Načítání...
 

Zprávy_jednou_větou

Položky 13810

ID Cislo Nadpis Url Text
13718 Australská policie má vést záznamy o "konspiračních teoreticích" a "komunistech" https://www.infowars.com/posts/australian-police-told-to-keep-record-of-conspiracy-theorists-and-communists/

Australská policie má vést záznamy o "konspiračních teoreticích" a "komunistech"
Queenslandská policie je povinna hlásit interakce s lidmi, kteří "zastávají skupinu ideologických přesvědčení", včetně "konspiračních teoretiků", podle e-mailu zaslaného všem členům Queenslandské policejní služby ve čtvrtek (16.02.), který má redakce ABC News. Policie má zaznamenávat tyto lidi ve státní databázi QPrime "při první dostupné příležitosti", uvádí e-mail. A přidává vysvětlení, že kromě "konspiračních teoretiků, náboženských, sociálních nebo politických extremistů a podobných občanů, se jedná také o občany s ideologiemi týkajícími se kapitalismu, komunismu, socialismu nebo marxismu". Ti všichni spadají pod toto nařízení. Důstojníkům bylo také řečeno, aby hlásili "všechny záležitosti, které naznačují, že se týkají nebo eskalují chování v důsledku ideologických přesvědčení, včetně náboženských ideologií a vyhraněných ideologií", a byli varováni před "riziky" danými kontaktem s těmito skupinami. (Info wars)

PS. Austrálie měla první kovidový koncentrák na světě a teď vytvořila první myšlenkovou policii na způsob nacistického gestapa v Německu 30. let. Rakušan má perfektní inspiraci, kterou jistě nenechá ležet ladem.

13717 Aféra Huntera Bidena / Ihora Kolomojského https://www.voltairenet.org/article218800.html

Aféra Huntera Bidena / Ihora Kolomojského
Bidenova vláda konečně reaguje na skandály, které se objevily v souvislosti s počítačem prezidentova syna Huntera Bidena. Tento ztroskotanec, jehož jediné známé aktivity jsou fetování a sex za peníze, se dokázal stát ředitelem velké plynárenské společnosti, což je práce, o které nic neví. Jako slaměný panák podepisoval nejrůznější velké kontrakty v různých zemích, do nichž neoprávněně cestoval ve vládních amerických letadlech. Jeho otec nyní rozjíždí operaci na zakrytí jeho afér, jež vedla až k čistce v ukrajinské vládě. (Voltairenet.org)

13716 EU odhlasovala definitivní zákaz prodeje aut se spalovacím motorem od roku 2035 https://www.wn24.cz/ep-definitivne-schvalil-nulove-emise-pro-nova-auta-od-roku-2035/

EU odhlasovala definitivní zákaz prodeje aut se spalovacím motorem od roku 2035
Evropský parlament dnes definitivně schválil dohodu s členskými státy Evropské unie o nové normě o nulových emisích. Ta počítá s tím, že od roku 2035 má být v členských zemích prakticky nemožné pořídit si nový automobil na benzin či naftu. Hlasování předcházela bouřlivá rozprava. Stoupenci normy v ní zdůrazňovali její očekávaný přínos pro zdravější ovzduší a rozvoj nových technologií, zatímco odpůrci sahali i po vizi zničujících dopadů na automobilový průmysl, evropskou prosperitu a peněženky obyčejných lidí. (WN24.cz)

13715 Válka o hotovost je tady https://zvedavec.news/komentare/2023/02/9548-valka-o-hotovost-je-tady.htm

Válka o hotovost je tady
„Naše Aliance nechce zrušit fyzickou hotovost,“ píše se v úvodním textu na webových stránkách BetterThanCash.org. Jedná se o orgán OSN, který údajně sleduje cíl udržitelného rozvoje OSN „finanční inkluze“. Souvisí však s širším fenoménem, kterým je vymizení fyzické hotovosti z ekonomiky. (Zvědavec)

13714 Pomoc obětem zemětřesení v Sýrii https://syrianembassy.cz/

Pomoc obětem zemětřesení v Sýrii
Dotazem na mail [email protected], který byl oficiálně zveřejněn na stránkách velvyslanectví (https://syrianembassy.cz/) jsme dostali konto na posílání finanční pomoci: 571001883/0300. Za sebe jako jednotlivci jsme na toto konto poslali první dary. O situaci Sýrii píšeme od roku 2013 a naši čtenáři to dobře vědí. Pokud chcete pomoci Syřanům postiženým válkou a nyní i zemětřesením, udělejte to. (e-republika)

13713 Situace na ukrajinské frontě (15.02. 2023) https://www.e-republika.ch/dl5943

Situace na ukrajinské frontě (15.02. 2023)

Situace na frontě prakticky nezměněna. Rusové pomalu postupují na všech úsecích fronty kolem Donbasu. Komentátoři počítají s velkou ofenzívou. Ukrajinské síly jsou vyčerpány obranou kritických úseků fronty a umírají po stovkách, NATO nemůže dovést munici a zbraně přímo na frontu a je poslední měsíc, kdy je kompletně zmrzlý terén pro těžkou techniku. (rybar.ru)

13712 Cirkulárka https://casopisargument.cz/?p=48535

Cirkulárka
Každá metafora v něčem kulhá, nicméně když dnes pozoruji, jak poruchová, nespolehlivá a nebezpečná je nová kapitalistická cirkulárka, kvůli které jsme před třiceti lety vyhodili do šrotu tu socialistickou, stále častěji se ptám, zda by nebylo bývalo rozumnější tu starou nabrousit a třeba i nalakovat, aby nepůsobila ošuntěle. (!argument)

13711 Rozhovor se Seymourem Hershem: Joe Biden vyhodil do vzduchu Nord Stream, protože nevěřil Německu https://www.berliner-zeitung.de/politik-gesellschaft/seymour-hersh-im-interview-joe-biden-sprengte-nord-stream-weil-er-deutschland-nicht-traut-li.317700

Rozhovor se Seymourem Hershem: Joe Biden vyhodil do vzduchu Nord Stream, protože nevěřil Německu
Koncem září 2022 bylo v blízkosti ostrova Bornholm v Baltském moři umístěno osm náloží, z nichž šest vybuchlo v oblasti mělkého moře. Zničily tři větve ze čtyř velkých plynovodů Nord Stream 1 a 2. Plynovod Nord Stream 1 zásobuje Německo a další části Evropy po mnoho let velmi levným zemním plynem. Byl zničen stejně jako Nord Stream 2. Otázkou bylo, kdo to udělal a proč. Dne 7. února 2022, dva týdny před ruskou invazí na Ukrajinu, řekl americký prezident Joe Biden na tiskové konferenci v Bílém domě s německým kancléřem Olafem Scholzem, že USA zastaví Nord Stream. Biden doslova řekl: "Pokud Rusko vpadne na Ukrajinu, nebude existovat Nord Stream 2 a ukončíme tento projekt. A když se reportérka zeptala, jak přesně to hodlá udělat, protože plynovod je převážně pod německou kontrolou, Biden pouze řekl: "Slibuji, že to budeme schopni udělat.“ (Berliner Zeitung)

PS. Takže pan president USA je de facto přímo spojen s teroristickým činem, který zásadně poškodil jeho věrného vazala a spojence. Když máte takové přátele, tak žádné nepřátele už ani nepotřebujete.

