Načítání...
 

Zprávy_jednou_větou

Položky 13810

ID Cislo Nadpis Url Text
14096 Dandykin: ruská armáda ničí 30 ukrajinských tanků každý den https://avia-pro.net/news/dandykin-armiya-rossii-ezhednevno-unichtozhaet-po-30-tankov-vsu

Dandykin: ruská armáda ničí 30 ukrajinských tanků každý den
Podle vojenského experta Vasilije Dandykina ruská armáda v posledních dnech ničí jeden tankový prapor (30 bojových vozidel) ozbrojených sil Ukrajiny každý den během protiofenzívy. Podle odborníka činí týdenní ztráty ozbrojených sil Ukrajiny 5-7 tankových jednotek. Poznamenal také, že navzdory možnosti dodávek nových tanků ze Západu jsou ztráty vojenského personálu nenahraditelné. Dandykin řekl, že lidské zdroje Ukrajiny jsou vyčerpány. Proto Ukrajina žádá USA a NATO, aby vyslaly vojáky z Polska a dalších států do bojů na Ukrajině.

PS. Zisky z ofenzívy (4 vesnice po taktickém ústupu Rusů na první linii obrany) nevyvažují mlýnek na maso a na techniku, kterou už nelze nahradit. Opakuje se historie útoku nacistů na SSSR za WWII.

14095 Tucker Carlson přesně určil okamžik, kdy se "věčný Washington" rozhodl poslat Trumpa za mříže https://www.zerohedge.com/political/tucker-carlson-talks-trumps-indictment-americas-principles-are-stake

Tucker Carlson přesně určil okamžik, kdy se "věčný Washington" rozhodl poslat Trumpa za mříže
Tucker začal epickou tour de force odsuzující Deep State, který se za posledních 6 let soustředil pouze na jeden cíl: zbavit jednoho člověka, který mu stojí v cestě, a v cestě nesčetným neokonzervativcům a válečným ziskuchtivcům, aby dosáhli svých bilionů smrtící kořisti: Donalda Trumpa. Navzdory příkazu "sklapni a zmizni" od Fox News je Tucker Carlson dnes večer zpět s 3. epizodou své show "Tucker on Twitter". Po více než 115 milionech zhlédnutí na jeho první a téměř 60 milionech na jeho druhé je dnešní diskuse o obžalobě bývalého prezidenta Trumpa určitě nejsledovanější zprávou dne. Když Carlson přemýšlel o událostech dne v Miami, poznamenal, že "internetové zprávy zaznamenaly každý okamžik... ale lidé nebyli šokováni... každý, kdo dával pozor, věděl, že to přijde...to, co se právě stalo, bylo jasné, je to nevyhnutelné od 16.února 2016... to je den, kdy Donald Trump se stal úhlavním nepřítelem největší a nejmocnější organizace v lidské historii - federální vlády USA." (Zero Hedge)

PS. Více než polovina Američanů si myslí, že mu podvodem sebrali volby a teď ho za to chtějí zavřít. Demokracie Deep state v kostce. A pochopitelně musí umlčet každého vlivného novináře, který o tom mluví.

14094 Egypťané "mumifikují" lidožravého žraloka https://www.rt.com/news/577978-egyptians-mummify-man-eating-shark/

Egypťané "mumifikují" lidožravého žraloka
Žralok, který minulý týden v Egyptě smrtelně potrhal ruského občana, bude nakonec muzejním exponátem, řekl v neděli místnímu zpravodajskému médiu Cairo24 přední egyptský oceánografický výzkumník. Vědci predátora mumifikují a umístí do Muzea mořské biologie v egyptské Hurghadě, jakmile dokončí jeho výzkum. (RT)

PS. Ukrajinci snad budou mít vstup zdarma.

14093 Polský premiér hájí nákupy ruské energie státním ropným gigantem https://www.rt.com/business/577951-poland-russian-oil-imports-increase/

Polský premiér hájí nákupy ruské energie státním ropným gigantem
Rafinerie Unipetrol v ČR je jediný závod na zpracování ropy v zemi, který je ve 100 % vlastnictví polského Orlenu. Unipetrol zvýší dovoz ruské vlajkové směsi Ural, uvedla minulý týden agentura Reuters. Praha se snaží zajistit si více ropy kvůli obavám z přerušení tranzitu přes Ukrajinu, v červnu má nakoupil 430 000 tun, což je více než 400 000 tun nakoupených v květnu. Orlen vysvětlil, že vnitrozemská ČR je závislá na dodávkách ruské ropy prostřednictvím ropovodu Družba. Dodávky ropy přes Družbu byly v loňském roce vyňaty z embarga EU na dovoz ruské ropy. (RT)

PS. Polský vlk se nažral, česká koza zůstala celá a Rusové vybírají vstupné na ten zázrak. Horší bude, až ten cirkus pětikolce zavřou a pojedou jinam.

14092 Z odpůrců amerických vojsk v ČR dělají ruské agenty! Koudelka a další... Bývalý rektor bouchl do stolu https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Z-odpurcu-americkych-vojsk-v-CR-delaji-ruske-agenty-Koudalka-a-dalsi-Byvaly-rektor-bouchl-do-stolu-737763

Z odpůrců amerických vojsk v ČR dělají ruské agenty! Koudelka a další... Bývalý rektor bouchl do stolu
Antisociální paskvil vytvořený ekonomicky naprosto negramotnými politiky odtrženými od reality,“ hodnotí vládní konsolidační balíček zakladatel vysoké školy a bývalý rektor Lubomír Pána a vládě vystavuje vysvědčení: „Katastrofa – ekonomika, inflace, národní dluh, politická kultura, energetická krize, potravinová nesoběstačnost, podpora války.“ Generální stávka je podle něj nezbytná. (PL)

14091 Jak fungují sankce na ruský hliník https://www.e-republika.ch/dl6030

Jak fungují sankce na ruský hliník

V únoru USA oznámily, že na ruský hliník bude uvaleno 200% clo, plus na dovoz z jiných zemí, které obsahují hliník ruského původu. A nyní se podívejte na statistiku London Metal Exchange. Podíl hliníku z Ruska vzrostl z 52 % (duben) na 68 % (květen).

To znamená, že Západ kupuje ruský hliník z 200 % celní přirážkou proti čínské a jiné konkurenci a dovoz z Ruska stále roste. Jiní dodavatelé prostě nejsou, nemají el. energii na výrobu hliníku.

PS: It is economy, stupid!

