Nigérie ruší jako první stát na světě karty pro výběr peněz z bankomatu a od nynějška si musí nechat občané Nigérie naskenovat otisky prstů, chtějí-li si vybrat peníze z bankomatu nebo platit v obchodě. Jak říká šéf centrální banky Sanusi Lamido Sanusi, Nigérie bude mít „nejbezpečnější finanční systém na světě“. A Christina Lagarde, představitelka MMF je inovativními reformními plány nigerijské centrální banky přímo nadšena. V nejzkorumpovanějším státě na světě tak bankéři budou moci provést svůj sen. Budou mít totální kontrolu nad bankovní hotovostí ve státě určenou pro civilní obyvatelstvo.

Dodavatelem techniky pro skenování je německá firma z Hamburku Dermalog, která se chlubí největší zakázkou v historii firmy. Za systém k identifikaci všech klientů bank dostane zaplaceno 50 milionů dolarů. A nepůjde jenom o bankomaty, kdy bude muset člověk přiložit prst na skenovací zařízení, nýbrž také na pokladnách supermarketů.

Pan guvernér banky si sám zařízení osobně vyzkoušel. Zabrání se tak prý podvodům a falšováním peněz a praní špinavých peněz. Kdybychom nevěděli, že největšími znehodnocovateli peněz jsou právě centrální banky a vůbec bankovní systém, rozmnožující peníze z ničeho a trvale peníze znehodnocující, možná bychom měli důvod pochválit centrální bankéře, jakou starost mají, aby se mezi lidem, který toho moc nemá, nekradlo.

Systém je jistější než používání hesel a passwordů. Byl vyvinut ve spolupráci s Ústavem soudní patologie německého profesora Klause Püschela. Skenování otisků je sice již používáno při vystavování identifikačních karet, pasů a povolení k pobytu. V Německu prodala Firma Dermalog od roku 2007 již 20 000 skenerů. Dokonce na letišti v Hamburku zanechávají pasažéři otisky svých prstů na skenovacím zařízení firmy Dermalog. Jak říká její šéf: „Německo není žádným biometrickým rájem“, prodej zde činí pouze 2 % z celkového obratu firmy. Pokus zavést tento způsob placení v řetězci firmy Rewe v Německu ztroskotal, protože lidé odmítli toto zařízení používat. Ze zkušeností Německa však nyní profitují zkorumpované diktátorské elity v zemích třetího světa.

Další krok k odstranění hotovostních peněz byl učiněn. Radujme se společně s politiky a bankéři. Znelíbíte-li se, stačí jednoduše zablokovat váš otisk prstu. Totální pacifistický teror beze zbraní a bez námahy konečně začal, a to v nové formě bankovní totality.

Zdroj: DWN.de