Nikdy není pozdě se radovat ze sedmi medailí parašutistů z Dukly Prostějov na mírových světových hrách armád 109 států světa, jež byly zahájeny 18. října 2019 v čínském Wuchanu. Za prvé fakt, že se jim padáky otevřely, svědčí o naší technologické vyspělosti a dokonalé spolupráci v jediné mírové organizaci NATO. Byl jsem jen trochu zaskočen pochodem účastníků, kdy jsme nebyli zařazeni po boku naší mírové armády USA, dokonce ani abecedně od Camerunu po Cyprus, dokonce ani s našimi bratry ve zbrani Slováky.

(49:00 min., mezi Čadem a Thajskem)

Asi je čínská abeceda opravdu zvláštní, nebo má na pořadí vliv něco pro mne neznámého. Ale co, pochodeň byla zapálena, bylo nám zazpíváno, takže všechno OK. Nejvíc jsem však smuten z toho, že nemůžeme zalít mírovou ocelí chřtány nepřátel, protože nejen naše ocelárny jsou nefunkční, ale tak nějak nemáme jasné nepřátele.

Vojáci RF pochodovali před námi a tak měli náskok k útěku, kdybychom jim tu ocel chtěli nalít kamkoliv. A hostitelů tam bylo tolik, že bychom jí asi taky neměli dost, a nevím, jestli bychom od nich mohli potřebou ocel koupit. Třeba i s nějakými přirážkami k ceně.

Ale zpět k našim vojákům, mírovým to poslům k propagaci OSN a celosvětového míru a spolupráce. Jen tak dál, do doby, kdy válka je mír a voják je posel přátelství. Jsem rád, že se naši poslové míru dostali domů před uzávěrou Wuchanu, a tak mohli oslavit svá velká vítězství se svými rodinami a s námi, tady doma, v novinách a televizích.

Obrovskou radost mi nezkalila ani cedule Czech Republic (Česká Republika), přestože jako uvědomělý občan chápu, že naši část EU je nutno označovat jako Čechie (Czechia).



Je škoda, že se s tímto úspěchem náš pan prezident nepochlubil, přece jenom je to vrchní velitel armády a jejich vítězství je i jeho vítězstvím. Ale kdo ví, posouzeno prizmatem dalších událostí mohla celá ta mise být vlastně tajná.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč. Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!