Načítání...
 

Zprávy_jednou_větou

Položky 13809

ID Cislo Nadpis Url Text
14776 Společnost Meta předala Izraeli info o pohybu Palestinců https://t.me/nvlpalestine/52210

Společnost Meta předala Izraeli info o pohybu Palestinců
Egyptský kanál eXtranews odhalil, že společnost Meta, majitel Facebooku, WhatsApp, Instagramu údajně poskytla izraelské armádě cenné informace o pohybu Palestinců v reálném čase, aby na ně a na jejich rodiny mohla zaútočit armáda a zaměřit je prostřednictvím rodinných skupin WhatsApp. (Telegram)

PS. Facebook žije z toho, že prodává vás, zatímco jiní musí prodávat sebe nebo něco jiného.

14775 Soused Ruska je připraven hostit americké jaderné zbraně https://www.rt.com/news/596384-poland-ready-host-us-nuclear-weapons/

Soused Ruska je připraven hostit americké jaderné zbraně
Polsko je připraveno mít americké jaderné zbraně uprostřed patové situace s Ruskem ohledně Ukrajiny, řekl prezident Andrzej Duda. V pondělním rozhovoru (22. 4.) V rozhovoru pro polský deník Fakty Duda připustil, že otázka instalace amerických jaderných zbraní mnohem blíže k ruskému území, "je již nějakou dobu tématem polsko-amerických rozhovorů." USA mají v současné době jaderné zbraně rozmístěné v pěti členech NATO: Belgii, Německu, Itálii, Nizozemsku a Türkiye. "Už jsem o tom několikrát mluvil," pokračoval Duda. "Musím přiznat, že když jsem se na to zeptal, prohlásil jsem, že jsme k tomu otevřeni." (RT)

14774 Ukrajina dostane své miliardy navzdory tomu, že ředitel CIA údajně varoval Zelenkyho, aby přestal krást tolik peněz https://www.zerohedge.com/geopolitical/ukraine-gets-their-billions-despite-cia-director-reportedly-warnings-zelenksy-stop

Ukrajina dostane své miliardy navzdory tomu, že ředitel CIA údajně varoval Zelenkyho, aby přestal krást tolik peněz
Otázka korupce byla přímo vznesena se Zelenským na schůzce loni v lednu v Kyjevě s ředitelem CIA Williamem Burnsem. Jeho vzkaz ukrajinskému prezidentovi, jak mi řekl úředník rozvědky s přímou znalostí schůzky, bylo to jak z mafiánského filmu 50. let. Vyšší generálové a vládní úředníci v Kyjevě byli naštvaní na to, co považovali za Zelenského chamtivost. Burns to řekl ukrajinskému prezidentovi, protože "bral větší podíl ze skromných financí, než šel generálům na válku.” Burns také představil Zelenskému seznam třiceti pěti generálů a vysokých úředníků, jejichž korupce byla známa CIA a dalším v americké vládě. Zelenský reagoval na americký tlak o deset dní později tím, že veřejně propustil deset nejokázalejších úředníků na seznamu. To bylo vše. (zerohedge.com)

14773 Rowlingová: Mám právo být normální https://vk.com/wall-170167856_19292 Rowlingová: Mám právo být normální
Britská spisovatelka Joan Rowlingová si po prodeji svého sídla ve Velké Británii koupila byt v oblasti Moskvy. Rozhodnutí, padlo poté, co byla v Británii šikanována za to, že se postavila proti transgenderům a odmítla přijmout jejich filozofii propagující "normalitu". Jedním z důvodů byl fakt, že aktivisté hnutí "Láska bez hranic" zapálili její dům v západním Londýně. (vk.com)


PS. Harry Potter začne mluvit rusky...

14772 Zelenského nočná mora https://www.hlavnespravy.sk/zelenskeho-nocna-mora-sojgu-kazdy-mesiac-vytvara-novy-armadny-zbor/3468568

Zelenského nočná mora
Lži CIA sa stali takými do očí bijúcimi, že významné západné publikácie a analytici sú čoraz viac nútení ich vyvracať. Agentúra Bloomberg vydala rozsiahly článok o tom, že v Rusku nebude žiadna nová mobilizácia, o čom trilkujú ukrajinskí propagandisti na čele so samotným Vladimírom Zelenským. Agentúra Bloomberg cituje vyhlásenie ruského ministerstva obrany, podľa ktorého len do začiatku apríla podpísalo zmluvy viac ako 100 000 ľudí. Každý deň prichádza na výberové miesta až 1 700 Rusov. Po teroristickom útoku v Crocus City Hall zaznamenalo ministerstvo obrany obrovský nápor záujemcov o podpísanie zmluvy – takmer 16 tisíc ľudí. Ako hlavný motív uvádzali “túžbu pomstiť obete”. (Hlavné správy)

PS. Soudruzi na Západě a v Kyjevě asi někde udělali chybu...

