Načítání...
 

Zprávy_jednou_větou

Položky 13804

ID Cislo Nadpis Url Text
7336 Data, jež obrátila svět vzhůru nohama http://a2larm.cz/2017/02/data-jez-obratila-svet-vzhuru-nohama/

Data, jež obrátila svět vzhůru nohama
Psycholog Michal Kosinski vyvinul metodu pro detailní analýzu povahových rysů na základě aktivity uživatelů na Facebooku. Pomohl podobný nástroj vynést Donalda Trumpa do prezidentského křesla? (A2larm)

7456 Nelegálně upečený rohlíček http://a2larm.cz/2017/03/nelegalne-upeceny-rohlicek/

Nelegálně upečený rohlíček
Veleúspěšný podnikatel Tomáš Čupr, majitel firmy Rohlik.cz, ukázal, jak bojovat s ekonomickou globalizací. Sweatshop s ilegálními pracovníky založil přímo v Česku. (A2larm)

7552 Poloautomatická nuda na vnitru http://a2larm.cz/2017/04/poloautomaticka-nuda-na-vnitru/

Poloautomatická nuda na vnitru
Není úplně jasné, co má Chovancovo angažmá v kauze poloautomatických zbraní, které se nám Evropská komise snaží zakázat nebo je omezit, vlastně společného s idejemi sociální demokracie. Ale takové otázky českou soc. dem. nikdy moc netrápily. Jinak bychom tady třeba už neměli banditský exekutorský byznys, v němž se třicetikorunový dluh promění mávnutím kouzelné hůlky v desetitisícový, Sobotka by jako jeden ze svých životních úspěchů neměl na triku privatizaci OKD a možná bychom nebyli neustále vystavováni trapným koncům kariér prominentních sociálních demokratů, jako byl v minulých dnech ten Zimolův, kdy si člověk pokaždé říká: „Proboha, jak může takové jednání někomu připadat normální? (A2larm)

7632 Dobré a špatné oběti druhé světové války http://a2larm.cz/2017/05/dobre-a-spatne-obeti-druhe-svetove-valky/

Dobré a špatné oběti druhé světové války
Každé jaro na české mediální scéně dochází k nechutným útokům na padlé z druhé světové války. O čem to vypovídá? (A2larm)

7693 Měla jsi mi to říct – feministický komix http://a2larm.cz/2017/06/mela-jsi-mi-to-rict-feministicky-komix/

Měla jsi mi to říct – feministický komix
Francouzská kreslířka Emma v komixovém stripu Měla jsi mi to říct ukazuje, proč žena nemá povinnost být „manažerkou“ domácnosti. (A2larm)

7677 Nultá hodina ČSSD http://a2larm.cz/2017/06/nulta-hodina-cssd/

Nultá hodina ČSSD
Propad preferencí ČSSD si žádal reakci. Ta, ke které se lídři strany rozhodli, však působí jako ten nejhorší myslitelný krok. (A2larm)

7694 Upracujeme se k smrti? http://a2larm.cz/2017/06/upracujeme-se-k-smrti/

Upracujeme se k smrti?
Výroky nového ministra financí Pilného ukazují, že vstupujeme do doby, kdy se důchodu dožijí jen ti nejbohatší. Tohle opravdu chceme? (A2larm)

7686 Už nežijeme ve společném světě http://a2larm.cz/2017/06/uz-nezijeme-ve-spolecnem-svete/

Už nežijeme ve společném světě
Zdá se, že boj proti změně klimatu je dnes už minulostí: ve skutečnosti již bojujeme s její krutou realitou. Lidé, kteří dnes drží v rukou politickou a ekonomickou moc, na nás zapomněli. Musíme se zachránit sami, což v tomto případě znamená zbavit se extraktivní logiky pozdního kapitalismu. (A2larm)

7786 Dalibor se stal náckem, když mu vypadaly vlasy http://a2larm.cz/2017/08/dalibor-se-stal-nackem-kdyz-mu-vypadaly-vlasy/

Dalibor se stal náckem, když mu vypadaly vlasy
Režisér Vít Klusák natočil nový snímek Svět podle Daliborka, který od července běží v kinech. Jde o filmový portrét českého neonacisty z Prostějova, který pracuje jako lakýrník, točí naštvaná videa a otevřeně se hlásí k ultrapravici. (a2larm.cz)

