 13805

ID Cislo Nadpis Url Text
14571 Hamás zaútočil na nelegální US-základnu v Sýrii https://t.me/nvlpalestine/43577 Hamás zaútočil na nelegální US-základnu v Sýrii
Po zabití 3 amerických vojáků sebevražedným dronem Jordánská vláda prohlásila, že útok, který se zaměřil na americké síly poblíž syrských hranic, se neuskutečnil v Jordánsku. To znamená, že útok se zaměřil na nelegální americkou základnu v Sýrii, přímo na hranici s Jordánskem, velmi pravděpodobně al-Tanf nebo Rukban. (Nouvelles de Palestine)
14570 Jemenci se těší na invazi USA https://t.me/almanarfr/16072

Jemenci se těší na invazi USA
Člen politického předsednictva hnutí Ansar Allah Muhammad Al-Bukhaiti: "Vojenské operace proti Izraeli budou pokračovat, dokud agrese proti Gaze neustane. Doufáme, že nastane přímý boj mezi námi a Američany. Invaze amerických a britských pozemních sil na území Jemenu bude pro nás dobrá věc, protože naše cíle dostanou další dimenzi. (Telegram)

PS. Doufejme, že si to Britové a Američané nechali přeložit.

14569 Trump: NATO nebude bránit USA https://www.rt.com/news/591385-trump-nato-wont-help-us/

Trump: NATO nebude bránit USA
V rozhovoru s davem příznivců na předvolební akci v Las Vegas v Nevadě, Trump pokračoval ve své kritice západního vojenského bloku: "Platíme za NATO a celkem k ničemu ... A víte, nerad vám to říkám o NATO; kdybychom někdy potřebovali jejich pomoc, řekněme, že by jsme byli napadeni, nevěřím, že by sem přišli," řekl bývalý prezident. "Já ty lidi znám," dodal. (RT News)

PS. Trump jako bývalý vrchní velitel ozbrojených sil nepřímo řekl, že si USA si vychovalo přes různé Aspen instituty a jiný brain-washing tak skvělé NATO-kádry, že je při nejbližší příležitosti zradí: "Já ty lidi znám".

14568 Dny ukrajinské Avdějevky jsou sečteny https://t.me/voenkorkhayrullin/2075 Dny ukrajinské Avdějevky jsou sečteny
Ukrajinci mohou úspěšně bránit Avdějevku, pokud pojede zásobování podél trati Orlovka-Lastočkino-Avdějevka. Tyto komunikace jsou pokryty osadami Tonenkoje-Severnoje-Pervomajskoje. Mapa ukazuje, že útok jde na klíčová opevnění Ukrajinců (bunkry o hloubce až 40m) v této oblasti. Jejich dobytí znamená konec. (Telegram)
14567 Izrael dostává 60 % své ropy z Ázerbájdžánu a Kazachstánu přes Turecko https://t.me/nvlpalestine/43460

Izrael dostává 60 % své ropy z Ázerbájdžánu a Kazachstánu přes Turecko
Tankerová loď SeaViolet dodává přes ropovod Baku do tureckého přístavu Ceyhan více než milion barelů ropy. Ropu pak tankery dopravují do izraelského přístavu Ejlat. Turecko a Ázerbájdžán jsou i nadále spolupachateli dodávek ropy, což je klíčem k pokračování genocidy v Gaze. Jedním z hlavních akcionářů tohoto špinavého podnikání, které pokrývá 60% izraelských ropných potřeb, je společnost Socar vlastněná státem Ázerbájdžán. Pouze prostřednictvím skladovacího terminálu Socar dodalo 6 lodí topný olej do Izraele od začátku války. Socar uskutečnil své největší investice v Turecku. A Socar má mnoho dalších dceřiných společností, jako jsou Petkim, Bursagaz, Kayserigaz, Enervis a Millenicom. (Telegram)

14566 Společné prohlášení předsedkyně Komise von der Leyenové, předsedy Rady Michela a předsedy Parlamentu Sassoliho k 75. výročí osvobození táborů Osvětim-Březinka https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/cs/statement_20_90

Společné prohlášení předsedkyně Komise von der Leyenové, předsedy Rady Michela a předsedy Parlamentu Sassoliho k 75. výročí osvobození táborů Osvětim-Březinka
Před pětasedmdesáti lety osvobodily spojenecké síly nacistický koncentrační tábor Osvětim. Skoncovaly tak s nejstrašlivějším zločinem v evropské historii, kterým byl plán na vyhlazení Židů v Evropě. Kvůli etnickému původu bylo zavražděno šest milionů židovských dětí, žen a mužů a další miliony nevinných lidí, mezi nimiž byly i statisíce Romů. Cena za vítězství nad nacismem byla nepředstavitelná a stěží bychom hledali symboličtější a silnější gesto, než jakým je připomenout si triumf nad nacisty v Izraeli. Revizionismus a nedostatečné vzdělání ohrožují společné chápání ojedinělosti holocaustu, a proto je naší povinností postarat se o to, aby k němu již nikdy nedošlo. (ec.europa.eu)

PS. Zlatá slova, EU-soudružky a soudruzi, "revizionismus a nedostatečné vzdělání" ohrožují naši identitu. Osvětim osvobodila Rudá armáda.

