Načítání...
 

Zprávy_jednou_větou

Položky 13810

ID Cislo Nadpis Url Text
13895 Proč zkolabovala bezpečnostní operace v Afghánistánu (PDF) https://www.sigar.mil/pdf/evaluations/SIGAR-23-16-IP.pdf

Proč zkolabovala bezpečnostní operace v Afghánistánu (PDF)
V únoru 2023 zveřejnil zvláštní Generální inspektor pro obnovu Afghánistánu (SIGAR) rozsáhlé vyšetřování kolapsu afghánských národních obranných a bezpečnostních sil (ANDSF). USA zde utratily během dvou desetiletí zhruba 90 miliard dolarů. Společně s předchozími zprávami SIGAR nabízí nekompromisní hodnocení odhalující korupci, nekompetentnost, lži a klam na každém kroku. Jádrem zprávy je velmi podrobná časová osa rozpadu ANDSF, a tím afghánské loutkové vlády. (SIGAR).

PS. SIGAR to nechce nechat na sobě, proto napsal nekrolog této šílené okupace. Zkorumpovaná kontrolní oddělení v Pentagonu a Kongresu mu celou dobu házela klacky pod nohy a za ten debakl půjde někdo v USA sedět. A to proto, Ukrajina se jede podle stejného scénáře, takže se musí vyšetřit aspoň ten starý podvod.

13894 Úniky informací v USA znamenají konec Ukrajiny https://consortiumnews.com/2023/04/17/leaks-spelling-the-end-for-ukraine/

Úniky informací v USA znamenají konec Ukrajiny
Bývalý analytik CIA Larry Johnson věří, že Texiera byl řízen, asi nějakým vyšším důstojníkem CIA. Johnson tvrdí, že mezi dokumenty, které Texiera údajně dal ven, byl jeden z operačního střediska CIA, kde Johnson dříve pracoval. "Operační středisko CIA vydává dvě denní zprávy-jednu ráno a jednu odpoledne. Nejedná se o "komunitní" produkt, tj. není distribuován ostatním zpravodajským agenturám. Je to interní dokument CIA a samozřejmě je k dispozici řediteli Národní rozvědky," napsal Johnson na svém webu. Texiera nebyl v CIA, takže neměl přístup k dokumentům operačního střediska, napsal Johnson. Jak se k tomu dostal? Je možné, že Texiera je obětovaný pěšák pro někoho v realistickém křídle amerického vojenského nebo zpravodajského establishmentu, který se staví proti posedlosti neokonzervativců pokračovat ve válce na Ukrajině za každou cenu. (Consortium news)

PS. Podle stejného scénáře spáchán atentát na Tatarského v Petrohradě. Užiteční idioti jsou v informační válce velmi cenný kapitál.

13893 Tanku Leopard 2 urvali věž, ani nevyjel do boje https://avia-pro.net/news/pervyy-tank-leopard-2a4-s-ukrainskimi-voennymi-unichtozhen-do-nachala-boyov-emu-otorvalo

Tanku Leopard 2 urvali věž, ani nevyjel do boje
Německé tanky Leopard 2A4 jsou již známé svou spolehlivostí a vynikajícím bojovým výkonem. Při vojenském cvičení v Polsku však došlo k incidentu, který ukazuje na slabé místo tohoto tanku. Jeden z německých tanků Leopard 2A4 na stoupání do kopce zapíchl hlaveň do země. Přitom se věž odtrhla od trupu, a nikdo na něj ani nevystřelil. Posádku tanku tvořila ukrajinská armáda. (Aviapro)

PS. Ukrajinci jako první zničili perfektním způsobem německý Leopard v ceně cca 7 miliónů dolarů. Šťastná posádka se teď může přihlásit o ruskou odměnu v hodnotě 2 milióny rublů (12 tis. dolarů) vypsanou na zničení tohoto tanku.

