Načítání...
 

Zprávy_jednou_větou

Položky 13805

ID Cislo Nadpis Url Text
14521 Německá průmyslová výroba v roce 2023 https://t.me/Slavyangrad/84057 Německá průmyslová výroba v roce 2023
A výhled na rok 2024 je ještě horší...
14520 Znepokojivý nárůst dětí závislých na mobilech a iPadech https://cz24.news/znepokojivy-narust-deti-zavislych-na-mobilech-a-ipadech-video-cz-19-min-prepis/

Znepokojivý nárůst dětí závislých na mobilech a iPadech
Počet mladých lidí a zejména dětí v útlém věku, které jsou závislé na mobilech a iPadech, je enormní a stále stoupá. O tom, jak velký negativní vliv má každodenní používání mobilů a sociálních sítí na děti, se stále málo mluví a ne mnoho rodičů má o tom povědomí. Tohle video slouží jako varování pro všechny. (CZ24 News)

14519 S pětikolkou do hrobu o 3 procenta levněji https://www.e-republika.ch/dl6183

S pětikolkou do hrobu o 3 procenta levněji

Robert Stržínek je český politik, od října 2021 poslanec Poslanecké sněmovny PČR, od roku 2020 zastupitel Zlínského kraje, od roku 2014 starosta města Valašské Meziříčí, člen hnutí ANO.

14518 Debata o protestech proti traktorům pokračuje - sdružení zemědělců je spokojeno https://jungefreiheit.de/politik/deutschland/2024/bauernverband-zufrieden-mit-protesttag/

Debata o protestech proti traktorům pokračuje - sdružení zemědělců je spokojeno
Předseda německého svazu zemědělců Joachim Rukwied vyvodil pozitivní závěr z prvního dne celostátního týdne kampaně. "S přibližně 100 000 traktory po celém Německu dnes zemědělci vyslali spolkové vládě jasný signál, aby plány na zvýšení daní zcela stáhla," řekl Rukwied. (jungefreiheit.de)

14517 Programové MINIMUM, které je nutné požadovat https://radimvalencik.pise.cz/11310-programove-minimum-ktere-je-nutne-pozadovat.html

Programové MINIMUM, které je nutné požadovat
MINIMUM toho, co musí být v programu (i do eurovoleb) toho, kdo chce přispět k zastavení tendencí směřujících ke zkáze a k následující nápravě... (Radim Valenčík)

14516 Žádný „nemocný muž Evropy“. Česko je nakažená děvka globální moci, uhodil docent https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Zadny-nemocny-muz-Evropy-Cesko-je-nakazena-devka-globalni-moci-uhodil-docent-748055#google_vignette

Žádný „nemocný muž Evropy“. Česko je nakažená děvka globální moci, uhodil docent
O Česku letos napsali, že je „nemocný muž Evropy“. Docent Radim Valenčík k tomu dodává, o jakou nemoc podle něj jde. A rovnou volí termín „nakažená děvka globální moci“. V roce 2024 podle něj budeme nejspíš sledovat pokračování tohoto sešupu posledních let, ale vůbec není jisté, zda se současnou vládou. Tu mohou podle ekonoma klidně vyměnit za vládu „odborníků“. Několik takových osob je prý již připravováno. (Parlamentní listy)

14515 Dokumenty ukazují, že západní dodávky zbraní zaostávají za potřebami Ukrajiny https://www.nytimes.com/2023/04/22/us/politics/ukraine-western-weapons-supplies.html

Dokumenty ukazují, že západní dodávky zbraní zaostávají za potřebami Ukrajiny
Spojené státy brzy nebudou schopny poskytnout ukrajinským bateriím Patriot rakety PVO, které stojí od dvou do čtyř milionů dolarů za kus. Důvodem tohoto vývoje událostí je nedostatek finančních prostředků americké administrace na dlouhodobou podporu Ukrajiny. (NYT)

PS. Možná je to jako s tanky Abrams. Ty nesmí na frontu, protože by byly okamžitě zničeny. Stejně dopadly baterie Patriotů v Kyjevě proti ruským Kindžálům.

14514 Britská admiralita hledá inzerátem velitele britských ponorek https://lnkd.in/gP8sF5HH?trk=public_post-text Britská admiralita hledá inzerátem velitele britských ponorek
Snad se jim na ten nevděčný melouch hloubkového potápěče někdo z Ruska přihlásí, když to bude slušně zaplaceno.

14513 V Perském zálivu je zaděláno na válku https://t.me/Slavyangrad/83218 V Perském zálivu je zaděláno na válku

Mapa přítomnosti západních a íránských válečných lodí u pobřeží Arabského poloostrova a infografika složení těchto flotil. Tyto lodě by se potenciálně mohly stát součástí eskalace mezi Západem a Hútíi, pokud k tomu dojde.