14565 Učitelka Martina Bednářová opět zproštěna obžaloby https://cz24.news/ucitelka-martina-bednarova-opet-zprostena-obzaloby/

Učitelka Martina Bednářová opět zproštěna obžaloby
Soud dnes nepravomocně osvobodil bývalou češtinářku pražské základní školy Martinu Bednářovou, která čelí obžalobě za popírání ruských válečných zločinů na Ukrajině. Soudkyně Klára Jantošová stejně jako už dříve rozhodla, že učitelčino jednání nebylo trestným činem. Státní zástupce se proti rozhodnutí na místě odvolal, podle něj soud nesplnil pokyny odvolacího senátu. Bednářová vinu od počátku odmítá. (AC24)

14564 Americká ambasáda reaguje na Roberta Fica https://www.hlavnespravy.sk/americka-ambasada-reaguje-na-roberta-fica/3384524

Americká ambasáda reaguje na Roberta Fica
Oficiálny profil U.S. Embassy Slovakia v stredu na Facebooku zverejnil príspevok, v ktorom sa vyjadruje k premiérovej návšteve Ukrajiny: „Spojené štáty vítajú stretnutie premiéra Roberta Fica s premiérom Denysom Šmyhaľom a oceňujú neustálu podporu Slovenska Ukrajine,“ píše sa v úvode príspevku. „Spojené štáty však kategoricky odmietajú tvrdenie premiéra Fica, že Ukrajina je štátom pod vplyvom USA. Takéto vyhlásenia sú nehodné spojenca NATO,“ stojí v príspevku. (hlavnespravy.sk)

PS. To by si měla pětikolka zapsat za uši. Zelenský je pro USA lúzer a to je horší než smrt.

14563 Nadutci! https://www.novarepublika.cz/2024/01/nadutci/comment-page-1#comments

Nadutci!
Vzpamatujte se! Je třeba SJEDNOTIT vystoupení všenárodního odporu ještě PŘED podpisem nákupu těch nedovyvinutých a již zastaralých, naprosto nepotřebných a nikoliv obranných, ale útočných, pekelně předražených letadel F-35, protože to je nejbližší termín, kdy začíná finále celonárodní katastrofy. Termín jednotného vystoupení je na všech vás, organizátorech předchozích vystoupení. Nikdo to za vás udělat nemůže, dali jsme vám důvěru, nechali jsme vyniknout vašim jménům, takže je to nyní vaší historickou povinností se vykašlat na své připitomnělé sváry a konečně pochopit, že čas se ponachýlil a je tu! (Nová republika)

14562 USA prohrávají další proxy-válku, nyní na Blízkém východě https://t.me/nvlpalestine/43218

USA prohrávají další proxy-válku, nyní na Blízkém východě
Irácký Hizballáh po amerických prohlášeních o možném odchodu svých vojáků: "Nenecháme se zmást americkým lhaním." Vojenský šéf iráckého Kataeb Hizballáhu v reakci na americká jednání s Irákem ohledně ukončení vojenské přítomnosti USA uvedl toto: "Buďte si jisti, že je to další lež Američanů a my nejsme naivní. Naše operace proti americkým útočníkům budou pokračovat, dokud jejich poslední voják neopustí Irák." (Telegram)

PS. Nezákonná druhá invaze do Iráku dala Blízkému východu asi 1 milión mrtvých. Nyní USA odcházejí z Iráku stejně jako z Afghánistánu.

14561 U Belgorodu byl sestřelen Il-76 s ukrajinskými válečnými zajatci, kteří měli být vyměněni https://t.me/Slavyangrad/86474

U Belgorodu byl sestřelen Il-76 s ukrajinskými válečnými zajatci, kteří měli být vyměněni
Asi v 11:00 moskevského času ve středu 24.1. havarovalo letadlo Il-76 během plánovaného letu v oblasti Belgorod. Na palubě bylo 65 zajatců ukrajinských ozbrojených sil transportovaných za účelem výměny, 6 členů posádky a 3 doprovodné osoby. Všichni zahynuli. Šéf obranného výboru Dumy Andrej Kartapolov ve Státní dumě prohlásil následující: "Il-76 se zajatci na výměnu byl sestřelen třemi raketami Patriot nebo IRIS-T a byl následovaný dalším Il-76 s 80 zajatci ukrajinských ozbrojených sil. Ukrajinské vedení bylo podrobně informováno o blížící se výměně a přesně znalo způsob, jak budou vězni doručeni. Další Il-76 s 80 vězni na palubě dostal příkaz vrátit se zpět." (Telegram)

PS. Pokud je to pravda, tak Ukrajinci vědomě zmasakrovali vlastní válečné zajatce, a není to poprvé. Předtím stříleli raketomety na zajatecký tábor s Ukrajinci v Novorusiji. Rusové žádají mezinárodní vyšetření incidentu za účasti USA a Británie.