7785 „Mánes krvácí a začíná smrdět,“ říkají mladí umělci http://a2larm.cz/2017/08/manes-krvaci-a-zacina-smrdet-rikaji-mladi-umelci/

„Mánes krvácí a začíná smrdět,“ říkají mladí umělci
Umělecká skupina Bolt 958 nalila do Vltavy z prostoru pražské budovy Mánes červené potravinářské barvivo. Chce tak upozornit na postupující úpadek výstavní síně, která se ze slavného místa českého uměleckého života postupně mění v reklamní výkladní skříň. (a2larm.cz)

7852 Akce Fénix: Všichni jsou zproštěni obžaloby http://a2larm.cz/2017/09/akce-fenix-vsichni-jsou-zprosteni-obzaloby/

Akce Fénix: Všichni jsou zproštěni obžaloby
Po dvou a půl letech padly rozsudky v kauze údajných „levicových teroristů“. Nikdo nebyl odsouzen.
 (A2larm)

7864 Hrdinové kapitalistické práce http://a2larm.cz/2017/09/hrdinove-kapitalisticke-prace/

Hrdinové kapitalistické práce
Je tu spousta pracujících, kteří jsou zavření v halách bez oken, často v prostorách, kde je navíc hrozná zima, anebo naopak vedro, a nikdo je nevidí. Chtěla bych svými reportážemi přispět k tomu, aby „vidět“ byli. Viz třídílná reportáž ze světa nejhůře placených zaměstnání u nás. (Saša Uhlová, A2larm)

7863 Levicový extremismus potlačíme za každou cenu http://a2larm.cz/2017/09/levicovy-extremismus-potlacime-za-kazdou-cenu/

Levicový extremismus potlačíme za každou cenu
Aby lépe přesvědčili veřejnost, prosazovali už začátkem devadesátých let politici a policisté výraz „extremismus“, který má tu výhodu, že zákon asi nikde na světě nestanoví, co to je. Extremisté byli prostě protivníci, které se politická pravice – nejvíce ODS – snažila kriminalizovat. Víru v existenci a nebezpečnost levicového extremismu stále narušovalo to, že žádné násilné činy, ba ani jejich příprava nebyly v této zemi a vlastně ani nikde jinde jaksi k dispozici. (Petr Uhl pro A2Alarm)

9188 Francií otřásají další nepokoje. Kdo jsou „žluté vesty?“ http://a2larm.cz/2018/11/francii-otrasaji-dalsi-nepokoje-kdo-jsou-zlute-vesty/

Francií otřásají další nepokoje. Kdo jsou „žluté vesty?“
pro většinu obyvatel menších měst je cena benzinu naprosto zásadní. „Denně vozím děti do školy, na kroužky, jezdím nakupovat a rozvážím vlastní produkty. Navýšení pro mě měsíčně znamená zhruba 140 euro navíc a to je hrozně moc,“ říká v reportáži biofarmářka a matka čtyř dětí Adele ze severofrancouzského městečka Domfront. (A2larm)

9147 Pět lidí nejspíš umrzlo. Neměli žádné klíče, kterými by mohli zvonit http://a2larm.cz/2018/11/sedm-lidi-umrzlo-nemeli-zadne-klice-kterymi-by-mohli-zvonit/

Pět lidí nejspíš umrzlo. Neměli žádné klíče, kterými by mohli zvonit
Jen v Praze pravděpodobně zemřelo na podchlazení za poslední mrazivý víkend už čtyři lidi a další muž umrzl v Olomouci. Když čtete tyto řádky, možná právě někde v okolí vašeho domu umírá člověk bez střechy nad hlavou – a pokud budou mrazy pokračovat, obětí budou desítky. V České republice čelíme tiché humanitární katastrofě. (A2larm)

9166 Systém exekucí podlomil víru zadlužených Čechů ve spravedlnost http://a2larm.cz/2018/11/system-exekuci-podlomil-viru-zadluzenych-cechu-ve-spravedlnost/