14512 Temný odhad: Rok 2024. Souběh pěti krizí https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Temny-odhad-Rok-2024-Soubeh-peti-krizi-Predcasne-volby-v-CR-748301

Temný odhad: Rok 2024. Souběh pěti krizí
Průvodním jevem uplynulého roku v Česku byla zvyšující se majetková nerovnost. Je to způsobeno obrovskou deformací daňové soustavy, v níž si skupina velmi bohatých lidí vydobyla potřebné legislativní podmínky při tvorbě zákonů o dani z příjmů především fyzických osob. I proto existuje značná část významně zchudlé společnosti. (Parlamentní listy)

14511 Fialova abeceda, jakou se ve škole života učit nechcete https://www.nasepravda.cz/aktualne/fialova-abeceda/

Fialova abeceda, jakou se ve škole života učit nechcete
Přehledně, o kolik a kde chce občany letos obrat vládní pětikoalice. (Naše pravda)

14510 V případě útoku Severní Korea jaderně zničí USA a Jižní Koreu https://avia-pro.net/news/kim-chen-yn-prikazal-unichtozhit-ssha-i-yuzhnuyu-koreyu

V případě útoku Severní Korea jaderně zničí USA a Jižní Koreu
Severokorejský vůdce Kim Čong-un na novoročním setkání s armádním velením nařídil být připraven zničit Spojené státy a Jižní Koreu v případě vojenské konfrontace. Kim Čong-Un řekl, že jak bude revoluce pokračovat, úsilí Spojených států a Jihokorejců o její zastavení se zintenzivní. Zdůraznil, že armáda musí mít silného ducha konfrontace a jasné porozumění hlavnímu nepříteli a musí nemilosrdně porazit jakýkoli druh provokací nepřátel. Pokud si vyberou vojenskou konfrontaci s KLDR a vyprovokují konflikt, pak bez váhání musí mobilizovat všechny síly a prostředky, aby zasadily silný úder a zcela eliminovaly nepřítele. (Aviapro)

PS. Poslední severokorejská mezikontinentální raketa na tuhé palivo Hwasong-18 zasáhne jakékoliv místo v USA a nese několik hlavic.

14509 Čínští vědci vynalezli nejvýkonnější detonační motor pro hypersonické lety https://www.scmp.com/news/china/science/article/3246361/revolutionary-design-chinese-scientists-invent-most-powerful-detonation-engine-hypersonic-flight?module=perpetual_scroll_0&pgtype=article

Čínští vědci vynalezli nejvýkonnější detonační motor pro hypersonické lety
Při rychlostech nad Mach 7 začíná rychlost proudícího vzduchu měnit typ spalování v tryskovém motoru. Čínští inženýři navrhli přidat do zadní části motoru malý prstencovitý blok se šikmou detonační komorou. Pak při rychlostech nad Mach 7 přestane rotační detonace a začne fungovat lineární a kontinuální detonace. Tím vznikne nový druh pohonu hypersonických letadel do Mach 16. (SCMP)

14508 Čína a Rusko testují "hackersky odolné" kvantové komunikační spojení pro země Brics https://www.scmp.com/news/china/science/article/3246752/china-and-russia-test-hack-proof-quantum-communication-link-brics-countries

Čína a Rusko testují "hackersky odolné" kvantové komunikační spojení pro země Brics
Ruští vědci poprvé vytvořili kanál s kvantovou ochranou mezi Ruskem a Čínou pomocí satelitu, informuje tisková služba univerzity MISIS. Experiment údajně provedli vědci z univerzity MISIS, Ruského kvantového centra (RCC) a společnosti KuSpace Technologies. Ve zprávě se uvádí, že experiment tohoto druhu se uskutečnil poprvé; během jeho realizace byl úspěšně přenesen šifrovací klíč na vzdálenost více než 3500 km. K experimentu byla využita pozemní stanice ve Zvenigorodu. (SCMP)

14507 Zelenský koupil luxusní vilu po Goebbelsovi? https://t.me/AussieCossack/12055

Zelenský koupil luxusní vilu po Goebbelsovi?
Zelenský asi koupil v Německu bývalou nacistickou luxusní vilu u jezera za 8,12 milionu eur. Tzv. "Dům u Bogensee" byl darem Adolfa Hitlera nacistickému ministru propagandy Josephu Goebbelsovi k jeho 39. narozeninám. Vila byla v říjnu 2023 zakoupena off-shore společností spojenou se Zelenským. (@AussieCossack)

14505 „Merkelová lže“: jak byla Evropa oklamána ohledně minských dohod https://zvedavec.news/komentare/2023/12/9922-merkelova-lze-jak-byla-evropa-oklamana-ohledne-minskych-dohod.htm

„Merkelová lže“: jak byla Evropa oklamána ohledně minských dohod
Mír byl v té době evropským zájmem. Neexistovaly žádné sankce, které by podkopávaly rusko-evropské vztahy, a všechny strany mohly ze stabilního diplomatického dialogu mnoho získat. Pokud byl Kyjev povzbuzen k tomu, aby nerespektoval minské dohody a pokusil se „znovu získat“ Donbas silou, pak by se činitel podněcující chaos mohl nacházet mimo evropský kontinent. V takovém případě se zamýšlíme nad rolí Washingtonu. (Zvědavec)

PS. Důležitý članek. Ukazuje, jak mají Američané v hrsti Němce.

