Těžko říci, zda Babiš využil porevoluční situace, či ji zneužil. Těžko říci, zda se pohyboval na hraně zákonů či za ní. Lehko však říci, že novináři Slonková s Kubíkem se zachovali jako mediální hyeny. Lhostejno, že je v tom podporuje 92 či kolik poslanců slavného českého parlamentu a mediální fronta Bakalova impéria. Bělobrádek, Bartoš, Fiala a Okamura se nestydí, ale naopak, ještě se u té své prasárny fotí! Budou totiž svolávat mimořádné zasedání našeho spolku čuníků rochnících se v cizím neštěstí, pasoucích se na nemocných a těch psychicky zvlášť.

Nikoliv, Babiš mladší není první, to víme. Naši čuníci, naše prasata se válejí ve stoce bulváru od veřejnoprávní televize po Aha, Blesky a další stoku nelidskosti. Hlavně, že mají v korytech dostatek pomejí, to se hned radostně, nadšeně a s vervou válejí v bahně všelikého svinstva. Krmiči těchto prasat zůstávají ovšem mimo prasečák, schovávají se za různá vyfabulovaná povolání, mylně se totiž domnívají, že mohou nechutný odér, který je všude doprovází, nějak zamaskovat. Jenže to nejde, ať už si navléknou zbrusu nový oblek, vymění milenku, koupí fáro, zajdou na ples v opeře či navléknou červené ponožky, jejich neoliberální život je na ně přilepen jak hovno na košili.

Babiš možná skončí ve vězení za porušení zákona. Novinářská banda počínajíc Slonkovou však přestala být lidmi a klesla na animální úroveň. Vysmívat se postiženým, jako to udělala Slonková s Kubíkem, to je normální svinstvo. Člověk by na slušné jednání matky Babiše mladšího, a koneckonců i jeho samého, jednal slušně, a ne jako to hovado. Že s mediálními a politickými hyenami souzní velká část společnosti, to na věci nic nemění. Revoluce nám nepomůže, prase zůstane prasetem, ať kolem zuří kapitalismus, socialismus či jiný takový vypečený -ismus. Snad každodenní práce jednou nějak způsobí, že se z lidí stanou opět lidé. Snad.

Článek komentuje toto video z "rozhovoru" s panem Babišem ml.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 300 Kč. Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!