Systém exekucí podlomil víru zadlužených Čechů ve spravedlnost
Podle nového výzkumu agentury Median pro Alarm mají lidé v exekuci nízkou důvěru v právní stát a demokracii. Zpackaná novela insolvenčního zákona to bohužel nezlepší. V České republice je o řád více exekucí než ve zbytku Evropy. Ke konci roku 2017 bylo proti 863 tisícům lidí vedeno skoro pět milionů exekucí a podle odborníků počty nadále stoupají. (a2larm.cz)

9187 Brácha vyvěsil transparent a poslali ho do vězení. Kde to sakra žijeme? http://a2larm.cz/2018/12/brachu-poslali-do-vezeni/

Brácha vyvěsil transparent a poslali ho do vězení. Kde to sakra žijeme?
Když píšu kromě výzkumných zpráv něco do novin, většinou zavolám bráchovi, abych se poradil, jak text začít nebo které pasáže lépe formulovat. Včera jsem s ním ale mohl mluvit jenom deset minut ve vazební věznici v Prievidzi a správná formulace argumentů byla poslední věc, o které jsem s ním chtěl mluvit. (A2larm)

9309 Žluté vesty jsou nezastavitelné http://a2larm.cz/2019/01/zlute-vesty-jsou-nezastavitelne/

Žluté vesty jsou nezastavitelné
V roce 2014 vyvolala mediální poprask studie zvaná La France périphérique (Periferní Francie) z pera Christopha Guilluye. Kniha poukazovala na ekonomickou, kulturní a politickou vyčleněnost pracující třídy, která žije převážně mimo velkoměsta – tedy na podmínky, z nichž se zrodil fenomén Žlutých vest. (A2larm)

9379 Stavět nestačí, ukazuje analýza pražské bytové situace http://a2larm.cz/2019/02/stavet-nestaci-ukazuje-analyza-prazske-bytove-situace/

Stavět nestačí, ukazuje analýza pražské bytové situace
Ceny bytů a nájmů přestávají být v Praze dosažitelné už i pro střední třídu. Podle některých politiků a developerů současnou krizi vyřeší výstavba nových bytů a zrychlení stavebního řízení. Příčiny nedostupného bydlení však vyplývají spíše ze způsobu, jakým se byty staví a prodávají na soukromém trhu. Staví se zejména nemovitosti, které slouží ke spekulativním a investičním nákupům – jejich podíl vzrostl na čtyřicet procent. (A2larm.cz)

1353 Japonský premiér žádá o zahraniční pomoc s únikem radioaktivity z JE Fukušima http://abcnews.go.com/International/wireStory/japan-pm-seeks-overseas-fukushima-leak-20484958

Japonský premiér žádá o zahraniční pomoc s únikem radioaktivity z JE Fukušima
Japonský ministerský předseda Šinzo Abe řekl, že Japonsko je připraveno k přijetí zahraniční pomoci, aby zastavilo rostoucí úniky radioaktviní vody z havarované jaderné elektrárny ve Fukušimě. (ABC News)

3602 Kvůli poruše uzavřeny 2 české jaderné reaktory http://abcnews.go.com/International/wireStory/malfunction-closes-czech-nuclear-reactors-26706351

Kvůli poruše uzavřeny 2 české jaderné reaktory
Jeden z českých úředníků řekl, že uzavření dvou ze čtyř českých jaderných reaktorů způsobil poškozené vodní potrubí. Mluvčí JE Dukovany Petr Spilka řekl, že toto rozhodnutí neznamená žádnou bezpečnostní hrozbu. (ABC News)

7999 Oldřich Maděra: Jaká jsou rizika provozu jaderných reaktorů? http://ac24.cz/zpravy-z-domova/11519-madera-rizika-jaderny-reaktor

Oldřich Maděra: Jaká jsou rizika provozu jaderných reaktorů?
Naše jaderné reaktory bychom měli nechat přirozeně dožít, odstavit je z provozu, palivo vyvézt, ochladit ho a pak vše dekontaminovat. Co s tím vyhořelým palivem, tak to opravdu nevím. Odhaduji, že to vše bude trvat asi tak 50-80 let a bude nás to stát tak asi 500 – 1000 miliard korun. (AC24)

8468 Stanislav Novotný: Novodobí cenzoři fízlují, hrají si na StB a blokují lidem emaily http://ac24.cz/zpravy-z-domova/12297-novotny-cenzori-stb-blokace-lide

