Načítání...
 

Zprávy_jednou_větou

Položky 13779

ID Cislo Nadpis Url Text
14645 Státem financovaný program "Antikonspirace" vyzývá členy rodiny, aby se vzájemně udávali https://www.nius.de/gesellschaft/staatlich-finanziertes-entschwoert-programm-meldestelle-fordert-familien-auf-sich-gegenseitig-zu-denunzieren/a8b62512-7d37-44b8-9940-539a71e4a211

Státem financovaný program "Antikonspirace" vyzývá členy rodiny, aby se vzájemně udávali
Berlínské poradenské centrum "Entschwört" vyzývá lidi, aby udávali rodinné příslušníky, kteří věří "konspiračním příběhům", "sdílejí hrubá videa" nebo čtou "alternativní média". Projekt je financován z programu "Žít demokracii!" Spolkového ministerstva pro rodinu. (nius.de)

14644 Současné ztráty na Ukrajině https://t.me/AussieCossack/13635

Současné ztráty na Ukrajině

"Generální štáb hovořil o 7-8 tisících nezvěstných, takže číslo je někde kolem 40 tisíc mrtvých" - tajemník Výboru pro národní bezpečnost Kostěnko. (Telegram)

PS. Takže současné oficiální ukrajinské ztráty je třeba vynásobit čtyřmi.

14643 USA se v posledním kroku proti Rusku vyhýbají nejrizikovějším sankcím https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-02-24/us-sidesteps-riskiest-sanctions-in-latest-move-against-russia

USA se v posledním kroku proti Rusku vyhýbají nejrizikovějším sankcím
Opatrnost Bidenovy administrativy signalizuje obavy o ekonomiku USA. Ukrajina říká, že by raději viděla "velké množství zbraní." (bloomberg.com)

PS. Takže USA pomáhá Rusku vyhrát válku na Ukrajině a EU nařídila, aby spáchalo ekonomickou sebevraždu. A Rusko funguje podle tohoto grafu.
14642 Prezidentka Moldavska Maii Sandu dala Ukrajině zelenou k útoku na Podněstří https://cz24.news/prezidentka-moldavska-maii-sandu-dala-ukrajine-zelenou-k-utoku-na-podnestri/

Prezidentka Moldavska Maii Sandu dala Ukrajině zelenou k útoku na Podněstří
Na internetu se rozšířilo video rumunského politologa Hanse Hartmana, v němž tvrdí, že režim Maii Sandu dal Ukrajině zelenou k útoku na Podněstří: „Maia Sandu jim asi před 3-4 týdny naznačila, že souhlasí s tím, aby Ukrajina zaútočila na Podněstří. A z Ukrajiny přišlo prohlášení. Myslím, že jí Podoljak nebo jiný z nejdůležitějších Zelenského poradců řekl, že Ukrajina vyřeší problém Podněstří za Moldavsko. (cz24)

PS: To je klasický model, jak NATO vede proxy-válku s Ruskem. Za zničenou Ukrajinu nastupuje na plac svěží Moldavsko.

14641 V Africe nám jednoduše ujel vlak, říká afrikanista Jan Záhořík https://casopisargument.cz/?p=55792

V Africe nám jednoduše ujel vlak, říká afrikanista Jan Záhořík
Evropský kolonialismus provedl něco, co jsem v jednom svém článku nazval „antropologickým šílenstvím“. Zejména ve 20. letech 20. století, kdy byla ustavena impéria a imperiální mocnosti potřebovaly pečlivou znalost místní demografie, přijely „armády“ antropologů a etnografů, kteří začali měřit obyvatelstvo pomocí lebečních indexů a dalších metod, a kategorizovat ho do jednotlivých skupin. Nejotřesnějším příkladem toho, jak mohou takováto dávná rozhodnutí vést k aktuálním konfliktům, je rwandská genocida, jež má kořeny v rasové antropologii belgických kolonialistů v meziválečném období. (casopisargument.cz)

14640 Tucker Carlson rozhovor: Transatlantický útok 2.0 https://rumble.com/v4f1e6i-tucker-carlson-rozhovor-transatlantick-tok-2.0.html