13710 "Popravený" bojovník skupiny Wagner vystoupil v médiích https://www.rt.com/russia/571523-prigozhin-sledgehammer-execution-hoax/

"Popravený" bojovník skupiny Wagner vystoupil v médiích
Jevgenij Prigožin, šéf soukromé vojenské společnosti Wagner Group, potvrdil, že Dmitrij Jakuščenko je naživu. Tento voják měl být popraven. Jakuščenko se tento týden dostal do pozornosti médií poté, co bylo na sociálních sítích zveřejněno video, na kterém je údajně vidět jeho poprava. (RT News)

PS. Byl mrtev a žije, to je jak Ježíš Kristus, když vstal z mrtvých...

13709 Mali dnes https://journal-neo.org/2023/02/13/mali-today/

Mali dnes
A až do roku 2021 bylo Rusko v Mali nesmírně populární, protože zdejší lidé nezapomněli na pomoc SSSR. Na státní univerzitě v Petrohradě vyprávějí takovou anekdotu. Jeden kolega se zeptal druhého, jak funguje veřejná doprava v Bamaku. Ten odpověděl, že doprava nebude nutná: "Stačí jít ven na ulici a hlasitě říct, že jste Rus. Budete neseni v náručí tam, kam potřebujete jít." To je samozřejmě přehnané, ale je v tom hodně pravdy. Od doby, kdy ruští vojenští poradci dorazili do země v roce 2022, počet útoků na vesnice dramaticky poklesl. Například v letech 2019-2020 došlo v regionu Mopti v okresech Bankass, Kalabancoro, Bandiagara a Nyanza k třem až čtyřem útokům týdně; v roce 2022 již došlo pouze k jednomu útoku každé tři až čtyři měsíce. Ruští vojenští poradci tak za pár měsíců udělali to, co francouzská armáda za osm let nedokázala. (journal-neo.org)

PS. Ano to je tam, kde naši vojáci neúspěšně drželi koloniální správu s francouzskými jednotkami. Po taktickém ústupu do předem připravených pozic jim hlavní české válečnice rozdala medaile (ZDE).

13708 "The Crazy American": Plukovník Andy Milburn opilstvím zničil hlavní žoldáckou skupinu v USA https://thegrayzone.com/2023/02/03/crazy-american-andy-milburns-drunken-mercenary-group/

"The Crazy American": Plukovník Andy Milburn opilstvím zničil hlavní žoldáckou skupinu v USA
Letos 2. února byl Milburn nucen oznámit uzavření své společnosti. Citujme jeho twít: "Dnes byl poslední den pro Mozartovu skupinu. Mozartova jednotka dnes skončila. Jméno a entita se staly předmětem soudních sporů a zmizel cíl naší hlavní mise: výcvik ukrajinských vojáků a záchrana civilistů. Ale, mise a lidé pokračují." (@andymilburn8) January 31, 2023) Jedna z nejvýznamnějších žoldnéřských firem působících mimo USA se zhroutila pod silovým vedením jejího ředitele. Spoluzakladatel žoldnéřské skupiny Mozart Group a námořní plukovník ve výslužbě Andy Milburn byl zapojen do řady epizod a opilství před zapnutou kameru i mimo ni. To vedlo ukrajinské vojenské důstojníky k tomu, aby ho nazvali "bláznivým Američanem". Do zóny konfliktu na Ukrajině proudí desítky miliard americké vojenské pomoci. Mohlo to být jedno z nejlepších období pro vedení žoldnéřské skupiny ve válečné historii. (Grayzone)

PS. Ve skutečnosti jim rozšlapali housle Wagnerovci u Soledaru a nyní u Bachmutu. Ale to v USA už nemůže říci ani kvalitní nezávislý web. Žoldácká skupina musí zaniknout jako Blackwater a pak bude potichu vzkříšena jako nová Academy, alias starý Blackwater.

13707 Situace na ukrajinské frontě (13.02. 2023) https://www.e-republika.ch/dl5942

Situace na ukrajinské frontě (13.02. 2023)

Muzikanti Wagnera probíjejí obranu u Časovo Jaru. Američtí Mozartovci mají polámané housle a stáhli se z Bachmutu. Teď tam umírají pouze nově naverbovaní Ukrajinci, které zatkli ve městech a okamžitě poslali na frontu. Wagnerovci u Paskovjevky uzavřeli asi 1500 vojáků v taktickém obklíčení. Šéf Wagnerovců Prigodin tuto zprávu ale nepotvrdil. (rybar.ru)

13706 Stateční Ukrajinci dělají tu špinavou práci, říká bývalý šéf Pentagonu https://www.rt.com/news/571451-ukrainians-dirty-work-esper/

Stateční Ukrajinci dělají tu špinavou práci, říká bývalý šéf Pentagonu
Mark Esper, který sloužil jako šéf Pentagonu v administrativě bývalého prezidenta Donalda Trumpa, mluvil v telefonátu s ruskými prankstery Vovan a Lexus, Myslel si, že mluví s bývalým ukrajinským prezidentem Petrem Porošenkem. Několik částí z konverzace bylo nahráno na ruskou video platformu Rutube. "Statečný ukrajinský lid dělá špinavou práci toho, co jsme tady ve Spojených státech nikdy nechtěli dělat, a proto bychom vás měli nadále podporovat vším, co můžeme, ať už jde o munici, zbraně nebo rozvědku," řekl Esper. (RT News)

PS. Až USA doválčí do posledního Ukrajince, kdo pak bude dělat tu špinavou práci?

