Ne všichni Američané jsou nadšení z toho, že jim nad hlavami krouží drony vybavené nejmodernějším špionážním zařízením a útočnými raketami. Ale místní si umí pomoci proti nepřátelům všeho druhu. Jedno malé město v Coloradu připravuje vydávání loveckých povolenek na sestřel vládních dronů, které se objeví v jejich distriktu. A dokonce slibuje odměnu za sestřelení této škodné.

Městys Deer Trail má 540 obyvatel, kteří nemilují ozbrojené složky nad hlavou, když mají zbraně ve vlastních rukou a umí s nimi zacházet. Po sestřelení jedné létající potvory za cca 17 miliónů dolarů amerických poplatníků vám z místní kasy vyplatí 100 dolarů odměny. Dříve byla třeba donést hlavu hledaného zločince, dnes na to stačí kus plechu. Právníci se přou o to, kam sahá místní jurisdikce a kam sahají federální zákony. Zvlášť pokud lze dokázat, že létající škodná nese nebezpečné zbraně a škodí místním víc než smrdutý tchoř.

Jistěže místní vědí, že jejich vyhláška o vládní škodné je spíše symbolického rázu. Ovšem ukazuje na nálady americké veřejnosti, která po posledních aférách začíná vidět ve vlastní vládě nepřítele. Není to od věci, protože stejná vláda vidí nepřítele ve všech, vlastní občany nevyjímaje.