14504 Jelena Žgutová: Bojujeme proti nadnárodním strukturám, a ne proti lidem Západu https://t.me/Slavyangrad/81627

Jelena Žgutová: Bojujeme proti nadnárodním strukturám, a ne proti lidem Západu

Jelena Žgutová (Элина Жгутова, nar. 1968) vedla komunitní centrum pro ochranu tradičních rodinných hodnot "Ivanův čaj". V letech 2017-20 byla členkou komise RF pro podporu rodiny a mateřství a členkou Koordinační rady pro řešení sporných případů odebírání dětí. Vystudovala mechanicko-matematickou fakultu a postgraduální studium MGU, podnikala v Moskvě. (Slavjangrad)

PS. Chytré, je to změna v ruské rétorice, která se možná uchytí. Vlastenci všech zemí, spojte se proti nadnárodním strukturám Deep state.

14503 Jan Hnízdil: Civilizácia je v obrovskej kríze... https://www.youtube.com/watch?v=4RXI-uqJbwk

Jan Hnízdil: Civilizácia je v obrovskej kríze...
Vykazuje všetky znaky zániku. Východisko? Existuje… (ODznova)

14502 Ukrajina nemá peníze na placení důchodců a státních zaměstnanců https://www.ft.com/content/925d2d15-57bf-4a1b-b010-4e009be85f5a

Ukrajina nemá peníze na placení důchodců a státních zaměstnanců
Julia Sviridenková, ministryně hospodářství Ukrajiny, informovala, že bude muset "odložit platby", pokud EU a USA neposkytnou finanční pomoc na začátku roku 2024. Zpoždění plateb by se mohlo dotknout 500 tisíc státních zaměstnanců, 1,4 milionu učitelů, 10 milionů důchodců. To znamená, že 60 % ukrajinské populace nedostane mzdu. (Financial Times)

PS. Ukrajina, náš pětikolkový vzor. Už chybí jen totální mobilizace.

14501 Ruský vojenský expert analyzuje západní zbraně použité na Ukrajině https://t.me/sanya_floridas/4319

Ruský vojenský expert analyzuje západní zbraně použité na Ukrajině

Je to krapet expresívní, ale přesné. Zejména pro nás staré, kteří jsme byli dva roky pod vojenským velením na Západním okruhu, znali jsme ruskou techniku a byli jsme připraveni (chtě nechtě) položit život v boji proti NATO.

14500 Bezpilotní letoun RQ-4B "Global Hawk" upravil trasu raket při útoku na Krym https://avia-pro.net/news/russkoe-oruzhie-bpla-rq-4b-global-hawk-skorrektirovali-marshrut-raket-vo-vremya-ataki-na-krym

Bezpilotní letoun RQ-4B "Global Hawk" upravil trasu raket při útoku na Krym
Velká vyloďovací loď "Novočerkassk" projektu 775 byla těžce poškozena v přístavu Feodosia po zásahu z letadel. Podle ruských zdrojů byly při útoku použity stealth střely SCALP-EG, jejichž inerciální navigační moduly byly naprogramované letovými profily pro nízké výšky, což jim umožnilo vyhnout se detekci PVO. Podle telegramového kanálu "Russian Weapons" americké a britské bezpilotní letouny RQ-4B "Global Hawk" předem identifikovaly protiletadlové raketové systémy, což umožnilo při plánování letových tras raket zohlednit pozorovací sektory jejich radarů. (Aviapro)

PS. Problém je v tom, že celá ukrajinská PVO je online řízena z letadel NATO, které operují nad Černým mořem. Uvidíme, jak dlouho Rusové nechají NATO jako přímého účastníka konfliktu.