14560 Lavrov: Moskva nebude prosit strýčka Sama o odpuštění https://www.rt.com/russia/591188-russia-forgivness-us-relations/

Lavrov: Moskva nebude prosit strýčka Sama o odpuštění
V rozhovoru pro CBS News v pondělí (22.1.) byl Lavrov dotázán na možnost pro zlepšení vztahů mezi Moskvou a Washingtonem uprostřed války na Ukrajině. Lavrov zdůraznil, že Rusko je nečn+ napravovat jako první, protože to nebyla jeho země, která je zničila jako první: "Nebudeme utíkat do Washingtonu, strýčku Same, prosím, odpusť nám. Byli jsme špatní kluci. Nemáme si na co stěžovat." Ministr zdůraznil, že vazby mezi oběma mocnostmi byly rozbity "těmi, kteří vynalezli ruskou hrozbu", a "těmi, kteří ignorovali obrovské množství dobré vůle, kterou projevil prezident Vladimir Putin během prvních dvou volebních období." Podle Lavrova se západní politici rozhodli, že ruský vůdce je " přece roztomilý člověk", a snažili se ho "držet v kapse", což byla chyba. (RT News)

14559 Stoltenberg za NATO: Ruská invaze na Ukrajinu, jak to bylo doopravdy https://t.me/sanya_floridas/4776

Stoltenberg za NATO: Ruská invaze na Ukrajinu, jak to bylo doopravdy

Stoltenberg: "Putin navrhl dohodu, že NATO už nebude expandovat k ruské hranici. Poslal nám tu dohodu. To byla podmínka pro zrušení začátku války na Ukrajině. Smlouvu jsme samozřejmě nepodepsali. A začal válku na Ukrajině..." (Telegram)

14558 Oxfam: studie o nerovnosti https://www.oxfam.org/en/research/inequality-inc

Oxfam: studie o nerovnosti
Nejbohatší 1 % světa vlastní 43 % globálních finančních aktiv. Bohatství pěti největších miliardářů se od roku 2020 zdvojnásobilo, zatímco 60 % lidstva, což je 5 miliard lidí, kolektivně chudlo. Oxfam zveřejnil studii "Inequality Inc" letos v lednu, ve stejné době, kdy probíhalo zasedání Světového ekonomického fóra korporátních oligarchů a představitelů západní vlády v Davosu. (Oxfam)

14557 Opozícia robí politiku spálenej zeme alebo Parlamentné obludárium pokračuje https://www.hlavnespravy.sk/opozicia-robi-politiku-spalenej-zeme-alebo-parlamentne-obludarium-pokracuje/3380862

Opozícia robí politiku spálenej zeme alebo Parlamentné obludárium pokračuje
Je jasné, že politika spálenej zeme, ktorú predvádza opozícia, má svoje dôsledky, a zároveň je jasné, že to koalícia nemôže len tak nechať. Opozícia totiž deštruuje politický systém Slovenska, čo je však ešte dôležitejšie, nepriamo, aj keď veľmi efektívne, mení výsledky volieb, keď neumožňuje väčšina reálne vládnuť. Ak je koalícii znemožnené prijímať právne normy, nie je možné, aby vládla a to je zásadne popretie demokracie. Paradoxne sa na likvidácii demokracie tak podieľajú tí, ktorí jej majú plné ústa. Sme tak svedkami tichého prevratu, teda neústavnej zmeny, keď vôľu väčšiny občanov nie je možné presadiť a, naopak, menšina blokuje a paralyzuje politický systém Slovenska. (hlavnespravy.sk)

14556 https://x.com/RealPepeEscobar/status/1749097135558001104?t=drmMlK0AOz0uvJSx9_1g-Q&s=35 Stalo se, před 100 lety
Přesně před sto lety, dne 21. ledna 1921 se Ho Či Min zúčastnil Leninova pohřbu v Moskvě; tam bylo -30 stupňů a utrpěl omrzliny na uších. Po zbytek svého života měl na uších černé stopy. Netušil tehdy, že ho historie povede k porážce koloniální Francie a mocné Americké říše a že vytvoří moderní Vietnam, nyní globální velmoc Jihu. (Pepe Escobar)
14555 Ivan Hoffman o roku 2024: „Bude špatný pro lidi, kteří nemají rádi problémy, ale skvělý pro ty, kteří mají rádi výzvy, svůj názor a svůj vlastní rozum“ https://www.radiouniversum.cz/hoffman-ivan-d-rok-2024-bude-spatny-pro-lidi-kteri-nemaji-radi-problemy-ale-skvely-pro-ty-kteri-maji-radi-vyzvy/#google_vignette

Ivan Hoffman o roku 2024: „Bude špatný pro lidi, kteří nemají rádi problémy, ale skvělý pro ty, kteří mají rádi výzvy, svůj názor a svůj vlastní rozum“
Jestli u nás něco ještě funguje, tak se to děje spíše této vládě navzdory. Voliči již ztratili iluze, mainstreamová média jsou poněkud pomalejší, ale také už mění tón. (Rádio Universum)

14554 Rusko ničilo PVO Oděsy sovětskými raketami P-35 https://www.vtforeignpolicy.com/2024/01/russia-wipes-out-ukrainian-air-defense-positions-in-odessa-with-soviet-p-35b-missiles-source/

Rusko ničilo PVO Oděsy sovětskými raketami P-35
Několik raket P-35B sovětské výroby systémů Utes a Redut (zavedeno do výzbroje 1964) bylo použito k úspěšnému úderu na pozice ukrajinských protiletadlových raketových systémů u Oděsy. (vtforeignpolicy.com)

PS. Ty rakety byly 50 let staré. Místo drahé demontáže s nimi zlikvidovali PVO Oděsy, kterou řídí NATO.