Stanislav Novotný: Novodobí cenzoři fízlují, hrají si na StB a blokují lidem emaily
Kdo kontroloval a zadržoval maily, které zasílali občané jiným občanům před volbou prezidenta republiky např. na servery centrum.cz nebo tiscali.cz? Kdo sestavuje seznamy nepohodlných médií, jež zjevně inspirují samozvané cenzory, kteří pak lustrují občany, jež pouze přepošlou informaci svým přátelům? (AC24)

8537 Spiknutí za účelem prodeje léků. Česká policie obvinila 25 lékařů a manažerů farmaceutických společností http://ac24.cz/zpravy-z-domova/12377-spiknuti-ceska-policie-lekar-manazer-farmaceutika

Spiknutí za účelem prodeje léků. Česká policie obvinila 25 lékařů a manažerů farmaceutických společností
Vyšetřovatelé tvrdí, že 16 zástupců farmaceutických společností „vyplácelo" devět lékařů. Lékaři za to doporučovali nebo předepisovali „potřebné" léky svým pacientům. (AC24)

5624 Supervulkán Yellowstone praská. Začátek apokalypsy? http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/6892-supervulkan-yellowstone-praska-zacatek-apokalypsy

Supervulkán Yellowstone praská. Začátek apokalypsy?
Vlastníci místního ranče v horách Bighorn během posledního lovu objevili obrovskou prasklinu v zemské kůře. Rozsah katastrofy je velmi nepříznivý: prasklina je více než 700 metrů dlouhá a 40 metrů široká. A to je jen špička ledovce, schopného zničit celý svět. (Dictat.net via AC24)

6009 Syrská armáda si „posvítila“ na velitele teroristického chemického útoku v Ghoutě v roce 2013 a zabila jej při náletu http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/7170-syrska-armada-si-posvitila-na-velitele-teroristickeho-chemickeho-utoku-v-ghoute-v-roce-2013-a-zabila-jej-pri-naletu

Syrská armáda si „posvítila“ na velitele teroristického chemického útoku v Ghoutě v roce 2013 a zabila jej při náletu
Na předměstí Damašku byl zabit velitel aliance Jaysh al-Islam Zahran Alloush. 21. srpna 2013 tento agent saúdského zpravodajství Alloush velel Liwa-al-Islam, a tehdy vydal rozkaz k zahájení útoku chemickými zbraněmi proti damašskému předměstí Východní Ghouta. Zahran Alloush byl na výplatní pásce Saúdského zpravodajství už od 80. let. (AC24)

6273 Kanadská novinářka Eva Bartlett: Jsem zpět ze Sýrie, korporátní média vám lžou o zdejší situaci http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/7457-kanadska-novinarka-eva-bartlett-jsem-zpet-ze-syrie-korporatni-media-vam-lzou-o-zdejsi-situaci

Kanadská novinářka Eva Bartlett: Jsem zpět ze Sýrie, korporátní média vám lžou o zdejší situaci
Korporátní média jsou součástí propagandistické mašinérie, která podporují zásahy NATO ve válkách. Sýrie dostane větší pokrytí než Jemen, který nedostane vůbec žádnou pomoc. (AC24)

6645 Ruské motory pro americkou raketu Antares úspěšně prošly testy http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/8122-ruske-motory-raketa

Ruské motory pro americkou raketu Antares úspěšně prošly testy
První pozemní zkouška dvou ruských motorů RD-181, jež tvoří první stupeň americké rakety Antares, byla úspěšně dokončena, informuje výrobce motorů společnost Energomaš. „Zkoušky se konaly na startu Středoatlantického regionálního kosmodromu (MARS) ve státě Virginia, trvaly 30 sekund. Všechny motorové systémy pracovaly standardně. Zkušební program byl zcela vyplněn," říká zpráva. (AC24)

6664 Švýcarská mediální studie potvrdila: Propagandu šíří tři velké západní agentury http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/8190-medialni-studie-propaganda-siri-zapadni-agentury

Švýcarská mediální studie potvrdila: Propagandu šíří tři velké západní agentury
Předložená studie ve svém závěru konstatuje, že převážná většina zpravodajství německých, rakouských a švýcarských médií o konfliktu v Sýrii pochází pouze ze tří zpravodajských agentur, které jsou podřízeny partikulárním zájmům nadnárodních elit, západních mocností a zpravodajských služeb. (AC24)