14499 Píšu vám z díry, do níž mě konečně uvrhl premiér Fiala… https://www.disput.blog/pisu-vam-z-diry-do-niz-me-konecne-uvrhl-premier-fiala/

Píšu vám z díry, do níž mě konečně uvrhl premiér Fiala…
„Všechnu šlechtu do díry!“ zakřičel kdysi král Ubu, a tak se i stalo. Do dobře známé a zavedené instituce zvané jáma nevyslovitelných (o nichž nesmí být v oficiálních tiskových orgánech zmínka, leč jako o dezinformátorech, dezolátech a švábech), jmenovitě u nás v ČR postupně spadla jména chartistů Jana Schneidera, Lenky Procházkové, Jaroslava Bašty a Mikoláše Chadimy (kteří si svůj index za „nepřípustné názory“ zažili už jednou, za minulého režimu), ale třeba i místopředsedy vlády a ministra zahraničí (i předsedy Valného shromáždění OSN!) z dob přelomu milénia Jana Kavana, Petra Druláka, který je bývalý ředitel Ústavu mezinárodních vztahů, první náměstek ministra zahraničí a velvyslanec ve Francii (do roku 2019), nehledě na děkana Národohospodářské fakulty VŠE Miroslava Ševčíka, který je sice děkanem dosud, ale od středy mu na poště leží rektorova výpověď, kterou si zatím nepřevzal… (Disput)

14498 Anca Dragu: Jak se řídí východní blok... https://en.wikipedia.org/wiki/Anca_Dragu

Anca Dragu: Jak se řídí východní blok...
V letech 1996 až 2001 byla Anca Dragu ekonomkou Rumunské národní banky, než pracovala MMF v Bukurešti. V roce 2013 se stala ekonomkou v EK a pak byla jmenována ministryní financí Rumunska (2015-17). V roce 2020 bylo zvolena do senátu a stala se předsedkyní až do listopadu 2021. Dragu složila přísahu jako Moldavská občanka dne 21. prosince 2023, než byla následující den jmenována guvernérkou Moldavské Národní banky na funkční období sedmi let. (Wikipedia)

PS. Tolik k nezávislosti Moldavska, úplná fantastika: Dragu byla den před jmenováním šéfkou národní banky Moldávie ještě občankou Rumunska.

14497 Připravujeme se na mír https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/pripravujeme-se-na-mir

Připravujeme se na mír
Víte, já nevěřím ve výběrovou nenávist. Nevěřím, že lze nenávidět jen dezoláty nebo jen Rusy. Nevěřím, že lze bez následků rozdělit společnost na podlidi a nadlidi. Nelze psát vzkazy na hlavně, nelze přát spoluobčanům koncentrák, nelze vybírat na tanky Tomáše a vrtulníky Čestmíry, nelze volat po válce proti mongioioloidním hordám, aniž by se to neprojevilo i jinde. Nevěřím ve výběrovou dehumanizaci. Nevěřím, že můžeme být zároveň ve válce, když jde o zahraniční politiku a zároveň mít hluboký mír doma. Vždycky se to někudy vrátí. Nenávist si cestu najde a když to funguje na dezoláty, funguje to i na liberální studenty na Univerzitě Karlově. Pokud v lidech nenávist probudíte, je to nakonec vždycky nenávist univerzální. (Vidlákovy kydy)

14496 Federální soudce nařídil odpečetit dokumenty se jménem spolupracovníků Jeffreyho Epsteina https://abcnews.go.com/US/federal-judge-orders-documents-naming-jeffrey-epsteins-associates/story?id=105779882

Federální soudce nařídil odpečetit dokumenty se jménem spolupracovníků Jeffreyho Epsteina
Očekává se, že začátkem ledna bude identifikováno více než 150 lidí.

14495 Kdo instaloval cizince k naší vodě, jak to napravit a jak dostat darebáky před soud? https://www.youtube.com/watch?v=-cHgn94TzZw

Kdo instaloval cizince k naší vodě, jak to napravit a jak dostat darebáky před soud?
Podrobné informace o ukončení působení Veolie u vody v dalším regionu... (Pravda o vodě)

14494 Kdo je to Ursula von der Leyenová, jak se dostala k moci a komu slouží https://www.nespokojeny.cz/kdo-je-to-ursula-von-der-leyenova-jak-se-dostala-k-moci-a-komu-slouzi/

Kdo je to Ursula von der Leyenová, jak se dostala k moci a komu slouží
Zfalšovala svůj vysokoškolský diplom a podpisy na některých netransparentních smlouvách. Účastnila se čtyř Bilderberg konferencí, což je absolutní rekord. EU ji dosazovala do nejvyšších funkcí. Její otec byl ve velmi vysoké funkci. Objednala miliardy vakcín. Je provázána s mnoha globalisty. (Nespokojený)

14493 Srbsko proti násiliu https://nazory.pravda.sk/dnes-pise/clanok/693425-srbsko-proti-nasiliu/

Srbsko proti násiliu
Hlavným porazeným v srbských voľbách je s 23,58 % hlasov proeurópske, progresívne, liberálne hnutie Srbsko proti násiliu. V Európe sa už stáva tradíciou, že proeurópskym liberálom je zaťažko prehrávať, a tak keď dostanú na frak, zvolávajú demonštrácie. (Pravda.sk)