14771 Útok na strategický radar: Ukrajina překročila Putinovu jadernou "červenou čáru" https://avia-pro.net/blog/ataka-na-rls-konteyner-ukraina-peresekla-yadernuyu-krasnuyu-liniyu-putina Útok na strategický radar: Ukrajina překročila Putinovu jadernou "červenou čáru"
Ukrajinské bezpilotní letouny zahájily útok na ruský strategický radar a tím pravděpodobně překročily jednu z moskevských "červených čar" pro potenciální použití jaderných zbraní. Tato "červená čára je definována západním tiskem jako "porušení jaderné reakce" v souladu s kremelským dekretem podepsaným prezidentem Vladimirem Putinem v roce 2020. Systém 29b6 Kontejner je součástí ruské sítě radarové detekce a varování před leteckými útoky, včetně útoků balistických raket. Toto zařízení je zásadně důležité pro Rusko, protože umožňuje kontrolu nad tisíci kilometry vzdušného prostoru, hlavně Evropy. (Aviapro)
14770 Společnost Pfizer zaplatí na daních 0 USD, přestože loni vydělala 58 miliard USD https://necenzurovanapravda.cz/2024/04/spolecnost-pfizer-zaplati-na-danich-0-usd-prestoze-loni-vydelala-58-miliard-usd/

Společnost Pfizer zaplatí na daních 0 USD, přestože loni vydělala 58 miliard USD
Velký farmaceutický gigant Pfizer letos zaplatí na daních celkem 0 (slovy: nula) dolarů, přestože během finančního roku shrábnul mamutích 58 miliard dolarů v příjmech a čistém příjmu a těžil z obrovských dotací financovaných daňovými poplatníky. Kritici upozorňují na to, že společnosti Pfizer prošla masová vražda, protože očkovaní a posílení nadále náhle umírají a trpí vzácnými a agresivními formami rakoviny po celém světě. (necenzurovanapravda.cz)

14769 Americká vláda chtěla zadní vrátka do Telegramu https://www.rt.com/news/596068-fbi-wanted-backdoor-to-telegram/

Americká vláda chtěla zadní vrátka do Telegramu
Americká vláda chtěla do Telegramu zadní vrátka, aby mohla potenciálně špehovat své uživatele, řekl zakladatel platformy sociálních médií Pavel Durov v rozhovoru s americkým novinářem Tuckerem Carlsonem. Vměšování FBI prý bylo jedním z důvodů, proč Durov upustil od myšlenky založit společnost v San Francisku. (RT)

PS. No a ti ostatní už celé roky spolupracují...

14768 Biden poděkoval obyvatelům neexistující země za podporu Ukrajiny https://t.me/geopolitics_live/21557

Biden poděkoval obyvatelům neexistující země za podporu Ukrajiny
Americký prezident Joe Biden se před novináři dopustil dalšího přešlapu, když poděkoval českému premiérovi Petru Fialovi za "podporu lidu Československa" Ukrajině. Československo byl stát, který existoval od roku 1918 do roku 1993, kdy se rozdělil na Českou republiku a Slovensko. (Telegram)

PS. Pro USA jsme oficiálně země "404".

14767 Spojené království a USA nebudou sestřelovat rakety nad Ukrajinou https://avia-pro.net/news/velikobritaniya-i-ssha-ne-budut-sbivat-rakety-nad-ukrainoy

Spojené království a USA nebudou sestřelovat rakety nad Ukrajinou
Koordinátor Rady národní bezpečnosti John Kirby na briefingu v Bílém domě vyjádřil postoj USA k jejich roli při obraně Ukrajiny s ohledem na Izrael. Kirby vysvětlil důvody nedostatečné ochrany ukrajinského vzdušného prostoru před ruskými raketami a drony rozdílem v konfliktech a oponentech. USA prý mohou zvážit možnost konfliktu s Íránem, který je hrozbou pro Izrael. Ale situace s Ruskem a Ukrajinou je zcela odlišná a vstup do přímé konfrontace s Ruskem může vést k extrémně vážným následkům. Kirby dodal: "Věděl jsem, že tato otázka přijde. Mluvíme o různých konfliktech v jiném vzdušném prostoru, v odlišných situacích ohrožení.” (avia-pro.net)

PS. A to v USA nevěděli předtím, že nahecovali Ukrajinu do předem prohraného konfliktu s jadernou velmocí? A teď je prodali, to by si měli agenti v pětikolce zapsat za uši. Zrádce v Kyjevě na konci války s miliónem mrtvých nikdo nebude šetřit, hlavně ne USA. Ti borci musí zmizet, moc toho ví.

14766 Voliči chtějí, aby daňové prázdniny vypadaly pro miliardáře jinak https://www.commondreams.org/opinion/tax-day-different-for-billionaires

Voliči chtějí, aby daňové prázdniny vypadaly pro miliardáře jinak
Nové průzkumy veřejného mínění z National Women's Law Center a MomsRising zjistily, že téměř 80% respondentů podpořilo zvýšení investic do pečovatelské agendy zvýšením daní nejbohatším a velkým korporacím. Ženy a rodiny strádají, zatímco miliardáři kupují svou třetí jachtu a mega korporace mají rekordní zisky. Většina z nás řeší správné podávání daňových přiznání; mnoho miliardářů se směje až do banky, protože platí nižší daně než jejich sekretářky. (commondreams.org)

