Načítání...
 

Zprávy_jednou_větou

Položky 13779

ID Cislo Nadpis Url Text
3328 Ondřej Slačálek: Svoboda je třídní zkušenost http://a2larm.cz/2013/09/svoboda-je-tridni-zkusenost/

Ondřej Slačálek: Svoboda je třídní zkušenost
Ptal jsem se jednou svého přítele Tomáše, co jej nejvíce překvapilo, když v roce 1988 emigroval do Francie. „Opravdový šok pro mě byl, že všechny ty propagandistický kecy, který nám bolševici vykládali o třídní společnosti, byly na Západě fakt pravda.“ (A2larm)

1182 Ondřej Slačálek: Svoboda je třídní zkušenost http://a2larm.cz/2013/09/svoboda-je-tridni-zkusenost/

Ondřej Slačálek: Svoboda je třídní zkušenost
Stanou se z vás horší kurvy než byli vaši pohrdaní otcové
pro něž to bylo přece jen historicky nové... (A2larm.cz)

1538 Jaroslav Fiala: Na vojně se mění situace každým okamžikem http://a2larm.cz/2013/10/na-vojne-se-meni-situace-kazdym-okamzikem/

Jaroslav Fiala: Na vojně se mění situace každým okamžikem
„Bylo to horší než zločin, byla to chyba,“ řekl prý Napoleonův ministr policie Joseph Fouché. Dnes můžeme tento výrok vztáhnout na vedení sociální demokracie, která páchá sebevraždu před televizními kamerami. A to zejména přičiněním hejtmana Michala Haška, který se rozhodl poslat stranu ke dnu, jako by nevěděl, že tam skončí také. Co rozkol v sociální demokracii znamená a kdo z něj vytěží nejvíc? (A2larm)

1439 Video: Volím pravici! http://a2larm.cz/2013/10/video-volim-pravici/

Video: Volím pravici!
Vejška není pro socky, proto volím pravici! Volím pravici, protože i z chudoby je dobrej byznys! Ty co nemaj na výběr, můžu obtáhnout dvojnásob! Volím pravici, aby investoři kvůli vysokým daním neutekli do jiný země: třeba na Ukrajinu! (A2larm)

1720 Daniel Veselý: Mýty a lži o Johnu F. Kennedym http://a2larm.cz/2013/11/myty-a-lzi-o-johnu-f-kennedym/

Daniel Veselý: Mýty a lži o Johnu F. Kennedym
Hovoří-li se o Kennedym jako o mírotvorci, jenž chtěl Ameriku vytáhnout z bažiny vietnamské džungle, jedná se o omyl. (A2larm)

1689 Sedm strastí levičáctví http://a2larm.cz/2013/11/sedm-strasti-levicactvi/

Sedm strastí levičáctví
Zatímco dvojička postmarxistických teoretiků řeší u piva přípustnost revolučního násilí, u vedlejšího stolu se příslušnici dělnické třídy – kteří jsou předmětem vášnivé diskuze teoretiků – radí, jestli intošům dají do huby, nebo ne. (A2)

1592 Zátah na květináče? To si kuř! http://a2larm.cz/2013/11/zatah-na-kvetinace-to-si-kur/

Zátah na květináče? To si kuř!
Tak už na ně vlítli. Na koho? No přeci na zahradnictví, zvaná growshopy, které zcela legálně už roky prodávají potřeby pro pěstování rostlin. Pod světly, která zrovna přitahují tolik pozornosti, rostou různé byliny, ale povězme si na rovinu, že marihuana indoorovému pěstovaní vévodí. V Česku se totiž hodně hulí, statistiky už nějaký ten pátek říkají, že dokonce nejvíc v Evropě. A vypálené prvenství je dobrou záminkou pro Národní protidrogovou centrálu (NPC), která se v posledních dnech rozhodla sbírat body zadarmo a narkobarony si plete s malopodnikateli. (A2larm)

1956 Britští studenti opět v ulicích http://a2larm.cz/2013/12/britsti-studenti-opet-v-ulicich/

Britští studenti opět v ulicích
Po třech letech se na britských univerzitách opět rozšířila vlna studentských protestů. Vedení univerzit po zkušenostech s nepokoji v roce 2010 zasahují proti demonstrujícím za pomoci policie, soudů a imigračních úřadů. (A2larm)