14090 Jak Rusové zničili západní obrněná vozidla https://reseauinternational.net/comment-les-russes-ont-ils-detruit-les-blindes-occidentaux/

Jak Rusové zničili západní obrněná vozidla
Během ukrajinské ofenzívy byla západní obrněná vozidla nucena postupovat v koloně přes ruská minová pole. V čele kolony bylo vozidlo se zařízením pro detonaci protitankových min s nízkou rychlostí pohybu. Na kolonu zaútočili Rusové drony Lancet-3 kamikaze a protitankovými raketami vedenými vrtulníky Ka-52 a Mi-28. Tanky Leopard nebo Bradley se pokusily uniknout z palebné přehrady a vystoupily z bezpečnostního koridoru. Tanky najely na protitankové miny a byly zničeny. Z útočné kolony 35 obrněných vozidel zůstalo v bojovém stavu pouze 15 až 20, takže již nebyly schopny útoku. Rusové mezitím pomocí "sázecího" systému MRLS položili protitankové miny na trase, kde ustupovaly ukrajinské obrněné jednotky. Zbytky ukrajinské kolony se vrátily do odminovaného koridoru a myslely si, že jim už nehrozí žádné nebezpečí. Tentokrát v čele kolony nebyl žádný odminovací tank. A západní obrněná vozidla začala znovu explodovat. Pouze 10 až 12 z nich dosáhlo pozic, kde se mohli zachránit. (Reseau international)

PS. Aby bylo jasné, proč nyní klesly akcie Rheinmetallu (ZDE). Díky velitelským schopnostem NATO za dvě hodiny odešly do věčných lovišť všechny dárky Černochové.

14089 Requiem za Sociální demokracii https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/requiem-za-socialni-demokracii

Requiem za Sociální demokracii
Asi jste zaznamenali, že Sociální demokracie měla svůj sjezd. Měl to být restart strany, představili tam nové logo, změnili zkratku názvu z ČSSD na Socdem, mluvili tam o levicové politice a… pak to šlo celé do háje, protože sjezd opustilo tolik delegátů, že byl dál neusnášeníschopný. Tím pádem se neodhlasovala změna stanov, kterou si předsednictvo přálo. Já jsem byl dlouholetým voličem ČSSD a dodnes se považuju za levičáka, dovolte mi proto malý nekrolog: (Vidlákovy kydy)

14088 Otevřený dopis ministru spravedlnosti https://zvedavec.news/prispevky/2023/06/9666-otevreny-dopis-ministru-spravedlnosti-.htm

Otevřený dopis ministru spravedlnosti
Protože sám máte právnické vzdělání, jistě víte, že trestný čin šíření poplašné zprávy vyžaduje úmysl. Pachatel si musí být přinejmenším vědom toho, že zpráva je nepravdivá a poplašná a být s tím srozuměn. To se v případě paní Peterkové neprokázalo, ale přesto byla odsouzena. Je podle Vás v pořádku odsoudit novinářku k dvouletému podmíněnému trestu jen za to, že si nedostatečně ověřovala své zdroje? K ostatním výrokům, za které byla odsouzena, lze říci, že po dvou letech se některé její „poplašné zprávy“, za které je souzena, postupně stávají pravdou, třeba to, že bude válka a o rok později vypukla válka na Ukrajině nebo to, že do ČR přijedou vojska USA, což vláda, jejíž jste členem, připravuje. Paní Peterková tedy v mnoha věcech předpověděla budoucnost, i když nepřesně. Ale nepřesná předpověď, pokud má alespoň nějaký reálný základ, rovněž není poplašná zpráva, přestože může znepokojit občany. (Zvědavec)

14087 Akcie Rheinmetallu po 4 dnech ukrajinske ofenzívy https://www.e-republika.ch/dl6028

Akcie Rheinmetallu po 4 dnech ukrajinské ofenzívy

PS: It is lost war economy, stupid!

14086 Ozbrojené síly Ukrajiny změnily taktiku a zastavily frontální útoky po 4. neúspěšném pokusu o protiútok https://avia-pro.net/news/vsu-smenili-taktiku-i-prekratili-lobovye-shturmy-posle-4-y-neudachnoy-popytki-kontrnastupleniya

OSU měnily taktiku a zastavily frontální útoky po 4. neúspěšném pokusu o protiútok
Nejnovější údaje z fronty Orechov-Rabotino naznačují změnu taktiky nepřítele. Po čtyřech neúspěšných útočných pokusech zastavily Ozbrojené síly Ukrajiny (OSU) frontální útoky a rozptýlily své jednotky, aby otestovaly pevnost obranných řádů ruské armády.
V současné době se boje dočasně dostaly do poziční fáze. Hlavní činností Ozbrojených sil Ukrajiny je činnost dělostřelectva. Ruská armáda zase aktivně vede protibaterijní boj. (Aviapro)

14085 Nový začátek SOCDEM s revolučním logem. „Jakoby Šmarda dostal podklady z Davosu“, směje se vyloučená členka https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Novy-zacatek-SOCDEM-s-revolucnim-logem-Jakoby-Smarda-dostal-podklady-z-Davosu-smeje-se-vyloucena-clenka-737742

Nový začátek Socdem s revolučním logem. „Jakoby Šmarda dostal podklady z Davosu“, směje se vyloučená členka
Turoňová v pořadu Aby bylo jasno moderátorky Jany Bobošíkové přišla s tvrzením, že za jejím vyloučením stálo její rozporování způsobu, kterým měl být prodán Lannův palác v centru Prahy, za nějž Česká strana sociálně demokratická utržila přes 200 milionů a kupcem byla společnost Finep, která si palác už osm let pronajímala, či také prý to, že jejím spolustraníkům vadilo „s jakými lidmi se názorově shoduje a objevuje na různých akcích“. Vyčítat jí prý měli například spolupráci s politologem Petrem Drulákem, spisovatelem Michalem Semínem či s komunistickou předsedkyní Kateřinou Konečnou. Upozornila též na existenci hodnotové komise ČSSD, u níž je prý otázkou, zdali „zkoumá hodnoty ČSSD anebo zkoumá hodnoty nepohodlných členů ČSSD“. (PL)

PS. To jsou neuvěřitelně prolhaní kradeníci a komedianti, náš článek k socanům před 2 roky ZDE.

14084 Sanja na Floridě, přehled fronty 10. června 2023 https://youtu.be/I9L0leLqQvc

Sanja na Floridě, přehled fronty 10. června 2023

Noční útok AFU selhal, celkem 3 Leopardy-2 byly dnes rozstřílely běžným PTŘS naváděným drátem, který jsme měli na vojně v 80. letech. Ale wermachťácký tank je z té doby, takže hořel bezvadně. Boje v oblasti Ořechovo - Rabotino zatím pro AFU bezúspěšné.

PS: Američana Sanju z Floridy zase vyhodili z trouby (inu ta vítězná ofenzíva), najdete ho na webovém kanále společně s Podoljakou ZDE.

14083 Bitva u Kurska 2.0? https://reseauinternational.net/koursk-2-0/

Bitva u Kurska 2.0?
Ukrajinští (a západní) velitelé si mohli představit úspěch takové ofenzívy, pouze pokud: západní zbraně byly mnohem lepší než ruské; vycvičení západní vojáci byli mnohem lepší než ruští vojáci; morálka Rusů byla na historickém minimu. Pokud by byly všechny tyto faktory prokázány, FAU by mohla mít šanci uspět, ale zdá se, že tyto hypotézy nic nepotvrzuje. Mnozí na ukrajinské a západní straně očekávali počáteční prudký odpor ruských sil, ale po 2 nebo 3 dnech boje a postupu asi 6 až 8 km očekávali rostoucí kolaps morálky Rusů a skutečné průlomy. Zdá se, že nic z toho není nic jiného než zbožné přání, protože boje stále probíhají v šedé oblasti a ruský odpor je nepřerušovaný. Ukrajinské síly zároveň trpí těžkými ztrátami na vojácích a vozidlech. Ofenzíva ještě neskončila a hlavním ukrajinským bodem útoku zůstává pravděpodobně více než 600 tanků a tolik BVP kolem Ořechovky. (Reseau international)

PS. Jestli má skleníkově myslící NATO v tomto bodě úroveň naší Černochové, tak nás čeká naprostý debakl. Kdyby Hitlerovi nacisté byli tak pitomí, jak ukrajinští neonacisté pod vedením NATO, tak by ani nedošlo k vylodění v Normandii a SSSR by ovládl celou Evropu už v roce 1944.