14765 Je to děs: Návrh zákona FISA má zahrnovat rozsáhlé sledovací pravomoci, které nutí firmy, aby se staly špióny NSA https://www.infowars.com/posts/terrifying-fisa-bill-set-to-include-vast-new-surveillance-powers-forcing-businesses-to-become-nsa-spies/

Je to děs: Návrh zákona FISA má zahrnovat rozsáhlé sledovací pravomoci, které nutí firmy, aby se staly špióny NSA.
"Pokud se návrh zákona stane zákonem, jakákoli společnost nebo jednotlivec, který poskytuje JAKÉKOLI služby, může být nucen asistovat při sledování NSA, pokud má přístup k zařízení, na kterém se přenáší nebo ukládá komunikace," varuje liberální watchdogová skupina. (Infowars)

14764 Nezajímá… https://www.novarepublika.cz/2024/04/nezajima

Nezajímá…
Tak to máme potvrzené. Loni se opět narodilo o deset procent dětí méně než v roce 2022. A v roce 2022 se narodilo o deset procent dětí méně než v roce 2021. Před dvěma roky ještě přišlo na svět zhruba sto deset tisíc dětí, loni už to bylo jen devadesát tisíc. Šílený sešup. Žádný demograf to nečekal, nikdo to nepředvídal.. tedy kromě těch, kteří varovalil před očkováním proti covidu, že by to mohlo mít vliv na plodnost. Ale my samozřejmě dobře víme, že to s ničím NESOUVISÍ. (Nová republika)

14763 Francouzské jednotky vystaveny útoku ve Slavjansku https://avia-pro.net/news/francuzskie-voennye-popali-pod-udar-v-slavyanske

Francouzské jednotky vystaveny útoku ve Slavjansku
Ruské ozbrojené síly zaútočily na umístění francouzských žoldáků ve Slavjansku, řekl Sergej Lebeděv, koordinátor nikolajevských partyzánů. Podle něj byl úder zaměřen na zařízení, kde byli rozmístěni ukrajinští dělostřelci a pravděpodobně i francouzské jednotky se samohybnými houfnicemi Caesar na podporu ukrajinských vojsk. (Aviapro)

PS. Chudáci, ani si nestačili vybalit ruksaky...

14762 Americký generál říká, že ruská armáda je větší než před invazí na Ukrajinu https://news.antiwar.com/2024/04/14/us-general-says-russias-military-is-bigger-than-before-ukraine-invasion/

Americký generál říká, že ruská armáda je větší než před invazí na Ukrajinu
Nejvyšší americký generál minulý týden řekl Kongresu, že ruská armáda je dnes o 15% větší než před invazí na Ukrajinu v únoru 2022. To je přiznání, že cíl oslabit Rusko selhal. "Armáda je nyní větší-o 15% - než když napadla Ukrajinu," řekl šéf amerického Evropského velení generál Christopher Cavoli. Uvedl, že za poslední rok Rusko zvýšilo "sílu vojsk v první linii z 360 000 na 470 000", což bylo podle něj způsobeno zvýšením maximálního věku odvodu z 27 na 30 let. (antiwar.com)

PS. Závěr je jasný: kdo chce válku s Ruskem je tajný ruský agent. Nahlásit a nechat zavřít.

14761 Bidenova administrativa zatajila skutečné částky vynaložené na Ukrajinu https://t.me/node_of_time_en/10046

Bidenova administrativa zatajila skutečné částky vynaložené na Ukrajinu
Několik členů amerického Kongresu opakovaně a neúspěšně požadovalo, aby administrativa poskytla pravdivé údaje o výši pomoci. Pod tlakem kongresmanů a veřejnosti Úřad pro řízení a rozpočet neochotně přiznal, že částka činí 111 miliard dolarů. Ukázalo se však, že administrativa údaje záměrně podhodnotila a skutečná částka může činit až 125 miliard dolarů. (Telegram)

14760 Oslavy 75 let NATO v neapolské opeře https://t.me/node_of_time_en/10048

Oslavy 75 let NATO v neapolské opeře

14759 Skrytý závazek Německa ve výši 262 miliard eur https://m.faz.net/aktuell/wirtschaft/deutschlands-hohe-schuldenlast-versteckte-haftung-fuer-262-milliarden-euro-19637010.html

Skrytý závazek Německa ve výši 262 miliard eur
Stav německých veřejných financí je mnohem horší, než naznačují oficiální statistiky: Německá Bundesbanka odhaduje dluhy spolkové vlády, zemských vlád a místních samospráv včetně vedlejších rozpočtů na 2,62 bilionu eur. Ve skutečnosti jsou závazky, za které by Německo mohlo nést odpovědnost, přesně o 10 % vyšší. Důvodem jsou skryté úvěry EU. (FAZ)

14758 Ukrajina je dekomunizována ohledně výroby el. energie https://t.me/Slavyangrad/94259

Ukrajina je dekomunizována ohledně výroby el. energie
Většina hlavních elektráren postavená za SSSR je mimo provoz. Schopnost řídit frekvenci v energetickém systému bude výrazně snížena. Ve skutečnosti zůstávají pro regulaci pouze vodní elektrárny, což ovlivňuje celkovou spolehlivost sítě. Východ Ukrajiny žije pouze ze sítí 330 kV a níže. Tam stačí už jen rána z milosti, aby bylo vypnuto všechno mezi všechno mezi Dněprem do Charkovem. Pokud je síť 750 kV vyřazena, systém se rozpadne na tři izolované uzly kolem jaderných elektráren. Ukrajina není schopna za tohoto stavu plynule zásobovat frontu. (Telegram)