13892 Odtajněné dokumenty: bývalý mexický prezident pracoval pro CIA https://www.rt.com/news/574852-mexico-portillo-cia-kennedy/

Odtajněné dokumenty: bývalý mexický prezident pracoval pro CIA
Bývalý mexický prezident José Lopez Portillo, který stál v čele země v letech 1976-82, byl agentem CIA. Je to doloženo v sérii odtajněných dokumentů zveřejněných americkým Národním archivem. Mezi dokumenty, které se týkají vyšetřování CIA v souvislosti s vraždou prezidenta Johna F. Kennedyho v roce 1963, je i zápis ze schůzky agentů CIA z 29. listopadu 1976. Během diskusí informoval americký zpravodajský pracovník Bill Sturbitts své kolegy, že "Mexiko bude mít brzy nového prezidenta, muže, kterého mají již řadu let pod kontrolou styčné orgány". Lopez Portillo nebyl v poznámce zmíněn jménem, ale schůzka se konala jen několik dní před jeho oficiálním nástupem do prezidentského úřadu. (RT News)

PS. My máme štěstí, agent Pávek už nic dokládat nemusí.

13891 Musk říká, že vládní manipulace v Twitteru ho "šokovaly" https://www.rt.com/news/574846-musk-twitter-government-full-access/

Musk říká, že vládní manipulace v Twitteru ho "šokovaly"
Miliardář Twitter majitel Elon Musk tvrdil, že byl šokován, když zjistil skutečný rozsah zapojení americké vlády a přístupu ke komunikaci Twitteru, když loni koupil a převzal plnou kontrolu nad gigantem sociálních médií. "Míra, do jaké měly vládní agentury skutečně plný přístup ke všemu, co se dělo na Twitteru, mě ohromila," řekl Musk hostiteli Fox News Tuckeru Carlsonovi a tvrdil, že "si toho nebyl vědom", dokud nakonec nekoupil Twitter za 44 miliard dolarů loni v říjnu. (RT News)

PS. Takže jsme jak Němci za Hitlera, když nikdo normální nechtěl věřit, co dělají v Osvětimi.

13890 Čo čaká Poľsko v prípade skutočného stretu medzi Ruskom a NATO? https://www.hlavnespravy.sk/co-caka-polsko-v-pripade-skutocneho-stretu-medzi-ruskom-a-nato/3110268

Čo čaká Poľsko v prípade skutočného stretu medzi Ruskom a NATO?
“SP: Myslíte si, že to myslí vážne? Verí vo vojnu medzi Ruskom a NATO?
Duša cudzinca je záhadou. Najmä ak hovoríme o politikovi. Ale podľa môjho pocitu sú poľskí predstavitelia vo svojej rusofóbii celkom úprimní a nemenej úprimne sa snažia spôsobiť Rusku čo najväčšie škody, pričom to považujú za dobrú vec. Nuž, vojna medzi Ruskom a NATO je, žiaľ, v súčasnosti jedným z dosť pravdepodobných scenárov, a to tým skôr, že, ako vieme, NATO už vedie proti Rusku dosť aktívnu zástupnú vojnu.
“SP”: Ak si predstavíme vojnu medzi Ruskom a NATO, berúc do úvahy úlohu Poľska ako výbežku NATO, môže naozaj zaniknúť?
V prípade plnohodnotného konfliktu bude Poľsko veľmi tvrdo zasiahnuté, to je isté. Nemali by sme však zabúdať, že v takom prípade by to malo veľmi ťažké aj Rusko. V zásade platí, že ak sa tento scenár naplní, osud Poľska nebude okrem Poliakov nikoho zaujímať. (Svobodné noviny)

13889 Dana Němcová byla srdcem Charty 77 https://denikreferendum.cz/clanek/35109-dana-nemcova-byla-srdcem-charty-77

Dana Němcová byla srdcem Charty 77
Ráda vyprávěla, stejně jako ráda poznávala lidi. Respekt k ní měli všichni. I ti důležití, vzdělaní a moudří, stejně jako ti, pro které život nebyl souvislým výčtem úspěchů. Byla strůjkyní otevřeného a tolerantního prostředí. (Deník Referendum)

13888 Finská jaderná elektrárna startuje s velkým zpožděním https://www.dw.com/en/finlands-much-delayed-nuclear-plant-launches/a-61108015

