Vůdce radikální strany Oleh Ljaško vydal veřejné prohlášení, ve kterém obvinil prezidenta Ukrajiny a ministra obrany ze zločinů proti vlastním vojákům. Citujme z projevu tohoto neofašisty, který ovšem čokoládového oligarchu podporovaného USA a EU nijak nemusí. Tady máte důvod.

Oleh Ljaško wrote:
Porošenko a Valerij Geletey bezostyšně lžou a skrývají více než 8000 našich ztrát v ATU! Tihle kluci položili své životy pro ně, pro zemi, pro svůj lid. Ale díky a respekt od našich vůdců oni a jejich rodiny neobdržely. Navíc se zdá, že Porošenko nechává spalovat naše hrdiny jako nějaké psy v německých krematoriích!



Narazil jsem na fotografie průzkumného satelitu, na kterém lze jasně vidět polní krematorium v ​​blízkosti vojenské nemocnice v oblasti ATO u Novoajdaru.
Jak jsem se dozvěděl, krematorium jsme dostali z Německa. Proč? Co dělá v oblasti ATO? Kolik z našich chlapců šlo komínem přes německou pec? Můj požadavek a mé strany zní následovně:

  • Okamžitě zastavit provoz krematoria a vrátit těla padlých vojáků jejich rodinám.
  • Předseda vlády okamžitě situaci vysvětlí a veřejně se omluví rodinám padlých.
  • Stát poskytne rodinám obětí války všechny platby a odškodné v hotovosti. Prezident musí slíbit, že si to vezme pod osobní kontrolu.
  • Ministerstvo obrany by mělo zveřejnit skutečný počet našich ztrát. Máme právo znát jméno každého padlého vojáka.
  • Požadujeme rezignaci ministra obrany Valerije Geleteje. "

Oleh Ljaško, MP, vůdce radikální strany

Komentář e-republiky k tomuto prohlášení

EU se dostává do nemožné situace vinou své šílené politiky zaměřené na bezvýhradnou podporu ukrajinských oligarchů. Evropské vměšování do zdejších záležitostí už odmítá jak fašistický blok tzv. "vlastenců", tak i národnostní menšiny v regionech, nejen v bojující Novorusii. Ale EU je v otázce Ukrajiny prozatím ve vleku NATO a USA. Proto hraje společně s Američany zoufalou kartu vykradení Ukrajiny a vznik proxy války proti Rusku. Pak nezbývá, než se spojit s ukrajinskými oligarchy typu Kolomojského nebo i proruského Achmetova. A jak známo, s podobným spojením nemá oligarchický typ západního kapitalismu žádný problém.

Zdroj: Ляшко обвинил Порошенко в сжигании украинских солдат в немецком крематории