14757 Německé jednotky v "první linii": První zahraniční angažmá od 2. světové války https://www.zerohedge.com/geopolitical/germany-sends-troops-lithuania-1st-permanent-foreign-deployment-ww2

Německé jednotky v "první linii": První zahraniční angažmá od 2. světové války
Německo v tomto týdnu začalo rozmísťovat své jednotky v Pobaltí, konkrétně v Litvě, což znamená první takové zahraniční angažmá německých ozbrojených sil tohoto druhu od 2. světové války a je následkem toho, že Berlín přijal pevnější "protiruský" postoj po více než dvou letech války na Ukrajině. Do Litvy zatím údajně dorazily jen dvě desítky vojáků, německý kontingent tam však bude umístěn natrvalo. Dosud má Německo v rámci NATO v Litvě asi 1000 vojáků, ale pouze dočasně. (Zero Hedge)

14756 Má česká ústava něco společného s demokracií? https://debatniklub.webnode.cz/products/ma-ceska-ustava-neco-spolecneho-s-demokracii/

Má česká ústava něco společného s demokracií?
Podle historika, politologa a překladatele Marka Pavky máme nejméně demokratickou ústavu v Evropě. (Debatní klub)

14755 Co očekávat od unijního nařízení DSA https://www.sosp.cz/co-ocekavat-od-dsa/

Co očekávat od unijního nařízení DSA
Další významná část semináře se týkala certifikace tzv. důvěryhodných oznamovatelů (trusted flaggers, TP), od nichž se očekává nahlašování onoho „problematického“ obsahu. Tady je právě zásadní změna, kterou přináší DSA. Momentem nahlášení obsahu se stává platforma za něj právně odpovědná a musí konat. Nahlašovat může každý, ale oznámením TP se musí platformy věnovat přednostně. Proto je certifikace TP podmíněna výčtem referencí, tedy v jazyku DSA „předchozími oznamovacími aktivitami“, lidově asi „historií udavačství“. (SOSP)

14754 Zpátky do kasáren? aneb chystaná obnova branné povinnosti v ČR https://www.youtube.com/watch?v=6DE3zI2KyBc

Zpátky do kasáren? aneb chystaná obnova branné povinnosti v ČR
36. diskusní večer Hovory na pravici. Pořádala Akce D.O.S.T. (Raptor TV via YouTube)

14753 Pozoruhodné tiskové prohlášení Alexandra Bortnikova, ředitele ruské Federální bezpečnostní služby (FSB) https://www.disput.blog/pozoruhodne-tiskove-prohlaseni-alexandra-bortnikova-reditele-ruske-federalni-bezpecnostni-sluzby-fsb/

Pozoruhodné tiskové prohlášení Alexandra Bortnikova, ředitele ruské Federální bezpečnostní služby (FSB)
Bortnikov uvedl, že podle předběžných zjištění mířili čtyři pachatelé vraždy autem k hranici s Ukrajinou, kde na ně na druhé straně čekali. Velmi klidně vysvětlil, že se objasňuje účast cizích mocností a že nyní neřekne nic podle čirých emocí, ale počká, až budou fakta důkladně ověřená, než je předloží. Nicméně bylo zcela zajímavé, že označil Spojené státy, Velkou Británii a Ukrajinu za pravděpodobné loutkovodiče teroristického činu. (Disput)

14752 Obranný spolek NATO slaví 75 let https://t.me/AussieCossack/15311

Obranný spolek NATO slaví 75 let

Oficiálně byla organizace vytvořena výhradně za účelem omezení vlivu Sovětského svazu. Ale po rozpadu SSSR a zániku Varšavské smlouvy provedla "obranná aliance" více než 40 vojenských operací po celém světě. Ani jedna z nich nebyla na území NATO: bombardování Jugoslávie, invaze do Afghánistánu, invaze do Iráku, rozbití Libye, válka v Sýrii. První generální tajemník Ismay Hastings o cíli NATO: "Udržet Sovětský svaz mimo Evropu, Američany uvnitř a Němce na dně.” (Telegram)

14751 Nejméně oblíbení politici https://t.me/RTnews_unc3/27341 Nejméně oblíbení politici

PS. Fiala se tam nevešel.

