Největším problémem pro současnou politiku nízkých úrokových sazeb jsou hotovostní peníze. To, co máte pod polštářem, se nedá prostě ukrást. Z toho, co vám za vaši práci přijde na účet, však se krást dá, obzvlášť při šikovné spolupráci korporátních bankéřů a jimi koupených politiků. Viz heslo Citigroup.

Zákaz hotovostních peněz je jediným řešením.


Tak vypadá novodobé poučení z finanční a hospodářské krize 1929 dané krachem na tehdejší burze Wall Streetu.

Hotovostní peníze jsou anonymní a anonymita je symbolem svobody.

Willem Buiter, ekonom Citigroup řekl, že jediným řešením „problémů“ způsobených zavedením negativního úroku z vkladů je odstranění hotovostních peněz. Za stávající situace prý nejsou lidé motivováni k tomu, aby nosili peníze do banky. Zde je na místě připomenout, že právě 80 % všech zákonů, týkajících se regulace finančního sektoru v USA, pochází přímo z pera bankéřů City. Z osmdesátibodového programu „regulace finančních trhů“ po pádu Lehman Brothers jich bylo 75 převzato právě přímo z materiálu Citigroup. To je stejné, jako když necháte vraha vyšetřovat svůj vlastní případ.

Takže při podobných tvrzeních bankéřů je na místě kus obezřetnosti a zdravého ekonomického rozumu. Buiterovy vývody podle agentury Bloomberg zní následovně: Když se hospodářské podmínky zhoršují, reagují banky snižováním úrokových sazeb, aby prý nastartovaly současnou ekonomiku. Jenže to je pěkná pohádka pro dospělé. Funguje to asi jako naordinovaná léčba politiky škrtů v dnešním Řecku, a nejenom tam. Páka úrokových sazeb slouží pouze k urychlenému přerozdělování od těch, kterým ještě něco zbylo, k elitě. A to tak dlouho, než dojde k velkému krachu.

Bankovní korporátky jsou pěkně nervózní

Americký FED se právě stěhuje z New Yorku do Chicaga. Prý je New York ohrožen přírodními katastrofami. Také zasedání Mezinárodního měnového fondu a Světové banky se odehrálo ve stínu bankrotu americké státní pokladny. Paní Lagardová si slibuje, že zapojením MMF do nové čínské infrastrukturní banky AIIB zůstane ještě nějaký ten drobet i pro tuto nemorální instituci. Pro zrušení práva veta USA v této instituci hlasovali všichni přítomní kromě jednoho státu. Tím si USA podřízly zbývající kousíček větve, která jim mohla dát šanci na důstojnou pozici v rámci nového mezinárodního uspořádání.

V posledních letech se děje po celém světě totéž. Přichází bod, kdy monetární politika centrálních bank nemá kam jít, protože úroky jsou na nule. Jde-li ještě níže, ocitá se v pasti, protože hotovostní peníze pak nemá nikdo zájem ukládat.

Pomalý přechod k zákazu hotovostních peněz

Státy, zejména se to týká zemí jižní eurozóny, omezují platby v hotovosti do výše maximálně 1000 euro. Ostatní platby nad tuto částku musí procházet bankami. Samozřejmě že tyto kroky odůvodňují vlády jako oprávněné kvůli boji s „terorismem“. Vezměme příklad Francie. Po atentátu na Charlie Hebdo, jehož majitelem jsou Rothschildové, musí přijít omezování osobních svobod a státní teror jako v USA. Nové zákony o fízlování schválené nyní ve Francii se rovnají americké verzi "Patriot act". Od 11. září 2001 se stal "boj proti teroru" zaklínadlem pro nastupující fašizaci společnosti ze strany dobře zorganizovaných mezinárodních elit, které touží mít planetu samy pro sebe. Podívejme se na poučení do minulosti. Válka začala stahováním amerického kapitálu z Evropy v roce 1929. Dnešní paralela oslabování Evropy na všech frontách jde stejným směrem.