Tucker Carlson rozhovor: Transatlantický útok 2.0
Chcete se ponořit hluboko do králičí nory novodobé "mechaniky cenzury" a zjistit jaká je pavučina řízení procesů na planetě Zemi, kdo určuje, co nesmíme říkat v Evropské unii, kdo řídí barevné revoluce a mnohé další? V tom případě musíte shlédnout výjimečný a informačně obsažný rozhovor Tuckera Carlsona s Mikem Benzem, zakladatelem Foundation For Freedom Online a bývalým diplomatem ministerstva zahraničí, který se specializoval na mezinárodní komunikaci a informační technologie. (TCN via Rumble)

14639 VIDEO: Fico vyjadril vážne obavy, že Západ ide na Ukrajine do najhoršieho riešenia https://www.infovojna.bz/article/video-fico-vyjadril-vazne-obavy-ze-zapad-ide-na-ukrajine-do-najhorsieho-riesenia

VIDEO: Fico vyjadril vážne obavy, že Západ ide na Ukrajine do najhoršieho riešenia
„Pred narýchlo zvolanou bojovou poradou v Paríži, na ktorej zajtra budem, zvolávam bezpečnostné, vládne a politické zložky štátu. Zabránim účasti slovenských vojakov vo vojne na Ukrajine aj keby som mal prísť o funkciu predsedu vlády,“ vyhlásil premiér. Západ má podľa predsedu vlády SR Roberta Fica dve možnosti, a to buď ďalšiu eskaláciu napätia a vojenskú podporu Ukrajiny, alebo predstaví zmysluplný mierový plán. (Infovojna)

14638 Dánsko uzavrelo vyšetrovanie sabotáže plynovodu Nord Streamu, páchateľa teroristického útoku na kritickú európsku infraštruktúru stíhať nechcú https://www.infovojna.bz/article/dansko-uzavrelo-vysetrovanie-sabotaze-plynovodu-nord-streamu

Dánsko uzavrelo vyšetrovanie sabotáže plynovodu Nord Streamu, páchateľa teroristického útoku na kritickú európsku infraštruktúru stíhať nechcú
Vlani pod podmienkou zachovania anonymity prehovorili súvislosti s výbuchmi plynovodu Nord Stream pre americký denník Washington Post aj nemenovaní predstavitelia oboznámení s vyšetrovaním nemeckých úradov. Z ich vyhlásení vyplýva, že predstavitelia Západu by radšej nechceli vedieť, kto stojí za výbuchmi plynovodu Nord Stream, aby tak nezistili, že za to boli zodpovední ich spojenci. (Infovojna)

14637 Trudeau řekne pravdu pouze omylem https://t.me/AussieCossack/13607

Trudeau řekne pravdu pouze omylem

14636 Čína bere uvízlou ruskou ropu https://www.rt.com/business/592874-china-russian-oil-india-sanctions/

Čína bere uvízlou ruskou ropu
Čínské rafinerie berou náklad ruské ropy Sokol na Dálném východě, která kvůli západním sankcím uvízla u pobřeží Indie, a je tedy nedoručitelná. Převážně soukromé čínské rafinerie v únoru dostávaly v průměru 168.000 barelů denně. To je podle firmy Kpler třikrát nad lednovým tempem a výrazně před průměrem 53 000 barelů v roce 2023. Dodávky do Indie přitom v lednu a prosinci činily asi 119.000 barelů denně. To je pokles ze 140 000 barelů v loňském roce. (RT)

PS. Indové se lekli US-sankcí, ale Číňané už si z nich nic nedělají, jsou pod sankcemi. Takže pračka na ruskou ropu pro EU bude v Číně.

14635 Jako by už nic dalšího nemělo být... https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/jako-uz-nic-dalsiho-nemelo-byt

Jako by už nic dalšího nemělo být...
Demokracie už moc demokraticky nevypadá. Nekoriguje, neupravuje kurz… vláda se chová, jako by už neměly být volby, ekonomika se chová, jako by už neměl být žádný trh a Řehka se chová, jako by už brzy měla přiletět první atomovka. Všichni dohromady se pak chovají, jako by už neměla být žádná jiná budoucnost než ta ukrajinská – trvalý boj proti Rusku… bez ohledu na to, jaká je to tragédie. (Vidlákovy kydy)

14634 Ivan Hoffman: Nepřijatelná nabídka temné budoucnosti https://www.radiouniversum.cz/ivan-hoffman-neprijatelna-nabidka-temne-budoucnosti/