14750 Izrael de facto vyhlásil válku Íránu https://consortiumnews.com/2024/04/02/a-declaration-of-waragainst-iran/

Izrael de facto vyhlásil válku Íránu
Při útoku Izraele na budovu íránského konzulátu v Damašku 1. 4. zahynulo sedm lidí včetně íránských diplomatů a vrchního velitele islámských revolučních gard (IRGC) generála Mohammada Rezy Zahediho. Íránský ministr zahraničí Hossein Amir-Abdollahian označil útok za "porušení všech mezinárodních závazků a úmluv". Faisal Mekdad, jeho syrský protějšek, odsoudil to, co nazval "ohavným teroristickým útokem.” Komentátoři se shodují v tom, že tento útok znamená, že Izrael vyhlásil válku Íránu. Předchozí útoky nikdy nezasáhly íránské výsostné území dané jejich konzulátem v Sýrii, pouze cílily na důstojníky IRGC v syrských lokalitách. (consortiumnews.com)

PS. Izraeli ruply nervy za nezvládnutou proxy-válku, kdy je proíránský Hizballáh střílí jako zajíce na okupovaných územích v jižním Libanonu. Genocidní Izrael v dlouhodobém horizontu dopadne jako neonacistická Ukrajina.

14749 Forbes: Miliardářům se v roce 2023 dařilo skvěle https://www.forbes.com/sites/daniellechemtob/2024/04/02/forbes-daily-the-richest-get-richer-on-2024s-billionaires-list/

Forbes: Miliardářům se v roce 2023 dařilo skvěle
Seznam miliardářů časopisu Forbes je v podstatě roční výpočet toho, kolik bohatství vytvořeného globální ekonomikou je zachyceno malou kastou oligarchů, spíše než aby bylo použito ve prospěch lidstva jako celku. Časopis uvedl, že počet světových miliardářů za poslední rok vzrostl o 141, přičemž 2 781 lidí drželo bohatství přesahující 1 miliardu dolarů. Tito lidé vlastní dohromady aktiva ve výši 14,2 bilionu dolarů, což přesahuje hrubý domácí produkt všech zemí světa kromě USA a Číny. (forbes.com)

14748 Izrael třikrát bombardoval zahraniční humanitární pracovníky, dokud je všechny nezabil https://news.antiwar.com/2024/04/02/israel-bombed-foreign-aid-workers-three-times-until-they-were-all-killed/

Izrael třikrát bombardoval zahraniční humanitární pracovníky, dokud je všechny nezabil
Izrael zahájil tři samostatné útoky bezpilotními letouny na humanitární konvoj, při jejichž útoku zahynulo sedm světových humanitárních pracovníků, informoval v úterý (2.4.) deník Haaretz. Jeden izraelský dron vystřelil tři rakety na tři auta, která byla jasně označena logem WCK a cestovala po silnicích předem schválených izraelskou armádou. Poté, co bylo zasaženo první auto, zraněné přeživší vyzvedlo druhé auto. Poté, co bylo toto auto zasaženo, šli do třetího auta. Poté izraelský dron dokončil bojový úkol. (antiwar.com)

14747 Aktivity NATO ve východní Evropě jsou zaměřeny na přípravu možného střetu s Ruskem https://sputnikglobe.com/20240328/nato-activity-in-eastern-europe-aimed-at-preparing-possible-clash-with-russia---moscow-1117598205.html

Aktivity NATO ve východní Evropě jsou zaměřeny na přípravu možného střetu s Ruskem
NATO ve východní Evropě a v oblasti Černého moře je zaměřena na přípravu spojenců na možný střet s Ruskem, uvedlo pro Sputnik ruské ministerstvo zahraničí. "Taková aktivita členů NATO má provokativní charakter, zvyšuje vojenské napětí po obvodu našich hranic a vytváří další hrozby pro bezpečnost Ruska. To vše má za cíl připravit spojence bloku na potenciální střet s naší zemí. Budeme sledovat dění v Rumunsku, vyhodnocovat vznikající rizika a zohledňovat je při vojenském plánování," uvedlo ruské ministerstvo. (Sputnik)

PS. Abychom věděli, kam to směřuje.

14746 Yanis Varoufakis: Techno-feudalism: What Killed Capitalism https://www.yanisvaroufakis.eu/2024/02/22/the-politics-letters-podcast-a-joyous-discussion-on-my-technofeudalism/

Yanis Varoufakis: Techno-feudalism: What Killed Capitalism
Odkaz jde na velmi zajímavou debatu o této knize. Termín "technofeudalismus" znamená, že malá elita ovládá a těží z technologií, které formují náš život, což odpovídá klasickému feudalismu. Tradiční kapitalismus, založený na volných trzích a konkurenci, byl narušen vzestupem technologických monopolů a konsolidací ekonomické moci. Technologie, digitální platformy a umělá inteligence, používají nejen pro inovace a efektivitu, ale také jako prostředek dohledu a kontroly. Tím došlo k oslabení demokratických institucí. (yanisvaroufakis.eu)

14745 FDA se mimosoudně vyrovnal a odstranil webové stránky a příspěvky na sociálních sítích o ivermektinu a kovidu https://expose-news.com/2024/03/25/fda-settles-out-of-court-on-ivermectin/

FDA se mimosoudně vyrovnal a odstranil webové stránky a příspěvky na sociálních sítích o ivermektinu a kovidu
Americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv ("FDA") prohrál svůj boj proti ivermektinu. Po podání žaloby k soudu se úřad FDA dohodl na urovnání sporu a souhlasil s odstraněním webových stránek a svých příspěvků na sociálních sítích, které nabádají lidi, aby se vyhnuli používání tohoto léku k léčbě kovidu. (expose-news.com)

PS. To ale znamená, že jako státní úředníci spáchali trestný čin protože vědomě bránili účinné a levné léčbě. Viz náš článek z roku 2021.