1795 Španělský závod ke dnu? http://a2larm.cz/2013/12/spanelsky-zavod-ke-dnu/

Španělský závod ke dnu?
Před nedávnem prolétla světovými médii zpráva, že největšímu španělskému výrobci domácích spotřebičů hrozí bankrot. V zemi zmítané krizí to není až tak velké překvapení, ale v něčem tato informace unikátní je. Bankrotující společnost se jmenuje Fagor Electrodomésticos a je součástí slavné baskické družstevní korporace Mondragón, největšího konsorcia svého druhu na světě. (A2larm)

1872 Vepřo knedlo macho http://a2larm.cz/2013/12/vepro-knedlo-macho/

Vepřo knedlo macho
Být v Česku považován za elegantního pána není těžké, stačí pohrdat ponožkami v sandálech, pokleslou televizní zábavou a vyjídáním lógru na dně poctivého „turka“. Vysoká kultura rovná se vytříbenost vkusu, stylu a myšlení, posouvá lidské vztahy o stupínek výš. A proto je tak potřebná a oblíbená právě v Praze. (A2larm)

2175 Michal Špína: Chávezův dárek pro Obamu http://a2larm.cz/2014/01/chavezuv-darek-pro-obamu/

Michal Špína: Chávezův dárek pro Obamu
V dubnu 2009 na karibském ostrově Trinidad věnoval Hugo Chávez Baracku Obamovi knihu Otevřené žily Latinské Ameriky. Vyvrcholil tak druhý život tohoto esejistického díla, které vydal uruguayský levicový spisovatel a publicista Eduardo Galeano v roce 1971. Během následujících dní vyskočila tato kniha v prodejnosti na internetovém obchodu Amazon z příčky 54 925 až na druhé místo. (A2larm)

2057 Gastronomie krize: rumfordská polévka http://a2larm.cz/2014/01/gastronomie-krize-rumfordska-polevka/

Gastronomie krize: rumfordská polévka
Tradice rozdávání jídla potřebným přitom vychází z dob hladomorů a krizových společenských situací, ve kterých solidarita hrála životadárnou funkci. U jejího zrodu stál právě vznik polévky, jež svého času zachraňovala celé společnosti a dala vzniknout pozdějším aktům solidarity, k nimž by se rozdávání štědrovečerní polévky v Praze mělo také počítat (pokud si tedy odmyslíme výše zmíněné momenty). Populární byla zejména tzv. rumfordská polévka, jež znamenala doslova spásu pro evropskou chudinu 18. století. (A2larm)

1991 Petr Gočev: Jak přežít Česko? http://a2larm.cz/2014/01/jak-prezit-cesko/

Petr Gočev: Jak přežít Česko?
Petr Hartman se v článku na Britských listech ptá, jak přežít v továrně na bezdomovce. Dobrá otázka. Zároveň je třeba říct, že těžkosti, s nimiž se pan Hartman a další miliony Čechů nyní potýkají, jsou jen počátkem problémů, které teprve přijdou a postihnou nejen lumpenproletariát z ubytoven, ale i nižší střední třídu, tedy všelijaké ty učitele, novináře, úředníky, správce webů, akademiky a podobnou chamraď. (A2larm) Pozn. edit.: Slabším náturám nedoporučuji dočítat do konce...

2186 Tereza Stejskalová: Mecenášství, za jakou cenu? http://a2larm.cz/2014/01/mecenasstvi-za-jakou-cenu/

Tereza Stejskalová: Mecenášství, za jakou cenu?
Termín „greenwashing“ označuje situaci, kdy firma propaguje své výrobky s odkazem na své zdánlivě ekologické chování, které je ale nesouměřitelné s tím, jak životní prostředí ve skutečnosti poškozuje. Navrhuji používat termín „culturewashing“ jako označení pro situaci, kdy firma sice pomáhá kultivovat jednu skupinu občanů, ale zároveň přitom zcela zásadně potlačuje lidská práva za účelem svého úspěchu v kompetitivním prostředí globálního kapitalismu. (A2larm)

2153 Prohlášení Jurije Andruchovyče k evropským občanům http://a2larm.cz/2014/01/prohlaseni-jurije-andruchovyce-k-evropskym-obcanum/

