Milá spolupracovnice a spolupracovníci,
pokračujeme v sérii informačních schůzek našeho odboru. Bohužel budeme řešit několik nepříjemných záležitostí, což už dlouhou dobu nebylo třeba. Jsem rád, že ten hnusný web nás nechal skoro půl roku na pokoji, viz jeho poslední článek z března (Odchovanci málem zahynuli v mediální a politické mele (XXI.)). Dvoumístná cifra napovídá hodně. Ten proradný autor se rozhodl, že udělá z naší odpovědné práce americký sitcom. Ale naštěstí se jim to úplně nedaří. A mezitím jsme provedli několik významných akcí, o nichž by jistě tento nepřátelský web napsal, kdyby tito lidi měli tolik času na práci, jako máme my. A to je první bod, k němuž se potřebuji vyjádřit a který souvisí s hlavním tématem naší schůze.

Proč tento hnusný web přestal psát o naší významné, leč skryté práci pro upevnění stávajícího režimu? Protože ti společenští škůdci musí chodit do práce, musí vydělávat a mají spoustu jiných starostí, než psát zadarmo do štvavých médií. Podle zpravodajských zpráv založených na odposlechu jejich telefonů, dálkového monitorování jejich PC a čtení jejich mailů to vypadá opravdu slibně. Polovina z nich už skončila, druhá polovina to plánuje a zbytek prožívá tvůrčí krizi. To je vidět na četnosti jejich článků a na neexistující činnosti jejich spolku. Když nejsou schopni ani použít peníze, které jim lidé posílají, tak je to z našeho hlediska opravdu v pořádku.

A to je první a nejdůležitější bod naší schůze. Představte si, že na tyto stránky povedeme přímý útok typu předešlých pitomců, kteří vypnuli tento nepřátelský web před volbami přes DDoS útok. Tak si vylepšili obranu a příští útok bude stát mnohem více práce a prostředků. A celá akce byla k ničemu, protože ji hned na to zesměšnili v článku, kde napadli můj odbor za DDoS útok. Dodnes tam visí článek Chovanci zpackali DDoS aneb Dosti Drzé osobní Srocení. A dobře víte, že tato zhovadilost byla provedena bez mého souhlasu a za mými zády. Tito amatéři už v našem odboru dávno nepracují. A co se stane v další krizové situaci, když budeme muset tento a jemu podobné weby doopravdy vypnout? Není lépe je potichu nechat umřít na nezájem a znechucení? Jak dobře víte, lidé se nesmí plašit. Až budou v zákopech u Stalingradu, mají si myslet stejně jako tehdy Němci, že je to úplně přirozený vývoj věcí.

A nyní k našemu bolestnému tématu, který ale souvisí v předešlým prvním bodem. S politováním musím konstatovat, že někteří z vás se nechali koupit politickými neziskovkami. Výsledek vaší prodejnosti je ten, že jste začali tlačit cizí agendu v našem oddělení. Tak pozor, pánové a dámo. Provládní nevládní organizace jsou placeny z peněz daňových poplatníků kvůli úplně jinému typu propagandy, než jaký provozuje náš odbor. Jejich role je dělat kanónenfutr v terénu mezi občany. Naším úkolem je připravovat strategii k dlouhodobému vedení těchto pěšáků. Kdo si nechce uvědomit tuto základní pravdu, tak nezná své místo v tomto odboru. Pak ať jde šlapat propagandistický chodník s neziskovkami a think-tanky, které platí vlády a korporace. Totéž platí pro propagandistické weby placené buď z partají, korporací, nebo vlivovými jednoprocentními miliardáři typu Bakaly a Soroše. A nebyli byste první, kteří z tohoto oddělení odešli šlapat chodník, to jistě dobře víte.

Jsme vládní úředníci na úrovni důstojníků, a ne mediální žoldnéři na úrovni cizinecké legie. Té máme velet, jako tomu bylo a je ve francouzské legii. V našem odboru rozhodně nebudu pěstovat mentalitu kampaní a puberťáckých zpravodajských her typu trolů, elfů a jiných zhovadilostí. Kdo si myslí, že propagandu je možné dělat podle knihy, kterou všichni buď četli nebo znají z filmu, tak je úplný idiot a nemá v tomto odboru co dělat. A pokud někteří z vás se nechali koupit jako tzv. "poradci" pro nevládní presstituty, tak to mají u mne dost špatné. Tyto pány (a nikoliv dámu) upozorňuji, že ekonomika těchto ziskovek je stoprocentně monitorována našimi zpravodajci a ekonomy.

Jak dobře víte, moje postavení umožňuje nahlédnout do interních zpráv oddělení boje proti vnitřnímu nepříteli. Za komunistů jsem v tomto oddělení začal pracovat jako mladý odborník a zejména v brněnské sekci jsem se hodně naučil. A musím uznat, že konečně i toto oddělení začali řídit lidé s jistou mírou profesionality. I tomuto režimu začíná téct do bot a ví, koho potřebuje mít na své straně. Mám v ruce seznam těch z vás, kteří vzali peníze za poradenství jak pro vládní neziskovky, tak pro veřejno-právní televizi. Tady se nebude neoliberálně tunelovat vládní odbor. Takovou prasárnu běžte dělat do civilu, do partají a do neziskovek. Jak dobře víte, vaše pracovní smlouva ve služebním poměru ministerstva vnitra nedovoluje uzavřít žádné dodatečné pracovní a jiné smlouvy, které nejsou schváleny vedoucím odboru. A já takové smlouvy z principu nikomu nepovolím, pokud to nebude v zájmu dlouhodobé zpravodajské strategie, kterou budete všichni kolektivně znát a také plnit. Tady se osobní chamtivost pěstovat nebude. Všichni máme co dělat, abychom maskovali chamtivost a pleonexii jednoho procenta. Najděte si to slovo ve slovníku. Všichni jmenovaní za mnou osobně přijdou projednat své smlouvy pro cizí subjekty. Pokud ne, budou propuštěni na začátku příštího měsíce.