Finská jaderná elektrárna startuje s velkým zpožděním
Finský dlouho zpožděný jaderný reaktor Olkiluoto-3 se v sobotu poprvé připojil k elektrické síti, uvedl provozovatel elektrárny, 12 let po plánovaném spuštění. Olkiluoto-3 se nachází na západním pobřeží Finska a je první novou jadernou elektrárnou v zemi za více než čtyři desetiletí a první v Evropě za téměř 15 let. Olkiluoto-3 měl být přehlídkou francouzského (Areva) a německého (Siemens) know-how. Projekt měl technologické problémy a došlo k masivnímu překročení nákladů ze 3 miliard eur na přibližně 11 miliard eur. Finské ministerstvo hospodářství a jaderný regulátor země uvedly, že projekt byl sužován řadou technických a bezpečnostních neúspěchů kvůli špatnému projektovému řízení a zpracování. (DW)

PS. A teď si představte stavbu JE v Česku pod fialovou pětikolkou, kde bude makat zkrachovaná US-firma Westinghouse Electric Corporation.

13887 Sunak rozhodl, že 100% žen nemá penis https://www.rt.com/news/574811-uk-sunak-women-penises/

Sunak rozhodl, že 100% žen nemá penis
Britský premiér Rishi Sunak prohlásil, že 100% žen nemá penisy, poté, co vůdce Labouristické strany Keir Starmer dříve navrhl, že pouze 99,9% žen nevlastní mužský reprodukční orgán. Na otázku na začátku tohoto týdne pravicovým webem Conservative Home, zda věří, že 100% žen nemá penisy, Sunak odpověděl: "Ano, samozřejmě.” (RT News)

PS. Britský premiér je odvážný tvor a má 99,9 % šanci na příslušný reproduktivní orgán. Hlavně, že se tím smaže válka s Ruskem a domácí bída.

13886 Na východní frontě dne 14.4. celkem klid https://www.e-republika.ch/dl5988

Na východní frontě dne 14.4. celkem klid

Mlýnek maso v Bachmutu se pomalu zastavuje, ruská armáda konečně pomáhá Wagnerovcům uzavírat obklíčení zbylých částí města dobytých na 90 %. Zbytek ruské armády střílí, kam může a v klidu čeká na jarní ofenzívu NATO, aby ukázal, co umí. USA nechtějí dávat Ukrajincům další zbraně a peníze do zbankrotovaného státu, dokud se nenechají zmasakrovat v protiofenzivě. Podle uniklých materiálů NATO všichni ví, že to bude labutí píseň Zelenského a spol. Vůdce v Kyjevě netrpělivě čeká na zázračnou zbraň DARPA z Washingtonu (ZDE).

13885 Rusko ruší americké chytré bomby na Ukrajině, tvrdí uniklé dokumenty https://www.politico.com/news/2023/04/12/russia-jamming-u-s-smart-bombs-in-ukraine-leaked-docs-say-00091600

Rusko ruší americké chytré bomby na Ukrajině, tvrdí uniklé dokumenty
Americké chytré bomby se stávají obětí ruského elektronického rušení na Ukrajině, což způsobuje, že minou své cíle, podle uniklých dokumentů a potvrzených úředníkem ministerstva obrany. V některých případech se zbraně také nepodařilo odpálit kvůli technickému problému, který ukrajinští vojáci od té doby vyřešili. Tato zpráva doplňuje stále bezútěšnější stav ukrajinské armády, který se vynořil z hromady přísně tajných zpravodajských dokumentů, které unikly na sociální média a vyšly najevo během minulého týdne. (Politico)

PS. To nevadí, zvítězíme s posledním Ukrajincem a Stalingrad bude náš.