13705 SpaceX neplánovala použití Starlinku na Ukrajině pro vojenské účely https://www.businessinsider.com/spacex-starlink-internet-never-intended-weaponized-ukraine-war-gwynne-shotwell-2023-2

SpaceX neplánovala použití Starlinku na Ukrajině pro vojenské účely
Gwynne Shotwell, ředitel společnosti Space X uvedl, že podnikli kroky k omezení používání Starlinku ukrajinskou armádou v útočných operacích. Po projevu na konferenci Shotwell komentoval zprávy v médiích o zprávách ukrajinské armády používajících Starlink na dronech a dalších vojenských zařízeních. (Business insider)

PS. Aby bylo jasno. Vaše hodně chytré auto naváděné GPS se možná ani nerozjede, protože bude okamžitě odpojeno od navádění. To udělal Musk s ukrajinskými vojenskými drony, aby mu Rusové nezničili družice. Nehybné terminály jednou dál.

13704 Berlín: výsledky opakovaných voleb https://www.welt.de/politik/deutschland/article243236017/Berlin-Wahl-CDU-gewinnt-Alle-Ergebnisse-und-Grafiken-zur-Wiederholungswahl.html

Berlín: výsledky opakovaných zemských voleb
V listopadu 2022 prohlásil Berlínský ústavní soud volby do sněmovny a do zastupitelstev za neplatné. Volby se musely opakovat, potvrdil to i Spolkový ústavní soud 31. ledna. Volby byly v neděli 12. února. Po sečtení všech hlasů dosáhla CDU 28,2 % (+10,2 % oproti září 2021), SPD 18,4 % (-3,0 %), zelení rovněž 18,4 % (-0,5 %), Levice 12,2 procenta (-1,9 %), AfD 9,1 procenta (+1,1 %), FDP 4,6 % (-2,5 %) a všechny ostatní strany dohromady 9,1 procenta (- 3,6 %). (Welt)

PS. Proválečné strany výrazně prohrály tyto zemské volby.

13703 Státy kupují zlato jako nikdy předtím https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/702199/Niemals-zuvor-haben-die-Staaten-so-viel-Gold-gekauft

Státy kupují zlato jako nikdy předtím
Centrální banky nakoupily v roce 2022 celkem 1135,7 tuny zlata, což je meziroční nárůst o 152 %. Zejména ve čtvrtletích 3 a 4 nakoupili více než 400 tun. V nedávném každoročním průzkumu World Gold Council centrální banky uvedly dva hlavní důvody, proč se rozhodly zlato držet: jeho užitečnost v době krize a jeho užitečnost jako dlouhodobého uchovatele hodnoty. Rok 2022 přinesl jak geopolitickou nejistotu, tak i prudkou inflaci. (DWN)

PS. Po válce se to zlato bude hodit, až se bude za babku vykupovat cizí ekonomika totálně zbídačelá prohranou válkou.

13702 Pokusy USA o zavedenie bezletovej zóny nad Ukrajinou: poľské F-16 sa pripravujú na boj s ruskými Su-30 a Su-35 https://www.hlavnespravy.sk/pokusy-usa-o-zavedenie-bezletovej-zony-nad-ukrajinou-polske-f-16-sa-pripravuju-na-boj-s-ruskymi-su-30-a-su-35/3044560

Pokusy USA o zavedenie bezletovej zóny nad Ukrajinou: poľské F-16 sa pripravujú na boj s ruskými Su-30 a Su-35
Podľa zámorského vojenského vydavateľstva Stars & Stripes si každá stíhačka F-16 vyžaduje približne 16 hodín údržby na jednu letovú hodinu. A nie v mizernom hangári s pár ukrajinskými mechanikmi, ale na špeciálnej stanici, skôr v malej továrni na lietadlá. Množstvo drahých zariadení potrebných na údržbu váži desiatky ton. Ak by sa takáto unikátna dielňa dostala do rúk Rusov, škody by sa vyšplhali na stovky miliárd dolárov. Podľa 332. expedičného krídla amerického letectva, ktoré prevádzkuje lietadlá F-15 aj F-16, je tiež potrebný pomer 25 špecialistov na údržbu na jedno lietadlo. Inak sa nehodám lietadiel nedá zabrániť. Z toho vyplýva jednoduchý záver: údržbové stanice budú v Poľsku, rovnako ako samotné stíhačky. A podľa predstavy Američanov budú Fighting Falcons štartovať na misie priamo z územia Poľskej republiky. (Hlavné zprávy)

PS. To je druhá fáze války NATO versus Rusko.

13701 Toto nečakali: Rekordný počet mužov odmietlo v súčasnosti bojovať za Slovensko https://www.hlavnespravy.sk/toto-necakali-rekordny-pocet-muzov-odmietlo-v-sucasnosti-bojovat-za-slovensko-alebo-nad-nasiel-vinnika/3044696

Toto nečakali: Rekordný počet mužov odmietlo v súčasnosti bojovať za Slovensko
Viac než 40 tisíc mužov nechce brániť vlasť. Takto interpretujú masmédiá množstvo vyhlásení o odopretí výkonu mimoriadnej služby, ktoré tohto roku podpísalo rekordné množstvo Slovákov. Dá sa to ale interpretovať ale aj úplne inak. Jaroslav Naď poverený riedením ministerstva obrany v tom vidí znižovanie obranyschopnosti štátu a viní z nej “šírenie poplašnej správy” politikmi Smeru na čele s Ficom. Marián Kéry (Smer SD) vidí za nárastom vyhlásení o odopretí mimoriadnej služby “nezodpovedné správanie našich vládnych predstaviteľov na čele s premiérom Eduardom Hegerom a ministrom obrany Jaroslavom Naďom”. Zareagoval aj Boris Kollár (Sme Rodina), ktorý si myslí, že “ľudia uverili konšpiráciám podobne ako pri vakcíne”. Podobný názor prostredníctvom riaditeľa odboru komunikácie Jozefa Mateja vyjadrila aj prezidentka Zuzana Čaputová. (Hlavné zprávy)

PS. Slováci využili zákonné možnosti náhradní vojenské služby a podali příslušnou žádost.

13700 Zahraniční manipulace s informacemi a vměšování: Rada schválila závěry o posílení angažovanosti EU a její schopnosti reagovat https://www.consilium.europa.eu/cs/press/press-releases/2022/07/18/foreign-information-manipulation-and-interference-council-approves-conclusions-stepping-up-eu-s-engagement-and-ability-to-respond/

Zahraniční manipulace s informacemi a vměšování: Rada schválila závěry o posílení angažovanosti EU a její schopnosti reagovat
Závěry zdůrazňují, že zahraniční manipulace s informacemi a vměšování se často používají jako součást širších hybridních kampaní a jejich cílem je strategickým a koordinovaným způsobem klamat, uvádět v omyl a destabilizovat demokratické společnosti vytvářením a využíváním kulturního a společenského napětí. Tyto techniky vměšování ze strany Ruska byly posíleny během jeho nevyprovokované a neodůvodněné vojenské agrese proti Ukrajině. (Rada EU)

PS. Za naše daně budou placení agenti EU fejkovat a cenzurovat všude ve světě. Tomu se říká "rozvojová pomoc".

