Právě teď jsme vystaveni všeobjímající lásce ke všemu ukrajinskému, lásce, která dokonale zaslepuje úsudek a dělá z jinak rozumných lidí idioty, takže si dovolím přinést jiný úhel pohledu. Tedy ze zdrojů proruských, provládních a proputinovských. Užitečné to může být z řady důvodů, ale to už posuďte sami.

Mýtus první - Putin počítal s krátkou, několikadenní vojenskou kampaní

V ruských médiích příliš nerozebírají délku „speciální operace“. Jejich komentáře jsou střízlivější než ty naše. Zřejmě si uvědomují, že nemohou nic vědět o taktických plánech a o strategických nanejvýš něco tušit. Setkal jsem se jen s jedním odhadem, údajně Igora Strelkova. Odhadoval, že do května 2022 operace dokončena nebude. V diskuzích je zmiňován fakt, že plánované řešení je na mnoho let. V očích Rusů byli Ukrajinci vystaveni zhoubné ideologii téměř 30 let a navíc posledních 8 let bylo ještě intenzivnějších. Tuto ideologii nazývají nacismem (vypjatý nacionalismus, adorace Stepana Bandery, pozdravy Sláva Ukrajině což Rusům asociuje něco jako pro nás „Sieg Heil“ apod.) a fašismem (důraz na násilí, polovojenské organizace Azov a mnohé další, pochody s pochodněmi, hákovými kříži, literatura a ideologie někdejšího fašistického Německa na dnešní Ukrajině běžně dostupná a rozšířená včetně veřejné prezentace jejích symbolů).

V jedné z debat byla vznesena otázka „dobře, speciální operace bude dokončena, ukrajinská armáda odzbrojena, ale co bude dál, jak bude probíhat ta denacifikace?“ Odpověď nebyla určitá a zněla zhruba takto „to bude dlouholetý proces, jehož jednotlivé kroky a jejich délku nelze přesně předpovědět, ale udělat to musíme, protože nám jde o život“.

Mýtus druhý – sankcemi se to vyřeší

Dá se říci, že se všichni shodují, že o Ukrajinu nejde. Jde o boj proti světovému řádu, který představují Spojené státy americké. Ty představují Impérium lži i se svými satelity. Impérium, které nenávidí vše ruské, nenávidí tradiční hodnoty přenášené generacemi, nenávidí ruský stát, nenávidí ruskou kulturu a nenávidí ruský národ. Kde k tomu přišli? Ve výrocích politiků Západu. V jejich jednáních. Tyto výroky si promítají a připomínají. Nejde o věci vytržené z kontextu, stačí se podívat na výroky našich představitelů od Kolářů po Novotného. Ti tam sice nefigurují, ale jejich anglosaské vzory ano. Od Západu tedy již nečekají nic dobrého, jen podvod, lež a úsilí o jejich zničení.

Tak to samozřejmě nevidí všichni Rusové, mládež totiž byla vystavena destruktivní prezentaci pseudoliberálních hodnot od adorace LGBT po rasismus naruby. Tedy úkolem je nejen denacifikace Ukrajiny, ale i výchova mládeže v Rusku. Výchova k tradičním hodnotám. Rodina, víra, církev, národ atd. Nejde tu tedy o odstěhování prodejce smažených hamburgerů z Ruska, ale o hluboký celospolečenský problém hledání spojujících hodnot. Od atomizace společnosti k jejímu sjednocení. Můžeme si o tom myslet, co chceme, ale opravdu od Západu nic dobrého nečekají, jen to nejhorší, bez ohledu na to, zda se z Ukrajiny stáhnou, či udělají něco jiného. Rusové bytostně cítí naši nenávist.

Mýtus třetí – eskalace konfliktu je nepravděpodobná, Rusko bude poraženo

Jak už jsem uváděl výše, v debatách a komentářích se nezabývají příliš konkrétními vojenskými předpověďmi. Nicméně kladou řečnické otázky typu "nevadí jim vysoká cena benzínu?" odpověď "cena u pumpy je nezajímá. Ty, co jsou u moci a rozhodují, to berou osobně. Zajímá je jen, kolik na tom vydělají" a další otázka mírně předbíhá dobu „kdy jim (EU) už zavřeme ty kohoutky?“ nebo"možná by bylo účelné a nakonec nezbytné použití taktických jaderných zbraní“ nebo „denacifikací Ukrajiny to neskončí, denacifikovat bude třeba více států v nichž se rozmohl duch fašismu. Gosudar jasně řekl, že budou hranice NATO jako v roce 1997"“. Celkem se shodnou v úvaze, že až budou denacifikovat Ukrajinu, Západ s nimi nezačne kamarádit. Dál bude provádět politiku sankcí a všemožného způsobu projevu nepřátelství. Takže není ustupovat kam - „za námi Moskva“.''

Závěr

Nacházíme se v úvodní, horké fázi III. světové války. Tak, milí spoluobčané, vezměte modrožluté praporky a mávejte.

Sláva Ukrajině! Hrdinům sláva!


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč. Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!