13884 Kšefty s nepřítelem https://seymourhersh.substack.com/p/trading-with-the-enemy

Kšefty s nepřítelem
Zelenskij nakupoval pohonné hmoty v Rusku, se kterým je ve válečném stavu, a ukrajinský prezident a mnozí z jeho okolí si z amerických dolarů určených na platby za naftu odčerpávali nespočet milionů. Podle jednoho z odhadů analytiků Ústřední zpravodajské služby činily zpronevěřené prostředky v loňském roce nejméně 400 milionů dolarů; jiný expert přirovnal míru korupce v Kyjevě k té, která se blíží míře války v Afghánistánu, "ačkoli z Ukrajiny nebudou vycházet žádné profesionální auditní zprávy". "Zelenskyj nakupoval od Rusů naftu se slevou," řekl mi jeden dobře informovaný pracovník americké rozvědky. "A kdo platí za plyn a ropu? My. Putin a jeho oligarchové na tom vydělávají miliony". Řada ministerstev v Kyjevě doslova "soutěží", jak mi bylo řečeno, o zřízení krycích společností pro vývozní kontrakty na zbraně a munici se soukromými obchodníky se zbraněmi po celém světě, kteří všichni poskytují úplatky. Mnohé z těchto společností jsou v Polsku a v Česku, ale další údajně existují v Perském zálivu a v Izraeli. "Nepřekvapilo by mě, kdybych se dozvěděl, že existují i další na místech, jako jsou Kajmanské ostrovy a Panama, a že je v nich zapojena spousta Američanů," řekl mi jeden americký expert na mezinárodní obchod. (Seymour Hersch)

PS. Válka na Ukrajině je fakt skvělý kšeft placený z našich daní. USA platili Rusům naftu, aby mohl Zelenský nakrást.

13883 Strůjce vraždy vojenského blogera je identifikován https://www.rt.com/russia/574642-fsb-names-mastermind-military-blogger-bombing/

Strůjce vraždy vojenského blogera je identifikován
Ruská Federální bezpečnostní služba (FSB) označila ukrajinského občana Jurije Denisova za organizátora vraždy vojenského blogera Vladlena Tatarského v petrohradské kavárně na začátku tohoto měsíce. Podle agentury Denisov v únoru odcestoval z Kyjeva přes Lotyšsko do Ruska. Pomocí prostředníka doručil bombu ženě, která ji 2. dubna přinesla do petrohradské kavárny, kde Tatarskij pořádal přednášku. Následný výbuch zabil blogera a zranil desítky dalších lidí. Denisov následující den opustil Rusko a cestoval přes Arménii a Turecko, tvrdí FSB. (RT News)

PS. Rusové na Denisova vydali mezinárodní zatykač. USA a EU ho jistě vydají, že ano.

13882 Vakcína covid společnosti Pfizer může vyvolat Herpes Virus, který způsobuje pásový opar https://childrenshealthdefense.org/defender/pfizer-covid-vaccine-herpes-virus-shingles/

Vakcína covid společnosti Pfizer může aktivovat Herpes virus, který způsobuje pásový opar
Nedávná studie publikovaná v časopise Rheumatology (ZDE) zjistila šest žen ze 491 pacientů, u kterých se vyvinula kožní vyrážka známá jako infekce herpes zoster (HZ, pásový opar) do tří až 14 dnů od podání první nebo druhé dávky vakcíny Pfizer. Vědci z Tel Aviv Sourasky Medical Center a Carmel Medical Center v Haifě také zjistili zvýšené riziko vzniku infekce HZ po podání vakcíny na kovid u lidí s autoimunitními zánětlivými revmatickými chorobami. Ze 491 pacientů zažilo infekci šest lidí (1,2 %), uvedli vědci. U pěti z nich se infekce pásového oparu vyvinula po první dávce a jedna po druhé. Pásový opar se vyskytuje, když je virus varicella zoster, který způsobuje plané neštovice, znovu aktivován poté, co ležel v lebečních a míšních nervech v těle. Poté cestuje podél postižených nervů do oblasti kůže obsluhované těmito nervy, kde způsobuje výraznou pruhovanou vyrážku na jedné straně obličeje nebo těla. (Childrens health defense)

PS. Dost lidí to svinstvo po očkování na kovid dostalo, tady je důvod: vakcína lidem rozdrbala imunitní a nervový systém.