Ivan Hoffman: Nepřijatelná nabídka temné budoucnosti
Novinky, kterým čelíme, se zpravidla tváří jako modernizace, racionalizace, slibují se úspory, zjednodušení byrokracie, větší komfort a pohodlí. Anebo bezpečnost. Výsledkem změn pak bývá, že se v lepším případě nic nezmění, většinou ovšem změnu provázejí vedlejší negativní účinky. Modernizace je vždy především příležitostí zaměnit to, co funguje, něčím podobným, na čem ale lze vydělat. Racionalizace bývá provázena rušením pracovních míst či snižováním platů. Co se ušetří, to občan nikdy neuvidí, protože úspora je ziskem toho, kdo občana o něco obere. (Rádio Universum)

14633 Robin Čumpelík: Média, sociální sítě, korporace porušují ústavu ČR, nikdo se o tom nechce bavit https://www.radiouniversum.cz/cumpelik-robin-3d-media-socialni-site-korporace-porusuji-ustavu-cr-nikdo-se-o-tom-nechce-bavit/

Robin Čumpelík: Média, sociální sítě, korporace porušují ústavu ČR, nikdo se o tom nechce bavit
Vyvolávání strachu je nástroj psychopatů na udržování moci. A překonávat vlastní strach je těžký proces. (Rádio Universum)

14632 100 let Dawesova plánu: nesmíme zapomenout https://lipovylist.cz/wordpress/o-priprave-vojenske-sily-nemecka-ze-strany-anglosasu-na-dalsi-napor-na-vychod/

100 let Dawesova plánu: nesmíme zapomenout
Dawesův plán tedy předpokládal obnovu německé ekonomiky v rozsahu nezbytném k tomu, aby mohla plnit své reparační závazky. Spojenci (především USA a Velká Británie) zřejmě došli k poznání, že bez vnější finanční pomoci Německo nebude schopno platit reparace. Jinými slovy, vyčerpaná kráva se musela nejprve trochu nakrmit a teprve potom ji začít dojit. (Fondsk.ru via Lipový list)

14631 Trump vyhrál Jižní Karolínu a porazil Nikki Haleyovou v jejím domovském státě https://finance.yahoo.com/news/5-trump-defeats-haley-south-164657230.html

Trump vyhrál Jižní Karolínu a porazil Nikki Haleyovou v jejím domovském státě
Donald Trump v sobotu 24.2. drtivě porazil Nikki Haleyovou v republikánských primárkách v Jižní Karolíně. Tím prodloužil svou vítěznou sérii ke třetí prezidentské nominaci a odvetě s demokratickým prezidentem Joe Bidenem. Jižní Karolína je domovský stát Haleyové a byla zde dvě funkční období jako guvernérka. Spojenci Trumpa vyzvali Haleyovou, aby z primárek odstoupila. Ta trvá na tom, že bude bojovat alespoň prostřednictvím "Super úterý" 5. března, kdy republikáni hlasují v 15 státech. Trump vyhrál s 59,8 % podporou proti 39,5 % pro Haleyovou. Celostátní průzkumy veřejného mínění před sobotou daly Trumpovi průměrný náskok 27,6 procent. (finance.yahoo.com)

14630 Na jídelním lístku https://www.pokec24.cz/politika/na-jidelnim-listku/

Na jídelním lístku
Antony Blinken na konferenci v Mnichově: „Partnerství a spojenectví nám dává důležitou výhodu. A pokud nebudete sedět za stolem v otázkách evropské bezpečnosti, vaše jméno bude uvedené na jídelním lístku. Rád bych poznamenal, že Biden dodržuje přesně tuto politiku. Pokud jde o ostatní země, nejde o to, zda nás státy X, Y nebo Z podporují nebo ne. Jde o to, aby se rozhodly správně, a volba je zřejmá.“ (pokec24)

14629 Asi mě klepne Josefka https://web.litterate.cz/asi-me-klepne-josefka/

Asi mě klepne Josefka
Pro Andreje Babiše měl vždycky spíše pochopení, ale tentokrát jsem si musel několikrát promnout oči, protože on osobně vyjádřil podporu Agrární komoře v jejím protestu. Já myslel, že mě vomejou… Hnutí ANO je hlavní opoziční strana, Veľký Bocian pošilhává po padesátiprocentním volebním zisku a pro jistotu se rozkračuje směrem k SPD… a teď podpoří protest Agrární komory na PODPORU vlády. (Vidlák)