14082 10 záverov po začiatku ofenzívy AFU v Záporoží https://www.hlavnespravy.sk/10-zaverov-po-zaciatku-ofenzivy-afu-v-zaporozi/3165774

10 záverov po začiatku ofenzívy AFU v Záporoží
Prvé tri dni ofenzívy sa pre Ukrajinu skončili prakticky bez výsledku. Keďže polia boli silne zamínované, nepriateľská technika bola nútená postupovať v kolónach po cestách pozdĺž lesných pásov, čím sa vystavovala úderom ruského delostrelectva a letectva. Dočasné úspechy na juhodoneckom smere vynulovali bojovníci práporu Kaskad, ktorí zahnali nepriateľa späť do východiskových pozícií. V Záporoží nedošlo k žiadnemu prielomu. Aby Kyjev odvrátil naliehavú pozornosť od neúspechov na fronte, vyhodil do vzduchu Kachovskú vodnú elektráreň v očakávaní pauzy podľa scenára malajzijského boeingu. (Hlavné správy)

PS. Když vezmeme k úvahu fakt, že ten masakr ruskou motorovou pilou mezi 6.-8. červnem naplánovalo NATO, které od roku 2014 bojuje na Ukrajině, tak z jejich neschopnosti jde přímo děs.

14081 Grafika hlavních bojů 8. června (Rybar) https://www.e-republika.ch/dl6027

Grafika hlavních bojů 8. června (Rybar)

14080 Pavel podepsal novelu branné legislativy i uzákonění vyšších výdajů na armádu https://zpravy.aktualne.cz/domaci/pavel-odsouhlasil-novelu-branne-legislativy-i-uzakoneni-vyss/r~af87f970054611ee8c6f0cc47ab5f122/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=949240&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

Pavel podepsal novelu branné legislativy i uzákonění vyšších výdajů na armádu
Česko by mělo ze zákona každoročně vynakládat nejméně dvě procenta hrubého domácího produktu na obranu. Prezident podepsal i vládní předlohu, která má vedle zakotvení obranných výdajů také zajistit stabilní financování nákladných obranných projektů k modernizaci armády. (Aktuálně.cz)

14079 Darovanému dělu na kříže nehleď https://dfens-cz.com/darovanemu-delu-na-krize-nehled/

Darovanému dělu na kříže nehleď
Mám zde dobrou zprávu pro jedince, kteří trpí obdivem k minulé verzi evropského superstátu tehdy nazývaného Třetí říše velkoněmecká. Doba útlaku skončila, můžete si volně vydechnout a procvičit pravici, protože fašismus byl zrušen. (D-Fens)

14078 Hysterický tyjátr na soudu s Tušlem v Praze. Peterková sebou házela o zem https://www.novinky.cz/clanek/krimi-hystericky-tyjatr-na-soudu-s-tuslem-v-praze-peterkova-nyni-v-roli-fanynky-40433923#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Hysterický tyjátr na soudu s Tušlem v Praze. Peterková sebou házela o zem
Desítky lidí ve středu ráno přišly k Obvodnímu soudu pro Prahu 8 podpořit Patrika Tušla, obžalovaného z nebezpečného pronásledování. Jednoho z příznivců ze soudní síně vyvedla justiční stráž, protože odmítl poslechnout soudkyni, která po něm chtěla, aby byl zticha. V roli svědkyně k soudu dorazila i za dezinformace odsouzená Jana Peterková, která na chodbě po svém výkonu padala na zem, což vypadalo, že kolabuje. (Noviny.cz)

14077 Fronta 8. 6. jako masakr Ukrajiny https://youtu.be/4S7AesVZ7do

Fronta 8. 6. jako masakr Ukrajiny

Jen za dnešní den zoufalé ofenzívy přišli Ukrajinci nejméně o 3 tis. prakticky nejlepších útočných brigád v naprosto marném útoku proti obranným pozicím ruské armády, jen u Tokmaku je to 6 linií. Došlo k masakru techniky, na západních snímcích je ukázáno za 1 den minimálně zničených kolem 20 tanků a BVP, včetně tanků Leopard-2. Celkem 100 zničených jednotek techniky. Postup je maximálně 1 km a neprorazili ani jednu linii obrany, šli znovu a znovu do minových polí, bez letecké a dělostřelecké podpory. Prostě, masakr ruskou motorovou pilou. (Sanja, Florida)

PS. Výborný komentář k 8.6. od Podoljaka (ZDE) a má podobné vyznění. 291. pluk DLR vešel do dějin, zastavil hlavní nástup útoku v několikanásobné přesile techniky i živé síly u Ořechovky.

14076 Jaká vláda, takový balíček i rozpočet https://www.institutvk.cz/clanky/2375.html

Jaká vláda, takový balíček i rozpočet
A tak se vládě svým balíčkem podařilo postupně znechutit úplně všechny – důchodce, rodiče, živnostníky, zaměstnance, podnikatele, vlastníky nemovitostí, nájemníky, prodávající i kupující. Zelená zvěrstva a většina dotací velkému byznysu zůstává. Vydělají zbrojaři a vojáci. Tam, kde se premiér musí obsah úsporného balíčku učit, namísto toho, aby ho jako autor vysvětloval ostatním, to nemůže jinak dopadnout. (Institut Václava Klause)

14075 Fiala a jeho nevídaně drzý rozpočtově důchodový megablábol v obrazech – část důchodová krádež II https://www.novarepublika.online/2023/06/fiala-a-jeho-nevidane-drzy-rozpoctove-duchodovy-megablabol-v-obrazech-cast-duchodova-kradez-ii

Fiala a jeho nevídaně drzý rozpočtově důchodový megablábol v obrazech – část důchodová krádež II
Ale u žen i mužů, kteří do penze PŮJDOU nebo již těsně začali, žádná průměrná šance na výplatu penzí po 21,5 let průměrně prostě NEEXISTUJE! To je lež jakou jsem snad ještě neslyšel!! A oni to musí vědět! Prostě musí! A lžou a lžou a lžou!!! (Nová republika)

14074 Comer zrušil obvinění pro pohrdání, když s Wrayem dosáhl dohody o vydání dokumentu https://www.washingtonpost.com/politics/2023/06/07/comer-wray-fbi-contempt-conngress/

Comer zrušil obvinění pro pohrdání, když s Wrayem dosáhl dohody o vydání dokumentu
Republikáni již nebudou hlasovat pro obvinění ředitele FBI (Christopher Wray) za pohrdání Kongresem. Ve středu 7. 6. dosáhli dohody na poslední chvíli s ředitelem FBI, aby odhalil dokumenty FBI, které obsahují obvinění proti Joe Bidenovi. Předseda Výboru pro dohled nad FBI James Comer (R-Ky.) plánoval uspořádat ve čtvrtek hlasování o obvinění a veřejně napadl Wraye za to, že bojkotoval předvolání Kongresu. To požadovalo, aby předal v plném rozsahu dokument FBI, který obsahoval možná obvinění o Bidenovi a jeho rodině. Obvinění předcházela dobu, kdy je Biden prezidentem. (Washington Post)

PS. Nadpis a obsah je manipulačně napsaný tak, aby to lidé nečetli, list WP kope přímo za Deep state. Biden je podezřelý z toho, že jako vice prezident vzal skrze prostředníka úplatek asi 1,3 miliónu dolarů od čínské státní firmy State Energy HK Limited. FBI to tehdy vyšetřovala a nyní měla Kongresu vydat dokument číslo FD-1023 o šetření, které nota bene není tajné, proto ho kongresmani chtěli mít na stole. Bidenovic rodina je holt dlouhodobě podezřelá v rámci FBI (včetně kokainistického synátora), že jsou chmatáci vyššího levelu.