14492 Situace na ukrajinské frontě 21.12. https://youtu.be/VfqL_-lXWUI?si=K-46asuKPNZMRy84

Situace na ukrajinské frontě 21.12.
Kotel u Avdějevky je prakticky uzavřen, Ukrajinci se chystají ustoupit během tohoto týdne. (Youtube/snowstorm)

14491 Mitsubishi UFG: EU zavřelo 50 továren na výrobu hnojiv v roce 2023 https://ic.pics.livejournal.com/hrono61/14012115/5005998/5005998_original.jpg Mitsubishi UFG: EU zavřelo 50 továren na výrobu hnojiv v roce 2023

14490 Ministerka Šimkovičová ďalej odhaľuje ako sa prideľovali dotácie mimovládkam: Potrebuje to komentár? https://www.hlavnespravy.sk/martina-simkovicova-dotacie-mali-smerovat-do-progresivnych-mimovladok-sucasne-vedenie-im-dalo-stopku/3352710

Ministerka Šimkovičová ďalej odhaľuje ako sa prideľovali dotácie mimovládkam: Potrebuje to komentár?
Musím konštatovať, že ďalšie informácie, ktoré teraz verejnosti poskytnem, si určite neprečítate v takzvaných mienkotvorných médiách. Potvrdzujú, že rozhodnutie zrušiť Dotačný program 5 – Podpora a rozvoj mediálnej výchovy a boj proti dezinformáciám a presunúť 300.000 eur na opravu strechy Slovenskej filharmónie bolo nielen správne, ale aj oprávnené. Išlo vlastne len o presun tisícov eur z rozpočtu ministerstva kultúry na vybrané mimovládne organizácie pod taktovkou ľudí z Progresívneho Slovenska na predvolebné aktivity. Výzvu síce stihli, ale využiť ju na ovplyvnenie volieb už nie. (hlavnespravy.sk)

PS. Mimovládky přestanou lidem kapat na karbid a filharmonikům nebude kapat na hlavu. Skvělé.

14489 Stop dodávek Daihatsu: dceřiná společnost Toyoty pro malé vozy https://www.handelsblatt.com/unternehmen/industrie/datenskandal-lieferstopp-bei-daihatsu-kleinwagentochter-belastet-toyota/100004004.html

Stop dodávek Daihatsu: dceřiná společnost Toyoty falšovala testy
Podle vyšetřovací zprávy je skandál kolem zmanipulovaných dat také mnohem větší, než se předpokládalo. Nyní již Daihatsu stáhlo z trhu svůj model Rooky, který Toyota prodávala pod názvem Raize. Zpráva ukazuje rozsah manipulace: celkem se týká 64 modelů a tří motorů, podle zprávy celá věc začala nejpozději v roce 1989 a zřejmě zesílila po roce 2014. (handelsblatt.com)

14488 Generál Hodges: “Jako v roce 1944”. Ukrajina by měla kopírovat příklad nacistického Německa https://www.pokec24.cz/politika/general-hodges-jako-v-roce-1944-ukrajina-by-mela-kopirovat-priklad-nacistickeho-nemecka/

Generál Hodges: “Jako v roce 1944”. Ukrajina by měla kopírovat příklad nacistického Německa
Generál Ben Hodges, bývalý vrchní velitel americké armády v Evropě, učinil další pozoruhodné prohlášení: „Ukrajina by měla povolat všechny ženy do armády a všichni, kteří uprchli ze země, by měli být vráceni a mobilizováni. Pokud to dokázalo Německo v roce 1944, dokáže to i Ukrajina.“ Hodges říká nesmyslné komentáře o Ukrajině a Rusku, ale ukazuje to, s jakou lhostejností a bez ohledu na lidský život byl ukrajinský válečný plán do posledního Ukrajince vytvořen. (pokec24)

14487 Korejský automobilový gigant prodává obrovskou továrnu v Rusku za 77 dolarů https://www.rt.com/business/589374-hyundai-sells-russia-plant/

Korejský automobilový gigant prodává obrovskou továrnu v Rusku za 77 dolarů
Jihokorejský automobilový gigant Hyundai oznámil plány na prodej svého závodu v Rusku, až automobilka dokončí svůj odchod ze země. Zařízení bude údajně prodáno za nominální poplatek pouhých 7 000 rublů (77 USD). Továrna poblíž Petrohradu pozastavila provoz v březnu 2022 poté, co výrobce oznámil svůj záměr stáhnout se ze země, po zahájení vojenské kampaně Moskvy na Ukrajině. Odchod Hyundai z Ruska bude firmu údajně stát přes 200 milionů dolarů. (RT News)

PS. Nekup to, za ty prachy. Rusové a Číňané už si s tím nějak poradí.