6785 Porošenkovi navrhli, aby odebral Savčenkové titul Hrdinky Ukrajiny po tom, co vyzvala národ omluvit se Donbassu http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/8423-porosenko-savcenkova-ukrajina-donbass

Porošenkovi navrhli, aby odebral Savčenkové titul Hrdinky Ukrajiny po tom, co vyzvala národ omluvit se Donbassu
Poslankyně Nejvyšší rady Naděžda Savčenková prohlásila, že Ukrajinci mají poprosit obyvatele Donbasu o odpuštění, řekla to v pátek 22. července v éteru ukrajinské televize 5. kanál. (AC24)

6845 Zřejmě nastane problém. Erdogan hrozí, že při obchodu s Ruskem opustí americký dolar http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/8533-zrejme-nastane-problem-erdogan-hrozi-ze-pri-obchodu-s-ruskem-opusti-americky-dolar

Zřejmě nastane problém. Erdogan hrozí, že při obchodu s Ruskem opustí americký dolar
...snad nejpozoruhodnější vývoj dnes ohlásily turecké noviny Gunes, které ohledně úterních diskusí mezi Putinem a Erdoganem uvedly, že turecký president navrhl v bilaterálním obchodu mezi Tureckem a Ruskem opustit americký dolar a místo toho vést transakce přímo v lirách a rublech. (AC24)

7387 Analýza největších českých účtů na Twitteru. Většina z nich má falešné sledující http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/9941-cesky-ucet-twitter-falesne-sledujici

Analýza největších českých účtů na Twitteru. Většina z nich má falešné sledující
Falešné účty na Twitteru můžou být problém, jejich vliv totiž není úplně zanedbatelný, pokud se podíváte na následující údaje. Podle některých údajů je téměř třetina followerů falešná, níže se můžete podívat na zahraniční analýzu a následně jsme si vzali na mušku české profily (převážně zpravodajské), čísla to jsou opravdu velmi zajímavá. (AC24)

1654 Bayer požádal soud, aby zrušil zákaz pesticidů, které zabíjejí včely http://action.sumofus.org/a/bayer-bees-lawsuit/?sub=tw

Bayer požádal soud, aby zrušil zákaz pesticidů, které zabíjejí včely
Pod obrovským tlakem veřejnosti bylo v EU zakázáno používání pesticidů firem Bayer a Syngenta, které podle vědeckých studií zabíjejí včely. Společnost Bayer podala kvůli tomuto zákazu žalobu na Evropskou komisi. (Sum of US)

2773 TrueCrypt skončil kvůli NSA, která vyhrožovala vývojářům http://aeronet.cz/forum/showthread.php?t=7606

TrueCrypt skončil kvůli NSA, která vyhrožovala vývojářům
Internetem v posledních hodinách otřásá doslova skandál. Jeden z nejúspěšnějších open source projektu na šifrování dát TrueCrypt totiž na své webové stránce 11a oznamuje konec vývoje projektu a vyzývá uživatele k přechodu na konkurenční komerční produkt BitLocker od Microsoftu, který přitom Edward Snowden označil za prolezlý backdoory (zadními vrátky) už od samotného základu, což potvrdil i jeden z vývojářů BitLockeru. Tvrdil, že na něho byl vyvíjen nátlak na to, aby agentům FBI a federálním úřadům umožnil vytvořit do systému přístup 2 a že rozhodně nebyl sám, kdo byl takto z vývojářů Microsoftu osloven. (Aeronet.cz)

7510 A je to venku! Důkazy a fotografie potvrdily, že chemický útok v Idlíbu byl zinscenovaný Bílými přilbami a americkou CIA http://aeronet.cz/news/a-je-to-venku-dukazy-a-fotografie-potvrdily-ze-chemicky-utok-v-idlibu-byl-zinscenovany-bilymi-prilbami-a-americkou-cia-syrska-opozice-na-twitteru-informovala-o-chemickem-utoku-den-predem/