A nyní se vraťme k základnímu tématu schůze. Proč se ten hnusný web a jemu podobní jednotlivci potácejí na hraně mediálního přežití? To není proto, že by jim chyběly peníze, jako je tomu v případě provládních webů z main-streamu. Ti maskují své drobné živobytí jako tzv. "nezávislé zpravodajství". To jsou normální pravičáci, kteří vezmou pero do ruky jen za peníze, i když jen malé. Tak jim ty malé dávky budeme vyplácet s tím, že kohoutek s vládním a korporátním penězovodem se jednou bude povolovat a jednou přitahovat. Pak budou zaměstnáni bojem o přežití a o škemrání financí. Jenže čtenáři dobře ví, že tito lidé jsou placeni z jiných zdrojů a začne je to žebrání konečně otravovat. Pak začneme tyto mediální pěšáky platit doopravdy a vznikne ideální situace začarovaného kruhu.

Přesně tuto taktiku jsem vám vykládal na schůzi před měsícem, kdy se ten hnusný web konečně odmlčel a přestal o nás psát. Nač pracně zakládat nové weby, když máme před sebou hotové polotovary vhodné k použití? Jak dobře víte, mnozí z vás už pro tyto weby píší a provádějí klasickou dezinformaci s dlouhodobým účinkem. To je základní důvod, proč nedovolím, aby se v mém oddělení trolilo a elfilo, jako u nějakých pitomců z vládních neziskovek. Vedení mediální horké války vyžaduje dlouhodobou strategii. A za tuto strategii nás vláda platí v období reálné studené války. A studená válka bude zdárně pokračovat jen tehdy, pokud zůstane u moci současný režim a obyčejný plebs zůstane v montovnách a v kancelářích jako za Hitlera. Kdo nechce vidět tuto jednoduchou pravdu, ať jde šlapat propagandistický chodník s provládními agenty v terénu.

A nyní k taktice proti webům jako ten hnusný sajt, který o nás píše. Tam není možná manipulace přes finance, protože je už půl roku nevybírají. Podívejte se na jejich otevřený účet a je to jasné. Ti lidé píší zadarmo a jsou to idealisté. Proto je jich málo a píší málo, jsme přece v Čechách. Tady nemá idealisty nikdo rád a každý jim hází klacky pod nohy, aby byli stejně pitomí, líní a zbabělí jako všichni ostatní. Na této mentalitě je třeba stavět. A idealisty je třeba utahat přes každodenní nepříjemné a únavné činnosti. Tuto taktiku jsme dělali za komunistů a výborně nám vycházela proti disentu, dokud se celý systém nepoložil.

Tak si to společně shrňme, viz témata z minulých dvou schůzí. Pokud analytické články z jejich dílny přesáhnou čtenost 10 tisíc, tak je třeba reagovat. Naštěstí přestali dělat roční přehledy a tematická čísla, takže jejich nejčtenější články nejsou vidět v celkových souvislostech. To by bylo pro nás velmi nepříjemné. Tento web existuje v různých podobách jako tvůrce veřejného mínění pro přemýšlivou elitu už více než 10 let. A to je na webové síti úplný pravěk. Při dosažení čtenosti článků 10 tisíc a někdy i méně, začneme jednat. Naši přispívatelé v jiných nezávislých webech nenápadně vezmou jejich nosné téma. Pak začnou toto téma rozmělňovat a žvanit o něm na způsob daného webového kanálu, v němž profesionálně pracují. Jak dobře víte, říkám tomu "přicmrndávací spinning". Naši západní kolegové marně hledají odpovídající překlad této skvělé strategie. Po nějaké době se lidem zdá, že "jejich" a tedy náš nezávislý web píše to samé jako ten hnusný web. A to jen dobře, že si to myslí, protože my jsme nezávislí stejně jako jejich občanská hloupost a lenost.

Kdo nechce vidět tuto taktiku, nebo nemá odpovídající intelektuální kapacitu k jejímu provádění, ten nemá v našem odboru co dělat. A s potěšením konstatuji, že naše nová a jediná kolegyně se výborně zapracovala v jednom z těchto webů a její články jsou opravdu čtené. Už zavedla na mělčinu dvě opravdu nebezpečná témata toho hnusného webu. Jde zejména o nebezpečné očerňování jednoho procenta korporací a oligarchie, které tento hnusný web spojuje s termínem "korporátní fašismus". Naší kolegyni a dalším jsem už osobně a finančně poděkoval za to, že se tento termín neujal v pseudo-levicových plátcích, které kontrolujeme. V době začínající studené války je toto téma opravdu nemístné. A mohu vám říci, že bruselská a americká centrála nás za tento výkon vysoce hodnotí. Česká republika patří zejména díky našemu analytickému oddělení k nejvíce stabilizovaným oblastem EU. A výkon našich pilných občanů ve fabrikách a za počítači odpovídá válečnému nasazení našich lidí za Druhé světové války. Ale to je jiná historie, která sem nepatří, protože dnes plujeme s dnešním Německem a USA na jedné neoliberální a korporátní lodi.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 550 Kč. Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!