14486 Putin není proti dělení Ukrajiny https://t.me/AussieCossack/11837

Putin není proti dělení Ukrajiny

Vladimir Putin naznačil ruskou podporu potenciálnímu návratu příhraničních oblastí západní Ukrajiny, které Stalin anektoval z Polska, Maďarska a Rumunska. Putin nepřímo řekl, že Rusko nebude proti "opětovné anexi" těchto regionů zpět do jejich bývalých zemí a poznamenal, že si je 100% jistý, že to obyvatelé těchto ukrajinských hranic chtějí. To by znamenalo: Zakarpatsko zpět Maďarsku; Galicie a Volyň zpět do Polska; Bukovina zpět do Rumunska. (Telegram)

PS. Putin jako Ježíšek nadělí malým zemím NATO hezké dárky pod stromeček, a nic ho to nebude stát. Ale dělení ukrajinského medvěda nebude hned, a možná nikdy. Banderova Ukrajina pod vedením EU pak dostane realistické rozměry.

14485 Očekávané události 2024 https://dfens-cz.com/ocekavane-udalosti-2024/

Očekávané události 2024
Podle klimatologického panelu měsíc leden bude nejteplejším lednem v dějinách planety. President Pavel přednese svůj první novoroční projev. Podle očekávání to bude nejlepší projev od dob presidenta Havla. Shodnou se na tom premiér Fiala, páter Halík, všichni disidenti kromě Kocába a všichni vysloužilí rozvědčíci Varšavské smlouvy. Míra inflace dosáhne 15%. Jak uvede předsedkyně sněmovny, jde o obrovský úspěch vlády, protože jen elektřina zdraží o třicet procent. (Dfens)

14484 Čas účtování https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/cas-uctovani

Čas účtování
Majnstrýmoví dezinformátoři nás dva roky krmili bombastickými zprávami, že Rusové mají jídlo, naftu a munici na poslední tři dny, že Ukrajina vítězí, protože Rusko je jen taková benzínka s jadernými zbraněmi a ekonomikou o velikosti Itálie a Západ tyhle mongoloidní hordy snadno porazí, Putina pak zavraždí silovici a Rusko se rozpadne… Že, Džamilo? A teď ty stejné deníky (a nejspíš i stejní autoři) píší, že Ukrajinci mají jen patnáct granátů na tři dny… najednou je to Ukrajina, které všechno dochází… včetně času. (Vidlákovy kydy)

14483 Škrtání dotací je nic proti tomu, co se tu děje kvůli Ukrajině, říká velkofarmář https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-rozhovory-nasi-potravinari-jsou-prtavi-rika-farmar-ktery-ucil-rusy-jist-musli-tycinky-241841#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest242_shorts_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Škrtání dotací je nic proti tomu, co se tu děje kvůli Ukrajině, říká velkofarmář
Pokud bude Německo a Polsko našim největším konkurentům dotovat modernizace, tak my to tady pak zavřeme, říká v rozhovoru pro SZ Byznys jeden z největších tuzemských zemědělců Jiří Milek. (Seznam Zprávy)


14482 Kardinál odsouzen ve vatikánském "procesu století" https://www.rt.com/news/589198-vatican-cardinal-sentenced-jail-embezzlement-property/

Kardinál odsouzen ve vatikánském "procesu století"
Vatikánský soud odsoudil kardinála Giovanniho Angela Becciu na pět let a šest měsíců za mřížemi za jeho roli v systému zahrnujícím majetek v Londýně, o kterém se předpokládá, že stál Svatý stolec miliony dolarů. Becciu se stal prvním kardinálem, který byl Vatikánským soudem souzen a poslán do vězení. Kromě 75letého muže stanulo před soudem dalších devět obžalovaných, v sobotu padly tresty v celkové výši 37 let. (RT News)

PS. Borec v červeném kradl, jak lidovci a modré straky dohromady.

14481 Moskva: Ukrajina promarnila šanci na výhodné podmínky https://www.rt.com/news/589186-ukraine-missed-chance-at-russia-peace-deal/

Moskva: Ukrajina promarnila šanci na výhodné podmínky
Ukrajinští vůdci zahodili šanci najít příznivé řešení konfliktu s Moskvou. Jakákoli dohoda o ukončení bojů bude horší než dohoda, od které prezident Vladimir Zelenský odešel v březnu 2022, tvrdí vysoký ruský diplomat: "Ukrajina promarnila své šance na výhodná jednání," řekl v sobotu (16. 12.) zástupce ruského velvyslance při OSN Dmitrij Poljanskij v příspěvku na X/Twitter. Jakákoli dohoda nyní bude zahrnovat kapitulaci.” (RT News)