Prohlášení Jurije Andruchovyče k evropským občanům
Za necelé čtyři roky své vlády přivedl režim Viktora Janukovyče Ukrajinu a ukrajinskou společnost do krajního napětí. Co hůř, zahnal sám sebe do bezvýchodné situace, která ho nutí zůstat u moci věčně, a to s použitím jakýchkoli prostředků. Jinak by totiž musel čelit odpovědnosti před zákonem. Měřítka toho, co tento režim rozkradl a co si uzurpoval, převyšují jakékoli představy o lidské chamtivosti. (A2larm)

2158 Roman Sikora: Šimečka to neví? http://a2larm.cz/2014/01/simecka-to-nevi/

Roman Sikora: Šimečka to neví?
Šimečka toho ví opravdu málo. Možná ani netuší, že je u nás stále problematičtější mluvit o životě v demokracii, kterou on a jemu podobní s takovou vehemencí a s pocitem morální nadřazenosti vzývají. Ve skutečnosti je to stále více už jen oligarchie či plutokracie – a za demokracii ji nadšeně označují ti, kteří jsou ve své prostomyslnosti či pokrytectví přisáti k jejím prsům a namlouvají si, stejně jako jim podobní konformisté za vlády Adamcovy, že přisát se může přece každý. (A2larm)

1994 Jevgenij Morozov: Snowdenova sága ohlašuje radikální proměnu kapitalismu http://a2larm.cz/2014/01/snowdenova-saga-ohlasuje-radikalni-promenu-kapitalismu/

Jevgenij Morozov: Snowdenova sága ohlašuje radikální proměnu kapitalismu
Je nepravděpodobné, že by stále probíhající proměna peněz v informace oslabila vliv NSA, spíše vytvoří vícero silnějších prostředníků, kteří se budou oddávat její posedlostí daty. Aby debata o sledování mohla být relevantní a měla politické ostří, musí být zároveň debatou o kapitalismu, v opačném případě riskuje, že se rozplyne v odtažitých právnických diskusích o soukromí. (A2larm)

2043 Sociální demokracie jako doplněk pravice http://a2larm.cz/2014/01/socialni-demokracie-jako-doplnek-pravice/

Sociální demokracie jako doplněk pravice
„Pokud například Sobotka souhlasí s ministrem kultury Danielem Hermanem, který ještě nedávno varoval před vládou levice, je to nejen obraz politiky jako umění možného, ale i jako umění znemožnit se.“ (A2larm)

1978 Petr Schnur: Svět Michaila Chodorkovského http://a2larm.cz/2014/01/svet-michaila-chodorkovskeho/

Petr Schnur: Svět Michaila Chodorkovského
Přílet ruského oligarchy s politickými ambicemi a bývalého majitele ropné společnosti YUKOS Michaila Chodorkovského v doprovodu šedé eminence německé zahraniční diplomacie Hanse-Ditricha Genschera do Berlína vyvolal kromě jiného otázky po důvodech jeho náhlého propuštění. Budoucnost možná ukáže smysl celé dohody a uvidíme, do jaké míry Chodorkovskij myslel vážně slova o politické abstinenci.

2013 Volby v Bangladéši: možná svobodné, ale určitě zbytečné http://a2larm.cz/2014/01/volby-v-bangladesi-mozna-svobodne-ale-urcite-zbytecne/

Volby v Bangladéši: možná svobodné, ale určitě zbytečné
Blokády, stávky, občanské nepokoje a desítky mrtvých. Takové bylo předvolební zpravodajství z Bangladéše. „Vypadá to, že volby budou letos k ničemu,“ shodovali se obyvatelé stopadesátimiliónové muslimské země. V neděli 5. ledna sice lidé šli k urnám, ale příliš velký luxus výběru neměli: opozice se rozhodla desáté svobodné volby bojkotovat a ve více než polovině obvodů tak byla jedinou kandidující stranou aktuálně vládnoucí Lidová liga. (A2larm)

2096 Zlo z vesmíru http://a2larm.cz/2014/01/zlo-z-vesmiru/

Zlo z vesmíru
„Lidé žijí už pět set let překrásnou demokratickou pohodou, létají do kosmu a tak dále. Liberální selanka by jistě trvala ještě tisíce roků, kdyby z vesmíru nepřišel kdosi zlý, kdosi temný, kdosi věřící a veskrze nehumanistický.“ (A2larm)