14553 Putin obětoval dvě stará letadla, aby zjistil důležité strategické cíle https://cz24.news/putin-srazil-mocnymi-udery-macrona-na-kolena-putin-obetoval-dve-stara-letadla-aby-vycenichal-dulezite-strategicke-cile-genialni/

Putin obětoval dvě stará letadla, aby zjistil důležité strategické cíle
O úspěchu ruské klamné operace A-50 ze 14. ledna svědčí úder ze 16. ledna, který zlikvidoval 50 francouzských žoldnéřů v jejich ubytovně v Charkově. Podle ruských vojenských expertů se jednalo o Francouze s vojenskou speciální odborností, kteří na Ukrajině působili v rámci “dovolené” jako instruktoři, a jako tzv. specialisté pro bezpečnou kódovanou komunikaci s velitelstvím NATO, bez níž není možné přenášet do západních zbraní obsluhovaných Ukrajinci palebná data pro napadané cíle. Zdá se, že Rusové právě po místě soustředění a ubytování těchto osob 14. ledna slídili. Následná diplomatická přestřelka mezi Ruskem a Francií, která skončila Macronovým slibem, dodávat několik desítek raket SCALP Ukrajině měsíčně, je Macronovou pomstou za porážku, kterou těsně před likvidací francouzských specialistů v Charkově od Putina utržil v rámci operace Žabák. (cz24.news)

14552 Izraelská armáda eliminovala v Gaze asi 40% bojovníků Hamásu https://avia-pro.net/news/izrailskoy-armii-za-4-mesyaca-udalos-likvidirovat-menee-30-boevikov-hamas

Izraelská armáda eliminovala v Gaze asi 40% bojovníků Hamásu
Podle nejnovějších údajů zveřejněných ve Wall Street Journal a na základě informací amerických zpravodajských agentur se izraelské armádě podařilo zlikvidovat necelou třetinu bojovníků Hamásu působících v Pásmu Gazy. Je třeba poznamenat, že 20 až 30% bojovníků bylo zničeno, což je výrazně méně než cíle Izraele dané pro zničení této skupiny. Před eskalací konfliktu mělo Palestinské hnutí asi 25-30 tisíc bojovníků. Podle posledních odhadů bylo zraněno asi 10-11 tisíc z nich. Izraelští představitelé uvádějí údaje, které tyto odhady nadsazují. (Aviapro)

14551 Začalo další kolo proxy-války mezi Íránem a Izraelem https://t.me/nvlpalestine/42713

Začalo další kolo proxy-války mezi Íránem a Izraelem
Jako odpověď na íránský útok proti centru Mossadu v Erbilu (náš článek ZDE), Izrael zaútočil na centrum íránských zpravodajských operací v Damašku 20. ledna. Při útoku raketami zahynul velitel zpravodajských operací Íránských gard Muhammad Kazemi, řečený Hadž Sádik a nejméně 4 další osoby. (Telegram)

14550 Britské válečné lodě bojují v Bahrajnu...proti sobě https://twitter.com/MilitaryBanter/status/1748427324536635790?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1748427691374584105%7Ctwgr%5Ec10e2b81c566028a3be2bbb373aafe1aaa808b1b%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Fukdefencejournal.org.uk%2Fbritish-minehunters-collide-in-gulf-damage-to-be-assessed%2F

Britské válečné lodě bojují v Bahrajnu...proti sobě

Video ukazuje srážku dvou britských válečných lodí v Bahrajnu. Tyto dvě lodě měly plout do Rudého moře proti Húthíům. Že by to mazaní Britové udělali schválně, tak se střelit do nohy? (Twitter)

14549 Evropa je v podstatě mrtvá, řekl jestřáb českého průmyslu. Komentář Štěpána Chába https://www.krajskelisty.cz/praha/30433-evropa-je-v-podstate-mrtva-rekl-jestrab-ceskeho-prumyslu-komentar-stepana-chaba.htm

Evropa je v podstatě mrtvá, řekl jestřáb českého průmyslu. Komentář Štěpána Chába
„S Green Dealem souvisí drahé energie, které máme snad nejdražší na světě. Náš zákazník ve Spojených státech – společnost General Motors – platí 40 dolarů za megawatthodinu. My jako Brano Group jsme v roce 2023 platili 134 euro za megawatthodinu,“ řekl v rozhovoru Juříček. Cena politického řízení, které vede proti zdi. A já se důrazně ptám – to těch 108 poslanců a členů vlády, kteří nyní drží otěže, tohle, přesně tohle chtějí a k tomu směrují naši republiku? (krajskelisty.cz)