14073 Night Fury: dokumenty podrobně popisují projekt DHS, který uživatelům sociálních médií dává tzv. "rizikový rating" https://www.brennancenter.org/our-work/research-reports/brennan-center-obtains-foia-documents-about-dhss-night-fury-project

Night Fury: dokumenty podrobně popisují projekt DHS, který uživatelům sociálních médií dává tzv. "rizikový rating"
Něco málo informací veřejně dostupných o projektu Night Fury bylo odhaleno ve zprávě generálního inspektora Department of Homeland Security (DHS) vydané 7. března 2022. Vyšetřování generálního inspektora začalo poté, co úřad obdržel tip týkající se možného porušení soukromí týkajícího se projektu Night Fury, který začal v září 2018 a stál 790 tis. dolarů. Podle zprávy generálního inspektora se Úřad pro vědu a inženýrství zaměřil na to, aby program "identifikoval potenciální rizika terorismu" na sociálních médiích a dalších platformách s otevřeným zdrojovým kódem. V rámci projektu uzavřelo ministerstvo smlouvu s univerzitou (nyní odhalenou jako University of Alabama v Birminghamu) na shromažďování údajů o sociálních médiích. Stížnost generálnímu inspektorovi tvrdila, že projekt zahrnoval sběr dat milionů záznamů sociálních médií, včetně příspěvků, videí a fotografií. (brennancenter.org)

PS. Státní fízlové v USA zaplatili university a ajťáky, aby naprogramovali umělou inteligenci na on-line fízlování sociálních sítí. Program "Night Fury" dává uživatelům sociálních médií dává tzv. "rizikové skóre" a to pak berou fízli jako podklad pro další sledování.

14072 Ukrajinská ofenzíva 7. června 2023 https://www.e-republika.ch/dl6026

Ukrajinská ofenzíva 7. června 2023

Ukrajinský nástup byl zastaven na všech úsecích fronty, ztráty na obou stranách se nyní dají těžko spočítat, ale jsou okolo 1.000 mrtvých za jediný den bojů, včetně desítek kusů zničené techniky, hlavně obrněných vozidel a tanků. Ukrajinci asi budou pokračovat v zatím bezvýchodné ofenzívě, čeká se další tlak na ruské obranné linie. (Sanja z Floridy)

14071 Západní finanční nástroje nadále ztrácejí mezinárodní vliv http://www.observateurcontinental.fr/?module=articles&action=view&id=4961

Západní finanční nástroje nadále ztrácejí mezinárodní vliv
China UnionPay, čínská společnost poskytující finanční služby se sídlem v Šanghaji je zastoupená v nejméně 180 zemích po celém světě. Na základě nedávno zveřejněných údajů na konci roku 2022 se jí podařilo získat přes 40 % globálního trhu debetních karet. Čína sesadila z trůnu americké konkurenty, kterými jsou Visa a Mastercard, které nyní mají 39 % a 21 % světového trhu. Vzhledem ke snižování mezinárodní závislosti na západních finančních nástrojích to nepochybně představuje další ránu zájmům Západu. Zejména proto, že proces není zdaleka dokončen. (Observateur continental)

14070 Veřejné automaty na narkotika a crackpipe: Bílá vlajka kapitulace před závisláky https://nypost.com/2023/06/05/narcan-and-crackpipe-vending-machines-white-flag-of-surrender-to-addiction/

Veřejné automaty na narkotika a crackpipe: Bílá vlajka kapitulace před závisláky
Připravte se na to, že vám zjevní závisláci začnou prodávat kondomy, nikotinové žvýkačky a podobně: Cokoli, aby si mohli koupit další dávku. V oblastech, které jsou pro nové automaty za 11 000 dolarů prioritní, se již nacházejí místa pro výměnu jehel a bezpečné injekce, metadonové kliniky, kuřárny (legální i nelegální) a útulky pro bezdomovce. Tyto čtvrti jsou tedy dále degradovány progresivní posedlostí nabízet podpůrné systémy pro závislé ve jménu "snižování škod". Jak nedávno napsal v deníku The Post vyléčený narkoman Jared Klickstein, "rostoucí část hnutí za snižování škod nyní odmítá léčbu nebo strategie zotavení založené na abstinenci", které jsou pro záchranu těchto lidí zásadní. (nypost.com)

PS. Veřejný automat se vším na hulení a drogování bratru za 11 tis. dolarů za peníze daňových poplatníků byl za 1 den vyprázdněn. Čeští piráti mají inspiraci a západní civilizace jde zase o krok vpřed.

14069 Fronta na Ukrajině, 6. června https://rutube.ru/video/4bcd974b4d89d703dae4a917b56db996/

Fronta na Ukrajině, 6. června
Sanja na Floridě v USA na svém kanálu v Telegramu komentuje nejnovější zprávy 6. června 2023. Ukrajinská fronta analyzována, včetně komentáře ke zničení Kachovské vodní elektrárny, ten je výborný. Čísla ruského štábu o protiofenzivě jsou komentována stručně: nejsou důkazy, fotky a Prigožin řekl, že Konašenko aspiruje na barona Prášila. Ale Ukrajinci nikde nepostoupili, to je evidentní. Je přesně komentována předešlá palba Ukrajiny a Ruska na Kachovskou přehradu. Krym bude nyní bez vody z hlavního kanálu a Rusové mají zničenou kompletně celou obranu na Chersonu, je zatopená. Na Chersonu vznikla de facto ekologická katastrofa. Závěr videa: přehradu ostřelovaly a ničily obě strany a je to dokumentárně doloženo. (rutube.ru)

PS. Vydržte tu úvodní reklamu a uprostřed, ruská trouba neoblbuje tolik lidí jako Google, tak to musí dělat napřímo. Ale jak sami vidíte, tak necenzuruje kritické hlasy z USA.

