Červenec 23, 2012

Ruská vláda konečně pochopila, že její politická opozice je financována z peněz amerických daňových poplatníků prostřednictvím National Endowment for Democracy a dalšími prodlouženými rukami CIA a amerického ministerstva zahraničí s cílem svrhnout ruskou vládu a instalovat v nejrozlehlejší zemi světa, která má jaderný arzenál schopný odstrašit agresi Washingtonu, americký loutkový stát.


Ruská duma, stejně jako Egypt, který letos vyhnal stovky lidí spojených s nevládními organizacemi financovanými ze zahraničí za „podněcování disentu a vměšování se do domácí politiky”, právě schválila zákon, který požaduje, aby se politické organizace, jež obdrží finanční prostředky ze zahraničních zdrojů, zaregistrovaly jako zahraniční agenti. Zákon, který čeká na Putinův podpis, vychází z platného amerického zákona požadujícího povinnou registraci zahraničních agentů.


Velká část ruské politické opozice je tvořena agenty placenými ze zahraničí, a jakmile zákon projde, budou se vůdcové ruské politické opozice muset přihlásit na ruském ministerstvu spravedlnosti jako washingtonští zahraniční agenti. Tisková kancelář Itar-Tass 3. července uvedla, že v Rusku existuje asi 1000 organizací, jež jsou financovány ze zahraničí a angažují se v politických aktivitách. Zkuste si představit ten poprask, kdyby Rusové v USA financovali 1000 organizací, jež by usilovaly o přeměnu Ameriky na ruský loutkový stát. (V USA by Rusové v tom případě měli velkou konkurenci z Izraele.)


Washingtonem financovaná ruská politická opozice se maskuje za "lidská práva" a říká, že pracuje na tom, aby se „Rusko otevřelo”. Neloajální a protistátní, Washingtonem financovaná ruská „politická opozice” však „otevřením Ruska” rozumí otevření Ruska k vymývání mozků západní propagadou, otevření Ruska k hospodářskému vyplundrování Západem a otevření Ruska k tomu, aby jeho domácí i zahraniční politika byla určována Washingtonem.


Takzvané „nevládní organizace” jsou ve skutečnosti vládní. Právě ony hrály stěžejní roli ve financování i provádění různých „barevných reolucí”, které ustavily americké loutkové státy v bývalých součástech Sovětského impéria. Nevládní organizace byly označeny za „mašiny na převraty” a v této roli posloužily Washingtonu velmi dobře. Právě teď pracují ve Venezuele proti Chávezovi.


Washington samozřejmě zuří, protože jeho plány na dosažení nadvlády nad touto zemí, na níž by bylo příliš nebezpečné zaútočit vojensky, byly po dvou desetiletích vykolejeny probuzením Ruska, kterému hrozilo, že bude politicky rozvráceno pomocí Washingtonem financovanými NGO. Washington požaduje, aby organizace financované ze zahraničí registrovaly jako cizí agenti (pokud tedy nejsou financované Izraelem). Tato skutečnost však Washingtonu nebrání v tom, aby odsuzoval nový ruský zákon jako”protidemokratický”, jako příznak „policejního státu” a dalšími podobnými bláboly. Washington má plnou pusu Putina a ruce ušpiněné od subverze. Je škoda, že většina vymytých mozků na Západě naletí na lži Washingtonu, a my budeme stále více poslouchat o „ruském gangsterském státě”.


Také Čína je v hledáčku Washingtonu. Rychlý růst Číny jako ekonomické velmoci je ve Washingtonu vnímán jako strašlivá hrozba. Čína musí být zkrocena. Představitel amerického vládního úřadu pro zahraniční obchod v posledních dvou až třech letech tajně vyjednává o smlouvě TPP (Trans Pacific Partnership), jejímž cílem je vykolejit činskou ekonomickou dominancí v její vlastní sféře vlivu a nahradit ji vůdcovstvím Washingtonu.


Washington prosazuje i vytvoření nové vojenské aliance v Asii a vytvoření nových vojenských základen na Filipínách, v Jižní Koreji, Thajsku, Vietnamu, Austrálii, Novém Zélandu a jinde.


Washington se rychle vložil do čínsko-vitenamských a čínsko-filipínských sporů. Washington se ve sporu Víetnamu a Číny o na zdroje bohaté Paracelské a Spratleyho ostrovy postavil na stranu svého bývalého vietnamského nepřítele. A ve sporu Filipín a Číny ohledně atolu Scarborough, kde jde také o bohaté přírodní zdroje, je Washington na straně Filipín.


Stejně jako v tom případě, kdy se Anglie vměšovala do sporu mezi Polskem a nacistickým Německem o navrácení německých území, které Polsko dostalo jako kořist z 1. světové války, i teď Washington chystá kulisy pro válku.


Čína s Washingtonem spolupracovala, protože přesun americké ekonomiky do Číny byl důležitou součástí bezprecedentního hospodářského rozvoje Číny. Američtí kapitalisté dostali své krátkodobé zisky a Čína získala kapitál a technologii k vybudování ekonomiky, jež v dalších dvou až třech letech překoná potápějící se ekonomiku USA. Pracovní místa přesunutá do zámoří, která byla volně-tržními ekonomy mylně označována za volný obchod, vybudovaly současnou Čínu a zničila Ameriku.


Rostoucí vměšování Washingtonu do čínských záležitostí přesvědčilo čínskou vládu, že k neutralizaci Washingtonem oznámených záměrů vybudovat svoji vojenskou přítomnost v čínské sféře vlivu je nutné přijmou vojenská protiopatření. Washington je toho názoru, že sféru vlivu má jen a pouze Washington, a touto sférou vlivu je celý svět.


Čínská oficiální tisková agentura Xinhua 14. července uvedla, že Washington zasahuje do čínských záležitostí a tím znemožnil vyřešit čínské spory s Vietnamem a Filipínami.


Vypadá to, jako by až příliš sebevědomá americká vláda byla rozhodnuta se podílet ve válce na třech frontách: proti Sýrií, Libanonu a Íránu na Středním východě, proti Číně na Dálném východě a proti Rusku v Evropě. Zdá se to být ambiciózní program pro vládu, jejíž armáda nebyla ani po devíti letech schopna obsadit Irák, ani po jedenácti letech porazit lehce ozbrojený Taliban. Přitom ekonomiky Spojených států a jeho loutek z NATO jsou v potížích a krizi, s čímž koresponduje rostoucí vnitřní nepokoj a ztráta důvěry v politické vedení.


Zdroj: Global Research


Překlad: Clair

Převzato z Outsidermedia