13699 Saúdská Arábie se chce připojit k BRICS a SCO https://www.rt.com/business/571389-saudi-arabia-brics-sco-membership/

Saúdská Arábie se chce připojit k BRICS a SCO
Saúdská Arábie má podle ruského velvyslance v Saúdském království Sergeje Kozlova zájem vstoupit do skupiny BRICS pěti hlavních rozvojových ekonomik světa a také do Šanghajské organizace pro spolupráci. Pět zemí BRICS, Brazílie, Rusko, Indie, Čína a Jižní Afrika v současné době tvoří více než 40% světové populace a téměř čtvrtinu globálního HDP. Šanghajská organizace pro spolupráci a regionální bezpečnostní blok spojuje Čínu, Rusko a Indii. (RT News)

PS. To se USA už asi úplně zblázní a zahájí tam okamžitě barevnou revoluci.

13698 Musíme tvrdě vyjednávat. Evropu zbytek světa nenávidí. Bartuška v ČT navrhl strategii https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Musime-tvrde-vyjednavat-Evropu-zbytek-sveta-nenavidi-Bartuska-v-CT-navrhl-strategii-728909

Musíme tvrdě vyjednávat. Evropu zbytek světa nenávidí. Bartuška v ČT navrhl strategii
Při vyjednávání se zbytkem světa má být dle Bartušky Evropa značně tvrdá, ať už bude jednat s Katařany či třeba s Američany. „Všem dodavatelům LNG (zkapalněného zemního plynu, pozn. red.) budu říkat to samé: ‚My si rádi koupíme váš LNG, ale vidíte tu hromadu uhlí za mnou? Budeme pálit uhlí klidně 20 let. Nám je úplně jedno, jaké budou emise CO2. Nebudeme brát váš plyn za předražené ceny.‘ Takhle musíme mluvit se všemi. Velmi tvrdě. Velmi nelítostně,“ nastínil expert, že budeme muset zbytku světa jasně říct, že pokud chtějí solidní evropské zákazníky, budou se muset umoudřit. (Parlamentní listy)

13697 Vyjednávači dokončili návrh česko-americké smlouvy o obranné spolupráci https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/vyjednavaci-dokoncili-navrh-cesko-americke-smlouvy-o-obranne-spolupraci/2324753

Vyjednávači dokončili návrh česko-americké smlouvy o obranné spolupráci
Vyjednávači o česko-americké dohodě o obranné spolupráci (DCA) dokončili na pracovní úrovni návrh smlouvy, která má usnadnit případný pobyt amerických vojáků v Česku. ČTK to řekl vrchní ředitel sekce obranné politiky a strategie ministerstva obrany Jan Jireš, který vedl český vyjednávací tým. Smlouvu nyní po dokončení českého překladu dostane k posouzení vláda, po schválení ji mají podepsat ministryně obrany Jana Černochová (ODS) a její americký protějšek Lloyd Austin. Poté dokument k ratifikaci dostanou obě komory Parlamentu a k podpisu prezident. (České noviny)

13696 Jurij Podoljaka: Týdenní přehled fronty (06.02. - 12.02.) https://youtu.be/X3GRUr8vOWI

Jurij Podoljaka: Týdenní přehled fronty (06.02. - 12.02.)

Hlavní zprávou za tento týden je dokončení oblíčení Bachmutu a Severska. (Youtube)

13695 Proč se Západ najednou zajímá o Libyi? https://journal-neo.org/2023/02/12/what-accounts-for-the-sudden-surge-in-western-interest-in-libya/

Proč se Západ najednou zajímá o Libyi?
Šéf CIA William Burns uskutečnil v polovině ledna překvapivou návštěvu Libye, což z ní učinilo možná nejdůležitější návštěvu amerického činitele od doby, kdy se Joseph Biden stal prezidentem Spojených států v lednu 2021. Burns se setkal s náčelníkem Libyjské národní armády (LNA), polním maršálem Khalifem Haftarem a poté s jedním ze dvou libyjských premiérů (Abdel Hamid Dbeibah), ministrem zahraničí (Najla Mangousha) a šéfem rozvědky (Hussein al-Ayeb). Burns diskutoval s Libyjci o otázkách souvisejících s těžbou ropy a plynu a také o omezení vztahů s Ruskem, včetně aktivit ruského PMC Wagnera v Libyi. (journal-neo)

PS. Paranoia zahraniční politiky EU a USA v kostce. Nejprve rozvrátí zemi barevnou revolucí, aby měli zadarmo plyn a ropu. A teď prosí proruského Haftára v jimi zničené zemi, aby jim to prodal aspoň za světové ceny a nedával všechno Rusům a Číňanům.

13693 Úbohá EÚ sa znížila k falšovaniu dejín https://www.armadnymagazin.sk/2023/02/09/uboha-eu-sa-znizila-k-falsovaniu-dejin/

Úbohá EÚ sa znížila k falšovaniu dejín
To, že 2. svetovú vojnu zapríčinili Sovieti s Nemcami s ich Paktom Molotov-Ribbentrop, je klamstvo. Praktický prológ tejto vojny vznikol vyše päť rokov predtým a to paktom o neútočení a spolupráci Poľska s Nemeckom, ktorý v mene Poľska podpísal 26. 1. 1934 v Berlíne jeho veľvyslanec Józef Lipski a v mene Nemecka minister zahraničia Konstantin von Neurath. Základom paktu sa však stala deklarácia Hitlera-Lipského z 15. 3. 1933. V tomto roku má teda 90. výročie. Prečo Poliaci podpísali tento pakt s Hitlerom? Poľská vláda bola pôvodne diplomaticky spojená s Britmi a Francúzmi, no postupne začala politicky lavírovať a koketovať s Nemeckom. Hitler jej pripadal ako „Európan a muž poriadku“. (Armádne noviny)

PS. Polský velvyslanec v Praze vysvětloval Benešovi, že tím Polsko dostane odklad a může se připravit na válku proti Německu. Jenže pak Poláci s Hitlerem zabrali Těšínsko v roce 1938. Když se rozpadalo Československo nebo dnes Ukrajina, kousek země se vždy hodí.