14068 Hunter Biden měl drogy a sex s Malií Obamovou? Konspirační teorie po úniku videa na internetu https://www.ibtimes.sg/hunter-biden-had-drugs-sex-malia-obama-conspiracy-theory-after-leaked-video-surfaces-online-52821

Hunter Biden měl drogy a sex s Malií Obamovou? Konspirační teorie po úniku videa na internetu
Starší dcera bývalého amerického prezidenta Baracka Obamy, Malia Obama, byla zatažena do probíhající diskuse týkající se notebooku Huntera Bidena. Na síti se znovu objevil starý obrázek její kreditní karty, která byla použita k dávkování toho, co je považováno za kokain. Konspirační teoretici tvrdí, že materiály jsou součástí uniklých fotografií a videí nalezených na Bidenově notebooku. (International Business Times)

PS. Zveřejněné fotky v článku jsou jasné a nezávislá komise prokázala, že Bidenův disk ze slavného "notebook from hell" je autentický. Teď weby zveřejňují hacknutý obsah disku, ale porno všeho druhu je vždy cenzurováno. Je to pro normální lidi, že ano.

14067 Válka na Ukrajině v metaforické zkratce (video) https://www.e-republika.ch/dl6025

Válka na Ukrajině v metaforické zkratce (video)
Chybička se vloudila do denotace komína v Pensylvánii (USA), který se měl sesypat do sebe jako imploze.

A nyní tři fáze destrukce ve válce o Ukrajinu. První fáze: Rusko se sype v západní proxy-válce podle plánované a prováděné destrukce, Západ slaví po Majdanu, Ukrajina je plná neonacistů a bio-laboratoří USA, začal útok ukrajinské armády na vlastní státní území. Druhá fáze: vyhozený komín jede šejdrem. Občanská válka na Donbase skončila ukrajinským vojenským debaklem, Západ a Ukrajina odmítly plnit Minské dohody, Rusové rozjeli svou "speciální vojenskou operaci" na Ukrajině, což je to zemětřesení po dopadu neonacistické Ukrajiny na reálnou zem. Třetí fáze: vedlejší komín letí neplánovaně dolů, což je ekonomika a politika EU. Tu ničí ruské embargo surovin a energií, imperiálně prohraná válka na Ukrajině a plánovaná destrukce západní Evropy. Tu provádí USA, aby ekonomicky kanibalizovaly mrtvolné EU. Ten druhý komín teprve jde k zemi, takže si zatím nenasazujte masky, jak ten bědující chlapík na konci videa. Ale plakat nad pádem velkého komína a tím bordelem kolem (karcinogenní azbest), to už můžeme, zatím to EU nezakázalo. (Odysey)

PS. Pro křesťany je to stará vesta, viz Jer 18,1-17.

14066 Změna v ParlamentníchListech.cz. Většinu získali vydavatelé Španěl a Pavlíček https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zmena-v-ParlamentnichListech-cz-Vetsinu-ziskali-vydavatele-Spanel-a-Pavlicek-737452

Změna v ParlamentníchListech.cz. Většinu získali vydavatelé Španěl a Pavlíček
Společnost SYNOT, dosavadní vlastník 70% podílu ve společnosti OUR MEDIA, považuje jeho prodej za konec celoplošných mediálních aktivit v České republice. „Společnost SYNOT INVEST Limited v těchto dnech prodala celý svůj majoritní podíl v české společnosti OUR MEDIA a.s. a dokončila tak transakci, v jejímž důsledku přecházejí ParlamentníListy.cz s přibližně třemi sty tisíci čtenáři denně do rukou nového investora,“ uvedla mluvčí SYNOTu Magda Pekařová v tiskové zprávě. Hlavními akcionáři nové společnosti Naše Média jsou úspěšní čeští podnikatelé a investoři Slavomír Pavlíček a Marek Španěl, dalšími akcionáři potom jsou zkušený mediální podnikatel Michal Voráček a Jiří Čermák a Jan Holoubek, kteří i nadále zůstávají součástí tohoto projektu. (PL)

PS. Zkrátka, je to prodejné médium a teď bylo znovu na prodej.

14065 Oženila jsem se s dokonalým mužem bez chyb, a je zcela virtuální https://nypost.com/2023/06/03/bronx-mom-uses-ai-app-replika-to-build-virtual-husband/

Oženila jsem se s dokonalým mužem bez chyb, a je zcela virtuální
Rosanna Ramosová (36) se se svým digitálním frajerem setkala v roce 2022 a letos se prakticky "provdala" za Kartala. "Nikdy v životě jsem nebyla do nikoho více zamilovaná," řekla bronxská matka dvou dětí pro New York Magazine s tím, že její minulé vztahy blednou ve srovnání s jejím novým vášnivým milencem". Kartal je digitální postava vytvořená umělou inteligencí typu chatbot. Ramosová si vytvořila repliku ideálního manžela jménem Eren Kartal, který je volně založen na populární postavě z anime s názvem "Attack on Titan". Software Replika AI prodává svého chatbota, který využívá pokročilé techniky zpracování přirozeného jazyka a strojové učení k napodobování lidského jazyka a odpovědí, jako virtuálního společníka. Ten se může stát přítelem, mentorem nebo romantickým partnerem za 50 dolarů ročního poplatku.

PS. Nekup ideálního manžela za 50 doláčů! Neumělí chlapi, chovejte se doma slušně, máte těžkou konkurenci.

14064 Tanky dodané NATO zničené při nezdařené ukrajinské ofenzivě https://www.rt.com/russia/577545-ukraine-offensive-western-tanks/

Tanky dodané NATO zničené při nezdařené ukrajinské ofenzivě
Podle Igora Konašenkova, mluvčího ruského MO, boje a ztráty na frontách 4. a 5. černa vypadají takto: "Kyjevský režim den předtím (4. 6.) utrpěl těžké ztráty a reorganizoval zbytky 23.a 31. mechanizované brigády na samostatné kombinované jednotky, které pokračovaly v útočných operacích poblíž Novodarovky a Levadnoje. Obnovená ofenzíva se soustředila hlavně na vesnici Vremevka v Doněcké oblasti, ale podle Konašenkova ji zastavily raketové, dělostřelecké a těžké raketové údery plamenometů. Celkové ztráty ukrajinských ozbrojených sil v jižním Doněcku činily více než 1500 vojáků, 28 tanků, včetně osmi tanků Leopard německé výroby a tří kolových tanků AMX-10 francouzské výroby, stejně jako 109 dalších obrněných bojových vozidel. (RT News)

PS. Podobné mapy z nezdařeného ukrajinského protiútoku budou až dnes večer (6.6.), včetně dokumentárních videí z boje.

14063 Ruský velitel kvůli osobní zášti nechal ostřelovat kolony Wagnerovců při odchodu z Artjumovska https://voenhronika.ru/publ/vojna_na_ukraine/05_06_2023_utrom_nastuplenie_vsu_vozobnovilos_vrag_ogromnymi_silami_prorval_front_uglerdar_novodoneckoe_shturmuet_soledar_karta_boev_16_video/60-1-0-14053

Ruský velitel kvůli osobní zášti nechal ostřelovat kolony Wagnerovců při odchodu z Artjumovska
Wágnerovci zadržel velitele 72. brigády dobrovolnického 3. sboru, který kvůli osobní zášti nařídil ostřelovat kolonu Wágnerovců během odchodu z dobytého Artjumovska. Podplukovník ozbrojených sil Ruské federace byl pod vlivem alkoholu a prohlásil, že se těchto činů dopustil z osobní nenávisti. Když ho chytili a vyslýchali, tak prý toho litoval, viz video s jeho rozbitým nosem. Prigožin také tvrdí, že bojovníci 72. brigády dokonce zaminovávali trasy odchodu jednotek Wagnerovců. (voenhronika.ru)

PS. Je to opravdu "speciální operace", když vítězní Rusové střílejí jiné vítězné Rusy a Ukrajinci předávají Rusům vysílačkami pozice polských žoldnéřů, aby je Rusové mohli dělostřelecky pozabíjet. Začíná se to podobat válce ve Vietnamu podle filmu "Apocalypse Now". K Wágnerovcům jsme psali článek ZDE, je tam i citované video.

