Nedávno jsem psal článek pod názvem Očkováni socialismem. Pochválil jsem bývalé zdravotnictví za kvalitní očkování v mém dětství, které mi zajišťuje nepřímou imunitu proti covidu. A také jsem uvedl toto:

Podle článku v časopisu Science se ukazuje, že klasická a sto let stará vakcína proti TBC má ochranný účinek i proti covidu. Takže my všichni ze staré generace, máme za sebou očkování ve státem kontrolovaných podmínkách výroby, skladování a distribuce vakcín. A také nás očkovali klasičtí socialističtí doktoři podle racionálně prováděného a státem kontrolovaného systému prevence. Takže nám bude 60-70 let a mnohem hůře dostáváme zápal plic, na který se při covidu umírá. Mluvili jsme s obvodními lékaři, kteří pod rouškou anonymity tvrdí, že nové očkování kupované na neoliberální a nekřesťanské peníze (sorrry, katoličtí biskupové) od farmaceutických společností není spolehlivé. Podle nich se vyskytly případy infekčních nemocí i v oblastech s vysokou proočkovaností proti nim, tj. okolo 98-99%. Takže staří socialističtí doktoři se vůbec nediví hysterii kapitalisticky deformovaných rodičů. Ti byli sice byli očkováni za socialismu, ale dnešnímu mafiánsky spravovanému očkování pro jejich děti věří asi tolik, jako mafiánské politice a ekonomice. A to je bohužel oprávněný závěr, protože jde o stejné agenty stejného systému.


A nyní k epidemii Covid-19, která se vleče korporátními médii jako mor ve středověku. Nový ministr zdravotnictví Roman Prymula uvedl, že prosadil na vládě nákup tří milionů dávek vakcíny proti koronaviru, kterou vyvíjí firma AstraZeneca. Cituji podle ČT.

„Tři miliony dávek znamenají, že pokryjeme 1,5 milionu osob,“ řekl Prymula. Vláda na to uvolní 152 milionů korun.


Z článku jsou jasné dvě věci:

  • Prymula a potažmo vláda nejspíš počítají s tím, že na nákup vakcíny nebude vypsáno výběrové řízení. Prymula ji takzvaně "objednal předem", aby měl vakcínu k dispozici hned, jak se objeví na trhu.
  • Vakcína neexistuje a není jasné, zda bude existovat, cituji z výše uvedeného textu ČT.

Klinická data, tedy informace získané z testování na dobrovolnících, zatím firma nedodala. Zatím není jasné, kdy se Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA) dostane k celkovému hodnocení nové vakcíny. Konečné slovo bude mít po doporučení EMA Evropská komise.


Takže Prymula tlačí na vládu, aby nakoupila bez výběrového řízení neexistující vakcínu. Výborně, to je správný postup, jak neoliberálně utrácet moje daně pro jedno promile vyvolených, které má absolutní socialismus a žije ze státu. Celá WHO v případě ptačí chřipky H5N1 podlehla nátlaku farmaceutických firem a vyhlásila celosvětovou pandemii. Vlády pod tlakem korporací a jimi vlastněných médií nakoupily vakcíny, kterými se téměř nikdo nedal očkovat. Všechno se po skončení humbuku hodilo do koše, mimo těch utracených miliard, které šly šikovným farmaceutickým firmám. V režimu korporátního fašismu jde miliardářům do kapsy téměř všechen zisk z mých daní, takže miliardáři Babišovi navrhuji šetřit jeho vlastní kapsu. Za sebe, jako angažovaného pravičáka s levicovým rodokmenem a smýšlením, chci, aby mi ministr Prymula odpověděl na tyto otázky.

Jak se kupuje Prymulova kočka v pytli

Za prvé a zásadně. Ať nezávislá komise udělá metodiku úmrtí na covid podle tohoto vysílání německého veřejnoprávního kanálu ARD 1 vysílaného 5. října 2020, viz obrázek.