13881 Poľsko sa vyhlásilo za nového lídra Európy. Slovensko by malo spozornieť https://www.hlavnespravy.sk/polsko-sa-vyhlasilo-za-noveho-lidra-europy-slovensko-by-malo-spozorniet/3106892

Poľsko sa vyhlásilo za nového lídra Európy. Slovensko by malo spozornieť
Poľsko je lídrom novej Európy, zatiaľ čo stará Európa bola porazená, cituje denník Gazeta slová Mateusza Morawieckého, ktoré povedal počas návštevy Spojených štátov. Stará Európa verila, že je možné rokovať s Ruskom a neuspela, ale je tu nová Európa a Poľsko je jej lídrom, povedal Mateusz Morawiecki v Bielom dome. Šéf poľskej vlády je na návšteve Washingtonu, kde sa stretol s americkou viceprezidentkou Kamalou Harrisovou. Počas tlačovej konferencie s Kamalou Harrisovou premiér Mateusz Morawiecki povedal, že Spojené štáty a Poľsko sú dva póly západnej civilizácie. Predseda vlády zdôraznil, že obe krajiny musia spolupracovať v súvislosti s dianím v rôznych častiach sveta. “Spoločne sa zasadzujeme za slobodu ukrajinského ľudu. Špeciálna operácia Ruska na Ukrajine bola začiatkom zmien vo svete. Dôsledky pociťujeme na oboch stranách oceánu: inflácia a energetická kríza,” povedal Morawiecki.
(Hlavné správy)

PS. Další země pod vedením USA, která nenávidí Rusko a chce skončit u Stalingradu. Jenže je členem NATO...

13880 Ruské parlamentní vyšetřování US-biolaboratoří na Ukrajině http://duma.gov.ru/media/files/yAyvTotA3CCDYVpDmjA4mfOIl8jAEc8R.pdf

Ruské parlamentní vyšetřování US-biolaboratoří na Ukrajině (PDF)
Washington pracuje na "univerzální" geneticky upravené biologické zbrani, která má způsobit nepřátelům vážné škody srovnatelné s "jadernou zimou", dospěla k závěru ruská parlamentní komise, která vyšetřuje americké biolaboratoře na Ukrajině. "Spojené státy usilují o vývoj univerzální geneticky upravené biologické zbraně schopné infikovat nejen lidi, ale i zvířata a zemědělské plodiny. Její použití zahrnuje mimo jiné cíl způsobit nepříteli rozsáhlé a nenapravitelné hospodářské škody," napsala komise ve své závěrečné zprávě. (Report v ruštině)

13879 Ruští představitelé navrhují zrušit zákaz Twitteru https://www.rt.com/russia/574484-unblock-twitter-russia-proposal/

Ruští představitelé navrhují zrušit zákaz Twitteru
Několik vysoce postavených ruských představitelů navrhlo odblokování Twitteru poté, co gigant sociálních médií odstranil omezení účtů přidružených k ruským vládním institucím. Anton Gorelkin, zástupce vedoucího výboru Státní dumy pro informační politiku, popsal rozhodnutí generálního ředitele Twitteru Elona Muska v této věci jako "zázrak". Poznamenal, že uživatelé nyní mohou znovu číst příspěvky zveřejněné Kremlem, ruským ministerstvem zahraničí, moskevskými velvyslanectvími v zahraničí a dalšími státními institucemi. (RT News)

PS. Takže na Twitter už bude nadávat jen EU a Jourová jako hlavní cenzorka.

13878 Twitterová značka pro BBC jako "financovaná vládou" zneklidnila novináře https://www.rt.com/news/574440-twitter-bbc-government-funded/

Twitterová značka pro BBC jako "financovaná vládou" zneklidnila novináře
Generální ředitel Twitteru Elon Musk rozpoutal spor s BBC tím, že britskou televizní stanici označil za "vládou financovanou mediální organizaci". BBC nebere státní peníze přímo a její obhájci tvrdí, že titul "být financován britskou vládou" není správný, protože BBC je financována britskou veřejností. Twitter použil tento štítek na hlavní účet BBC začátkem tohoto týdne, poté, co označil americké televizní vysílání NPR podobnou značkou jako "média přidružená k vládě USA." Zatímco Twitter dříve rezervoval takové štítky pro zahraniční média jako RT a čínská CGTN, Musk řekl, že jeho použití na NPR "odpovídá realitě”. (RT News)

PS. Svoboda slova v tragikomické fázi korporátního fašismu. Miliardář si koupí velké médium a určuje, co je pravda a co lež, a navíc to nedělá špatně. BBC dělá stejnou propagandu jako česká veřejno-právní TV.

