Prezident Ruské federace měl dne 1. 3. 2018 dosti zásadní dvouhodinový projev o stavu Ruské federace k oběma komorám parlamentu. Všichni nezávislí komentáři a blogeři se shodují ve dvou věcech. Západ prohrál s Ruskem další kolo ve zbrojení, které svévolně rozpoutal. Putinovo oznámení a videopředváděčka pěti nových druhů zbraní už otestovaných a právě zaváděných do výzbroje je pro Západ naprostý šok. Korporátky dostaly jednotný příkaz mlčení v éteru, dokud nebude vypracována jednotná agenda na to, jak Putinův projev zmanipulovat do přijatelné podoby pro občana Nováka. Kdo nevíte, jak se to dělá, tak si klikněte na heslo "agent Novák" a "agenda setting". Je to fantastická událost, to mlčení v etéru na Putinův projev, od Le Monde, až po Washington Post, včetně Britských listů a Deníku Referendum. Tak si pusťme z Putinova projevu klíčový přehled, než vypukne to korporátní mediální lhaní. Pro jistotu jsem to nahrál k nám do archivu, než to Youtube smaže.


Nejde o reklamní šoty pro ruské poslance, kterým Putin na obrazovce převáděl nové zbraně a jejich možnosti. To asi využijí jen úplní mediální prozápadní trotli, ale dnes bych se už nedivil vůbec ničemu. Prostě a jednoduše se naplňuje, co jsme psali v článku Technologické zaostávání aneb Důvod válek vedených Západem. Mnohem důležitější než videa je však Putinův úvod o licoměrnosti Západu ohledně smluv o strategické rovnováze zbraní. I o tom jsme psali důležitý článek Washington se připravuje na jadernou válku v Evropě. Další článek o studené válce NATO jako imperiální nástroj analyzoval dopad nové imperiální politiky Západu.

Putin na začátku projevu jasně vyjmenoval obě dvě klíčové strategické smlouvy o omezení jaderných nukleárních hlavic a zbraní středního doletu. Viz naše klíčová slova a odpovídající články. USA zrušily obě smlouvy jako první, a to zcela svévolně. Klíčovým faktem k rozpoutání nového kola jaderného zbrojení bylo americké jednostranné vypovězení smlouvy ABM v roce 2002. Důvod pro velkopanské jednání a velkohubost Západu vůči Rusku byl jednoduchý. Rusko bylo po rozpadu SSSR na kolenou, což Putin jasně vyjmenoval procenty ztrát území a průmyslové výroby. Ruská oficiální odpověď na sebe dala čekat až do 1. března 2018. Pokud platí to, co Putin světu oficiálně řekl na půdě parlamentu, pak Rusko vyhrálo na nejbližších 10 let závody ve zbrojení.

Okopávání ruských kotníků skrze terorismus a hybridní války

Spojené státy prohrály další kolo zbrojení a vědí o tom. Proto se jejich stratégové rozhodli, že budou Rusku okopávat kotníky pomocí terorismu, kde to jen jde a v budoucnosti půjde. To znamená vyvolávání nepokojů, proxy-válek, hybridních válek, válek čtvrtého typu atd. v kompletní zóně kolem Ruska, od Blízkého východu až po Ukrajinu. Tak, jak dnes vypadá Ukrajina, by zítra dopadlo i Rusko. Nestalo se, viz Putinův projev. EU hledí na mírovou iniciativu Putina a na jeho nové zbraně jak tele na nová vrata. Tento iracionální postoj USA a EU asi rozpoutá další kolo studené války.

Stojí za to shrnout současnou strategickou situaci. Útok konvenčními zbraněmi na Rusko nyní znamená protiútok také konvenčními zbraněmi, protože v ruské doktríně je zakázáno použít jaderné zbraně jako první. Spojené státy už nemohou vojensko-technologicky Rusku konkurovat v tom, že by jejich konvenční zbraně měly stejný dolet a stejnou účinnost jako ruské rakety. Takže se USA rozhodly, že sníží práh pro použití nukleárních zbraní dokonce i pro případ masivního kyberútoku, což je jak známo poněkud problematická věc ohledně pachatele. Takže jedna strana se rozhodla ve své oficiální doktríně snížit práh použití jaderných zbraní a předtím už zrušila dvě důležité smlouvy, které omezovaly nukleární útok. To znamená vstup do studené války, na kterou Rusko odpovědělo novými zbraněmi. A tomuto faktu odpovídá kompletní mlčení západních korporátních médií na Putinův projev.

Dosavadní reakce Západu na prohrané první kolo studené války má dost děsný charakter. Západ se rozhodl, že rozvrátí všechny země, které mají s Ruskem ekonomické partnerství nebo nějaké nadstandardní vztahy. Jistě to jde obtížně v případě Číny, která je největším věřitelem USA a největším dovozcem do této země. Ale i tam už zásadně přituhuje, viz první kolo obchodní a celní války a snahy Činy zrušit hegemonii dolaru. Ale mnohem hůře dopadly země jako Sýrie, které byly jednoduše rozvráceny pomocí importovaného islámského teroru. Existují však i země, které vcelku úspěšně odolávají, jako je Írán. Tichá válka pomocí teroru je dnes jasně vidět v Sýrii, kde už tyto věci nelze nijak skrývat. Blízkovýchodní média jasně ukazují, jak americká nelegální okupační základna v Al-Tanfu funguje jako recyklační výcvikový tábor pro islámské teroristy. K rekrutování teroristů je využíván místní uprchlický tábor, kam syrská strana nesmí vozit humanitární pomoc. A zrádné hrátky USA s Kurdy a jejich spojenci dostaly tragikomický charakter. Kurdové fungují jako žoldnéři USA zcela zdarma a svou hloupostí si zničí i to málo, co dosud v syrské válce získali. Zbraně NATO bojují u Afrínu na obou stranách, protože je mají jak Turci, tak Kurdové. A ještě se s nimi mydlí mezi sebou teroristé Islámského státu a jiných teroristických frakcí v Idlíbu a jinde. To je tak tragické a hloupé, že o tom prodejná média na Západě nesmí mluvit a také nemluví.

Volby Evropy

Evropa se musí rozhodnout, zda chce válku s Ruskem za zájmy USA, nebo mír s Ruskem ve vlastním zájmu. Mlčení korporátních médií Západu ohledně Putinovy nabídky k mírovému jednání znamená, že nastala hodina H pro společenství politických hlupáků zvané EU. Jistěže je možné sledovat nihilistickou politiku studené války, kterou vedou nadnárodní korporace, jimž patří americká politika. Korporace nemají svědomí a neznají osoby, pouze „lidské zdroje“. Pokud se EU dá na tuto vazalskou cestu studené války pro USA, pak dopadne jako Kurdové v Sýrii. Američané budou s Rusy válčit do posledního Kurda v Sýrii, pak do posledního Ukrajince na Ukrajině a nakonec do posledního Evropana v EU. Děkuji pěkně, ale na podobnou pitomost jsem už moc starý. A u Stalingradu bude jako obvykle docela velká zima.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 500 Kč. Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!