2238 Žít Brno RIP: Tupci na internetu prohrávají http://a2larm.cz/2014/02/zit-brno-rip-tupci-na-internetu-prohravaji/

Žít Brno RIP: Tupci na internetu prohrávají
Tak nám zakázali žít Brno,“ řekl si v sobotu ráno smutný Brňák, zalajkoval Žít Brno RIP a legrace pokračuje. Město kvůli tomu v plamenech nebude, jedná se jen o další doklad vzácné hlouposti vedení brněnské radnice. (A2larm)

2603 Jaroslav Fiala: K čertu s transatlantickou smlouvou http://a2larm.cz/2014/04/k-certu-s-transatlantickou-smlouvou/

Jaroslav Fiala: K čertu s transatlantickou smlouvou
Běží zkrátka o to, jestli Evropa bude sloužit lidem anebo korporacím, které budou moci běžně napadat zákony a rozhodnutí vlád. Proto není divu, že německý ministr hospodářství nedávno napsal Evropské komisi, ať jde s arbitrážemi v TTIP do háje. (A2larm)

2588 Nechápu http://a2larm.cz/2014/04/nechapu/

Nechápu
Nechápu, jak si někdo může myslet, že světové společenství reprezentované všeobecně uznávanými autoritami by se dalo do spolku s nějakými fašisty. Vždyť za Chruščovovým rozhodnutím se sjednotila nejširší intelektuální a morální ekumena: od Lubomíra Zaorálka (v souznění s velkou částí Moderní západní levice) přes Karla Schwarzenberga („Putine, k noze“) a Dmytro Jaroše (Pravý sektor) až po Štefana Füleho (komisař Evropské unie) s Victorií „Do píči s EU“ Nulandovou. (A2larm)

2615 Vedeme zápas o svět. Rozhovor s Naďou Johanisovou. http://a2larm.cz/2014/04/vedeme-zapas-o-svet-rozhovor-s-nadou-johanisovou/

Vedeme zápas o svět. Rozhovor s Naďou Johanisovou.
V rozhovoru s ekologickou ekonomkou Naďou Johanisovou jsme se zaměřili na otazníky, které visí nad transatlantickou smlouvou USA-EU. „Místo abychom měli Evropu, která naslouchá hlasům občanů-voličů, budeme mít Evropu, která poslouchá evropské a americké firemní lobbisty – a má to navíc úředně posvěceno,” říká. (A2larm)

2928 Facebook ví, jak vás udělat šťastnými http://a2larm.cz/2014/06/facebook-vi-jak-vas-udelat-stastnym/

Facebook ví, jak vás udělat šťastnými
Nedávno zveřejněná zpráva z výzkumu chování 700 tisíc facebookových uživatelů otřásla nejen americkou veřejností. (A2larm)

2812 Noam Chomsky: Václav Havel byl statečný muž http://a2larm.cz/2014/06/noam-chomsky-vaclav-havel-byl-statecny-muz/

Noam Chomsky: Václav Havel byl statečný muž
V rozhovoru s Noamem Chomskym, který vznikl u příležitosti jeho návštěvy v Česku, jsme se zabývali studenou válkou, jadernými zbraněmi, klimatickými změnami a hrozbami pro přežití lidstva. (A2larm)

2960 Petra Hlaváčková: Kauza Rostislav Koryčánek aneb Průšvih jako Brno http://a2larm.cz/2014/07/kauza-rostislav-korycanek-aneb-prusvih-jako-brno-3/

Petra Hlaváčková: Kauza Rostislav Koryčánek aneb Průšvih jako Brno
Fraška kolem volby děkana Fakulty architektury VUT Brno získává nečekané rozměry. (A2larm)

2959 Michal Špína: Konkurence na železnici na úkor cestujících http://a2larm.cz/2014/07/konkurence-na-zeleznici-na-ukor-cestujicich/

Michal Špína: Konkurence na železnici na úkor cestujících
Soukromé subjekty měly přinést na české železnice zlepšení služeb. Výsledek je často opačný. (A2larm)

3013 Pavel Šplíchal: Závistiví levičáci a přejícní pravičáci http://a2larm.cz/2014/07/zavistivi-levicaci-a-prejicni-pravicaci/

Pavel Šplíchal: Závistiví levičáci a přejícní pravičáci
Vadí vám, že někdo vydělá za den, co vy za deset let? Ovládá vás závist. (A2larm)