14480 Nedočkáte se: Putin adresoval Západu definitivní vzkaz https://ria.ru/20231215/putin-1915886410.html

Nedočkáte se: Putin adresoval Západu definitivní vzkaz
Včerejší „Výsledky roku s Vladimirem Putinem“ byly plné skrytých významů a symbolů, které se budou ve světě luštit ještě dlouho... Putin: "Očekává se, že růst ruského HDP bude do konce roku 3,5 %, a to je dobrý ukazatel – zastavili jsme pád a udělali pořádný krok vpřed. Ruský veřejný zahraniční dluh se snižuje – ze 46 miliard dolarů na 32 miliard. Průmyslová výroba roste. Udržitelný rozvoj Ruska je ve střednědobém horizontu zajištěn." (RIA Novosti, česky ZDE)

14479 Ve Starokonstantinovce zahynulo 12 vysoce postavených důstojníků z Polska a České republiky https://avia-pro.net/news/v-starokonstantinove-likvidirovany-12-vysokopostavlennyh-oficerov-iz-polshi-i-chehii

Ve Starokonstantinovce zahynulo 12 vysoce postavených důstojníků z Polska a České republiky
Novináři z webu Tzargrad uvedli, že v důsledku útoku na letiště Starokonstantinovka bylo zabito 40 důstojníků NATO. Podle zdroje, útok provedený 14. prosince zabil 28 vysoce postavených důstojníků ukrajinských ozbrojených sil a 12 důstojníků ze zemí NATO, včetně Polska a České republiky. Je objasněno, že v době útoku byli tito důstojníci v bunkru na letišti. Žádný z důstojníků přítomných v bunkru asi nepřežil zásah kindžálu, ačkoli k této záležitosti dosud nebyly učiněny žádné oficiální komentáře. (Aviapro)

PS. Teď bude třeba doma vysvětlit, že kolektivně uklouzli na slupce od banánu, a bohužel všichni zemřeli. Podle ruských zpráv mělo toto letiště přijímat F-16 s nejmodernějšími raketami NATO. Rusové prakticky vysvětlují, co se stane s bunkry v Evropě, až bude napaden Kaliningrad.

14478 Čína představila vesmírný válečný herní systém pro vojenské operace a výcvik https://www.scmp.com/news/china/science/article/3245148/china-unveils-space-war-gaming-system-military-operations-and-training?module=top_story&pgtype=homepage

Čína představila vesmírný válečný herní systém pro vojenské operace a výcvik
Čínští vojenští vědci odhalili systém vesmírného válečného hraní, který byl dosud zahalen tajemstvím. Systém s "uživatelsky přívětivým" designem je podle svých tvůrců schopen simulovat a předvídat složitý průběh vesmírných bojů. Podle nich se nejedná pouze o nástroj pro čínské vojenské operace, ale také pro formování a výběr nejlepších vesmírných bojovníků a velitelů ve velkém měřítku. (scmp.com)

14477 Americká letadlová loď Eisenhower opouští Hormuzský průliv a Perský záliv https://reseauinternational.net/le-porte-avions-americain-eisenhower-quitte-le-detroit-dhormuz-et-le-golfe-persique-cgri/

Americká letadlová loď Eisenhower opouští Hormuzský průliv a Perský záliv
Velitel námořnictva islámských revolučních gard (IRGC) uvedl, že velká americká letadlová loď opustila Perský záliv a Hormuzský průliv. Velitel námořnictva IRGC kontradmirál Alireza Tangsiri v pátek 15. prosince uvedl, že námořní síly IRGC pečlivě sledují letadlovou loď USS Dwight D.Eisenhower, která byla v regionu nasazena pod záminkou prevence možné eskalace. "Tato flotila byla v Perském zálivu 20 dní a byla pod dohledem zpravodajských služeb námořních sil Íránu. Nasazení americké válečné lodi slouží za současných okolností pouze k propagandistickým účelům a nevedlo k žádným operačním výsledkům pro Spojené státy, " řekl kontradmirál Tangsiri. Řekl, že letadlová loď Eisenhower poskytla požadované odpovědi na všechny otázky a informace požadované střediskem řízení letového provozu námořnictva IRGC v Hormuzském průlivu. (reseauinternational.net)

PS. Tím je řečeno, komu patří kontrola nad průlivem Bab-al-Mandab. Rejdaři to ihned pochopili a skončila podpora Izraele z Rudého moře.

