Nečekejme, že za nás občany, lidi této planety, bude zachován a bráněn MÍR těmi, kteří údajně bojují proti terorismu.

Co změnilo svět, období odzbrojování, ukončování válek a postupné vítězství MÍRU:

  • Údajný teroristický útok 11. září 2001
  • Válka proti Afghanistánu 7. října 2001, jako odpověď na 11.září 2001
  • Válka proti Iráku 20. března 2003, jako odpověď na údajný teroristický útok 11. září 2001 a existenci iráckých zbraní hromadného ničení.


Uvedené teroristické činy nebyly prokázány těm státům, které z toho jsou obviněny.

Ten, kdo si zapálil vlastní dům, ze žhářství obvinil jiné, vyhlásil jim s pomocí dalších válku, aniž by respektoval rozhodnutí Rady bezpečnosti OSN.

Je bojem proti terorismu spolupráce s teroristy? Je taková spolupráce krokem k udržení MÍRU, nebo posunutím k další válce?

Jsou současné války vedeny v rozporu s mezinárodním právem a svrchovanými právy platnými pro všechny národy?

Je krokem k udržení MÍRU rozšiřování NATO, jehož členové jsou účastníky válek vedených proti terorismu k hranicím jiného státu v Evropě?

Kladou si politici a zákonodárci otázku, jak je možné, že teroristům nedochází munice, kde ji berou? V případě války vedené proti Afghanistánu munice nedošla ani po sedmnáci letech.

Zásobují teroristé teroristy municí?

Kdo tedy hrozí terorismem, když jsou základny NATO v Evropě rozšiřovány do států Estonsko, Litva, Lotyšsko, Polsko, Slovensko, Maďarsko, Bulharsko, Rumunsko, Slovinsko, Chorvatsko, Čená Hora, Řecko? Proti kterému státu a jeho teroristickému útoku se mají bránit?

Je třeba skoncovat s loajálním podílem České republiky a účasti na akcích, které nemají oporu v mezinárodním právu, nejsou zaměřené proti teroristům, nebrání naše občany a Českou republiku. Vyzýváme politickou reprezentaci, zákonodárce:

  • k ukončení účasti na všech akcích a misích, které nemají oporu v mezinárodním právu, nejsou pod rozhodnutím - usnesením Rady bezpečnosti OSN;
  • ukončení účasti vojáků Armády České republiky na misi v Afghanistánu revokací usnesení Poslanecké sněmovny České republiky č. 185 ze dne 1.června 2018 (sněmovní tisk 150);
  • ukončení působení velení US army v rozhodování a využívání prostředků Armády České republiky;
  • ukončení logistiky, přepravu, skladování zbraní a munice, která není určena pro potřebu Armády České republiky;
  • nepovolení přeletů cizích vojenských letadel za účelem vedení útoků, přepravy vojenských sil a materiálů, které nemají oporu v mezinárodním právu a Radě bezpečnosti OSN.


Aby měl MÍR budoucnost, je nezbytné vyzvat další mírové iniciativy států Evropy, tj. Estonska, Litvy, Lotyšska, Polska, Slovenska, Maďarska, Bulharska, Rumunska, Slovinska, Chorvatska, Čené Hory, aby přijaly stejné požadavky a úplatnily je u politiků, zákonodárců své země a zároveň požádat o podporu k První mezinárodní konferenci proti vojenským základnám US/NATO, která se koná 16.-18. listopadu v Dublinu (http://nousnatobases.org/). Iniciovat evropskou petici s požadavkem na zrušení základen US/NATO v Evropě.

Obracíme se na naše občany s prosbou o podporu naší výzy. Podporu našeho delegáta Petra Picka, který bude tuto naší výzvu v Dublinu prezentovat a pokud to bude možné, přispět k realizaci záměru na účet 2720320001, banka 5500.

za Iniciativu Ne základnám ČR,z.s.
Eva Novotná, mluvčí
Kontakt: nezakladnam.cr v(e) gmail.com
Web: www.nezakladnam.cz