14744 Stalo se přes 21 lety... v Iráku https://t.me/nvlpalestine/49352

Stalo se přes 21 lety... v Iráku
Přesně před 21 lety, 20. března 2003, začala nezákonná americká invaze do Iráku, prozatím největší zločin 21. století. Pachatelé nebyli nikdy potrestáni a nezákonná okupace pokračuje dodnes. Bilance této války je podle oficiálních údajů následující: přes 5 milionů osiřelých dětí; přes 1 milion obětí, včetně 500 tisíc dětí mladších 12 let; miliony postižených a zraněných lidí; více než 7 milionů uprchlíků. (Telegram)

14743 Hunter Biden "odstrašoval Putina" za plat 1 milion dolarů od ukrajinské firmy https://www.washingtontimes.com/news/2024/mar/19/hunter-biden-was-deterring-putin-for-1-million-sal/

Hunter Biden "odstrašoval Putina" za plat 1 milion dolarů od ukrajinské firmy
Na uzavřeném zasedání Kongresu syn amerického prezidenta odhalil, že byl v představenstvu ukrajinské energetické společnosti Burisma, aby "pomohl v boji" proti Moskvě. Hunter Biden byl členem představenstva ukrajinské energetické společnosti Burisma a ročně dostával 1 milion dolarů na "pomoc v boji" proti Kremlu. Syn amerického prezidenta učinil toto prohlášení při vyšetřování americké Sněmovně reprezentantů v rámci připravované žaloby. (NYT)

14742 Terorista byl v hale Krokus týden před útokem https://t.me/Slavyangrad/92506

Terorista byl v hale Krokus týden před útokem
Jeden z teroristů se v před útokem zúčastnil jiné akce v Krokusu. Fotograf 7. března pracoval v Krokusu a fotografoval návštěvníky. Jednou z osob zachycených na fotografiích byl zadržený Fariddun Šamsutdin. Fotograf ho poznal po zatčení. Je vysoce pravděpodobné, že terorista prozkoumával půdorys, umístění bezpečnostních stanovišť a únikových cest. (Telegram)

PS. Varování ambasády USA před návštěvou koncertů v Moskvě pro Američany bylo vydáno 8. března. (ZDE)

14741 Velvyslanectví USA v Rusku svým občanům v Moskvě: Nechoďte na koncerty! https://t.me/c/1984023670/719 Velvyslanectví USA v Rusku svým občanům v Moskvě: Nechoďte na koncerty!

To je doslova napsáno ve varování velvyslanectví USA v Rusku svým občanům v Moskvě vydaném dne 8. března 2024. (Telegram)

14740 Prohlášení FSB o teroristickém útoku v Krokusu (22.3.2024) https://t.me/Slavyangrad/92285

Prohlášení FSB o teroristickém útoku v moskevském centru Krokus (22.3.2024)
V důsledku akcí bezpečnostních orgánů bylo zadrženo 11 lidí, včetně čtyř teroristů, kteří se přímo podíleli na teroristickém útoku v Krokusu, a probíhají další práce na identifikaci základny jejich kompliců. Po spáchání teroristického útoku se zločinci pokusili uniknout a pohybovali se autem směrem k rusko-ukrajinské hranici. V důsledku koordinovaných akcí bezpečnostních orgánů byli všichni čtyři teroristé zadrženi během několika hodin poté v oblasti Bryansk. V současné době jsou přepravováni do Moskvy. Probíhají práce na identifikaci všech okolností teroristického útoku. Již bylo zjištěno, že teroristický útok byl pečlivě naplánován. Zbraně používané teroristy byly připraveny předem v úkrytech. Po teroristickém útoku měli zločinci v úmyslu překročit rusko-ukrajinskou hranici a měli příslušné kontakty na ukrajinské straně. Vyšetřování teroristického útoku pokračuje. (Telegram)

PS. Útočníci nejprve vyřídili samopaly ochranku, rozstříleli bezpečnostní rámy a začali palbu do diváků v plné hale lidí čekajících na koncert. Den poté je hlášeno 60 mrtvých a 107 raněných.

14739 Oficiální data: Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných https://cz24.news/the-expose-v-anglii-zemrelo-temer-7-krat-vic-ockovanych-proti-covidu-nez-neockovanych-oficialni-data/

Oficiální data: Anglii zemřelo téměř 7 krát víc očkovaných proti covidu, než neočkovaných
Přibližně 30% populace nedostalo ani jedinou dávku „vakcíny“ proti covidu. Očkovaná populace jako celek tvořila 94% všech úmrtí na COVID-19 mezi lednem a květnem 2023, zatímco neočkovaná populace tvořila pouhých 6%. Faktorem, který zvyšoval množství úmrtí ve sledovaném období, byla právě experimentální „vakcína“. Mezi červencem 2021 a květnem 2023 zemřelo 965 609 očkovaných ve srovnání s pouhými 60 903 neočkovanými. To znamená, že během tohoto období došlo v Anglii k celkovému počtu 1 026 512 úmrtí a očkovaní tvořili 94% z nich. Neočkovaní tvořili pouhých 6% z nich. (cz24)

PS. To neni dobře napsáno. To jen znamená, že vakcína byla k ničemu. To se ví už dávno. Ted se musí zjistit, kolik lidí zabila a ještě zabije.

