Skrytá česko-polská válka vedená pomocí biologických zbraní vypukla loni v únoru, kdy české noviny přinesly první zprávy o polské posypové soli v potravinách.

Česká strana nezahálela a pilně kontrovala alkoholovým protiúderem, který protivníka zasáhl jako drátem do oka. Nutno uznat, že celá vojenská strategie byla vynikající a zcela hodná naší milované vlády. Ta v klidném a vlahém létě nejprve otestovala na vlastních občanech novou zbraň hromadného lihového ničení. Po úspěšných testech nastoupila k ofenzívě na polské frontě a v září konečně provedla odvetný metanolový úder.

Protistrana spočítala slepé a mrtvé, načež zareagovala velmi hbitě a s polskou urputností. Její podnikatelské jednotky zintenzivnily ofenzívu na českém trhu a dostaly do českých supermarketů biologické zbraně nové generace.

Už už se zdálo, že naše hypermarkety ve spojení s Českou potravinářskou inspekcí odrazí nápor. Leč první bijec zůstal v zákopech a druhou chrabrou jednotku zdecimovala Kalouskova úsporná opatření. Méně státu a méně hygieny je prý třeba, lidi mají vlastní obranné mechanismy a zbytečně by je oslabovali.

Tuto českou slabomyslnost plně využil polský podnikatelsko-obchodní štáb. Povýšil válku z dosavadní biologické úrovně na chemickou. Okamžitě zareagoval protiútokem pomocí jedu na potkany, který distribuoval v nugátových tyčinkách pomocí spřátelených špionážních řetězců hojně navštěvovaných všemi obyvateli Česka.

Historie útoků a odvet jasně ukazuje, že bitva pokračuje a výsledný stav bojů je prozatím nerozhodný. Na východní frontě prozatím vládne klid chemických i biologických zbraní.

Obě strany takticky přeskupují své síly. České vládní jednotky se soustřeďují se na tzv. "Ostravskou operaci", kterou hodlají provádět zvláštní sortou tzv. "hutního plynu". Ostraváci včetně dětí jsou už na něj po generace zvyklé a našinci doufají, že to polskou stranu úplně odrovná. Jenže tato operace vyžaduje čas a palebnou přípravu. Po dlouhé zákopové válce vyslaly své ministry, aby vyjednali prozatímní příměří.

Nevíme, jestli neprozrazujeme nějaké válečné tajemství, ale zdá se, že ČR očekává nové vypuknutí bojů. Pokud nevyjde hutní plyn, česká strana prý chystá podle nepodložených zpráv přímý jaderný úder. Zpravodajové e-republiky se dostali k utajeným materiálům na tuto superzbraň se sídlem v Blahutovicích, která by v případě použití za příhodných meteorologických podmínek mohla naší zemi zajistit konečné vítězství. Doufejme v to a pilně spolupracujme s naší vládou na definitivním vítězství! Bude jistě totální, jak jinak.