14628 Rusko se připravuje vypovědět klíčovou smlouvu s Německem https://t.me/Mikle1On/22990

Rusko se připravuje vypovědět klíčovou smlouvu s Německem
Rusko se připravuje vypovědět smlouvu s Německem, která se za posledních 35 let stala základem míru v Evropě. Důvod: použití zbraní proti Ruské federaci jako zákonnému dědici SSSR v rozporu se Smlouvou. Dokument "O konečném řešení ohledně Německa." Podepsáno 12. září 1990 v Moskvě. Vstoupila v platnost v březnu 1991. Známé jako „dva plus čtyři“: NDR a Spolková republika Německo plus SSSR, Francie, Velká Británie a USA. Klíčová ustanovení čl. 2 - Sjednocené Německo nikdy nepoužije zbraně, které má. Klíčová ustanovení čl. 3 - Odmítnutí výroby, držení a likvidace jaderných, biologických a chemických zbraní. Klíčová ustanovení čl. 5 - Na území bývalé NDR, odkud budou stažena sovětská vojska, budou umístěny pouze německé síly a nebudou zde umístěny zahraniční síly a jaderné zbraně. (Telegram)

14627 Palestinci mají právo na ozbrojený boj proti izraelské okupaci a nelze takový boj označovat za terorismus! https://aeronet.news/palestinci-maji-pravo-na-ozbrojeny-boj-proti-izraelske-okupaci-a-nelze-takovy-boj-oznacovat-za-terorismus-cinsky-zastupce-ministerstva-zahranici-poprve-v-historii/

Palestinci mají právo na ozbrojený boj proti izraelské okupaci a nelze takový boj označovat za terorismus!
Čínský zástupce ministerstva zahraničí poprvé v historii před Mezinárodním trestním soudem v Haagu uznal právo Palestinců na ozbrojený boj proti Izraeli všemi prostředky, včetně ozbrojeného boje! Soudci v Haagu mají na stole žalobu proti Izraeli za okupaci Gazy! Proč došlo ke změně neutrálního postoje Pekingu? (AE News)

14626 Krach Bidenovy vize ohledně e-aut https://www.zerohedge.com/markets/joe-bidens-ev-vision-america-falling-apart

Krach Bidenovy vize ohledně e-aut
Jedna z "vizí" Bidenovy administrativy, jak donutit lidi vlastnit elektromobily, nefunguje přesně podle plánu. Tentokrát se týká logistiky dodavatelského řetězce. Agentura Bloomberg tento týden uvedla, že za rok a půl od přijetí zákona o snížení inflace výrobci automobilů zjišťují, že přísná kritéria pro výrobu baterií z materiálů ze Spojených států a jejich spojenců ve volném obchodu by je mohla učinit nákladově neefektivními ve srovnání s globálními konkurenty. (Zero hedge)

14625 Avdějevka 21. 2. 2024 https://t.me/Slavyangrad/89437

Avdějevka 21. 2. 2024

14624 Rusko připravuje územní nároky vůči USA v Beringově průlivu https://avia-pro.net/news/rossiya-gotovit-territorialnye-pretenzii-k-ssha-v-beringovom-prolive

Rusko připravuje územní nároky vůči USA v Beringově průlivu
Rusko má v úmyslu znovu projednat podmínky sovětsko-americké dohody definující status a hranice Beringova průlivu, což by mohlo vést k novému napjatému vývoji vztahů s USA. Uvedla to členka výboru Státní dumy pro mezinárodní záležitosti Roza Čemerisová během plenárního zasedání. Rusko zvažuje možnost vypovězení dohody Ševardnadze-Baker z roku 1990. Tato dohoda stanovila vymezení námořního prostoru v oblasti Beringova průlivu, v důsledku čehož USA získaly přístup k významným vodním zdrojům, které dříve patřily SSSR. Hovoříme o přibližně 30 tisících kilometrů čtverečních výlučné ekonomické zóny a více než 40 tisících kilometrů čtverečních šelfu. (Aviapro)

PS. Proto USA narychlo zabraly velkou část arktického šelfu, kterou jednostranně prohlásily za svou výlučnou zónu.