13877 My se to naučíme https://www.litterate.cz/my-se-to-naucime/

My se to naučíme
Svým způsobem jsou to malé počiny… vydupané ze země výraznými jednotlivci. Ale už nejsou směšné. Spousta slepých uliček už byla prochozena mnohem dříve. Zkušenosti už prostě jsou. A podívejte, kolik peněz musí dávat naše pravdomluvná vláda, aby naše kverulantství udržela pod pokličkou. Podívejte, jak se musí ohánět policie i státní zástupci, jak se musí mazat, blokovat, jak se musí odhalovat pravda lhaním, jak se musí vyhrožovat a cenzurovat, aby se udržel krok s alternativou, která dohromady nemá rozpočet ani jako poslední servisní středisko České televize. Tajné služby hledají, kudy nás to ten Putin financuje a nic… Protože nás nefinancuje. Jsme pod rozlišovací schopnost, ale přesto kvůli nám musejí roztáčet represivní aparát a nemluví v televizi už vlastně o ničem jiném než o nás. (Litterate.cz)

13876 Šéf NKÚ Kala: Naše ekonomika plíživě přešla z tržní ekonomiky do ekonomiky silně závislé na dotacích https://www.irozhlas.cz/ekonomika/nejvyssi-kontrolni-urad-vyrocni-zprava-dotace-deficit-zadluzovani_2304030700_til

Šéf NKÚ Kala: Naše ekonomika plíživě přešla z tržní ekonomiky do ekonomiky silně závislé na dotacích
V Česku rychlým tempem roste strukturální deficit rozpočtu a zadlužování státu. Ve své výroční zprávě to píše Nejvyšší kontrolní úřad. Zpráva také doporučuje změnit postoj státu k dotacím, přičemž systém několika stovek dotačních titulů, které přerozdělují stovky miliard korun, úřad označuje za přebujelý a neřiditelný. Prezident úřadu Miloslav Kala Radiožurnálu řekl, že je nutné začít s dlouho odkládanými reformami. (iRozhlas)

13875 Uniklé dokumenty ukazují masivní zapojení USA do války na Ukrajině https://www.wsws.org/en/articles/2023/04/10/pers-a10.html

Uniklé dokumenty ukazují masivní zapojení USA do války na Ukrajině
Minulý týden začaly na platformách sociálních médií kolovat desítky tajných dokumentů Pentagonu a amerických zpravodajských agentur týkajících se zapojení USA do války na Ukrajině. O víkendu američtí představitelé potvrdili pravdivost dokumentů v prohlášeních pro hlavní média. Na Ukrajině je v současné době rozmístěno 97 jednotek speciálních operací NATO. Na Ukrajině je nasazeno celkem 100 amerických specialistů, z toho 71 vojáků. Americká armáda považuje výcvik ukrajinské armády, nasazení NATO v Evropě a nasazení americké armády na Ukrajině za interoperabilní a všechny je hlásí na jedné stránce. USA vypracovaly podrobné mapy pro plánovanou útočnou operaci, jejímž cílem je odříznout Krym od Ruskem okupovaného ukrajinského území, přičemž "příznivé" podmínky pro ofenzivu začnou v polovině května. USA a jejich spojenci v NATO trénují, financují a vyzbrojují tři čtvrtiny sil, které budou v rámci této ofenzívy uvrženy do boje. Jeden z dokumentů prohlašuje, že pro jarní ofenzívu lze vygenerovat 12 bojeschopných brigád: 3 vytvoří Ukrajina a 9 je cvičeno a vybaveno USA, spojenci a partnery. (WSWS)

PS. USA nevyhrály ani jednu proxy-válku od WW II, kterou vyhrál SSSR. Ale toto je první proxy-válka, kterou začali proti jaderné velmoci, a přitom na ní masivně prodělávají a masivně prohrávají.