Statistika federálního úřadu SRN je neúprosná. Od září 2020 nejsou v SRN žádná nadměrná úmrtí na Covid-19. Potvrdili to i lékaři, viz pokračování vysílání. Než Prymula vyhodí mé daně oknem farmaceutických firem, tak chci vědět, zda nám tady nevydává chřipkovou epidemii za pandemii. Pak se zase napakují různí chytrolíni, jak to dělají už 30 let u nás stabilně, a za "pandemie" ptačí chřipky zvláště.

Za druhé. Je pan Prymula důvěryhodná osoba, aby za ČR zprostředkovával nákup vakcíny, a dokonce bez výběrového řízení? Tady je první odpověď, zdroj zde:

Částka 1 000 000 korun je v majetkové přiznání ministra Prymuly vedena jako z „jiného“ zdroje, tedy ani od fyzické, ani od právnické osoby. Majetkové oznámení Prymula podával na konci letošního června. Ať ministr vysvětlí původ záhadného milionu či nikoli, sílí vážné obavy z vazeb tohoto nadnárodního obchodníka s vakcínami a velkými farmaceutickými společnostmi.


Za druhé. Než bude naším jménem něco kupovat, ať ministr Prymula vysvětlí, za co ho vyhodili z hradecké fakultní nemocnice. Cituji článek ze Zdravotnického deniku pod názvem Konflikt zájmů ředitele Prymuly? Horší, než se na první pohled zdálo (aktualizováno).

Před deseti dny jsme zveřejnili článek Milióny ve víru konfliktu zájmů vrchního vakcinologa profesora Prymuly, kde jsme upozornili na konflikt zájmů profesora Romana Prymuly. Ředitel Fakultní nemocnice v Hradci Králové a šéf České vakcinologické společnosti působí ve firmě své dcery Biovomed s.r.o., která inkasuje od farmaceutických firem ročně přes 41 miliónů korun. Z této částky rodinné firmě zůstane 7,1 miliónu jako zisk před zdaněním a 3,5 miliónu korun si vyplatí dva její zaměstnanci. Zdravotnický deník nyní využil zákon o střetu zájmů (č. 159/2006) a po mnoha urgencích se mu podařilo nahlédnout do tzv. Registru oznámení o jiných vykonávaných činnostech, oznámení o majetku nabytém v průběhu výkonu funkce a oznámení o příjmech, darech a závazcích podávaných veřejnými funkcionáři, který vede ministerstvo zdravotnictví. Zjistili jsme, že Roman Prymula od roku 2010 vydělal, kromě svého platu ředitele FN, více než 32 miliónů korun, že tyto peníze vykazoval každý rok jiným způsobem a v oznámení neuvedl své působení ve firmě Biovomed s.r.o. Na základě těchto zjištění byl dnes odvolán z postu ředitele FN Hradec Králové.


Takže člověk, který byl odvolán z krajské nemocnice pro podezření ze střetu zájmů, se stal novým ministrem zdravotnictví? A tento obchodník s deštěm má pro celý stát kupovat neexistující vakcínu? A to nepočítám epizodu, kdy byl Prymula v první vlně epidemie vládním zmocněncem v boji proti koronaviru a pořídil si živnostenské oprávnění k výrobě zdravotnických prostředků, včetně respirátorů. Jeho podnikání se dokonce řešilo interpelacemi v parlamentu. Tak kde to jsme, v Kocourkově?

Co vlastně je Prymulova kočka v pytli

Aby bylo jasno. Nemám nic proti očkování, neb jsem byl krásně a zdravě očkovaný za socialismu. Ale podezření z pochybných korporátních vakcín je oprávněné. Tak se podívejme na Prymulovu kočku v pytli. Chci, aby pan ministr jasně řekl, zda je pravdivá tato tabulka, která ukazuje základní problém vyvíjené vakcíny firmy AstraZeneca.