14548 Bývalý náčelník genštábu Dan Halutz: Izrael prohrál válku proti Hamásu v Gaze https://youtu.be/NP1WFuk4xF4

Bývalý náčelník genštábu Dan Halutz: Izrael prohrál válku proti Hamásu v Gaze

Bývalý izraelský náčelník štábu se ostře vyjádřil k probíhající válce s Hamasem. Bývalý šéf IDF Dan Halutz řekl, že Izrael prohrál válku proti Hamásu v Gaze (dobrý komentář ZDE). Halutz obvinil izraelského premiéra Benjamina Netanjahua z neúspěchů v boji proti Hamásu. Prohlásil, že vítězství lze dosáhnout pouze tehdy, když Benjamin Netanjahu odstoupí. (Youtube/Hindustan Times)

PS. USA má na krku další Ukrajinu, Netanjahu sdílí osud Zelenského.

14547 Poslední okamžiky budovy parlamentu v Gaze https://t.me/Slavyangrad/74326

Poslední okamžiky budovy parlamentu v Gaze

14546 Poslední okamžiky univerzity al-Isrá v Gaze https://t.me/whiteminaret/3392

Poslední okamžiky univerzity al-Isrá v Gaze

14545 Íránské údery do Pákistánu vyslaly silný signál USA, Izraeli a jejich teroristickým proxies https://sputnikglobe.com/20240117/irans-strikes-into-pakistan-sent-strong-message-to-us-israel-and-their-terror-proxies-1116226148.html

Íránské údery do Pákistánu vyslaly silný signál USA, Izraeli a jejich teroristickým proxies
Íránské gardy v úterý 16.1. bombardovaly základny patřící skupině teroristických milicí Jaiš ul-Adl v odlehlé oblasti Pákistánu. Údery přišly 24 hodin po samostatných íránských útocích na cíle džihádistů a Mossadu v Sýrii a Iráku: "Nevidíme žádná omezení v obraně našich národních zájmů a lidí a určitě to uděláme z vlastní autority," řekl Íránský ministr obrany Mohammad Reza Ashtiani ve středu 17.1. v návaznosti na sérii extrateritoriálních raketových útoků z tohoto týdne. "Bez ohledu na to, odkud přicházejí hrozby proti islámské republice, budeme reagovat a reakce bude jistě přiměřená, rozhodná a silná.” (Sputnik)

PS. Dřív si něco takového mohly dovolit na Blízkém východě jen USA, Rusko a Izrael. Jak je vidět, tak seznam roste.

14544 Ruské bojové vrtulníky spatřeny poblíž izraelských základen na Golanských výšinách https://avia-pro.net/news/rossiyskie-boevye-vertolyoty-zamecheny-ryadom-s-izrailskimi-bazami-na-golanskih-vysotah

Ruské bojové vrtulníky spatřeny poblíž izraelských základen na Golanských výšinách
Bojové letectvo ruských sil začalo hlídkovat na syrsko-izraelské hranici, zejména na Golanských výšinách, kde jsou nyní v bojové službě průzkumné a útočné vrtulníky Ka-52 Alligator. Podle místních médií se v provincii Quneitra v jižní Sýrii vytvářejí pozorovací stanoviště ruské armády. Takových míst je již pět, ale možná se jejich počet zvýší. Účelem těchto pozorovacích stanovišť je zabránit napětí v regionu a zajistit bezpečnost. Tato místa jsou obvykle přidělována vojenskému personálu se zkušenostmi a výcvikem k plnění různých úkolů v Sýrii. Je třeba poznamenat, že vzhled ruských vojenských letadel na syrsko-izraelské hranici může vyvolat řadu otázek Izraele, zejména na pozadí nedávných útoků ze Sýrie. (avia-pro.net)

14543 Myśl Polska: Od nedávnej minulosti k nevyhnutnej budúcnosti https://www.hlavnespravy.sk/od-nedavnej-minulosti-k-nevyhnutnej-buducnosti/3376358

Myśl Polska: Od nedávnej minulosti k nevyhnutnej budúcnosti
V zhonu diskusií o situácii na bojisku, v slede rýchlo sa meniacich významných i menej významných udalostí si len málokto všimol, že v roku 2023 vznikla nová doktrína ruskej zahraničnej politiky. Rusko sa začalo prezentovať ako jedinečný štát-civilizácia, obrovská euroázijská a európsko-pacifická mocnosť, suverénne centrum svetového vývoja, ktoré realizuje jedinečné historické poslanie udržiavať globálnu rovnováhu síl a buduje multipolárny medzinárodný systém, ktorý na základe zjednocujúceho a konštruktívneho programu vytvára podmienky pre mierový, progresívny rozvoj ľudstva. Jeho podstatou je vytvorenie “veľkého euroázijského partnerstva” v spolupráci s Čínou a Indiou. (hlavnespravy.sk)

14542 Čína zpřístupnila světu špičkový kvantový počítač a první se do něj hrnou uživatelé z USA https://www.scmp.com/topics/china-science?module=inline&pgtype=article

