Michael Moore natočil nový dokument Koho budeme okupovat jako dalšího (Where To Invade Next), který ukazuje kontrast sociální politiky Spojených států a ostatních zemí. Americká filmová asociace (Motion Picture Association of America - MPAA) ho zařadila do kategorie R, která znamená, že mládež do 16 let jej může shlédnout pouze v doprovodu svých rodičů.


V interview pro filmový časopis Variety vysvětli Moore okolnosti zařazení filmu do kategorie s omezenou přístupností pro mládež.

Variety wrote:

Moore označil ty části filmu, které vedly k rozhodnutí MPAA. Jsou jimi:

  • násilné scény, na nichž policisté bijí Erica Garnera, jehož smrt pomohla rozpoutat širší debatu o policejní brutalitě;
  • používání drog v části filmu věnované rozhodnutí Portugalska dekriminalizovat narkotika, o němž někteří míní, že vedlo ke snížení užívání drog;
  • Islandští občané skandující sprostá slova, když v roce 2009 protestovali proti zhroucení svých bank;
  • mihnoucí se obrázek nahého muže. Je to ze scény, která ukazuje, jak někteří Evropané díky vládou podporované zdravotní péči tráví tři týdny v lázních, aby se vyléčili ze stresu.


Navzdory tomu Moore řekl, že žádné zásahy do filmu neudělá udělá, ale podá rozklad, v němž bude požadovat snížení ratingu na PG-13. (Nepřístupno pro děti do 13 let bez doprovodu rodičů - pozn. překl.)

Zdroj: Alternet, překlad: Stan


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 300 Kč
Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!