13692 Poslanec Blaha: Čaputová môže byť stíhaná za porušenie ústavy! https://www.hlavnespravy.sk/caputova-moze-byt-stihana-za-porusenie-ustavy/3042174

Poslanec Blaha: Čaputová môže byť stíhaná za porušenie ústavy!
Má kľúčovú zodpovednosť za to, čo dnes pácha vláda ohľadom stíhačiek a ona strká hlavu do piesku – veď ide o životy Slovákov, preboha! Ako je možné, že necháva odvolanú vládu v podstate vyhlásiť vojnu Rusku? Ako je možné, že po včerajšej škandalóznej tlačovke ešte neodvolala Hegera a Naďa? Títo dvaja tragédia nemajú žiaden mandát na nič. Už ani nereprezentujú OĽaNO, z ktorého sa chystajú odísť. Už slúžia iba západným mocnostiam. Od Slovákov nemajú mandát. Od parlamentu ho stratili. Koho ešte zaujíma, čo trepú? (Hlavné zprávy)

PS. Slovenská US-kolonie v kostce. A u nás bude odchod do války legální.

13691 Fialko, otvírej vrátka! https://dfens-cz.com/fialko-otvirej-vratka/

Fialko, otvírej vrátka!
Zatímco se člověci v hospodách zabývali diskusemi nad tím, zda tvůj fízl je lepší než můj fízl, zcela nenápadně a ve stínu prezidentské volby pronesla vláda do parlamentu návrh změny ústavy, který má vládě umožnit vyslat na 60 dnů ozbrojené síly mimo území České republiky, a stejně tak umožnit pobyt cizí armády na 60 dnů na území České republiky. To všechno pouze na základě rozhodnutí vlády, bez souhlasu parlamentu, který k témuž byl až doposud nezbytný. (D-Fens)

13690 Situace na ukrajinské frontě (09.02. 2023) https://www.e-republika.ch/dl5941

Situace na ukrajinské frontě (09.02. 2023)

Ofenzívní akce vedly v posledních dvou dnech k velkým materiálním a lidským ztrátám ukrajinské armády. Fakticky během jediného dne byl zničen kontingent útočící ruské techniky asi 30 obrněnců různého typu u Ugledaru. Muzikanti Wagnera údajně prorvali obranu až na Časov Jar, což by bylo mnohem horší než dobytí beztak obklíčeného Bachmutu. (rybar.ru)

13689 Zašmodrchaná obžaloba https://www.novarepublika.online/2023/02/zasmodrchana-obzaloba

Zašmodrchaná obžaloba
Obvinění podle obžaloby dne 2. 7. 2020 v diskusním pořadu Svobodného rádia o Katyňském masakru „prostřednictvím odvysílané diskuze a poté zveřejněním videa z předmětné diskuze v internetové síti YouTube, veřejně popírali a zpochybňovali sovětskou odpovědnost za válečný zločin tzv. Katyňský masakr, ačkoliv správnost historického výkladu tzv. Katyňského masakru je jednoznačně prokázána a jednotlivá fakta jsou obecně považována za nezpochybnitelná, tedy veřejně popírali a zpochybňovali válečný zločin, čímž spáchali přečin popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia podle § 405 trestního zákoníku“. Naprosto zásadním problémem obžaloby je skutečnost, že ona klíčová věta obsahuje nepřekonatelný rozpor. Jde o to, že obžalovaní nikdy nezpochybňovali, že se Katyňský masakr stal. A když jim obžaloba klade za vinu, že popírali a zpochybňovali odpovědnost za něj, pak ale sama obžaloba tímto tvrzením (v podstatě proti své vůli) dokazuje, že obžalovaní předpokládali, že se masakr stal. Jinak by za něj nemohl nikdo nést odpovědnost, kdyby tvrdili, že se nestal. (Nová republika)

PS. Toto je jeden z prvních současných politických procesů, proto ho budeme podrobněji sledovat.

13688 Očkování proti kovidu zabilo asi 217,000 Američanů https://www.theepochtimes.com/health/more-than-217000-americans-killed-by-the-covid-jab-survey-estimate_5040245.html

Očkování proti kovidu zabilo asi 217,000 Američanů
Podle průzkumu z prosince 2021 mezi 2.840 Američany statisticky zemřelo v roce 2021 na očkování proti kovidu mezi 217.330 až 332.608 osob. Výsledky průzkumu také ukazují, že očkovaní s větší pravděpodobností znali někoho, kdo měl zdravotní problémy po očkování. Navíc se tato skupina dala mnohem méně očkovat posilujícími dávkami. Z respondentů 34 % znalo jednoho nebo více lidí, u kterých došlo k významnému zdravotnímu problému v důsledku onemocnění kovidem. A 22 % znalo jednoho nebo více lidí, kteří měli problémy po očkování. Očkováno bylo 51 % respondentů průzkumu. Z nich 13 % uvedlo, že po očkovaní má "vážný" zdravotní problém. Porovnejte to s analýzou společnosti Pfizer, která tvrdila, že pouze 1,2 procenta účastníků studie zažilo závažnou nežádoucí příhodu. V prosinci 2022 se Rasmussenova agentura dotazovala 1.000 Američanů. V tomto průzkumu 34 procent uvedlo, že zaznamenalo mírné vedlejší účinky a sedm procent uvedlo vážné vedlejší účinky. (Epoch times)

PS. Nevím, jak to Američané dělají, že na tu včeličku umřou. U nás to nezabilo nikoho a všichni chtějí další dávku.

13687 Eduard Heger reagoval na výzvu Fica, aby ústavní činitelia sľúbili, že nikdy nepošlú na Ukrajinu slovenských vojakov bojovať https://www.hlavnespravy.sk/eduard-heger-reagoval-na-vyzvu-fica-aby-ustavni-cinitelia-slubili-ze-nikdy-neposlu-na-ukrajinu-slovenskych-vojakov-bojovat/3040766

Eduard Heger reagoval na výzvu Fica, aby ústavní činitelia sľúbili, že nikdy nepošlú na Ukrajinu slovenských vojakov bojovať
Len tri dni po tom, čo Robert Fico pri návšteve cintorína, na ktorom je pochovaných takmer 17 tisíc vojakov, ktorí padli pri oslobodzovaní Slovenska, žiadal najvyšších ústavných činiteľov, aby urobili “jasné verejné vyhlásenie, prísľub, že nikdy slovenskí vojaci, slovenskí mladí muži nebudú poslaní, aby bojovali v konflikte na Ukrajine”, sa na portáli PravdaTV objavilo vyjadrenie Eduarda Hegera. Žiaden sľub však nedal. Len obvinil Fica z toho, že opäť klame. (Hlavné správy)

PS. Takže Slováci už veřejně ví, co doopravdy chce jejich prozatímní vláda. Čeští lumíci mají hlavu v písku a mění se na pštrosy.