Čína zpřístupnila světu špičkový kvantový počítač a první se do něj hrnou uživatelé z USA
USA jsou na prvním místě v seznamu uživatelů z 61 zemí, kteří během 10 dnů získali vzdálený přístup k Origin Wukong, uvádí deník Science and Technology Daily. Spoluzakladatel firmy, která PC vyrobila, se odvolává na myšlenku vědeckého bádání bez hranic, ačkoli americké kvantové počítače nejsou Číně přístupné. (scmp.com)

14541 Nakupovala obrana za Naďa muníciu do zbraní, ktoré nemá vo výzbroji, len aby ju mohla vyviezť na Ukrajinu? https://www.hlavnespravy.sk/obrana-za-nada-nakupovala-municiu-za-miliony-eur-do-zbrani-ktore-nema-vo-vyzbroji-nasledne-ju-darovala-ukrajine/3373818

Nakupovala obrana za Naďa muníciu do zbraní, ktoré nemá vo výzbroji, len aby ju mohla vyviezť na Ukrajinu?
Hlavné správy disponujú informáciami z prostredia Ministerstva obrany SR (MO SR) o tom, že za vlády Eduarda Hegera malo dôjsť rezortom obrany k účelovému nakupovaniu munície v miliónových hodnotách do zbraňových systémov, ktoré v Ozbrojených silách SR (OS SR) neexistujú. Takáto munícia, deklarovaná už ako prebytočná, mala byť následne, bez riadneho prevzatia do zásob OS SR, prevezená vojenskou technikou OS SR na širokorozchodnú železnicu, transport na Ukrajinu. (hlavnespravy.sk)

14540 Nároky žen na invaliditu se po zavedení vakcín proti kovidu zvýšily o 55 % https://uncutnews.ch/invaliditaetsansprueche-von-frauen-schossen-nach-einfuehrung-der-covid-impfstoffe-um-55-in-die-hoehe/

Nároky žen na invaliditu se po zavedení vakcín proti kovidu zvýšily o 55 %
Finanční analytik a odborník na data Edward Dowd uvedl, že nový průzkum amerického ministerstva práce o zdravotním postižení ukazuje, že pracující muži a ženy ve věku 16 až 64 let hlásili rekordní škody od února 2021, přičemž počet postižení u žen vzrostl o 55%. Od února 2021 více než 1 milion pracujících amerických žen ve věku 16 až 64 let oznámilo americkému ministerstvu práce, že jsou zdravotně postiženi, podle nové vládní zprávy. Lékaři a vědci, kteří mluvili s The Defender, připisovali bezprecedentní nárůst postižení o 55 % zavedením vakcín mRNA COVID-19. (uncutnews.ch)

14539 Na Tchajwanu první vyhrál, třetí se směje https://vasevec.parlamentnilisty.cz/vip-blogy/na-tchajwanu-prvni-vyhral-treti-se-smeje

Na Tchajwanu první vyhrál, třetí se směje
William Laj získal v jednokolové prezidentské volbě 40 procent hlasů. Zpočátku se zdálo, že výrazně lépe to dopadlo v souběžných volbách do jednokomorového parlamentu, kde jeho strana získala podle předběžných výsledků 63 ze 113 křesel. Avšak v neděli odpoledne, kdy se spočítaly další hlasy, už bylo jasné, že DPP získal jen 51 křesel, zatímco KPM 52. A protože DPP dosáhla na 8 křesel, stala se nevěstou mezi dvěma skoro stejně bohatými ženichy. Koho si vybere? (Vaše věc)

14538 Litevsko-české přátelství tažené ruskou drezínou https://t.me/Slavyangrad/84937

Litevsko-české přátelství tažené ruskou drezínou

Staré sovětské lokomotivy vyrobené v 70. letech táhnou v Lotyšsku dvě moderní české elektrické soupravy v hodnotě 250 milionů eur, které v mrazech přestaly fungovat. Výborný komentář je pro ty, kdo umí rusky, pro mladé i anglicky. (Telegram)

14537 Rusko se stalo rekordním vývozcem uranu do USA https://t.me/Slavyangrad/84882

Rusko se stalo rekordním vývozcem uranu do USA
Rusko se opět stalo hlavním vývozcem uranu do Spojených států. V listopadu 2023 koupily USA od RF maximální množství uranu od roku 2010, uvedla agentura RIA Novosti. Z celkové nákupní ceny 191 milionů dolarů připadá na Rusko 96 milionů dolarů. Americké ministerstvo energetiky dříve oznámilo, že se chystá upustit od nákupu uranu z Ruska. Hledají dodavatele pro zajištění domácích dodávek radioaktivního paliva. (Telegram)

PS. Co kdybychom po vzoru odvážných amerických přátel dovezli z Ruska naše strategické suroviny, tedy ropu a plyn? Pochopitelně, na dobu zcela přechodnou, jako to dělají USA s uranem. Mimochodem, po zmaštěné politice Zelených vypadají ceny uranu takto, prakticky 100 dolarů na libru.