14476 Matovič má problém: Únia Rómov ho vyzvala, aby dodržal sľub. Pre odmenu 500 eur podali trestné oznámenie https://www.hlavnespravy.sk/unia-romov-na-slovensku-podala-trestne-oznamenie-pre-500-eurovu-odmenu-za-volby/3346514

Matovič má problém: Únia Rómov ho vyzvala, aby dodržal sľub. Pre odmenu 500 eur podali trestné oznámenie
Občianske združenie Únia Rómov na Slovensku podalo trestné oznámenie na prešovskej krajskej prokuratúre v súvislosti s 500-eurovým príspevkom za účasť vo voľbách. Zároveň vyzvala Igora Matoviča, aby dodržal sľub voči Rómom. Ako povedal vo štvrtok na tlačovej konferencii predseda únie František Tanko, Rómovia boli oklamaní: “V tieto dni nás kontaktovalo množstvo obyvateľov rómskych osád s problémom, ktorý je dôsledkom sľubov Matoviča a rodiny poslancov Pollákovcov. Je to sľub, že ak im dajú vo voľbách hlas, dostanú 500 eur. (hlavnespravy.sk)

PS. Matovičovi věřili jen Američani a EU. Od Romů se čekalo víc chytrosti. Ale třeba mu ty hlasy ani nedali, když tak mohutně prohrál.

14475 Čínský výrobce čipů CXMT zlomil laťku v technologii DRAM https://www.gizmochina.com/2023/12/13/chinese-chip-maker-cxmt-makes-strides-in-dram-technology/

Čínský výrobce čipů CXMT zlomil laťku v technologii DRAM
Changxin Memory Technologies (CXMT), přední čínský vývojář DRAM, představil významný technologický průlom na 69. setkání IEEE v San Francisku. Společnost předvedla svou zdatnost v tranzistorech typu "Advanced Gate-All-Around", což je kritická součást pro špičkové čipy třídy 3 nanometrů. (gizmochina.com)

PS. Tak to je konec, 3 nm je prozatímní limit v čipech. A dolů to už nejde fyzikálně, a musí se přejít na kvantové světelné čipy. A tam Čína jednoznačně vede.

14474 Přímá demokracie na Ukrajině https://t.me/VasiletsDmitriy/17351

Přímá demokracie na Ukrajině

Proč zakarpatský poslanec Batrin hodil granáty na zasedání zastupitelstva? Poslanci na zasedání schválili rozpočet na rok 2024. Média píší, že Batrin s nimi ostře polemizoval. Požadoval, aby poslanci předložili zprávu o rozpočtu na rok 2023 a poté přijali rozpočet na rok 2024. Několik minut před výbuchem se poslanec hádal s kolegy. Prý během války nelze dát starostovi obce 50 % odměnu a měsíční odměnu 100 % platu. Pak Batrin opustil halu a vrátil se o chvíli později s granáty, které hodil na zem. Celkem je 26 raněných, z toho 6 těžce. (Telegram)


PS. To bude veselé, až tito přímí demokraté přijdou řešit příští rozpočet na bratrstvo české pětipracky.

14473 "Jsem naštvaná". Černošská profesorka, reaguje na fakt, že prezidentka Harvardu plagiátovala její práci, je to už pátý případ https://www.zerohedge.com/political/i-am-angry-black-scholar-who-says-harvard-prez-plagiarized-her-work-livid-5th-example

"Jsem naštvaná". Černošská profesorka, reaguje na fakt, že prezidentka Harvardu plagiátovala její práci, je to už pátý případ
Harvardská prezidentka Claudine Gayová byla nyní přistižena při plagiátorství pěti akademických prací. To je téměř polovina všech jejich současných vědeckých publikací. Takové provinění by bylo normálně bylo konečné pro kohokoli jiného v její pozici. (zerohedge.com)

PS. Je to první černoška-prezidentka Harvardu. Ten vychovává top americkou elitu, která lže a krade. Prezidentka stojí v čele tohoto vývoje a pochopitelně zůstává ve funkci. Harvard měl podle hodnocení jeho studentů nejhorší skóre v oblasti akademických svobod z velkých US-univerzit (ZDE).

14472 Petr Sak: Zachraňme Evropskou unii https://www.novarepublika.cz/2023/12/petr-sak-zachranme-evropskou-unii

Petr Sak: Zachraňme Evropskou unii
Evropská unie se postupně od své původní vize odklání a já čím dále více vidím v činnosti Evropské unie a jejích orgánů nástup „tušeného nacizmu“ druhé generace. Je třeba přiznat, že nacizmus druhé generace využívající měkké mechanizmy (soft) ovládání mas a vládnutí, dosáhl již mnohem lepších výsledků než Adolf Hitler se svými divizemi. (novarepublika.cz)

PS. Článek je výborný, ale měl by v pokračování věnovat pozornost německým elitám v USA, které utekly před nacisty. Tam paradoxně vznikl anglo-saský nacismus druhé a třetí generace.

14471 Dvojník Putina v přímém přenosu 14. 12. https://www.e-republika.ch/dl6166

Dvojník Putina v přímém přenosu 14. 12.

Velmi správná otázka od ruského studenta, který generoval Putinův vzhled a hlas pomocí neuronové sítě a vyjádřil vážné téma naší blízké budoucnosti.