14738 Rusko ve čtvrtek 21. 3. dekomunizovalo Ukrajinu https://t.me/VasiletsDmitriy/20581 Rusko ve čtvrtek 21. 3. dekomunizovalo Ukrajinu
Jako odpověď na bombardování centra Belgorodu (520 tis. obyvatel) českými raketomety Vampír a ukrajinským dělostřelectvem byl proveden komplexní útok na vojenská, výrobní a energetická centra Ukrajiny. Země byla za jeden den tzv. "dekomunizována" a její infrastruktura z doby SSSR je z velké části zničena, hlavně elektrárenské bloky staré 50 let. Válečná výroba je de facto nemožná, protože země se vrátila do 19. století. (Telegram)


14737 Europoslanci schválili nová pravidla pro fungování umělé inteligence https://www.epochtimes.cz/2024/03/13/europoslanci-schvalili-nova-pravidla-pro-fungovani-umele-inteligence/?utm_source=newsletter&utm_medium=e-mail&utm_campaign=nowall

Europoslanci schválili nová pravidla pro fungování umělé inteligence
Text nařízení, o kterém se dnes hlasovalo, je dojednaným kompromisem mezi vyjednavači Evropského parlamentu, Evropskou komisí a belgickým předsednictvím v Radě EU, které zastupuje jednotlivé členské státy. Právě Piráti s konečnou verzí spokojeni nebyli, a proto hlasovali proti aktu. Legislativa totiž podle nich legalizuje užití umělé inteligence k plošnému sledování lidí za pomoci biometrických kamer, které umí podle obličejových rysů rozpoznat identitu člověka. (Epoch Times)

14736 Ukrajinské a ruské obilí deformuje ceny, znevýhodňuje evropské farmáře. Jak se Evropská unie brání? https://www.epochtimes.cz/2024/03/13/ukrajinske-a-ruske-obili-deformuje-ceny-znevyhodnuje-evropske-farmare-jak-se-evropska-unie-brani/?utm_source=newsletter&utm_medium=e-mail&utm_campaign=nowall

Ukrajinské a ruské obilí deformuje ceny, znevýhodňuje evropské farmáře. Jak se Evropská unie brání?
Ukrajinské obiloviny nepodléhají clu a enviromentálním pravidlům z Bruselu, což je trnem v oku zemědělcům v EU, zejména těm v zemích sousedících s Ukrajinou, kde část ukrajinské produkce končí. Trasy solidarity měly umožnit Ukrajině bezpečně vyvážet svou produkci do zemí mimo unii, místo toho často končí na evropském trhu, kde podrývají tržní prostředí místních farmářů. Kolik z ukrajinského obilí přepravovaného koridory solidarity skončilo v EU není přesně známo. (Epoch Times)

14735 Realita EU, viděno z Francie... https://t.me/VasiletsDmitriy/20543

Realita EU, viděno z Francie...

Poslankyně francouzského Národního shromáždění Marion Maréchal-Le Penová: "Je mi 34 let. Každý den se probouzím v EU, která je digitální kolonií USA, ekonomickou kolonií Číny, demografickou kolonií Afriky a stává se náboženskou a kulturní kolonií islámu." (Telegram)

PS. Je to vnučka současné kandidátky na prezidentku Le-Penové. Zapomněla dodat, že Francie je navíc kolonií NATO a její prezident nikoliv gay se obul na Napoleonových bot a chce táhnout na Ukrajinu...

14734 Mladí v USA se nechtějí nechat zabít pro elity https://t.me/geopolitics_live/19228

Mladí v USA se nechtějí nechat zabít pro elity

Podíl aktivních rodinných respondentů v USA, kteří pravděpodobně doporučili vojenskou službu, klesl téměř o polovinu oproti roku 2016, kdy to bylo 55% na pouhých 32% v roce 2023.
Kromě toho se podíl, který pravděpodobně nedoporučil službu, více než zdvojnásobil z 15% v roce 2016 na 31% v roce 2023. Tolik průzkum od Blue Star Families, skupiny amerických veteránů. (Telegram)


PS. Soudruzi, tak vidíte, zkusili jsme to po dobrém, přes zvýšení žoldu o inflaci. A teď zbídačit, vyhladovět a poslat na ruskou frontu...

