Dnes odpovídá Jaroslava Hillová

1) Jak jste viděla události roku 1989 v tehdejší době?

Sice jsem už tehdy krátce po převratu považovala některé věci za pochybné, anebo přímo škodlivé, například zbavení se zbrojního průmyslu, opuštění východního trhu, lživá obviňování za účelem odstavení některých lidí z cesty (Václav Valeš). To jsou jen příklady, je jich mnohem víc. Ale přesto jsem si dělala naděje, že se situace usadí, až přejde období chaosu. Nestalo se tak, naopak se situace zhoršovala.

2) Jak tyto události a vše, co bylo jejich důsledkem, hodnotíte dnes?

Dnes hodnotím většinu důležitých kroků po převratu jako špatných. Hospodářství v cizích rukou, armáda žoldnéřů sloužících zájmům NATO, omezené rozhodování, poslušnost nadnárodnímu řízení, mafiánské metody, justice ne vždy nezávislá, bezpečnost občanů nižší než před převratem a především rozkradený státní majetek. Ono je toho o dost víc, ale v tuto chvíli mi to uniká.

3) Co byste přála České republice a Čechům do dalších 30 let?

Čechům a ČR bych přála především svět bez válečných konfliktů, protože i konflikty na cizím území mají vliv na náš život, vystoupení z NATO a přiklonění se ke slovanským národům tak, aby vznikla pevná koalice k obraně Slovanstva před Západem a před cizími nájezdníky. Dobrou a statečnou vládu, která by nebyla podřízena ani Tržišti, ani Bruselu a skutečně nezávislá media, která by nebyla ničí loutkou.

Zveme všechny čtenáře k účasti na této minianketě. Příspěvky prosím zasílejte na adresu [email protected]

Další díly ankety:

https://e-republika.cz/article4214-T%C5%99i-otazky-k-Sametu-7-dil
https://e-republika.cz/article4215-T%C5%99i-otazky-k-Sametu-8-dil
https://e-republika.cz/article4222-T%C5%99i-otazky-k-Sametu-10-dil
https://e-republika.cz/article4223-T%C5%99i-otazky-k-Sametu-11-dil
https://e-republika.cz/article4224-T%C5%99i-otazky-k-Sametu-12-dil


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč. Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!