Podle tabulky je jasné, že šimpanzí adenovir je v porovnání s lidským adenovirem málo prozkoumaná látka. Přitom tvoří základ testovaného přípravku AZD1222, který testuje AstraZeneca. Další zásadní testování ve třetím kole přípravek firmy Moderna pod názvem mRNA-1273. Celkově se testovací fázi nachází zhruba 220 vakcín. Jen v Rusku testují 3 vakcíny najednou a každá z nich má jiný základ. Co je pro mne zásadní a směrodatné, ale korporátní presstituti o tom nechtějí mluvit. Třetí kolo testování vakcíny AstraZeneca vyvíjené pod kódem AZD1222 bylo plošně zastaveno na celém světě dne 6. září, kvůli nečekaným vedlejším účinkům. Podle prohlášení AstraZeneca na jejích stránkách ze dne 2. 10. platí toto:

The Phase I/II clinical trial for the COVID-19 vaccine AZD1222 has resumed in Japan after discussion with the Japanese Pharmaceuticals and Medical Devices Agency (PMDA).


Takže fake news o tom, že se znovu rozběhly testy AZD1222 v Japonsku a Velké Británii, jsou de facto nepravdivé. Firma nepřímo potvrdila na svých stránkách, že nadále běží testy ve fázi I/II, ale ne ve fázi III. Třetí fáze plošného testování na tisících dobrovolnicích nebyla do začátku října dosud povolena ani v USA. A do začátku října jsem to dohledával na internetu. Ruská vakcína Sputnik V už nyní prochází finální třetí fází, tj. tisíce očkovaných lidí v různých částech světa. Tak se znovu ptám: Čím nás to chce Prymula vlastně naočkovat, když byla zastavena třetí testovací fáze jím "nakupované" vakcíny?

Co je třeba udělat

Náš web se s bývalým poslancem Hovorkou angažoval za to, aby se nerozkradlo veřejnoprávní zdravotnictví. To nám podařilo, alespoň na čas. Apeluji na odpovědné osoby ve zdravotnictví, aby se provedly následující kroky, které je třeba udělat v zájmu nás všech:

  • Sestavení nezávislé komise, která prověří statistická data ohledně epidemie Covid-19.
  • Apel na vládu, aby nepodlehla tlakům farmaceutických firem a zajistila lidem jejich právo na kvalitní lékařskou péči: "Každý má právo na ochranu zdraví. Občané mají na základě veřejného pojištění právo na bezplatnou zdravotní péči a na zdravotní pomůcky za podmínek, které stanoví zákon." (Ústava ČR III, 34). Zákony dává Sněmovna, a ne Prymula, i když je patentovaný místodržící farmaceutických firem.
  • Vyzvat skrze petice a osobní interpelace na poslance v Poslanecké sněmovně ČR, aby se o celou věc zajímali. Sněmovna má nepřímou, ale jasnou možnost ovlivňovat rozhodnutí vlády a politiky VZP ohledně platby za kvalitní vakcíny.
  • Apel na vládu, že kupovaná vakcína musí ta nejlepší podle světových standardů vypracovaných a otestovaných v rámci WHO a ověřených našimi zdravotnickými institucemi.
  • Vláda musí zaručit, že kontrakt na nákup vakcíny projde striktním výběrovým řízením, které provede nezávislá komise morálně slušných odborníků bez přímých vazeb na farmaceutické společnosti a bez konfliktu či střetu zájmů vzhledem k dané zakázce.


Z osobní zkušenosti vím, že mezi lidmi roste nejistota vyvolaná mediální masáží korporátních novin ohledně očkování proti viru způsobujícímu Covid-19. Tento fakt nepřímo potvrzují různí presstituti, kteří dopředu zoufají nad tím, že lidé se nedají dobrovolně očkovat. Stát může leccos nařídit a prosadit silou, ale když to není rozumné a zdůvodněné, pak ztratí autoritu, a to definitivně. Autorita jednoho promile miliardářů proti zbytku 99,9 procent není velká, viz ten aritmetický poměr a ty české mafiánské poměry. Tak si, milí vládnoucí hoši, zbytečně nenatlačte do kalhot, nebo až do bot.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč. Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!