14536 Eurostat: Ukrajinští uprchlíci https://t.me/Slavyangrad/84780 Eurostat: Ukrajinští uprchlíci
V Evropské unii žije 4,27 milionu ukrajinských uprchlíků, - Eurostat. Nejvíce Ukrajinců je v Německu 1 235 960 osob (28,9 %); Polsku - 955 110 osob (22,3 %); Česku - 369 330 osob (8,6 %). V Rusku je podle webu Mrija 5,3 milionu. (Telegram)
14535 Umlčování jehňátek. Jak funguje propaganda https://www.novarepublika.cz/2024/01/umlcovani-jehnatek-jak-funguje-propaganda

Umlčování jehňátek. Jak funguje propaganda
Kdy se postaví skuteční novináři?
Na internetu už existuje inspirativní samizdat: V tomto směru je třeba zmínit: Consortium News, založené skvělým reportérem Robertem Parrym, Grayzone Maxe Blumenthala, Mint Press News, Media Lens, Declassified UK, Alborada, Electronic Intifada, WSWS, ZNet, ICH, Counter Punch, Independent Australia, práce Chrise Hedgese, Patricka Lawrence, Jonathana Cooka, Diany Johnstoneové, Caitlin Johnstoneové a dalších, kteří mi odpustí, že je zde nezmíním.
A kdy se spisovatelé postaví, jako se postavili proti nástupu fašismu ve třicátých letech?
Kdy se postaví filmaři, jako se postavili proti studené válce ve čtyřicátých letech?
Kdy se postaví satirici, jako to udělali před jednou generací? (Nová republika)

14534 Předpovědi Vladimíra Žirinovského v roce 2020 https://t.me/AussieCossack/12311

Předpovědi Vladimíra Žirinovského v roce 2020
V roce 2020 Vladimir Žirinovskij vyslovil následující předpovědi pro roky 2024-2025.

  • Rusko zničí ukrajinskou armádu.
  • Polská armáda vstoupí do války a bude rovněž zničena.
  • Německá armáda pak vstoupí do války a souhlasí s rozdělením Ukrajiny s Ruskem (@AussieCossack)
14533 ILO OSN: Pouze 3 země z G 20 zvýšily reálnou mzdu v roce 2023 https://e-republika.ch/dl6189 ILO OSN: Pouze 3 země z G 20 zvýšily reálnou mzdu v roce 2023 (pdf)
Dokument s názvem World Employment and Social Outlook. Trends 2024 v rámci OSN potvrdil, že Čína, Rusko (viz graf za 5 let) a Mexiko jsou jedinými předními ekonomikami, které v roce 2023 měly kladný růst reálných mezd. Reálná mzda je termín, který se používá k popisu množství peněz, které jednotlivci zůstane po zohlednění vlivu inflace; vyjadřuje kupní sílu na rozdíl od výše příjmu. (ILO OSN)


PS. Rusko vede válku a zvedá reálné mzdy. Tak kam ty peníze všude jinde na světě jdou?

14532 Registrovaný izraelský zahraniční agent řídil vymyšlenou krizi antisemitismu v kampusech https://thegrayzone.com/2023/12/17/registered-israeli-foreign-agent-campus-antisemitism/

Registrovaný izraelský zahraniční agent řídil vymyšlenou krizi antisemitismu v kampusech
Soudní spory obviňující velké americké univerzity z podpory antisemitismu pocházejí z jednoho zdroje: korporátní advokátní kanceláře, která je spojena s pro-kolonizačním bývalým velvyslancem USA v Izraeli a která byla zaregistrována v USA jako zahraniční agent Izraele až v roce 2021. Firma nyní zastupuje profesionální aktivisty izraelské lobby, kteří se vydávají za oběti "židovských studentů" a snaží se zrušit práva na svobodu projevu palestinských aktivistů solidarity. (grayzone.com)

PS. Na rozdíl od USA, u nás tyto neziskovky-agenti ani nejsou registrované a pracují společně s ministerstvem Polistopadové lásky.

14531 VIDEO: Minidokument o pedofilnej sieti Jeffreyho Epsteina, ktorú spravoval pre globálnu zločineckú elitu https://www.infovojna.bz/article/video-minidokument-o-pedofilnej-sieti-jeffreyho-epsteina-ktoru-spravoval-pre-globalnu-zlocinecku-elitu

VIDEO: Minidokument o pedofilnej sieti Jeffreyho Epsteina, ktorú spravoval pre globálnu zločineckú elitu
Nově získané dokumenty ukazují, že Clinton skutečně absolvoval nejméně 26 letů Epsteinovým letadlem. (Infovojna)

14530 Falešná korelace v průzkumech veřejného mínění https://www.novarepublika.cz/2024/01/falesna-korelace-v-pruzkumech-verejneho-mineni

Falešná korelace v průzkumech veřejného mínění
Názory a preference zjištěné v průzkumech, odrážejí s fázovým časovým posunem obsah mediálních sdělení. Např. počátkem prosince 2023 průzkum v České republice zaznamenal prudký propad důvěry (21 %, propad o 21 %) a nárůst nedůvěry (62 %, nárůst o 30 %) k ukrajinskému prezidentovi V. Zelenskému.1 Tento propad je odrazem posunu v mediální interpretaci války na Ukrajině a role V. Zelenského v ní. Od jeho absolutní adorace se přechází k jeho zpochybňování, a i k přejímání sdělení a informací z alternativního západního tisku, včetně amerického2, což předtím bylo vyloučené. (Nová republika)