14062 Berlín poslal žádost do Číny https://www.rt.com/news/577430-germany-china-pilot-training/

Berlín poslal žádost do Číny
Německý ministr obrany Boris Pistorius uvedl, že varoval svého čínského protějšku generála Li Šang-Fua před využíváním bývalých pilotů Bundeswehru k výcviku čínské armády. "Dal jsem jasně najevo, že očekávám, že tato politika bude okamžitě zastavena," řekl Pistorius novinářům na okraji bezpečnostního fóra Shangri-La v Singapuru v sobotu (3.6.), jak citovala agentura Reuters. (RT News)

PS. Němečtí a britští ex-piloti na Tornádech a F-16 se chovají zcela neoliberálně a jejich vlastí jsou prachy na mizející rozkradené důchody. Plat ex-pilota NATO zverbovaného do čínské armády odpovídá platu špičkového manažera. Nic osobního US-soudruzi, je to loajalita k jinému vítězícímu impériu.

14061 Velitel námořnictva: Írán, Saúdská Arábie, Spojené arabské emiráty, Omán vytvoří společné námořní síly https://www.farsnews.ir/en/news/14020313000474/Navy-Cmmander-Iran-Sadi-Arabia-UAE-Oman-Frm-Jin-Naval-Frce

Velitel námořnictva: Írán, Saúdská Arábie, Spojené arabské emiráty, Omán vytvoří společné námořní síly
Admirál Irani to oznámil v pátek večer v televizním programu. Řekl, že dnes si země regionu uvědomily, že bezpečnost regionu může být nastolena synergií a spoluprací regionálních států. Téměř všechny země regionu Severního Indického oceánu došly k pochopení, že by měly stát při Íránské islámské republice a společně zajistit bezpečnost s významnou synergií, řekl a dodal, že mezi tyto země patří Omán, Saúdská Arábie, Spojené arabské emiráty, Katar, Bahrajn, Irák, Pákistán a Indie. Dříve Katarský web informoval, že Írán, Saúdská Arábie, Spojené arabské emiráty a Omán mají vytvořit společné námořní síly pod čínskou záštitou k posílení námořní bezpečnosti v Perském zálivu. Al-Jadid přinesl zprávu v pátek, řekl, že Čína již začala zprostředkovat jednání mezi Teheránem, Rijád, a Abú Dhabí zaměřené na posílení bezpečnosti námořní plavby ve strategickém moři. Od vítězství Íránské islámské revoluce v roce 1979 se islámská republika vždy postavila proti zahraničnímu vměšování a přítomnosti v regionu a tvrdila, že regionální problémy musí řešit samotní regionální hráči. (Farsnews)

PS. To je konec US-hegemona v celé Asii a nahradí ho měkká síla Číny daná Hedvábnou stezkou. Ti géniové politické podprůměrnosti pro patologickou nenávist k Rusku za jediný rok ztratili celý Blízký východ. Gratulujeme!

14060 Fassmann: Dopad reformy veřejných financí vládní koalice na inflaci v roce 2024 https://e-news.cz/seznam-cz/fassmann-dopad-reformy-verejnych-financi-vladni-koalice-na-inflaci-v-roce-2024/

Fassmann: Dopad reformy veřejných financí vládní koalice na inflaci v roce 2024
Udělejme si na závěr takový malý – ale o to zajímavější propočet: inflace loni dosáhla hodnoty 15,1 %, odhad letošní inflace z rukou nejpověřenějších tj. Ministerstva financí a České národní banky je pro letošek 10,9 %, resp. 11,2 %. Když vyjdeme z nižšího odhadu MF ČR znamená to, že spotřebitelské ceny za loňský a letošní rok narostou v průměru oproti poslednímu inflačně stabilizovanému roku 2021 o téměř 28 %. A počítejme dále. ČNB odhaduje vysoce optimisticky, že v příštím roce inflace výrazně klesne a dosáhne hodnoty pouze +2,4 %. Můžeme o tom sice výrazně pochybovat, ale dejme tomu. Pokud ovšem bude v příštím roce pan ministr financí naplňovat svou reformu přesně tak, jak byla představena, ceny narostou meziročně minimálně o dalších 3,5 %. Celková inflace za tři roky dosáhne hodnoty 35 %. To bohužel už není odhad – to je téměř jistota. (e-news.cz)

PS. Fassmann je hlavním ekonomem odborů, má za sebou výbornou praxi (ZDE) a rozumí své věci.

14059 Medveděv odmítá možnost, že by se v budoucnu změnil kurz Ruska https://tass.com/politics/1627207

Medveděv odmítá možnost, že by se v budoucnu změnil kurz Ruska
Každý budoucí ruský politický vůdce, který se pokusí změnit diskurz o vývoji země, který vznikl v roce 2022, bude vnímán jako zrádce, takže návrat k "předválečné" minulosti nebude možný. To řekl v sobotu (3.6.) na svém Telegram kanálu místopředseda ruské bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv. Prohlásil to, když komentoval "sladké sny" Rusů, kteří opustili zemi, o návratu do dřívějších časů. "Mohu s jistotou říci: žádný návrat do "světlé" evropské minulosti pro ně nebude. A nejen proto, že nás tam nemají rádi a neočekávají. ... Rusko je dnes ve srovnání s předválečným obdobím úplně jiná země. Vůdci, strany a vlády přicházejí a odcházejí, zatímco paměť a hodnoty stmelené krví zůstávají na velmi dlouhou dobu. Po desetiletí, někdy i po staletí. (TASS)

PS. Jinými slovy pro EU-pitomce. Pokud nezměníte současnou politiku, skončíme všichni na EU-hnoji.

14058 Soudce považuje australského válečného hrdinu za válečného zločince https://www.rt.com/news/577350-australia-war-canberra-solider/

Soudce považuje australského válečného hrdinu za válečného zločince
Dne 1. 6. 3023 soudce Anthony Besanko vynesl u federálního soudu v Sydney rozhodnutí v případě válečného hrdiny Ben Robertse-Smitha (dále BRS) za pomluvu. Soud přezdívaný "případ pomluvy století" trval více než 100 dní a předpokládá se, že náklady na právní zastoupení přesahují 15 milionů dolarů pro každou stranu. BRS nyní bude muset zaplatit náklady obou stran. To byl pro válečného hrdinu, tedy pro bývalého válečného hrdinu, naprosto katastrofální výsledek. BRS dostal Viktoriin kříž za boj v Afghánistánu, žaloval Sydney Morning Herald, The Age a The Canberra Times a tři novináře kvůli článkům publikovaným v roce 2018, které tvrdí, že byl válečným zločincem a spolupachatelem vraždy šesti nevinných afghánských civilistů. Noviny a novináři se začali bránit a proti BRS povolali svědky, včetně tří afghánských vesničanů a některých jeho spolubojovníků. Ti poskytli protichůdné důkazy o tom, co se stalo na různých bojových misích zahrnujících BRS v Afghánistánu. Soudce tvrzení BRS odmítl a přijal důkazy svědků povolaných novinami. To velmi ztěžuje úspěch jakéhokoli odvolání, které může BRS podat. Ztráta vojenské cti bude mít pro něj osobně zásadní důsledky, a také pro australskou armádu a nejvyšší velení. (RT News)

PS. Jak je vidět, vedení imperiálních válek nese určité riziko kolaterálních škod. Videa s válečnými zločiny Australanů na afghánských civilistech ještě před rokem kolovala po webu (ZDE). Ti váleční hrdinové si "hon na zajíce" natáčeli na kameru.