14623 Fialova jaderná blamáž https://casopisargument.cz/?p=55562

Fialova jaderná blamáž
Laciný titulek bohužel odpovídá situaci, do které jsme se po tiskové konferenci vlády dne 31. ledna ohledně dalšího postupu ve výběrovém řízení na výstavbu nových jaderných bloků dostali. Titulek tiskové konference, že tendr na výstavbu nového jaderného bloku v Dukovanech se dostává do další fáze, by byl přesnější, že se dostává na scestí, a to z více důvodů. (!argument)


14622 Ministerstvo vám náhradu za újmu po očkování nevyplatí, pokud to nebudou „následky srovnatelné s usmrcením“ https://www.epochtimes.cz/2024/02/20/ministerstvo-vam-nahradu-za-ujmu-po-ockovani-nevyplati-pokud-to-nebudou-nasledky-srovnatelne-s-usmrcenim/?utm_source=newsletter&utm_medium=e-mail&utm_campaign=nowall

Ministerstvo vám náhradu za újmu po očkování nevyplatí, pokud to nebudou „následky srovnatelné s usmrcením“
Stát v určitém okamžiku zbavil výrobce vakcín odpovědnosti za případné újmy na zdraví způsobené povinným očkováním a občanům sdělil, že odškodnění provede sám. Tedy že újmu uhradí z peněz daňových poplatníků. Systém je však nastaven tak, že na odškodnění zatím nikdo reálně nedosáhl. (The Epoch Times)

14621 Rostislav Čuba: Feudalismus 2.0 https://nase-pravda.net/2024-02-18-03/

Rostislav Čuba: Feudalismus 2.0
Volby budou brzy zvláštním výjevem z minulosti, říká globalista Klaus Schwab, který poukazuje na umělou inteligenci jako na nového krále demokracie. Žijeme ve zvláštním světě, kde některým z nás začíná být zle z těchto vyznavačů svobody v rámci takzvané liberální demokracie. (Naše pravda)

14620 Soudce Assange pracoval pro MI6 a ministerstvo obrany https://www.zerohedge.com/political/assange-judge-worked-mi6-defense-ministry

Soudce Assange pracoval pro MI6 a ministerstvo obrany
Jeden ze dvou soudců Nejvyššího soudu, kteří budou rozhodovat o žádosti Juliana Assange o zastavení jeho vydání do USA, zastupoval britskou tajnou zpravodajskou službu (MI6) a ministerstvo obrany, zjistil server Declassified. Soudce Jeremy Johnson byl rovněž speciálně prověřeným advokátem, který má od britských úřadů povolení k přístupu k přísně tajným informacím. Johnson bude o osudu spoluzakladatele WikiLeaks rozhodovat společně s Dame Victorií Sharpovou, jeho starší soudkyní. V případě vydání Assangeovi hrozí maximální trest 175 let. (Zero Hedge)

14619 Nevlastní syn nejvyššího ukrajinského generála Syrského je pro Rusko https://t.me/AussieCossack/13358

Nevlastní syn nejvyššího ukrajinského generála Syrského je pro Rusko

Nevlastní syn nejvyššího ukrajinského generála Syrského navštívil ruský konzulát v Sydney, aby řekl "Sláva Rusku". (Telegram)

PS. Je to chytrá rodina, ta už teď nemůže prohrát.

14618 Po obsazení Avdějevky postupují Rusové na všech frontách https://t.me/southfronteng/41816

Po obsazení Avdějevky postupují Rusové na všech frontách

Fakticky se zhroutila obrana Koksochimu u Avdějevky, odkud s velkým překvapením NATO utekli neonacisté z pluku Azov. Jejich tzv. "elitní jednotka" mohla opevněný závod dobře bránit, ale asi nechtěli skončit jako v Azovstalu. Panický ústup Ukrajinců se zatím podařilo zastavit jen částečně. (South Front)

14617 ROZUMNÉ PONDĚLÍ PETRA HANNIGA: Lesk a bída vlastenecké scény i levice https://www.iportal24.cz/featured/rozumne-pondeli-petra-hanniga-lesk-a-bida-vlastenecke-sceny-i-levice/

ROZUMNÉ PONDĚLÍ PETRA HANNIGA: Lesk a bída vlastenecké scény i levice
Kritizovat vládu nemá cenu, protože ta se o svůj negativní obraz postará dostatečně sama. Ale je třeba se podívat tam, kam mohla vláda věcí tvých, občane, se navrátit, ale nestane se tak. (L24)

14616 Litva legalizovala deportace Rusů https://www.rt.com/russia/592563-latvia-legalizes-russian-deportation/

Litva legalizovala deportace Rusů
Ruští občané s trvalým pobytem v Lotyšsku mohou být legálně deportováni, pokud neuspějí u jazykové zkoušky. To rozhodl ve čtvrtek (15.2.) ústavní soud. Moskevské velvyslanectví v Rize reagovalo tím, že rozhodnutí označilo za "nelidské a nemilosrdné" a varovalo, že ohrozí tisíce Rusů žijících v pobaltské zemi, jejichž průměrný věk je přes 70 let. (RT)