13686 EU si stěžuje, že Muskův Twitter málo cenzuruje https://www.zerohedge.com/geopolitical/eu-complains-elon-musks-twitter-lacks-appetite-censorship

EU si stěžuje, že Muskův Twitter málo cenzuruje
Úřady Evropské unie si stěžují, že se zdá, že Twitter nebere boj bloku proti "dezinformacím" vážně tím, že vypracuje neúplnou zprávu o dodržování jeho pravidel o cenzuře. Twitter Elona Muska zaostával v boji proti "dezinformacím" za posledních šest měsíců jako Google, Meta a TikTok, uvedla Evropská komise v únoru. 9, a vyzval Twitter, aby držel lajnu. "Jsem zklamaná, když vidím, že zpráva Twitteru zaostává za ostatními, a očekávám vážnější závazek k plnění jejich závazků," uvedla v prohlášení Věra Jourová, místopředsedkyně Evropské komise pro hodnoty a transparentnost. (Zero hedge)

PS. Podívejte se, koho hlavní cenzorka EU chválí.

13685 ČEZ chce po Gazpromu miliardu za nedodaný plyn. V arbitráži vsadí na kancelář Squire Patton Boggs https://www.irozhlas.cz/ekonomika/cez-arbitraz-gazprom_2302090736_zuj

ČEZ chce po Gazpromu miliardu za nedodaný plyn. V arbitráži vsadí na kancelář Squire Patton Boggs
Energetická společnost ČEZ zahájila arbitráž proti ruské státní společnosti Gazprom. Kvůli krácení dodávek zemního plynu v loňském roce žádá náhradu škody okolo jedné miliardy korun. Informoval o tom mluvčí ČEZ Ladislav Kříž. (iRozhlas)

13684 Severní Korea otestovala novu balistickou raketu https://avia-pro.net/blog/trepeshchi-ssha-trepeshchi-yaponiya-severnaya-koreya-predstavila-novuyu-mezhkontinentalnuyu

Severní Korea otestovala novu balistickou raketu
Nová severokorejská ICBM může zasáhnout kdekoli na území USA. Raketa Hwaseong-17 vypuštěná na mezinárodním letišti v Pchjongjangu dosáhla výšky 6248,5 km a letěla 1090 km za 4052 sekund. Raketa přesně zasáhla určený prostor východního Korejského moře. Ministerstva obrany Jižní Koreje a Japonska jmenovala přibližně stejné parametry startu, což potvrzuje oficiální informace severokorejské strany. (Aviapro)

PS. Tolik k výsledkům amerického četníka v Asii. A pokud bude Rusko a Čína provádět v Severní Koreji stejně špinavou politiku jako USA na Ukrajině, tak se mají Jižní Korea a Japonsko na co těšit.

13683 Jak USA zničily plynovod Nord Stream https://seymourhersh.substack.com/p/how-america-took-out-the-nord-stream

Jak USA zničily plynovod Nord Stream
Výbušná zařízení pod největšími plynovody dodávajícími plyn do Evropy byla instalována v červnu 2022. Stalo se to během cvičení "Baltops" a USA provedly organizaci tohoto teroristického činu, který byl plánován 9 měsíců před útokem. Podle citovaného článku předního amerického publicisty zvažovala americká armáda dvě verze zničení potrubí. Americké námořnictvo navrhlo vyhodit do povětří plynovody ponorkou, zatímco americké letectvo přišlo s návrhem zničit plynovody dálkově ovládanou bombou. Nakonec bylo rozhodnuto umístit bomby a odpálit je na dálku, což se stalo 22. září 2022. (Seymour Hersh)

PS. Rozsáhlá studie nositele Pulitzerovy ceny za investigativní žurnalistiku (životopis ZDE, 85 let) uzavřela další kolo marných a zbytečných fejků, které jistě budou nadále pendlovat naše prodejná média. Hersch psal zprávu podle nejmenovaných armádních zdrojů Pentagonu.

13682 Komu dáte ty miliony? „Fialův cenzor” odpověděl a mnozí se divili https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Komu-date-ty-miliony-Fialuv-cenzor-odpovedel-a-mnozi-se-divili-728348

Komu dáte ty miliony? „Fialův cenzor” odpověděl a mnozí se divili
Akční plán pro čelení dezinformacím. Dokument vypracovávaný na Úřadu vlády, který úředníci odmítají ukázat i přes oficiální žádosti. Podle uniklé pracovní verze má být jeho součástí třeba okamžité vypnutí webu, který vláda označí jako dezinformační, zavedení nového trestného činu šíření dezinformace nebo rozdělování stovek milionů korun pro vybraná média a neziskové organizace. To vše pod kontrolou nově zřízeného odboru Úřadu vlády. Hlavním tvůrcem má být Michal Klíma, zmocněnec Fialovy vlády pro média a dezinformace. (PL)

PS. Ten Klíma je skvělý vládní pracant, desinformuje i bez platného zákona.

13681 Stárnutí populace je obrovská výzva http://www.nasepravda.cz/zpravodajstvi/starnuti-populace-je-obrovska-vyzva/

Stárnutí populace je obrovská výzva
Promítneme demografické křivky na 20, 30 a 40 let dopředu. Počítáno pro jednoduchost v poměrech roku 2022, kdy součet výdajů na důchody a zdravotní péči bude činit asi 910 mld. Kč, což je 14,6 % z HDP. Pak je prognóza následující: v roce 2042 to bude již 1 073 mld. Kč (17,2 %); v roce 2052 ještě o více, než sto miliard korun, asi až 1 191 mld. Kč (19,1 %); v roce 2062 dokonce 1 216 mld. Kč (19,5 %). Toto je předpověď podle data Národní rozpočtové rady v její Zprávě o dlouhodobé udržitelnosti veřejných financí, září 2022. (Naše pravda)

PS. Jedno procento neoliberálně rozkradlo stát, dává miliardy na nefunkční vakcíny proti kovidu, které lidem ničí zdraví a má dát 5 % HDP v příštích desetiletích na důchody navíc. A to brzy přijdou do důchodu silné ročníky ze 70. let, kdy byly děti díky populační politice. Takže je důchodově vymalováno.