14529 Němečtí sedláci válcují vládní semafor https://t.me/sanya_floridas/4537

Němečtí sedláci válcují vládní semafor

14528 Manufacturing PMI na konci roku 2023: Česko je nejhorší v Evropě https://tradingeconomics.com/country-list/manufacturing-pmi?continent=europe Manufacturing PMI na konci roku 2023: Česko je nejhorší v Evropě
Index nákupních manažerů (PMI) je ekonomický ukazatel, který je odvozen z měsíčních průzkumů, které indexují obchodní smlouvy a hodnotí vyhlídky dané ekonomiky. (Trading economics)
14527 Vidlák: Eurozóna zkolabuje dřív, než stačíme euro přijmout https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/vidlak-eurozona-zkolabuje-driv-nez-stacime-euro-prijmout/

Vidlák: Eurozóna zkolabuje dřív, než stačíme euro přijmout
Jednoho dne uvidíme na demonstračním pódiu Evu Holubovou, kterak věnuje svojí lepkavou přízeň Jindrovi Rajchlovi. V té chvíli už bude jasné, že jsme vyhráli. (První zprávy)

14526 Jiří Weigl: Recese a to ještě není všechno https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Jiri-Weigl-Recese-a-to-jeste-neni-vsechno-748860

Jiří Weigl: Recese a to ještě není všechno
Nikdo nechce slyšet o tom, že příčiny naší krize jsou systémové. Nemá smysl spoléhat, že nás vládní průmyslová politika přivede někam na špici. Je hloupost očekávat, že se země naší velikosti může stát centrem široce založeného špičkového základního výzkumu. A stejně tak neplatí, že zahraniční nadnárodní společnosti, které českou ekonomiku ovládají a formují ji jako výrobce a dodavatele průmyslových meziproduktů, k nám začnou ve větší míře přesouvat lukrativní fáze svých produkčních řetězců. Potřebujeme konkurenceschopný český kapitál, potřebujeme konkurenceschopné tržní prostředí. Děláme pravý opak. (Parlamentní listy)

14525 Obchodní bilance USA-Rusko za rok 2023 https://t.me/Slavyangrad/84224 Obchodní bilance USA-Rusko za rok 2023
Co je dovoleno washingtonskému Jovovi, není povoleno pražskému volovi. USA, náš vzor při obchodování s Ruskem, přebytek cca 4:1. (Telegram)
14524 Bývalý ukrajinský poslanec vyzývá k obvinění z korupce při vyšetřování impeachementu Bidena https://www.rt.com/russia/590445-biden-impeachment-derkach-interview/

Bývalý ukrajinský poslanec vyzývá k obvinění z korupce při vyšetřování impeachementu Bidena
Republikány vedená snaha obžalovat amerického prezidenta Joea Bidena by měla zahrnovat obžalobu za napomáhání korupci v Kyjevě, řekl bývalý ukrajinský poslanec Andrej Derkach v rozhovoru zveřejněném ve středu (10.1.). Probíhající vyšetřování obžaloby proti Bidenovi, které demokraté odmítli jako účelový píár, zkoumá potenciální zapojení prezidenta do vlivu na Ukrajině skrze jeho syna Huntera Bidena. (RT)

PS. Chudák Biden. Zcela nezištně pomáhal neonacistům na Ukrajině k vítězství nad ruským Satanem, a takto se mu ti neonacisté odvděčili.

14523 Historici řeknou: Tragédie. Ale stejně budou mladí na dnešek rádi vzpomínat, myslí si Ivan Hoffman https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Historici-reknou-Tragedie-Ale-stejne-budou-mladi-na-dnesek-radi-vzpominat-mysli-si-Ivan-Hoffman-748672

Historici řeknou: Tragédie. Ale stejně budou mladí na dnešek rádi vzpomínat, myslí si Ivan Hoffman
„Ne nadarmo se říká, že největšími nepřáteli historiků jsou pamětníci,“ připomíná publicista Ivan Hoffman. Podle něho jsou zkreslené představy jak dnešní mládeže, tak pamětníků. „Na tuto dobu, která bude v učebnicích líčena jako jedna obrovská politická, ekonomická a společenská tragédie, budou coby pamětníci vzpomínat s nostalgií, kterou si nenechají kazit historiky,“ usuzuje o dnešní mládeži, která teď řeší jiné otázky. (Parlamentní listy)

14522 2024-01-04 Novoroční vysílání Národního proudu https://outsidermedia.cz/category/clanky/

2024-01-04 Novoroční vysílání Národního proudu
Co přinesl minulý rok? Ve vládě i na Hradě sídlí polointeligentní lidé, kteří postupně likvidují naší zem. Máme jen tupě čekat na nic-neřešící další volby a nebo s tím něco uděláme? Zasloužíme si jako národ suverénní stát? A co pro to máme udělat? (Outsidermedia)