14615 V USA zabavili tisíce německých luxusních aut https://thepressunited.com/updates/thousands-of-german-luxury-cars-seized-in-us/

V USA zabavili tisíce německých luxusních aut
Tisíce luxusních vozů koncernu Volkswagen zabavili američtí celníci kvůli údajnému porušování zákonů o nucené práci, informoval list Financial Times. Několik tisíc Audis a asi 1000 Porsche, stejně jako několik stovek Bentleyů, je zabaveno v amerických přístavech poté, co úřady našly součástku ve vozidlech, která byla údajně vyrobena nucenými pracemi v Západočínské Ujgurské autonomní oblasti Sin-ťiang. Značky luxusních automobilů mají společné vlastnictví pod koncernem Volkswagen. Německá automobilka se rozhodla odložit dodávky, zatímco budou vyměněny elektronické součástky podezřelé z porušení zákona, uvedl outlet s odvoláním na lidi obeznámené s touto problematikou. Podle outletu může proces trvat až do konce března kvůli počtu zapojených vozidel. (Press United)

14614 Vystudovat vysokou školu za rok? Ministr navrhuje revoluční krok ve vzdělávání https://archiv.hn.cz/c1-67293640-bakalarem-za-rok-cast-oboru-se-muze-presunout-ze-strednich-na-vysoke-skoly-ziskani-titulu-bude-rychlejsi?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=1247611&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

Vystudovat vysokou školu za rok? Ministr navrhuje revoluční krok ve vzdělávání
Podle plánů ministra by odborné zaměření mohli někteří žáci získat až na univerzitě. Aby bylo vysokoškolské vzdělání přístupnější a mohlo rychleji reagovat na trh práce, tak Bek navrhuje, aby lidé mohli vystudovat i za jeden až dva roky. Dnes je nejnižší program na vysoké škole bakalářský a trvá tři roky. Bek se chce tímto krokem přiblížit tomu, co už funguje v zahraničí. (Hospodářské noviny)

14613 Velká blamáž: Dezinformace, misinformace a malinformace https://www.blogosvet.cz/article/velka-blamaz-dezinformace-misinformace-a-malinformace-9Db4Z

Velká blamáž: Dezinformace, misinformace a malinformace
Kampaň o dezinformacích není nic jiného než skryté prosazování monopolu jedné pravdy. Zakazuje se jistým způsobem myslet, mluvit a psát. (Blogosvět)

14612 Navalný zemřel ve věznici na Sibiři https://www.rt.com/russia/592537-opposition-figure-alexey-navalny-dead/

Navalný zemřel ve věznici na Sibiři
Vězněný představitel ruské opozice Alexej Navalnyj zemřel v pátek 16. 2. informovala v pátek odpoledne vězeňská služba Jamalo-něnecké oblasti, kde si odpykával trest. Sedmačtyřicetiletý Navalnyj se po vycházce začal cítit špatně a podle prohlášení ztratil vědomí. Ruská média uvedla, že lékaři konstatovali smrt Navalného po 14. hodině místního času. Zpočátku byl umístěn do zařízení s vysokou ostrahou ve Vladimirské oblasti. V roce 2023 byl odsouzen k 19 letům "zvláštního režimu" za "extremismus". Koncem loňského roku byl převezen do kolonie "Polární vlk" v Jamalo-Neněcku, která se nachází 40 km za polárním kruhem. (RT)

14611 Sora - AI převod textu do videa https://openai.com/sora

Sora - AI převod textu do videa
Učíme umělou inteligenci chápat a simulovat fyzický svět v pohybu s cílem trénovat modely, které lidem pomohou řešit problémy vyžadující interakci s reálným světem. Představujeme Soru, náš model pro převod textu na video. Sora dokáže generovat až minutová videa při zachování vizuální kvality a dodržení pokynů uživatele. (Open AI)

14610 Tucker Carlson se projel v moskevském metru https://t.me/VasiletsDmitriy/19375?single

Tucker Carlson se projel v moskevském metru

Pokud z NY metra vyjdete živí a zdraví, tak přejme Praze podobné zážitky. Amerika náš vzor! (Telegram)