14733 Francouzská vojska dorazila na území Ukrajiny https://avia-pro.net/news/francuzskie-voyska-pribyli-na-territoriyu-ukrainy

Francouzská vojska dorazila na území Ukrajiny
První francouzské vojenské jednotky podle telegramového kanálu “Military Affairs” již překročily hranici Ukrajiny z Rumunska. Francouzské vojenské jednotky dorazily dvěma transportními letadly na letiště v Sofii, odkud byly poté převezeny na Ukrajinu. Tento vývoj událostí byl důsledkem rozhodnutí Paříže vyslat na Ukrajinu asi dva tisíce svých vojáků, což vyvolalo ostrou kritiku ruských úřadů, které tento krok interpretovaly jako přímé zapojení Francie do ukrajinského konfliktu a překročení všech možných "červených linií". (avia-pro.net)

14732 Milan Uhrík varuje: „Počúvajte čo sa schválilo tu v Bruseli“ https://www.hlavnespravy.sk/milan-uhrik-varuje-pocuvajte-co-sa-schvalilo-tu-v-bruseli/3439468

Milan Uhrík varuje: „Počúvajte čo sa schválilo tu v Bruseli“
„Bruselskí úradníci chcú získať právomoc na odvolávanie šéfov súkromných firiem,“ varoval poslanec. Uviedol, že orgány európskeho dohľadu na základe nových nariadení majú získať právomoc odvolať alebo zbaviť funkcie členov vrcholového manažmentu firmy. „A to v prípade, ak Úrad dohľadu usúdi, že riadiaci pracovníci nemajú dobrú povesť, že nekonajú čestne a bezúhonne alebo nemajú vedomosti a odborné znalosti na vykonávanie svojich funkcií,“ prečítal z novej vyhlášky. (hlavnespravy.sk)

14731 Pracovní místa, na která má umělá inteligence největší dopad https://www.visualcapitalist.com/charted-the-jobs-most-impacted-by-ai/ Pracovní místa, na která má umělá inteligence největší dopad

14730 30. léta v Německu se vrací: Lékař vyhodil pacienta kvůli jeho „závadným“ politickým názorům https://necenzurovanapravda.cz/2024/03/30-leta-v-nemecku-se-vraci-lekar-vyhodil-pacienta-kvuli-jeho-zavadnym-politickym-nazorum/

30. léta v Německu se vrací: Lékař vyhodil pacienta kvůli jeho „závadným“ politickým názorům
Zpráva z „Schwarzwälder Boten“ hovoří sama za sebe: "Rodinný lékař z Lahru propustil pacienta, protože je členem představenstva městského sdružení AfD,“ píše v titulku list. „E-mail je zdvořilý ve svém tónu, ale tvrdý v podstatě: ‚Vážený pane Heiko Nüßnere, vzhledem k jasně odlišným politickým názorům vás žádám, abyste si vyhledal jiného lékaře, kterému důvěřujete." (necenzurovanapravda.cz)

14729 Významný americký senátor řekl Ukrajině, aby naverbovala mladší vojáky https://www.rt.com/news/594478-graham-ukraine-draft-more-recruits/

Významný americký senátor řekl Ukrajině, aby naverbovala mladší vojáky
Americký senátor Lindsey Graham (R-Jižní Karolína) vyzval ukrajinský parlament, aby schválil vysoce kontroverzní mobilizační zákon, který by snížil minimální věk odvodu z 27 na 25 let, aby kompenzoval ztráty na bojišti. Zároveň prosazoval systém, ve kterém by USA poskytovaly Ukrajině půjčky místo nevratné pomoci. Kyjev oznámil všeobecnou mobilizaci v únoru 2022 krátce po začátku konfliktu, přičemž muži ve věku 27 až 60 let mohli být povoláni, ačkoli lidé starší 18 let mohli také dobrovolně. (RT)

PS. To je správné a moudré, jinak se US-investice do Ukrajiny nezhodnotí. Než se Hitler zastřelil, tak vyznamenal mladé borce z Hitlerjugend za hrdinnou obranu Berlína.

14727 Rozsudek o vypnutí dezinformací, který by neměl zapadnout https://www.info.cz/zpravodajstvi-a-komentare/rozsudek-o-vypnuti-dezinformaci-ktery-by-nemel-zapadnout

Rozsudek o vypnutí dezinformací, který by neměl zapadnout
Proč stát, který má všechny potřebné prostředky a pravomoci vynutit dodržování pravidel a zabránit jejich porušování, sahá k takové emocionální výzvě adresované soukromníkům, místo aby konal? Odpověď se přímo nabízí: k zásahu represivní moci chyběl jakýkoli zákonný podklad. (Info.cz)

14726 Bohatství amerických miliardářů dosáhlo 5,5 bilionu dolarů, nárůst o 88% od pandemie https://inequality.org/great-divide/billionaire-wealth-up-88-percent-over-four-years/

Bohatství amerických miliardářů dosáhlo 5,5 bilionu dolarů, nárůst o 88% od pandemie
Před čtyřmi lety vstoupily USA do pandemie Covid-19. Forbes zveřejnil svůj 34. výroční průzkum miliardářů krátce poté s údaji zadanými do 18. března 2020. V ten den měly USA 614 miliardářů, kteří vlastnili kombinované bohatství ve výši 2,947 bilionu dolarů. O čtyři roky později, 18. března 2024, má země 737 miliardářů s kombinovaným bohatstvím 5,529 bilionu dolarů, což je 87,6 procentní nárůst o 2,58 bilionu dolarů, podle výpočtů Institutu pro politická studia Forbes Real Time Billionaire Data. (inequality.org)

PS. Jak to ti borci dělají? My všichni jsme mezitím děsivě zchudli a ženou nás do války.