Včera odpoledne vysílala soukromá rakouská televize Servus dokumentární film Krize 1929. Nesmírně poučný film, který by měl být povinným nejenom pro všechny studenty ekonomie a historie, ale obecně minimálně od vyššího stupně základních škol. Konzumní blahobyt střední třídy měl podle nálady 20. let minulého století v USA trvat navěky. Tato totální ztráta soudného rozumu se rozšířila i díky mediální propagaci tehdejších „expertů“ propagujících teorii „peníze dělají peníze“. Peníze se prý mohou rozmnožovat bez lidské práce. Podobné pitomosti, dnes opět hlásané bez zábran apoštoly bankovního neoliberalismu, byly potrestány mírou nejvyšší, tedy 2. světovou válkou. Chudí byli tak chudí, že už neměli co ztratit. Bohatí přišli z 10 milionů dolarů o 4 milióny, což na jejich životní úroveň nemělo výrazný dopad. Kdo ale skončil na dlažbě, byla střední třída, věčný spojenec oněch bohatých, ke kterým vzhlíží jako vzoru „úspěšnosti“ a toužící se k jejímu životnímu stylu alespoň přiblížit.

Samozřejmě je dnes kladena vina centrálním bankéřům té doby. Prý krizi neubrzdili jako my dnes otevřením stavidel tisku peněz, tedy dnešním „kvantitativním uvolňováním“. Projektu, který je stejně prolhaný jako neúčinný a slouží pouze k oddalování řešení a k závěrečnému velkému drancování nového tisíciletí. Tehdy bankéři neměli žádného Draghiho a prezident Hoover nekonal, přestože byl před svým zvolením „expertem“. Hádejte na co? Na ekonomii, jak jinak. Byl přece ministrem hospodářství. Místo toho Američané nařídili stažení kapitálu investovaného v Německu a tím uvrhli Německo do neřešitelných problémů a urychlili nástup Hitlera k moci.

FED prchá z New Yorku: zavíráme pánové, jako v roce 1929

Dokonalé poučení pro dnešek, ale doba dnes pokročila. Dnes je díky digitální technice snadné nařídit zákaz hotovostních peněz. A pak uvalit na naše těžce zaplacené domy a byty, pokud máme splacené hypotéky, třeba 10 a víceprocentní odvody z majetku. Nebo legálně a postupně vykrádat naše účty, když "peníze" budou povinně uložené zákonem jako virtuální konto. A virtuální konto obsahuje pouze virtuální peníze. Dnes 6 největších amerických bank drží deriváty v hodnotě 278 bilionů dolarů. Viz náš 3 roky starý článek Trh s finančními deriváty, časovaná bomba. V tomto článku také najdete vysvětlení obrázku z anotace.

Tak se není co divit, že FED se snaží uklidit do ústraní. Krize roku 1929 byla pouhou zkouškou na Armagedon dnešního kalibru. Je tedy možné očekávat, že bude následovat jeden teroristický útok za druhým, aby bylo možné prosadit nejtvrdší represe vůči trvale okrádané většině a hnát zejména tu „slovanskou verbež“ (slova Marxe) na jatka války proti Rusku.

Putin sice slibuje, že válka nebude, a společnost Bílého draka dle Benjamina Fulforda zase slibuje začátek osvícené éry lidstva a konec tohoto kabalistického finančního podvodného systému. V každém případě žijeme v přelomové době.


Zdroje
http://www.neopresse.com/finanzsystem/citigroup-banker-ein-bargeldverbot-ist-die-einzige-loesung-fuer-das-problem-der-negativzinsen/
http://www.shtfplan.com/headline-news/expert-says-banning-cash-the-only-solution-to-negative-interest-market-problems_04172015
http://www.servustv.com/at/Medien/1929-Die-Krise
http://benjaminfulford.net/
http://endoftheamericandream.com/archives/signs-that-the-elite-are-feverishly-preparing-for-something-big