A je to venku! Důkazy a fotografie potvrdily, že chemický útok v Idlíbu byl zinscenovaný Bílými přilbami a americkou CIA
Syrská opozice na Twitteru informovala o chemickém útoku den předem! Trump má vážný problém, má kolem sebe zrádce, lháře a nekontroluje silové složky USA stejně, jako je nekontroloval Obama! (Aeronet)

7515 A je to venku! Důkazy a fotografie potvrdily, že chemický útok v Idlíbu byl zinscenovaný Bílými přilbami a americkou CIA http://aeronet.cz/news/a-je-to-venku-dukazy-a-fotografie-potvrdily-ze-chemicky-utok-v-idlibu-byl-zinscenovany-bilymi-prilbami-a-americkou-cia-syrska-opozice-na-twitteru-informovala-o-chemickem-utoku-den-predem/

A je to venku! Důkazy a fotografie potvrdily, že chemický útok v Idlíbu byl zinscenovaný Bílými přilbami a americkou CIA
Syrská opozice na Twitteru informovala o chemickém útoku den předem! Trump má vážný problém, má kolem sebe zrádce, lháře a nekontroluje silové složky USA stejně, jako je nekontroloval Obama! (Aeronet)

5229 Analýza Windows 10: Ve svém principu jde o pouhý terminál na sběr informací o uživateli, jeho prstech, očích a hlasu! http://aeronet.cz/news/analyza-windows-10-ve-svem-principu-jde-o-pouhy-terminal-na-sber-informaci-o-uzivateli-jeho-prstech-ocich-a-hlasu/

Analýza Windows 10: Ve svém principu jde o pouhý terminál na sběr informací o uživateli, jeho prstech, očích a hlasu!
Ve své podstatě jsou Windows 10 více analytický systém než operační. A to představuje značné riziko pro možné zneužití. (Aeronet)

3214 Bizarní příběh nikoliv od Bratří Grimmů: O Assadovi, Bílém a Černém muži a rozzuřených vosách http://aeronet.cz/news/bizarni-pribeh-nikoliv-od-bratri-grimmu-o-assadovi-bilem-a-cernem-muzi-a-rozzurenych-vosach/

Bizarní příběh nikoliv od Bratří Grimmů: O Assadovi, Bílém a Černém muži a rozzuřených vosách
V jedné zemi, v jednom městě, byla ulice. V ní stály dva domy, naproti sobě, přes cestu. V jednom z nich byl domovníkem a správcem jakýsi Assad. Muž, který nad problematickými nájemníky musel konstantně držet pevnou ruku, jinak by mu z činžáku udělali kůlničku na dříví. V druhém domě byl správcem Saddám. Ten musel držet nájemníky zkrátka úplně stejně jako Assad. Žili si tam normálně, bez starostí a rozporů, v klidu a až na některé konflikty s nájemníky v minulosti, bylo vše v pohodě, ale jenom do chvíle, než přišel do města Bílý muž. (Aeronet.cz)

4486 Česká média začala na objednávku vyhrožovat českým občanům, aby je odradila od protestů proti Dragounské jízdě americké armády http://aeronet.cz/news/ceska-media-zacala-na-objednavku-vyhrozovat-obcanum-aby-je-odradila-od-protestu-proti-dragounske-jizde-americke-armady-hazeni-rajcat-na-zemana-je-ok-na-americkeho-vojaka-nikoliv/

Česká média začala na objednávku vyhrožovat českým občanům, aby je odradila od protestů proti Dragounské jízdě americké armády
Házení rajčat na Zemana je OK, na amerického vojáka nikoliv! (Aeronet)

6360 Česká televize maže ze svého archívu ideologicky závadné pořady, které sama natočila. Éra trezorové tvorby a indexů se vrací! http://aeronet.cz/news/ceska-televize-maze-ze-sveho-archivu-ideologicky-zavadne-porady-ktere-sama-natocila-era-trezorove-tvorby-a-indexu-se-vraci/

