Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Dezinformátora a antivaxera soud poslal kvůli násilnostem do vězení
Případ Jiřího Kumbery je další z řady kauz dezinformátorů, které v posledním roce řeší česká policie a soudy. Jde o lidi šířící na sociálních sítích nebo na demonstracích lživé informace. V období covidu například na téma očkování, teď jde často o zprávy, jež zároveň do světa posílá ruská propaganda. Delikty, za které v posledních měsících padly rozsudky, se týkají nejen třeba šíření poplašné zprávy, ale také výzev k násilí či jako v případě Jiřího Kumbery přímo násilností. (Seznam Zprávy)

Rok 2022 – Víťazstvo konšpiračných teoretikov
Ďalší annus horribilis skončil. Rok 2022 – rok pandemickej éry a návratu k smutnej histórii Európy v podobe vojny a geopolitického konfliktu na Ukrajine. Pre niektorých to však bol rok víťazstva. Takzvaní konšpirační teoretici, ktorí neveria oficiálnym verziám a uplatňujú samostatné a vlastné kritické myslenie, poznajúc konkrétne riziká, sa vo verejnej mienke ukázali byť ako správni analytici. (Il pensiero forte via Veci verejné)

VAERS: Vedlejší účinky očkování na kovid jsou katastrofa

Jde o data shrnutá v rámci Centra kontroly nemocí a prevence (CDC), který je v každém státu USA. Hrozná fakta jsou shrnuta v tomto schématu.

Analýza CDC ukazuje, že počet závažných nežádoucích účinků hlášených za méně než dva roky u vakcín mRNA COVID-19 je 5,5 krát větší než všechny závažné zprávy o vakcínách podávaných dospělým v USA od roku 2009 (73 000 vs 13 000). (Veterans today)

Bašta for president

Ten projev nemá chybu.

Soledar dobyt, zbytek ukrajinských vojsk v ruském kotli (11.01. 2023)

Začalo obklíčování Bachmutu a útok na Seversk. Hlavní ruská zimní ofenzíva se připravuje, bude ji řídit náčelník ruského genštábu Gerasimov. (Rybar.ru)

Odišlo 8 400 vojakov. Pentagón zrušil povinné očkovanie proti covidu
Americké ministerstvo obrany zrušilo kontroverzné nariadenie administratívy prezidenta Joea Bidena, ktoré ukladalo všetkým príslušníkom americkej armády povinnosť nechať sa očkovať proti chorobe covid-19. (Pravda.sk)

Dezinformace dříve, nyní pravda. Jak to bude dál?
A je to venku. Nyní naplno zaznělo to, co se dřív vehementně mazalo. Covid není přírodního původu, ale z laboratoře. Kdo ale ponese odpovědnost za zavírání účtů, mazání článků, šikanu a dehonestaci? (První zprávy)

Bank of England kapituluje: Kvůli „významnému riziku“ zahájila klíčový krok
BOE se stala první bankou, která ve středu kapitulovala ohledně svých plánů pokračovat v QT, když centrální banka znovu zahájila QE v rámci „dočasné a cílené“ operace nákupu dluhopisů – která bude stejně „dočasná“, jako byla „dočasná“ inflace – a varovala před „podstatným rizikem pro finanční stabilitu Spojeného království“, pokud by turbulence na trhu britských státních dluhopisů pokračovaly. Vyvolala také vyhlídku na „zpřísnění podmínek financování a omezení toku úvěrů do reálné ekonomiky“, ale ve skutečnosti tím chtěla říci, že QT skončilo ještě dříve, než začalo, a QE je zpět. (ZeroHedge via AC24)

Výbušnou zakázku vláda po tlaku stáhla
Vláda ve středu stáhla z programu jednání materiál ministerstva obrany, který se týkal nákupu ručních granátů za půl miliardy korun a jejich kompletace v bývalém muničním skladu ve Vrběticích. (Novinky.cz)

Válka redaktorů v ČT pokračuje. Komise bude vyšetřovat i podnět na Noru Fridrichovou
Kromě komise se v případě Marka Wollnera o případ údajného nevhodného chování k podřízeným začala zajímat i policie. Policisté začali zjišťovat, zda nedošlo ke spáchání trestného činu. Policie se informacemi z médií podle mluvčího Jana Daňka začala zabývat z úřední povinnosti. „Dnes jsme se tím na základě informací z médií začali zabývat. Zatím nemáme podezření na žádný konkrétní trestný čin. Vše budeme teprve zjišťovat. Žádné trestní řízení v této věci vedeno není, úkony trestního řízení nebyly zahájeny. Je to ve fázi, kdy se zjišťuje, jestli vůbec k nějakému šetření nebo prověřování ten případ je,“ řekl v pátek deníku Echo24 policejní mluvčí Jan Daněk. (Echo24)