14609 Počty zemřelých v Česku ke konci roku 2023 vykazují nadprůměrné hodnoty - z údajů zveřejněných ČSÚ vyplývá, že v prosinci v průměru zemřelo téměř o 10 % lidí více než před covidem https://www.kurzy.cz/zpravy/757998-pocty-zemrelych-v-cesku-ke-konci-roku-2023-vykazuji-nadprumerne-hodnoty-z-udaju-zverejnenych-csu/

Počty zemřelých v Česku ke konci roku 2023 vykazují nadprůměrné hodnoty - z údajů zveřejněných ČSÚ vyplývá, že v prosinci v průměru zemřelo téměř o 10 % lidí více než před covidem
Český statistický úřad ke dni 9. 2. zveřejnil údaje o počtu zemřelých v 52. týdnu loňského roku, za prosinec loňského roku statistika uvádí 10 696 zemřelých, z čehož vyplývá lehce zvýšená tendence úmrtnosti na území České republiky. (Kurzy.cz)

14608 USA Spojené státy vyrobí za 1 měsíc tolik granátů, kolik Rusko za 1 den https://t.me/VasiletsDmitriy/19327

USA Spojené státy vyrobí za 1 měsíc tolik granátů, kolik Rusko za 1 den

Tolik senátor z Ohia, James David Vance. Rusko vydává na své zbraně dvanáctkrát méně než Američané. Buď se tomu říká korupce, nebo lobbing. (Telegram)

14607 Útok na cvičiště Selidovo měl pro UAF katastrofické následky https://avia-pro.net/news/udar-po-poligonu-v-selidovo-obernulsya-katastroficheskimi-posledstviyami-dlya-vsu

Útok na cvičiště Selidovo měl pro UAF katastrofické následky
Úder raket Iskander-M na vojenské cvičiště v Selidově, které se nachází na území DPR, vedl k rozsáhlému ničení a významným ztrátám ukrajinské armády. Podle korespondenta Kotze byla síla nárazu tak velká, že zasažená oblast měla plochu dvou fotbalových hřišť. Šance na přežití pro ty, kteří byli v době útoku na cvičišti, byly prakticky nulové. Zvláštností použitých hlavic je, že jsou vybaveny 54 fragmentačními hlavicemi, které explodují ve výšce asi 10 metrů nad zemí a zasáhnou pěchotu i v hlubokých zákopech díky svislému směru fragmentů. Podle předběžných údajů dosáhl počet obětí na testovacím místě přibližně jednoho a půl tisíce lidí. Ukrajinské zdroje tvrdí, že během několika hodin po útoku byly z oblasti Selidovo ve směru na Dněpropetrovsk odeslány kamiony s těly mrtvých. (Aviapro)

14606 Kladivo EU na svobodu slova dopadne v únoru https://pravyprostor.net/kladivo-eu-na-svobodu-slova-dopadne-v-unoru/

Kladivo EU na svobodu slova dopadne v únoru
Americký odvolací soud letos potvrdil rozhodnutí, které státním úředníkům zakazuje “vyhrožovat, vyvíjet nátlak nebo jakýmkoli způsobem nutit firmy provozující sociální sítě, aby odstranily, vymazaly, potlačily nebo omezily zveřejněný obsah příspěvků obsahujících chráněný svobodný projev”. Kdyby takový soud rozhodoval v Evropě, musel by soud DSA zrušit, protože právě o to v něm jde. (Pravý prostor)

14605 Tucker Carlson a Vladimir Putin (celý rozhovor) https://otevrisvoumysl.cz/tucker-carlson-a-vladimir-putin-cely-rozhovor/

Tucker Carlson a Vladimir Putin (celý rozhovor)
Tucker Carlson předevčírem uskutečnil rozhovor s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Mluví v něm o historii Ruska, současné situaci na Ukrajině, geopolitických otázkách, NATO a mnohem více. V článku najdete překlad i přepis celého rozhovoru. (Otevři svou mysl)

14604 Nepřijatelná nabídka temné budoucnosti https://www.radiouniversum.cz/ivan-hoffman-neprijatelna-nabidka-temne-budoucnosti/

Nepřijatelná nabídka temné budoucnosti
Postmoderní člověk se v zrcadle vidí jako potížista. Vnímá sám sebe jako parazita, ohrožujícího přírodu, anebo rovnou celou planetu. Podle toho pak i kreslí svou budoucnost jako souběh krizí všeho druhu. Na horizontu se mu zjevuje to špatné, z čeho se v minulosti snažil vyhrabat: Války, nouze, nemoci a hlad. Přesvědčení, že bude hůř, je to nejhorší, na co si můžeme zvyknout. Je to demotivující virus. (Rádio Universum)

