Skrývají se v lesích Jižní Moravy i severní Ukrajiny, aby pomohli zažehnout požár od Šumavy až k Uralu a následně jej hasit. Branné oddíly mládeže pod vedením příslušníků ozbrojených sil České republiky. Momentálně cvičí s bratrskými oddíly ukrajinských národních socialistů, „Національні Дружини“. Jejich propagační video můžete zhlédnout níže:


Čím se tyto jednotky zabývají? Jejich činnost je velmi pestrá. Od dohlížení na schvalování rozpočtu, kdy drží městské zastupitelstvo do té doby, dokud není demokraticky schváleno to, co si velitelé těchto složek přejí, po boj proti drogám, restauracím a opilcům, či jak sami říkají „proti alkoholové genocidě ukrajinského lidu“. Ministr vnitra Ukrajiny Avakov sice označil jejich jednání za protiprávní a ilegální, to jim ovšem nebránilo pochodovat centrem Kyjeva. Není divu, mají totiž poslání.

Řád a pořádek

V jejich náborovém textu se píše:

Pro pacifisty zde není místo. Pacifisté samozřejmě sní o míru po celém světě, ale realita je krutá: … v ulicích našich měst útočí organizovaný zločin. Proto je nyní v společnosti třeba neříkat dobrá Slova, ale dělat rozhodná opatření. Pokud jste připraveni použít Sílu proti těm, kdož otravují náš národ, obchodníkům s drogami, alkoholikům a kolaborantům, čekáme tě mezi řadami těch, kteří zřídí Ukrajinský Řád.
.

Velká písmena jsme ponechali s přihlédnutím k originálu. Jedním z velitelů „Національні Дружини“ je Igor Michajlenko – Čerkas, jeden z velitelů batalionu Azov. Symboly praporu jsou žlutá vlajka s černým symbolem Werwolfů, to jest vlčím hákem (Wolfsangel), to je runa, kterou často používali nacisté a stále používají někteří neonacisté. V pozadí se nachází okultistický symbol černého slunce a v dolní části znaku je vidět státní znak Ukrajiny (ukrajinský trojzubec). Podobný vlčí hák užívala i 2. tanková divize Waffen-SS „Das Reich“. Černé slunce je původně indoevropský okultní symbol a někdy je označován jako symbol okultismu Třetí říše. Pro ty, kteří se ohánějí tím, že jde o okrajový jev, připomínám, že hlavní velitel Azovu Andrij Bileckij byl zvolen do parlamentu v roce 2014 se ziskem 33,75% hlasů.

Družba naší mládeže

A co mají společného naše „ Національні Дружини“ s Azovem? Velitele, rétoriku, důraz na násilí, přičemž sami sebe někdy označují za civilní zálohu batalionu Azov. Podle některých ukrajinských novinářů však nejde o fašisty a zjevná podobnost je jen zdánlivá. Proč? Podle nich v zemi, kde policie jakkoliv přejmenovaná a přeorganizovaná, avšak stále se stejnými policisty a pod vlivem stále stejných oligarchů, je nefunkční, takže logicky nastupují k ustanovení řádu a pořádku civilní paramilitární jednotky. Pokud by prý někoho napadla spojitost s SA a její „junáckou“ zálohou Jugendbund, je vedle jak ta jedle. Jugendbund totiž stejně tak jako SA vznikly v Německu v roce 1920 a 1922. Zatímco oddíly, o nichž je řeč, v Německu vůbec nevznikly. Navíc SA vznikly z hospodských rváčů, zatímco ukrajinské oddíly ze skalních fotbalových fanoušků. Můžeme být klidní, naše děti jsou v dobrých rukou. Podívejte, jak jim to vedle nacionálních socialistů Ukrajiny sluší:


Naše děti jsou v dobrých rukou a my starší budeme také. Budeme se na ně moci spolehnout. Na ně a na americké zbraně, které budeme stále hojněji nakupovat. Beze zbraní není války, to dá rozum. Připraveným štěstí přeje, chyťme jej za pačesy a navyšujme vojenský rozpočet, co to jde. Pro pacifisty tady místo nebude. Chystá se válka, to chvilku trvá, i ten fašismus se nedostal v Německu k moci přes noc. Bylo třeba dlouhých 13 let, než se konečně vůdce chopil absolutní moci. A dalších 7, let než začala 2. světová válka. Tak není divu, že my si na tu třetí budeme muset také chvilku počkat. Jde o to, aby občané, nejlépe vychovaní od mládí jako Jungendbund, šli na jatka radostně a hrdě za zpěvů vlasteneckých písní a žehnání všech šamanů naší doby. Neptejme se po smyslu takové války, smyslem je válka sama. Neptejme se a vyrazme do země zaslíbené! Drang nach Osten!


Znak ukrajinského Azova


Znak divize SS - podobnost čistě náhodná


Naši mladí jsou v dobrých rukou


Naši mladí jsou v dobrých rukou II


Naši mladí jsou v dobrých rukou III


http://en.wikipedia.org/wiki/Drang_nach_Osten
https://cs.wikipedia.org/wiki/Jugendbund
http://gordonua.com/ukr/news/politics/komandir-natsionalnih-druzhin-mihajlenko-zajaviv-shcho-druzhinniki-pri-prijnjatti-bjudzhetu-cherkas-zahishchali-deputativ-miskradi-vid-titushek-229563.html
http://cs.wikipedia.org/wiki/Batalion_Azov
http://ndrugua.org/
http://en.wikipedia.org/wiki/Azov_Battalion
http://www.facebook.com/broml1/
http://www.facebook.com/ndrugua/videos/439868789784008/
http://espreso.tv/article/2018/02/02/nacionalni_druzhyny_khto_tam_pidiymaye_golovu
http://www.broml.cz/
http://www.youtube.com/watch?v=XGNlMQK0sVA
http://www.youtube.com/watch?v=IWvm2O1TgAw


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč. Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!