13680 Německo posílá 88 tanků Leopard 1 na Ukrajinu: mohou zastaralé tanky 60. let něco změnit? https://militarywatchmagazine.com/article/germany-leopard1-ukraine-1960s

Německo posílá 88 tanků Leopard 1 na Ukrajinu: mohou zastaralé tanky 60. let něco změnit?
Leopard 1 poprvé vstoupil do služby v roce 1965, ale nikdy nebyl v boji proti jiným rovnocenným tankům. Ve své době byl považován za výborný, i ve srovnání se sovětským T-64, který v současné době tvoří základ ukrajinské výzbroje. Jeho nástupce Leopard 2 se ukázal jako velmi zranitelný v boji. Těžké ztráty tanků Leopard 2 měli Turci v bojích s lehce vyzbrojenými kurdskými a islámskými bojovníky v Sýrii a Iráku. Hlavní dělo Leopard 1 má velmi omezený výkon ve srovnání s moderními děly s hladkým vývrtem a používá pouze 105 mm náboje. Ukrajina tento typ munice nikdy neměla a na Západě prakticky není dostupný kvůli přestavbě na 120 mm tanková děla před více než 40 lety. (Militarywatch magazine)

PS. Podle amerického vojenského webu to nevypadá na zázračnou zbraň, která má zastavit vítězící Rusy.

13679 Medveděv: Kyjev nakročil k uznání porážky https://www.rt.com/russia/571094-medvedev-korean-scenario-ukraine/

Medveděv: Kyjev nakročil k uznání porážky
Myšlenka, že by Ukrajina mohla být rozdělena tak, jak byla Korea po válce v 50. letech, je "pro domácí potřebu" a představuje "zbožné přání", dodal Medveděv s odvoláním na nejmenované "propagandisty". Pozoruhodné prý je to, že Ukrajinci potichu potvrdili fakt, že nemůže dojít k vítězství a že rozdělení je nejlepší scénář. Jenže "Korejský scénář" znamená, že menší část USA podporované Ukrajiny by se nakonec mohla dostat na pozici Jižní Koreje a opět nárokovat prohraná území. Medveděv prohlásil, že jde o první krok, který uznává nově vzniklou realitu na bojišti. (RT News)

PS. Tak to je jistě ruský fake: podle našich zcela pravdivých novin mají Ukrajinci začít na jaře dobývat Krym.

13678 Agenti, kolaboranti, zradcovia a udavači alebo Komu sa hojdá žalúdok, ten nech nelezie do politiky https://cz24.news/agenti-kolaboranti-zradcovia-a-udavaci-alebo-komu-sa-hojda-zaludok-ten-nech-nelezie-do-politiky/

Agenti, kolaboranti, zradcovia a udavači alebo Komu sa hojdá žalúdok, ten nech nelezie do politiky
33 rokov po slávnom novembrovom prevrate, keď už mala byť stredná Európa podľa všetkých vešteckých krištáľových gulí z 90. rokov novou krajinou zasľúbenou, oázou cti a komunistická totalita len muzeálnym exponátom, sa nám odrazu vysypalo na hlavu vrece plné bývalých agentov. A zároveň sa nám na scénu oknom vrátili, po tom ako ich vyhodili dverami, aj niektorí zaslúžilí ponovembroví kolaboranti. Ako je to možné? Kde sa v nich berie tá neopotrebovateľnosť? V čom spočíva čaro ich nekonečnej použiteľnosti? Ako sa zdá, ich „všestrannosť“ dozrieva ako víno. Ešte ich určite budeme musieť nejaký čas poslúchať, ale nezúfajme – po nich prídu ďalší. (CZ24 News)

13677 Lu Lina: Vítězství je na dosah. Rusům už docházejí autolaky! A další mediální hovínka https://cz24.news/lu-lina-vitezstvi-je-na-dosah-rusum-uz-dochazeji-autolaky-a-dalsi-medialni-hovinka/

Lu Lina: Vítězství je na dosah. Rusům už docházejí autolaky! A další mediální hovínka
Tak cenzura to prý nebude. Půjde pouze o kontrolu a omezování informačních toků jejichž účelem bude primárně umlčování výhradně protistátních elementů hodlajících rozvracet naše či evropské socialistické zřízení. Tak to se mi fakt ulevilo. Ovšem čistě z vrozeného pesimismu stran validity prohlášení vládních institucí plynoucího ze zkušenosti, přinesu pro jistotu něco dříví do lesa a všem potenciálním protistátním elementům připomínám fundamentální poučku, že nejen s policií, ale ani s ostatními orgány činnými v trestním řízení se NEMLUVÍ. (CZ24 News)

13676 Scenzurované video rozhovoru s Jeffreym Sachsom na TA3 + sprievodný text https://yandex.ru/video/preview/15288296089842407957

Scenzurované video rozhovoru s Jeffreym Sachsom na TA3 + sprievodný text
Redaktorka televízie TA3 Anka Žitná mala včera vo svojej relácii Tak takto?! vzácneho hosťa, profesora Jeffreyho Sachsa. Ich rozhovor však po pár hodinách TA3 stiahla a v archíve nie je dostupný. Čoho sa cenzori tak veľmi zľakli? (VK)

PS. Přepis rozhovoru najdete ZDE.

13675 Vyzbrojování Ukrajiny silně rozděluje evropské veřejné mínění https://szazadveg.hu/hu/2023/01/27/erosen-megosztja-az-europai-kozvelemenyt-ukrajna-felfegyverzese~n3485

Vyzbrojování Ukrajiny silně rozděluje evropské veřejné mínění
Pouze v 9 z 27 členských států Evropské unie více než polovina respondentů souhlasila s tvrzením, že by Evropská unie a její členové měli nakupovat zbraně pro Ukrajinu, a několik členských států podporuje Ukrajinu zbraněmi i přes negativní stanovisko jejich vlastní populace, podle výzkumu projektu End of the Century Europe Project . Analýza založená na průzkumu se zaměřila na to, jaký vztah mají občané EU k otázce vyzbrojování Ukrajiny ze strany Evropského společenství a jeho členů. (Századvég)

13674 Dánští biskupové protestují proti zrušení Velkého modlitebního dne na financování NATO https://freewestmedia.com/2023/02/06/danish-bishops-protest-against-abolition-of-great-prayer-day-to-fund-nato/

Dánští biskupové protestují proti zrušení Velkého modlitebního dne na financování NATO
Chtít zrušit Velký den modliteb v Dánsku je "významným zásahem do tradice národní církve". Takový je názor 11 biskupů země, kteří zaslali společné prohlášení ministryni pro církve Louise Schack-Elholmové. (Frewest media)

PS. A náš Graubner lobuje za bývalého generála NATO (ZDE). Jiná země, jiné křesťanství.

