"Až jednou zmizí z povrchu země včela,
bude mít člověk na přežití 4 roky.
Žádné včely, žádné opylování, žádné rostliny,
žádná zvířata, žádný člověk."
Albert Einstein

V pondělí se bude znovu projednávat v EU zákon, který by měl zakázat používání pesticidů obsahující látku Neonicotinoid. Včelaři jsou přesvědčeni, že tento jed způsobuje masový úhyn včelstev. Evropská komise měla úmysl zákon již prosadit, jenže lobby agrochemických koncernů opětovně zvolilo účinnou strategii, jak přijetí zákona zablokovat.

Vždyť jde o hodně. Roční obrat obchodu s touto chemikálií činí 1,5 miliardy eur. Lobbisté se vrhli na zkorumpované politiky jednotlivých evropských států a našli u nich své spojence. Němečtí včelaři jsou rozzuření na své ministerstvo zemědělství, které hraje podle nich úlohu "chytré horákyně". Alibisticky tvrdí, že prý není dostatek "vědeckých" důkazů, že právě tato látka včely zabíjí.

Jsou to právě výrobci, kteří by měli prokazovat, že jsou u nového chemického postřiku vyloučena jakákoliv rizika a teprve pak by měl produkt získat povolení k jejich nasazení. A ne považovat za důkaz škodlivosti fakt, že zahyne poslední včela.

Koneckonců vzpomínáte si na obrovskou reklamu farmaceutické lobby na očkovací sérum proti rakovině děložního čípku? Také se jednalo o nasazení vakcíny, v Americe distribuované pod názvem Gardasil, v Evropě s názvem Silgard a její mutace Cervarix. Ani ty neprošly dostatečnými klinickými testy a byly nasazeny v Evropě a USA předčasně za velkého mediálního humbuku. Lobby se uměla prosadit. Našla si své ovečky, které zabečí, když uslyší cinkot zlaťáků. V USA financovala farmaceutická lobby aktivistky z hnutí Women in Gouvernement, které podporovaly kampaň Hillary a organizovaly večírky a konference na podporu očkování v USA a jeho sponzoring z veřejných zdrojů. Politici z 39 států USA byli pro.

Obdobně v Čechách si lobby našla cestu a koupení politici prosazovali toto očkování jako povinné a hrazené ze zdravotního pojištění. Ženy jako pokusní králíci, stejně jako dnes umírající včely! Kolik utrpení (čili "kolaterálních škod") tyto vakcíny mezitím způsobily. Viz např. kritický postoj prof. Anny Strunecké, DrSc., která očkování proti lidskému papilomaviru považuje za jedno z nejnebezpečnějších. Dodatečně se totiž zjistilo, že pokud je papilovirus již v těle dívky nebo ženy přítomen, může očkování způsobit rozjezd rakoviny. Kromě toho má řadu vedlejších negativních účinků.

Včely, nebo ženy, hlavně když jde o zisky koncernů. Mě se to dotýká osobně. Moje dcera onemocněla rakovinou děložního čípku poté, co se z vlastního rozhodnutí nechala naivně naočkovat, a je velkým štěstím a já za to děkuji Pánubohu a lékařům z Motola, že onemocnění přežila.