14603 Interview Vladimíra Putina https://tuckercarlson.com/the-vladimir-putin-interview/

Interview Vladimíra Putina

Tucker Carlson vede rozhovor s Vladimírem Putinem 6. února 2024 v Moskvě. (TCN)

14602 Soud potvrdil Tušlovi čtyři měsíce vězení navíc za pronásledování Kubka https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/patrik-tusl-soud-odvolani-cermak-kubek-flegr.A240209_132404_domaci_pitt

Soud potvrdil Tušlovi čtyři měsíce vězení navíc za pronásledování Kubka
Městský soud v Praze zamítl odvolání v případu Patrika Tušla a potvrdil mu trest ve vězení kvůli obtěžování šéfa České lékařské komory Milana Kubka. Tušl čelil obžalobě z nebezpečného pronásledování, spolu s Tomášem Čermákem a Zdeňkem Masárem je viněn také z výtržnictví kvůli obtěžování evolučního biologa Jaroslava Flegra. (iDnes)

14601 Selským rozumem https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/selskym-rozumem

Selským rozumem
Zemědělci nejdou vládě radit, jak má dělat politiku. Mají požadavky a není jejich práce, aby vymýšleli, jak je realizovat. Od toho jsou tam ti královsky placení ministři a parlamentní blběny. Ti mají nastínit řešení a pak se můžeme bavit, jestli je dost levicové, pravicové, konzervativní nebo progresivistické, ale výsledkem prostě má být normální svět. A není-li toho vláda schopná, měla by odtáhnout na smetiště dějin a předat veslo někomu, kdo je větší odborník a lepší politik, který neví, že to nejde, půjde a udělá to! (Vidlákovy kydy)

14600 Dotazník pro Marka Pavku – Postdemokracie / Debatní klub https://www.youtube.com/watch?v=pst_lTiyojw

Dotazník pro Marka Pavku – Postdemokracie / Debatní klub
Marek Pavka vystudoval historii a politologii na Masarykově univerzitě a v současné době působí jako překladatel a označuje Českou republiku jako typický příklad postdemokracie. (Debatní klub)

14599 Konečně je v Evropském parlamentu slyšet pravda https://t.me/node_of_time_en/8978

Konečně je v Evropském parlamentu slyšet pravda

Chorvatský europoslanec Mislav Kolakušić kritizoval Ursulu von der Leyenovou za její vojenskou podporu Ukrajiny a řekl, že si hraje na "bohyni války". Poznamenal, že si již hrála na "bohyni zdraví", když utratila 70 miliard eur za "falešné vakcíny, které zabily 12 000 občanů EU". Nyní si hraje na "bohyni války" poté, co kvůli konfliktu na Ukrajině zemřely statisíce lidí a další miliony opustily své domovy. Nyní jdete v této agónii pokračovat a připravit občany EU o dalších 50 miliard eur. A jaké budou následky? Bude mír? Ne. Zemře nejméně 100 000 dalších lidí, ale ti se mohou zachránit, pokud válku zastavíte. A jak ji zastavit? Vyjednáváním! (Telegram)

14598 Školy hrozí stávkou. S novými rozpočty nemají na platy https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/skoly-hrozi-stavkou-s-novymi-rozpocty-nemaji-na-platy/

Školy hrozí stávkou. S novými rozpočty nemají na platy
Ministerstvo školství v týdnu rozepsalo školám prostředky pro rok 2024, a to včetně navýšení, které vláda na návrh ministra Mikuláše Beka (STAN) schválila před dvěma týdny. Pedagogická komora upozorňuje na hrozbu stávky. (První zprávy)

14597 Obklíčení Avdějevky prakticky dokončeno https://t.me/Slavyangrad/88258 Obklíčení Avdějevky prakticky dokončeno
Rusové těžkým bombardováním a útokem v městské zástavbě prakticky rozřezali město na dvě části a zamezili zásobování dolní části, kde jsou hlavní jednotky Ukrajinců. V dalším útoku prolomili obranu směrem na Časov Jar. (Telegram)
14596 Německá satira: Baerbocková u Putina https://www.youtube.com/watch?v=REf8GGwEE6I&list=PLpNi0Wmi7L81abM7aeWNJHBc6IzBYbSDM

Německá satira: Baerbocková u Putina

Ona má bohužel intelektuální úroveň Lipavského, sorry jako... (Youtube)