Až 10 000 žáků nešlo v Hamburku v pátek 1. března 2019 do školy a táhlo městem, aby protestovalo proti „klimatické změně“. A aby oslavovalo svůj vzor, pubertální dívenku, dnes šestnáctiletou Gretu Thunberg. Ačkoliv: Pokud člověk zpozorní, musí si zákonitě položit otázku, zda je Greta opravdu zdravá a zda její vývoj odpovídá uváděnému věku 16 let. Ponechejme na odbornících, aby posoudili, zda není postižena Aspergerovým syndromem, v tom případě by její zneužití k účelům propagandy bylo ještě mnohem zrůdnější. Tato dětská ikona má všude dveře otevřené: v OSN, u politiků, v Evropské komisi.


Na videu předává své poselství a vyzývá k pátečním stávkám žáků a studentů na protest proti změně klimatu a faktu, že s tím politika nic nedělá. Tentokrát učitelé přimhouřili oko a někteří dokonce pomohli žákům malovat plakáty a nešlo pouze o děti z Hamburku, přicestovali i mnozí z jiných částí Německa.

Kdo je vlastně tato dívenka ze Švédska? Kde se vzala, tu se vzala a oznámila, že každý pátek nepůjde do školy na protest proti globální změně klimatu. A během pár měsíců již hovořila před hlavami států a manažerů jako v Davosu a OSN. A nyní se stala idolem teenagerů. Páteční vystoupení, pro které příliš pochopení neukázala německá ministryně školství, bylo jejím prvním v Německu. Momentálně má prázdniny a už stihla být na demonstraci v Bruselu, Paříži a Antwerpách. Heslo dne: „Fridays for Future“.
„ Je nám 17 a nesmíme jít volit“, říká jeden účastník demonstrace. „A dospělí, kteří volit mohou, k volbám nechodí“. Dojemné scény, při kterých kolemjdoucím, dokonce i policistům zvlhne nejedno oko. Dětská naivita nebo zneužití mládeže k účelům propagandy?

Je šílené, jak se každá diktatura, které se nedaří prosazovat své cíle, snaží manipulovat a zneužívat pro politické účely děti. Zažili jsme to ve dvacátém století vícekrát. Jistě nebudou mladí stávkovat kvůli nebezpečí, které na ně číhá z jejich chytrých telefonů nebo bojovat proti komunikačním technologiím, které zabíjejí.

Jaké síly v pozadí však uvedly do pohybu dětskou sílu, která má být zneužita k propagandě a prosazení té jediné správné agendy? Že za všechno zlo na planetě může CO2. Stejně jako se kdysi tvrdilo, že ozónová díra vznikla díky plynu freonu používaného v ledničkách, a přestože se už plyn po přijetí Montrealského protokolu v roce 1987 přestal dávno používat, ozónová díra se nezmenšila, naopak se dále zvětšuje, viz poslední poznatky amerických vědců Dr. Herndona a spol.

Kdo však vydělal na výměně ledniček? Elektrotechnický průmysl a průmysl vyrábějící opalovací krémy. Současného problému s narůstající ozónovou dírou a našeho ohrožení si všimli dokonce i na na našich zprávách. Kdo umí německy, zorientuje se snadněji po přečtení příspěvku zde. V německém textu je řada solidních odkazů k problematice.

Babičky už nechtějí mlčet o podílu vojenského komplexu na současném stavu Země

V této souvislosti je chvályhodným počinem dopis, který zaslala předsedkyně rakouské pobočky mezinárodního hnutí „Planetární hnutí za matku Zemi“ (Planetare Bewegung für Mutter Erde) emer. Prof. Dr. Claudia von Werlhof z University v Innsbrucku, Gretě Thunberg. Překlad uveřejňujeme pod názvem "Skutečné příčiny planetární katastrofy".

Milá Greto Thunberg,
stejně jako mnoho jiných jsem sledovala Tvoje aktivity i aktivity těch mnoha mladých lidí, kteří si dělají starosti s tím, jak trpí naše planeta. Ano, potřebujeme paniku místo naděje, která není již odůvodnitelná. To říkám také, poněvadž jsem ráda, že se mladí lidé nyní stávají aktivními!
Jsem zakladatelkou a vůdčí silou „Planetárního hnutí za matku Zemi“, které bylo založeno v Německu v roce 2010 a má sídlo v Rakousku (www.pbme-online.org). V minulých týdnech mne oslovilo více lidí a navrhli mi, abych Tě kontaktovala. Takže se o to pokouším. Jelikož si myslím, že jde o velkou otázku:
Příčinou všech těch hrozných změn, které pozorujeme na naší Zemi, není CO2. Skutečným důvodem je vojenský geo-engineering. Byl vynalezen ve 2. světové válce a od té doby byl dále vyvíjen, zůstal ovšem v utajení.

Dozvěděli jsme se to díky paní Dr. Rosalii Bertell, severoamerické vědkyni v oboru přírodních věd a katolické jeptišce, která spolupracovala po celý svůj život s OSN při řešení problémů životního prostředí, než v roce 2012 zemřela. Její poslední kniha „Planeta Země jako válečná zbraň“ (německy Kriegswaffe Planet Erde) vyšla již v roce 2000 v jednom málo známém nakladatelství, které nakonec zbankrotovalo. Když jsem se s Rosalií Bertell v roce 2010 seznámila, založily jsme hnutí a přeložily jsme knihu včetně pozdějších příspěvků autorky do němčiny. Kniha existuje ještě ve španělštině, italštině a francouzštině. (V současné době vychází 4. vydání v Německu, pozn. Laut).

Kniha objasňuje historii technologií, které ničí biologické systémy na Zemi a mění planetu Zemi v militaristický nástroj a zbraň hromadného ničení, jak to pojmenovává Bertell.

Přikládám jednu kapitolu z knihy, kterou píši – rukopis, který se zabývá geo-engineeringem. Kniha má název: „Globální varování! Geoengineering vytváří z naší planety vrak“ a vyjde nejprve anglicky u vydavatelství Talma Studios v Paříži. Jedná se o souhrn příspěvků 12 žen z Evropy, Blízkého Východu a Ameriky k tomuto tématu. Popisuje chronologii a komplexnost problému.

CO2 neobjasňuje nic z toho, co se dnes děje. Naopak, víra v CO2 jako příčiny změny klimatu vede všechna úsilí špatným směrem a nepomáhá jít ke kořenům a skutečným nebezpečím, která jsou jiná, a mnohem větší než ta, která se normálně uvádějí.
Vzhledem k Tvému věku bych mohla být Tvou babičkou a jsem ráda, že se mohu pokusit předat Tobě i Tvým kamarádům jiné informace, aby mohl být překonán příkop mezi oficiální politikou a tím, co musí být naléhavě vykonáno.
S pozdravem,
Prof. Em. Dr. Claudia von Werlhof, Univerzita Innsbruck, Rakousko, „Planetare Bewegung für Mutter Erde“.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč. Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!