Česká televize maže ze svého archívu ideologicky závadné pořady, které sama natočila. Éra trezorové tvorby a indexů se vrací!
Z archívu cestopisného cyklu Cestománie zmizel kompletně celý díl o Sýrii. Tento díl byl natočen v roce 2000 a zachycoval vyspělost a kulturu země a především její sekulární význam, kde spolu spokojeně žijí Arabové i křesťané. Při pokusu o přehrání tohoto dílu na vás vyskočí hláška, že pořad není na iVysílání dostupný. Vzhledem k tomu, že ostatní díly dostupné jsou a ČT celý cyklus zaplatila ze svých peněz, tedy pardon, z peněz občanů ČR, je naprosto skandální, že něco, za co občané zaplatili, není náhle dostupné. (Aeronet)

4640 Exkluzivně: Americká útočná doktrína „Steel Rose“ je v Česku! http://aeronet.cz/news/exkluzivne-americka-utocna-doktrina-steel-rose-je-v-cesku-novela-branneho-zakona-je-legislativni-pripravou-k-nucenym-pracim-zen-a-invazi-nato-na-vychod-evropy-pravy-cil-dragounske-jizdy-odhalen/

Exkluzivně: Americká útočná doktrína „Steel Rose“ je v Česku!
Novela branného zákona je legislativní přípravou k nuceným pracím žen a invazi NATO na východ Evropy. Pravý cíl dragounské jízdy odhalen! S obranou naší země už nová doktrína vůbec nepočítá! (Aeronet)

3603 Hysterická kampaň proti Zemanovi pochází z dílny amerického velvyslanectví, na konci má být Babiš prezidentem a dostavba Temelína. Víme první! http://aeronet.cz/news/hystericka-kampan-proti-zemanovi-pochazi-z-dilny-americkeho-velvyslanectvi-na-konci-ma-byt-babis-prezidentem-a-dostavba-temelina-vime-prvni/

Hysterická kampaň proti Zemanovi pochází z dílny amerického velvyslanectví, na konci má být Babiš prezidentem a dostavba Temelína. Víme první!
Nikdy se s tím nesmířili. Nikdy nespolkli a nestrávili lidovou volbu, vůli lidu danou výsledkem prezidentské volby. Nikdy se nesmířili se silnou personou v roli prezidenta, který hájí výhradně průmyslové a ekonomické zájmy naší země nad zájmy jiných států. (Aeronet)

4012 Jak fungují americké výzvědné služby v Česku? Svědectví bývalého příslušníka vojenské kontrarozvědky http://aeronet.cz/news/jak-funguji-americke-vyzvedne-sluzby-v-cesku-jak-americane-ziskavaji-spolupracovniky-v-nasi-zemi-proc-ma-bis-svazane-ruce-svedectvi-byvaleho-prislusnika-vojenske-kontrarozvedky-vkr-exkluzivne-pro/

Jak fungují americké výzvědné služby v Česku? Svědectví bývalého příslušníka vojenské kontrarozvědky
Zase tak mnoho se za těch 25 let nezměnilo. Tehdy to byly direktivy z Moskvy, dnes si vozíte notičky odtud z Washingtonu. Tehdy mířily rakety na Čechy ze západu, dnes na vás míří z východu. Ale něco se změnilo. Pijete německé mléko a už ne české. Jíte polské brambory a ne české. Mlsáte francouzské jogurty, ne české. Němcům platíte za ruský plyn. Francouzům za českou vodu z vodovodů. Jíte britské šílené hovězí, polské rafinované vepřové. (Aeronet)

3792 Jak fungují české mediální agentury pro průzkum veřejného mínění? http://aeronet.cz/news/jak-funguji-ceske-medialni-agentury-pro-pruzkum-verejneho-mineni-exkluzivni-vypoved-zamestnance-o-praktikach-spin-doctoringu-planovani-vysledku-pruzkumu-prefabrikace-volebnich-preferenci-ovlivnov/

Jak fungují české mediální agentury pro průzkum veřejného mínění?
Exkluzivní výpověď zaměstnance o praktikách, spin doctoringu, plánování výsledků průzkumu, prefabrikace volebních preferencí, ovlivňování nerozhodnutých voličů, opakování průzkumu, pokud výsledek nedopadl podle představ a další machinace! (Aeronet.cz)

4668 Jak fungují české mediální agentury pro průzkum veřejného mínění http://aeronet.cz/news/jak-funguji-ceske-medialni-agentury-pro-pruzkum-verejneho-mineni-exkluzivni-vypoved-zamestnance-o-praktikach-spin-doctoringu-planovani-vysledku-pruzkumu-prefabrikace-volebnich-preferenci-ovlivnov/