3079 Gabriel Ash: Jak se zastat Izraele a vyhrát http://a2larm.cz/2014/08/jak-se-zastat-izraele-a-vyhrat/

Gabriel Ash: Jak se zastat Izraele a vyhrát
Překladový text je satirickým manuálem proizraelské propagandy. (Jews sans frontiéres via A2larm)

3089 Méně Havlů, více Druláků http://a2larm.cz/2014/08/mene-havlu-vice-drulaku/

Méně Havlů, více Druláků
Jak bojovat za lidská práva? Prosazování politických práv, spojované s havlovskou zahraniční politikou, dnes nestačí. Sociální a ekologické problémy jsou často naléhavější. (A2larm)

3332 Lhát jako Apple http://a2larm.cz/2014/09/lhat-jako-apple/

Lhát jako Apple
Firma Apple dnes světu představuje novinky. Sotva však přizná otrocké podmínky, za kterých vyráběny jsou mobily a počítače, jež bezstarostně užíváme. (A2Alarm)

3372 ODS na cestě do Řecka http://a2larm.cz/2014/09/ods-na-ceste-do-recka/

ODS na cestě do Řecka
Občanští demokraté si žili nad poměry a čeká je éra utahování opasků. (A2larm)

3373 V Brně zuří válka světů. Přidejte se na stranu potížistů! http://a2larm.cz/2014/09/v-brne-zuri-valka-svetu-pridejte-se-na-stranu-potizistu/

V Brně zuří válka světů. Přidejte se na stranu potížistů!
Aktualizace brněnského územního plánu má o 9900 stránek víc než pražský metropolitní plán a proces jejího vzniku je průkopnický. Aktivisté se i přesto zlobí. (A2larm)

3288 Pavel Barša: Válčení jako sedavé zaměstnání http://a2larm.cz/2014/09/valceni-jako-sedave-zamestnani/

Pavel Barša: Válčení jako sedavé zaměstnání
Před sto lety začala první světová válka. Jaké společenské změny umožnily její vypuknutí? Do jaké míry ovlivnila způsob vedení dnešních bojů? (A2larm)

3487 Berlín proti transatlantické smlouvě http://a2larm.cz/2014/10/berlin-proti-transatlanticke-smlouve/

Berlín proti transatlantické smlouvě
Protesty proti TTIP dokazují, že koalice nespokojených je velmi pestrá. Pouze spojením různorodých sil je možné zabránit komunismu pro bohaté, k němuž mezinárodní smlouva směřuje. (A2larm)

3454 Česko patří ekonomicky do Ruska. Víc než si myslíte http://a2larm.cz/2014/10/cesko-patri-ekonomicky-do-ruska-vic-nez-si-myslite/

Česko patří ekonomicky do Ruska. Víc než si myslíte
Zahraniční firmy si u nás přicházejí na největší zisky na úkor zaměstnanců v rámci celého vyspělého světa. Liberální kavárna přitom stále bojuje především s „fízly" a „estébáky“. (A2larm)

3521 Ebola jako symptom globálního kapitalismu http://a2larm.cz/2014/10/ebola-jako-symptom-globalniho-kapitalismu/

Ebola jako symptom globálního kapitalismu
Investice nutná k vývoji nového léku se odhaduje na 870 milionů dolarů. Pro velké farmaceutické společnosti nepředstavují chudí afričtí vesničané dost lákavou poptávku na to, aby do vývoje léku investovaly. (A2larm)

3561 Zuzana Pavelková: Jak znevážit odkaz Nicholase Wintona http://a2larm.cz/2014/10/jak-znevazit-odkaz-nicholase-wintona/

Zuzana Pavelková: Jak znevážit odkaz Nicholase Wintona
Česko odmítá pomoci současným utečencům ze Sýrie ve chvíli, kdy prezident Miloš Zeman dekoruje Nicholase Wintona Řádem Bílého lva za pomoc dětským uprchlíkům. (A2larm)

3501 Miroslav Tomek: Kyjev brnká na struny siegfolku http://a2larm.cz/2014/10/kyjev-brnka-na-struny-siegfolku/

Miroslav Tomek: Kyjev brnká na struny siegfolku
Po pouhých třech dnech od zahájení musela skončit kyjevská výstava umělců Andrije Sihuncova a Nazara Šešuraka. Opřela se totiž do ukrajinského pravicového radikalismu. (A2larm)