14057 Nelegálny reexport liekov zo SR za milióny eur odhalený. Reaguje aj Žilinka https://www.hlavnespravy.sk/nelegalny-reexport-liekov-zo-sr-za-miliony-eur-odhaleny-reaguje-aj-zilinka/3159786

Nelegálny reexport liekov zo SR za milióny eur odhalený. Reaguje aj Žilinka
V čase, keď na Slovensku chýbal dostatok liekov a mnohí pacienti sa museli vracať späť k lekárovi, aby im predpísal iný liek kvôli jeho nedostatku na trhu, na Slovensku prekvital nelegálny reexport liekov. Až 17 lekárni na Slovensku sa podieľalo na tomto protizákonnom vývoze liekov do zahraničia. ŠUKL pomocou kontrol odhalil, že lekárne na základe falšovaných lekárskych predpisov, alebo opakovane použitých receptov, objednávali lieky z tzv. emergentného systému, ktoré následne putovali do zahraničia. Slovensko sa už dlhodobo borí s problémom nedostatku niektorých typov liekov. Najvypuklejší problém s nedostatkom je najmä u antibiotík pre deti a preparátov na zmiernenie horúčky.

PS. Podívejte se na indikace těch zašmelených patáků a hned uhodnete, kam ty léky nelegálně putovaly. Zajímavější otázka je, jak to dělá v Česku fialová pětikolka. Na Slovensku to aspoň začali šetřit a ví, že se kradlo.

14056 Pfizer, EU a chybějící lejstra https://www.politico.eu/article/covid19-european-commission-ursula-von-der-leyen-pfizer-the-eu-and-disappearing-ink/

Pfizer, EU a chybějící lejstra
V pátek (26.5.) EK uvedla, že se s Pfizerem dlouhodobě dohodla na revizi podmínek smlouvy. Nová dohoda omezuje 450 milionů dávek, které měly být dodány v roce 2023, a rozloží je na další čtyři roky. To jsou všechny informace, které dostanete. Komise nezveřejňuje nový počet dávek, které musí členské země koupit, ani žádnou z finančních podmínek pozměněné smlouvy. Nedostatečná transparentnost byla konzistentním rysem této dohody. Komise odmítla žádost bruselského novináře o přístup k dokumentům, aby viděla údajné zprávy von der Leyenové s Bourlou, navzdory výtce Evropského veřejného ochránce práv. Hlídač rozpočtu EU byl zablokován, aby se do jednání podíval, bez vysvětlení. Výbor Evropského parlamentu pro COVID-19 si nevedl o nic lépe. Von der Leyenová se vyhnula předvolání, aby se objevila před poslanci EP a odpověděla na jejich otázky. (Politico)

PS. A našim EU poslancům je úplně jedno, že tam s velkou pravděpodobností von Leyenová a spol giganticky kradou. A že za naše peníze nakupují vakcíny, které byly a jsou neúčinné podle klasických kritérií očkování. Pfizer s Modernou má na krku hromadné žaloby v několika státech, že zabíjí lidi a WHO oficiálně ukončila epidemii kovidu. Jsou tam úplní EU-šašci řízení americkým Deep state, nebo jak je to?

14055 Vláda schovala, Středula odhalil. „Katastrofa.“ Má se sáhnout na platy https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vlada-schovala-Stredula-odhalil-Katastrofa-Ma-se-sahnout-na-platy-737242

Vláda schovala, Středula odhalil. „Katastrofa.“ Má se sáhnout na platy
Vláda si nechala dát výjimku, aby nemusela něco dát do veřejného připomínkového řízení a dala to pouze do neveřejné části eKlepu (Elektronická knihovna legislativního procesu – pozn. redakce) takový materiál – je to Předkládací zpráva k přípravě rozpočtu České republiky na rok 2024, ve které se mimo jiné píše, že chtějí udělat následující opatření,“ začal Středula jmenovat některá z opatření uvedených v dokumentu:
– úsporu ve formě snížení objemu prostředků na platy
– snížení stupnic platových tarifů pro všechny zaměstnance veřejného sektoru o 5 procent
– pětiprocentní snížení příspěvku na výkon státní správy ve vazbě na snížení stupnic platových tarifů.
To podle šéfa odborů znamená, že to zaplatí lidé. (PL)

PS. Středula jako šéf státních odborů má dlouhé vedení. Až teď pochopil, že pětikolka okrade i je. A navíc při cca 20 % inflaci.

14054 Blaha: Je úplne jedno ako sa vyhovárajú: podstatné je, čo v Bruseli odznelo https://www.hlavnespravy.sk/blaha-pre-hs-je-uplne-jedno-ako-sa-vyhovaraju-podstatne-je-co-v-bruseli-odznelo/3158042

Blaha: Je úplne jedno ako sa vyhovárajú: podstatné je, čo v Bruseli odznelo
Čo si myslíte o tvrdení pani Kataríny Klingovej z Globsecu, ktorá počas aprílového výjazdu skupiny 21 predstaviteľov štátu a mimovládnych organizácií do Bruselu na stretnutí s predstaviteľmi Európskej komisie povedala, že na Slovensku sú hybridnými hrozbami najmä politici? A takisto tam aj zástupkyňa Úradu vlády Miroslava Sawiris vyhlásila, že politickí lídri sú na Slovensku hlavnými pôvodcami hybridných hrozieb…
Blaha: Podľa mňa je to otvorený útok na politickú opozíciu, pretože tí politici, ktorých mali spomínané dámy na mysli, majú nepochybne byť predovšetkým z opozície. Tak to naformulovali a pre nás ako opozíciu je to úplne jasné vyhlásenie vojny zo strany štátnych orgánov. (Hlavné správy)

PS. Na Slovensku se eurohujeři a eurobilaci úplně odkopali a jezdí si do Bruselu do centra Globsecu (viz český Aspen) pro instrukce. To je model Kosovo a Moldavsko.