Jak fungují české mediální agentury pro průzkum veřejného mínění
Funguje to tak, že mediální agentura, která dělá průzkum veřejného mínění, podsune veřejnosti nejprve prefabrikát. To znamená uměle vytvořený konstrukt, který veřejnost velmi rychle pojme v podvědomí za svůj vlastní názor. V tom spočívá princip a největší síla. Dokonalým prefabrikátem se stala tragédie letu MH17 na Ukrajině. Média bez jediného důkazu nebo stanoviska vyšetřovatelů posunula veřejnosti pohotový prefabrikát o vině Ruska a pro-ruských separatistů. (aeronet.cz)

4448 Lotyšsko: americké tanky a pochod Waffen SS http://aeronet.cz/news/lotyssko-americke-tanky-a-pochod-waffen-ss-litva-je-rozladena-z-eu-ale-zlo-je-putin-a-60-ceskych-obcanu-si-preje-vojska-nato-na-nasem-uzemi-rakovina-ve-stadiu-bud-anebo/

Lotyšsko: americké tanky a pochod Waffen SS
Litva je rozladěná z EU. Ale zlo je Putin a 60 % českých občanů si přeje vojska NATO na našem území. Rakovina ve stádiu buď-anebo. (Aeronet)

3191 Luhansk je nadále pod kontrolou povstalců, Kyjev programuje vítězná tažení ve Photoshopu, kauza letu MH17 je definitivně zametená pod koberec, zapomeňte! http://aeronet.cz/news/luhansk-je-nadale-pod-kontrolou-povstalcu-kyjev-programuje-vitezna-tazeni-ve-photoshopu-kauza-letu-mh17-je-definitivne-zametena-pod-koberec-zapomente/

Luhansk je nadále pod kontrolou povstalců, Kyjev programuje vítězná tažení ve Photoshopu, kauza letu MH17 je definitivně zametená pod koberec, zapomeňte!
Pokud by člověk vzal za bernou minci informace z mainstreamových médií, musel by být východ Ukrajiny dobytý a obsazený ukrajinskou armádou už pětkrát. (Aeronet)

4575 Marek Obrtel: „Až stejnou cestou pojedete příště, nikdo Vám mávat nebude. Ale to už bude pozdě“ http://aeronet.cz/news/marek-obrtel-az-stejnou-cestou-pojedete-priste-nikdo-vam-mavat-nebude-ale-to-uz-bude-pozde/

Marek Obrtel: „Až stejnou cestou pojedete příště, nikdo Vám mávat nebude. Ale to už bude pozdě“
Otevřený dopis veliteli amerického konvoje. (Aeronet)

7605 Odhalení a video: Za únikem emailů Demokratické strany nestáli ruští hackeři, ale zaměstnanec sekretariátu strany, který byl vloni zavražděn! http://aeronet.cz/news/odhaleni-a-video-za-unikem-emailu-demokraticke-strany-nestali-rusti-hackeri-ale-zamestnanec-sekretariatu-strany-ktery-byl-vloni-zavrazden-cz-titulky/

Odhalení a video: Za únikem emailů Demokratické strany nestáli ruští hackeři, ale zaměstnanec sekretariátu strany, který byl vloni zavražděn!
Dnes ráno potvrdil zástupce FBI na Fox News, že z forenzní analýzy počítače Setha Riche vyplynulo, že opravdu poskytl Wikileaks blíže neurčený objem interních emailů Demokratické strany. Emailové důkazy o této transakci má FBI k dispozici. (Aeronet)

7481 Odin’s Eye: Víme, jak odposlouchávali Donalda Trumpa http://aeronet.cz/news/odins-eye-vime-jak-odposlouchavali-donalda-trumpa-procesory-intel-maji-na-urovni-hardwaru-backdoor-instalovany-primo-vyrobcem-ve-spolupraci-se-cia-firewally-i-antiviry-jsou-ze-hry-ven/

Odin’s Eye: Víme, jak odposlouchávali Donalda Trumpa
Procesory INTEL mají na úrovni hardwaru backdoor instalovaný přímo výrobcem ve spolupráci se CIA. Firewally i antiviry jsou ze hry ven. (AE News)