3532 Občanský demokratický Synot http://a2larm.cz/2014/10/obcansky-demokraticky-synot/

Občanský demokratický Synot
Občanští demokraté se rozhodli do svého senátorského klubu přijmout úspěšného podnikatele usvědčeného z korupce. Navazují tak na své nejlepší tradice. (A2larm)

3536 Už to prasklo http://a2larm.cz/2014/10/uz-to-prasklo/

Už to prasklo
Hongkong těchto dnů je však bohužel kapkou rosy, v níž se odráží celý vesmír alarmujícího globálního dění: zpětný chod současného světa k pseudodemokracii prvních liberálů, bonapartistů a demagogů, ba i k principům panovnických absolutismů z Boží milosti. Zpětný chod k nedemokracii. (A2larm)

3528 Z miliardáře buddhistickým komunistou http://a2larm.cz/2014/10/z-miliardare-buddhistickym-komunistou/

Z miliardáře buddhistickým komunistou
Libor Malý je další český miliardář, který chce obrátit kapitalismus k lepšímu. Jeho projekt se však pravděpodobně stane pouhým kosmetickým doplňkem panujícího systému.

3719 Bára Adlerová: Darovanému jídlu na zuby koukejme http://a2larm.cz/2014/11/darovanemu-jidlu-na-zuby-koukejme/

Bára Adlerová: Darovanému jídlu na zuby koukejme
Projekt Potravinová sbírka a potravinová charita obecně zakrývají, že některým lidem prvního světa jsou upírána jejich lidská práva... Kdo vlastně nejvíce těží z potravinové charity, a obzvláště ze snížené daně z darovaného jídla? Světe div se, jsou to právě supermarkety. (A2larm)

3640 Novináři a slušní lidé vyhlásili válku levici http://a2larm.cz/2014/11/novinari-a-slusni-lide-vyhlasili-valku-levici/

Novináři a slušní lidé vyhlásili válku levici
O tom, že by Zemana nějak zvlášť pálil katastrofální stav sociálních práv v Česku si nelze dělat iluze. Jenže pohled na některé názory slušných lidí, kteří proti němu hodlají 17. listopadu demonstrovat v ulicích, vyvolává velké rozpaky. Namátkou příklad z internetové komunikace: „Lůza musí pochopit, že si nemůže zvolit prezidentem stejného člověka, jako je ona sama, ale elitu.“ (A2larm)

3659 Pitomci můžeme být svobodně v každém režimu http://a2larm.cz/2014/11/pitomci-muzeme-byt-svobodne-v-kazdem-rezimu/

Pitomci můžeme být svobodně v každém režimu
Paralely současného režimu s minulým, ve kterých nadšení příznivci demokracie splývají s budovateli socialismu a svazáky, jsou ohrané. Těžko se jim však odolává. (A2larm)

3748 Mario Rodríguez Polo: Španělská zkratka ke změně režimu http://a2larm.cz/2014/11/spanelska-zkratka-ke-zmene-rezimu/

Mario Rodríguez Polo: Španělská zkratka ke změně režimu
Nová španělská levicová strana Podemos má ambici zvítězit v příštích parlamentních volbách. O co jí jde a jaká je její historie? (A2larm)

3713 Volodymyr Iščenko: Ukrajinu ohrožuje radikální pravice http://a2larm.cz/2014/11/ukrajinu-ohrozuje-radikalni-pravice/

Volodymyr Iščenko: Ukrajinu ohrožuje radikální pravice
Ukrajina ultrapravici příliš dlouho ignorovala – teď si musí uvědomit její nebezpečí. (A2larm)

3876 Fotoreport: Na poklidnou manifestaci zaútočila policie http://a2larm.cz/2014/12/fotoreport-na-poklidnou-manifestaci-zautocila-policie/

Fotoreport: Na poklidnou manifestaci zaútočila policie
Přímo před poliklinikou zazněly projevy a několik jedinců se poté rozhodlo budovu znovu obsadit. To se nelíbilo příslušníkům policie, kteří zahájili útok na do té doby velmi poklidné demonstrující. Bez jakéhokoli podnětu navíc brutálně zaútočili na organizátora celé akce Arnošta Nováka (vysokoškolského pedagoga a aktivistu) a způsobili mu zranění. (A2larm)