Článek "Blair Lied Inquiry" zatím není na britské wikipedii založen, takže se musíme spokojit s rozborem tzv. "Iraq Inquiry". Zde už najdete i první rozbor zprávy nezávislé vyšetřovací komise vedené Johnem Chilcotem, která byla zřízena 2009 a závěrečnou zprávu publikovala dne 6. června 2016. Stručně její závěry: Blair jako ministerský předseda porušil pravidla RB OSN ukládající jasné povinnosti vůči okupovanému Iráku, lhal vlastním občanům, manipuloval důkazy pro válku skrze CIA a MI5. Pak šel s americkým Bushem svévolně proti vůli RB OSN do druhé války v Iráku. Tato válka rozvrátila Blízký východ, zavedla ISIL a nyní skrze uprchlíky a zmanipulované politiky typu Blaira postupně rozvrací EU.

České korporátky, Pehe zde (Válka proti elitám) a Britské listy mají problém, velký problém. Jimi opěvované elity spadly do bláta a "persilování", jak zní hezký německý výraz pro tento specifický typ mediální manipulace faktů, zatím není z technických důvodů možné. Viz ta nešťastná demokraticky zřízená vyšetřovací komise. Tedy nikoliv ta komise, ale její publikované závěry, dokonce veřejně publikované. Fakt hrozné. Takže v korporátních médiích přijde generální mlčení a sexující psi spadlí do kanálu, aby bylo o čem psát. A to nás ještě čeká naservírovaní letu MH17 sestřeleného Ukrajinci. Taky hrozné, něco vymyslet, jak to Putin sestřelil přes Porošenka. Prázdniny měly být ve znamení poklidných českých učitelek na Jadranu, které sežral žralok. A nyní politika sežrala manipulátory, kteří musí jako biblický Jonáš rychle vyběhnout z břicha velryby, neb tam v případě Blaira už pobývají více než tři dny. A to je v korporátních médiích nikoliv pouze chyba, ale přímo zločin. Ale já za sebe těmto profesionálně silným hochům bezmezně věřím. Zatím se jim pořád daří úspěšně lhát a vrtichvostit skrze transatlantický spinning na hranici možného, a už zcela nemožného.

Bush a Blair představují nový typ politika XXI. století. Jejich politická a vojenská rozhodnutí stály životy více než miliónu mrtvých, zraněné a uprchlíky ani nelze spočítat. Tato parta neokoňů rozvrátila minimálně tři země za sebou: Irák, Libyi a Sýrii. V ostatních zemích jako Ukrajina pomohli skrze růst jimi podporovaného "boje za svobodu" vnést občanskou válku a terorismus, který začal aktivně působit už i v Evropě. Zkrátka, jak o tom už dva roky stále píšeme: po uprchlících přijdou teroristé. Proto už 4 roky na e-republice cíleně sledujeme situaci na Blízkém východě, a zejména v Sýrii. O těchto faktech je zbytečné znovu psát, klikněte si na daná klíčová slova. A historie je učitelka života, což v případě krátkodechého mediálního lhaní platí dvojnásob. Ale podívejte se alespoň na článek Lhát až do hořkého konce, který před Blairem analyzoval hořké konce prominentních západních mediálních lhářů. Ti potrestaní nebudou, a Blair s Bushem asi také ne.

Tito dva prominentní masoví vrazi in spe by ovšem měli být obžalováni u mezinárodního tribunálu za jimi spáchané zločiny proti lidskosti. Milión mrtvých není zase tak málo, dokonce i na ukončené XX. století s jeho totalitarismem a dvěma světovými válkami. Viz naše tematické číslo z roku 2013 (Irák, deset let vraždění). A to jde, že jsme o nezákonné Druhé válce v Iráku psali už v roce 2013, a ne jako korporátky a jejich vrtichvosti o ní mlčí až nyní. Veřejnost informovaná korporátkami pod vedením politiků jako Blair má zkrátka za světovým děním asi 3-leté zpoždění. Čím to asi je, že se tato situace stále znovu a znovu opakuje? To máme skončit znovu u Stalingradu? A pak se po třech letech ruského zajetí na Sibiři dozvědět, jako nyní ze zprávy Chilcotovy komise, že celá druhá válka v Iráku, a naše "obrana západní demokracie" u nově prohraného Stalingradu, byl vylhaný a nezákonný podvod, za který nebude nikdo stíhán?

Takže rekapitulujme. Ve světové politice se vynořila nová kategorie politika, který je prozatím nestíhaný válečný zločinec. Oficiální parlamentní vyšetřovací komise vlastní země, kde byl Blair léta parlamentním poslancem, jej prokazatelně usvědčila ze lhaní a z nezákonné války. Přitom je Blair dál aktivně činný v politice, a pravděpodobně nebude za své zločiny proti lidskosti ani stíhán, natož potrestán. Bývalý prezident USA a stejně válečně schopný politik George Bush dokonce ani parlamentně vyšetřován nebyl, a přitom tuto válku rozpoutal svým velitelským podpisem. Vítejte v klubu politiků vládnoucího jednoho procenta, které slouží jednomu promile globálního korporátního a bankovního fašismu.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč. Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!