13673 90 let od doby, kdy byl Adolf Hitler jmenován kancléřem Německa https://zvedavec.news/komentare/2023/02/9524-90-let-od-doby-kdy-byl-adolf-hitler-jmenovan-kanclerem-nemecka.htm

90 let od doby, kdy byl Adolf Hitler jmenován kancléřem Německa
Fanatický antikomunismus nacistické strany v Německu a fašistické strany v Itálii k nim přitahoval podporu kapitalistické společnosti, které se nejvíce obávaly uchvácení moci dělnickou třídou: bohaté kapitalistické elity, která vlastnila průmysl a půdu země. Mezi podporovatele patřil Fritz Thyssen, syn průmyslového magnáta Augusta Thyssena, který před rokem 1932 nacpal nacistům 1 milion říšských marek. Ředitelem Thyssenových amerických fondů byl Prescott Bush, otec bývalého prezidenta USA George HW Bushe a dědeček bývalého prezidenta USA George W. Bushe. Bushův majetek byl zabaven v roce 1942 na základě zákona o obchodování s nepřítelem a mnozí v té době očekávali, že bude stíhán za napomáhání nepříteli. (Zvědavec)

PS. Viz náš článek G. G. Preparata: Kdo dal moc Hitlerovi.

13672 Michail Onufrienko: Ukrajinská fronta 06.02.23) https://youtu.be/R33KDDMncE0

Michail Onufrienko: Ukrajinská fronta 06.02.23

Důležitá je mapa Bachmutu a úvodní hlášení ukrajinských ztrát podle tureckých zdrojů, citují interní zprávu Zálužného. Tam je vybita prakticky celá výzbroj evropského NATO. (Youtube)

13671 Blaha informuje o posune v prípade trestného oznámenia na Naďa https://www.hlavnespravy.sk/blaha-informuje-o-posune-v-pripade-trestneho-oznamenia-na-nada-neuverite-co-mi-poslali-zo-slovenskej-policie/3036604

Blaha informuje o posune v prípade trestného oznámenia na Naďa
Vyšetrovateľka Lucia Pilná trestné oznámenie Blahu zamietla, pretože podľa nej je Krymský most legitímny vojenský cieľ. Teroristi, ktorí ho odpálili, sú pre ňu ukrajinskí partizáni. K útoku na novinárku Duginovú sa ani nevyjadrila. Blaha predpokladá, že aj ona bola legitímny vojenský cieľ. Blaha rozmýšľa nahlas: “Ak sú objekty civilnej infraštruktúry podľa slovenskej polície legitímny vojenský cieľ, prečo potom všetci jančia, že ruská armáda ostreľuje ukrajinské elektrárne? (Hlavné zprávy)

13670 Vývoj války na Donbase v příštích dnech https://reseauinternational.net/evolution-de-la-situation-militaire-dans-le-donbass-pour-les-prochains-jours/

Vývoj války na Donbase v příštích dnech
Nyní je jasný význam dobytí Soledaru jednotkami Wagnerovců. Na západ od Soledaru byli Ukrajinci nuceni přesunout 13 brigád, z toho 2 dělostřelecké brigády, 2 tankové brigády a 2 brigády územních záložníků, celkem 30 000 mužů. V podstatě sem byly přesunuty zkušené a dobře ozbrojené jednotky. Aby se zabránilo ruskému kotli, budou se 4 ukrajinské brigády s 8 000 muži kolem Severska muset přesunout na západ do Slavjanska. Ukrajinská armáda vytváří obrannou linii ohraničenou lokalitami Kriva Luka-Nikiforijevka-Chasiv Jar. Severně od Severska byly ukrajinské útoky na Kremenoju neúspěšné. Nyní Rusové převzali iniciativu a postupují směrem k Limanu. 5 velkých ukrajinských jednotek a 2 nezávislé prapory s 12 000 vojáky, kteří obléhali Kremennoju, nyní uvízly na severním břehu řeky Severodoněck. Pokud nebudou staženi do Slavjanska, obklíčí je ruská armáda. (Reseau international)

PS. Reznikov jako ministr neúspěšné války na Ukrajině vedené od roku 2014 byl prý nyní odvolán. Nezbývá než čekat na zázračné zbraně Západu a všechny Ukrajince poslat na východní frontu.

13669 Japonští vědci podají žalobu na japonskou vládu za utajování vedlejších účinků vakcíny proti kovidu https://www.thegatewaypundit.com/2023/02/japanese-researchers-file-lawsuit-japan-government-covering-side-effects-covid-vaccine/

Japonští vědci podají žalobu na japonskou vládu za utajování vedlejších účinků vakcíny proti kovidu
Během tiskové konference tým japonských vědců vedený profesorem Masanorim Fukušimou uvedl svůj záměr žalovat japonskou vládu, pokud ministerstvo zdravotnictví nadále odmítne uznat příčinnou souvislost mezi vakcínou a úmrtími. "Kolem dubna loňského roku již patologická a forenzní společnost vydala prohlášení, že v budoucnu by měla být provedena pitva lidí, kteří zemřeli po očkování," uvedl profesor Fukušima. "V budoucnu musíme naléhavě stanovit pokyny, jaký druh lékařské péče by měl být poskytován obětem zraněným vakcínami, a musíme vyvinout odpovídající diagnostické techniky." (Gateway pundit)

PS. Naši hrdinní humanističtí lékaři naopak vyzvou vládu, aby začala vyrábět Cyklon B.

13668 Německo připravuje čerpání uhelných eko-fondů pro vojenské účely https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-02-03/germany-studies-tapping-coal-exit-funds-for-defense-projects?srnd=europe-politics#xj4y7vzkg

Německo připravuje čerpání uhelných eko-fondů pro vojenské účely
Německo podle interních zdrojů zvažuje přesměrování stávajících dotací na odstranění uhelných elektráren, aby pomohlo výrobcům obrany vybudovat nová výrobní zařízení. Cílem diskusí mezi německou federální vládou a regionálními zeměmi je poskytnout ozbrojeným silám země více zbraní a střeliva a vytvořit pracovní místa v regionech, které jsou ovlivněny odklonem od uhlí. (Bloomberg)

PS. Zelení v Německu, to fakt nemá chybu. Emisní povolenky a vázané eko-investice půjdou na válku.