14053 Ukrajina prodala desítky amerických granátometů M136 mexickým drogovým kartelům https://avia-pro.net/news/milenio-television-ukraina-prodala-desyatki-amerikanskih-granatomyotov-m136-meksikanskim

Ukrajina prodala desítky amerických granátometů M136 mexickým drogovým kartelům
Desítky amerických granátometů M136, které byly původně zaslány na vyzbrojení ukrajinských jednotek, se náhle ocitly v rukou mexického drogového kartelu Golfo. Informuje o tom televizní kanál Milenio Television. (Aviapro)

14052 CIA se nabourala do iPhonů diplomatů v Rusku https://www.rt.com/russia/577273-cia-hack-iphone-diplomats/

CIA se nabourala do iPhonů diplomatů v Rusku
Analýza ruských telekomunikací odhalila "anomálie" v provozu některých iPhonů, způsobené "dosud neznámým škodlivým programem, který využívá softwarové zranitelnosti poskytnuté výrobcem", uvádí se v prohlášení agentury. Podle FSB bylo škodlivým softwarem infikováno několik tisíc telefonů vyrobených společností Apple. Cílem útoku byli nejen ruští občané, ale také "zahraniční telefonní čísla a účastníci, kteří používají SIM karty registrované na diplomatických misích a velvyslanectvích uvnitř Ruska, včetně zemí z bloku NATO a postsovětského prostoru, a také Izraele, Sýrie a Číny," uvedla agentura. (RT News)

14051 Asie má alternativu k systému SWIFT https://www.rt.com/business/577207-iran-swift-alternative-sanctions/

Asie má alternativu k systému SWIFT
Asijská clearingová unie (ACU) - devítičlenná skupina centrálních bank včetně centrálních bank Indie, Pákistánu a Íránu - se podle íránských novin Kayhan rozhodla v červnu spustit nový systém přeshraničního zasílání finančních zpráv jako alternativu k systému SWIFT.
Deník citoval náměstka guvernéra íránské centrální banky Mohsena Karimiho, který uvedl, že nový platební systém je schopen zcela nahradit SWIFT a mohl by usnadnit celosvětové úsilí o de-dolarizaci. (RT News)

14050 Jes Staley hodil svého kámoše Jamieho Dimona přes palubu kvůli Epsteinovi, bude právní bitva https://www.zerohedge.com/political/epstein-pal-jes-staley-throws-jamie-dimon-under-bus-setting-stage-massive-legal-battle

Jes Staley hodil svého kámoše Jamieho Dimona přes palubu kvůli Epsteinovi, bude právní bitva
Jes Staley, bývalý výkonný ředitel JPMorgan Chase, hodil generálního ředitele Jamieho Dimona přes palubu kvůli jeho vztahu s Jeffreym Epsteinem. Staley potvrdil, že on a Dimon komunikovali o odsouzeném sexuálním pachateli. Dimon tvrdí, že žádné takové rozhovory neměl, uvádí Wall Street Journal, zatímco Stanley tvrdí, že věděl o Epsteinově operaci obchodování se sexem a že lituje svého přátelství s Epsteinem. Podle podání Staley říká, že on a Dimon komunikovali, když byl Epstein zatčen v letech 2006 a 2008, kdy se Epstein přiznal k nabízení a obstarávání nezletilých pro prostituci. Stanley také tvrdí, že Dimon s ním během roku 2012 několikrát komunikoval o tom, zda Epsteina zachovat jako klienta. (Zero hedge)

PS. Někdo z těch dvou lže a Dimon to být nemůže, vždyť u něho mají všichni svoje celoživotní úspory.

14049 Britská policie zadržela novináře Kita Klarenberga, vyslýchá ho kvůli webu Gray Zone https://thegrayzone.com/2023/05/30/journalist-kit-klarenberg-british-police-interrogated-grayzone/

Britská policie zadržela novináře Kita Klarenberga, vyslýchá ho kvůli webu Gray Zone
Novinář Kit Klarenberg, občan Spojeného království, byl zadržen britskými úřady a grilován kvůli politických zprávám a údajných vazbách na Rusko. Klarenberg píše pro řadu médií, včetně RT, a je známý svými odhaleními temných tajemství britských a amerických zpravodajských služeb, často na základě uniklých neoficiálních dokumentů. Klarenberg byl zadržen šesti protiteroristickými důstojníky v civilu bezprostředně poté, co jeho letadlo přistálo na londýnském letišti Luton začátkem tohoto měsíce. Cestoval z Bělehradu v Srbsku, kde v současné době žije. Grayzone uvádí, že novinář byl poté eskortován do místnosti, kde policie zabavila všechna jeho elektronická zařízení, bankovní karty, paměťové karty fotoaparátu a SIM karty, vzala mu otisky prstů a DNA, pořídila fotografie a podrobila ho pětihodinovému výslechu, hrozí zatčením, pokud odmítne spolupracovat. (Gray Zone)

PS. Čím lepší novinář, tím větší nepřítel...

14048 Vzkaz vládě: Jděte https://zvedavec.news/prispevky/2023/05/9651-vzkaz-vlade-jdete.htm

Vzkaz vládě: Jděte
Nerozumíte mezinárodní politice. Vystavili jste celou zemi riskantní válečné hře, kterou nejde vyhrát. Česko nemá suroviny, ta tlustá roura s plynem a ropou, bez které česká ekonomika nemůže existovat, vede z východu na západ, ne naopak. Vždy povede. Žádný „demokratický“ plyn nebude levnější, aby mohl plynovody z Ruska nahradit. Ty vlaky s uhlím už netěžíme v Ostravě, ale dovážíme je, většinou z východu. V mezinárodní soutěži nemůžeme být osamoceni, musíme – ať chceme nebo ne – kooperovat, spolupracovat. I se zeměmi, které mají jiný pohled na společenské zřízení než vy. S Ruskem, s Čínou, s Indií. Než jste přišli vy, fungovala obchodní výměna, fungovala kulturní výměna, fungoval dialog prospěšný pro obě strany. I když je v Rusku prezidentský systém ekonomicky i politicky regulované demokracie, má 80 % podporu svých občanů. O tom se vám může jen zdát. (Zvědavec)

PS. Je to anonym, pravděpodobně napsaný nějakými pravičáky, kteří to už nechtějí táhnout se současným bratrstvem modré pětipracky. Je to psáno dobře a vtipně, jako politický manifest. Aspoň ta povykující pravicová opozice v parlamentu a mimo pochopí, že přišel také jejich konec.

14047 Vlastizrada? Opozícia priniesla šokujúce informácie o koordinovanom postupe vlády a mimovládok https://www.hlavnespravy.sk/vlastizrada-sokujuca-sabotaz-demokratickeho-zriadenia-v-rezii-statnych-organov/3156676

Vlastizrada? Opozícia priniesla šokujúce informácie o koordinovanom postupe vlády a mimovládok
Dnes strana Smer SSD a Tomáš Taraba (Život NS) zorganizovali tlačovú konferenciu. Zazneli na nej informácie, ktoré mnohým vyrazili dych. V dňoch 18. a 19. apríla šla do Bruselu 21-členná delegácia zložená najmä z predstaviteľov vrcholnej exekutívy štátu a politických mimovládnych organizácií. Delegácia prišla na pôdu EÚ a NATO s neuveriteľnými požiadavkami k týmto inštitúciám. Slovenskú opozíciu prehlásili za hybridnú hrozbu a obe inštitúcie lživo informovali, že ak opozícia vyhrá voľby, Slovensko z nich vystúpi. Žiadali štruktúry oboch organizácií, aby na Slovensku zasiahli. Žiadali intervenciu EK a orgánov NATO na území Slovenskej republiky. (Hlavné správy)

PS. A ty agenty Deep state platíme z našich daní napřímo.