13874 Odvolejte Ševčíka a budeme vás dál sponzorovat, vzkázala VŠE Česká spořitelna https://www.novinky.cz/clanek/domaci-odvolejte-sevcika-a-budeme-vas-dal-sponzorovat-vzkazala-vse-ceska-sporitelna-40428108#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest217_krokovy_redesign_feedu_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Odvolejte Ševčíka a budeme vás dál sponzorovat, vzkázala VŠE Česká spořitelna
Česká spořitelna (ČS) se jako generální partner Vysoké školy ekonomické (VŠE) distancovala od jednání děkana národohospodářské fakulty Miroslava Ševčíka. Na svém Twitteru banka vyjádřila plnou podporu rektorovi univerzity Petru Dvořákovi, který se snaží Ševčíka z funkce odvolat. Pokud se tak skutečně stane, bude banka dál studijní programy univerzity podporovat. (Novinky.cz)

13873 Co se to s vámi stalo? https://www.novarepublika.online/2023/03/co-se-to-s-vami-stalo

Co se to s vámi stalo?
Ano Davide, mezi dezoláty je svoboda slova. Skutečná svoboda. Mezi dezoláty mohu říkat, co chci. Udávají mě jen Cempeři. A to bys nevěřil… když jsme se dezolátsky potkali na Václaváku, byl to moc fajn pocit. (Nová republika)

13872 Máme jednu z nejhorších vlád v Evropě, i ve své historii, a média se tváří, že se nic neděje https://www.radiouniversum.cz/hoffman-ivan-d-mame-jednu-z-nejhorsich-vlad-v-evrope-i-ve-sve-historii-a-media-se-tvari-ze-se-nic-nedeje/

Máme jednu z nejhorších vlád v Evropě, i ve své historii, a média se tváří, že se nic neděje
...ty požadavky, které mají demonstranti, tak ty jsou pro vládu obtížně splnitelné, protože na to nejsou jednoduše dost chytří, ale pro vládu je zase těžké se bavit s oponentem, když přece vyhráli volby, vyhráli troje volby za sebou, všechno jim vychází, mají pocit, že lidé chtějí, aby najednou tady, prostě slyší takovéto věci. Takže tam ten rozhovor asi možný není, ale já vidím smysl v těch demonstracích v tom, že někdo té vládě říká, že je to špatně, že v tom veřejném prostoru se ozve protest proti tomu, že v mnoha ukazatelích máme doopravdy jednu z nejhorších vlád v Evropě a jednu z nejhorších ve své historii. Někdo jim to musí říct. Musí to prostě zaznít, je to důležitý vklad do těch voleb budoucích. Protože lidi si to zapamatují a budou o tom vědět. (Rádio Universum)

13871 Stačilo! Vo viac ako 100 nemeckých mestách sa uskutočnia pochody za mier. Zbrane posielané na Ukrajinu, neslúžia mieru, ale zabíjaniu! https://cz24.news/stacilo-vo-viac-ako-100-nemeckych-mestach-sa-uskutocnia-pochody-za-mier-zbrane-posielane-na-ukrajinu-nesluzia-mieru-ale-zabijaniu/

Stačilo! Vo viac ako 100 nemeckých mestách sa uskutočnia pochody za mier. Zbrane posielané na Ukrajinu, neslúžia mieru, ale zabíjaniu!
Vo viac ako 100 nemeckých mestách sa počas veľkonočných sviatkov uskutočnia pochody za mier a proti dodávkam zbraní pre ukrajinské sily brániace sa voči ruskej vojenskej ofenzíve. V utorok to oznámili organizátori plánovaných podujatí, informuje agentúra DPA. (CZ24NEWS)

13869 Saudská Arábia a Rusko odkázali Západu: Toto je náš cenový strop https://www.hlavnespravy.sk/saudska-arabia-a-rusko-odkazali-zapadu-toto-je-nas-cenovy-strop/3100784

Saudská Arábia a Rusko odkázali Západu: Toto je náš cenový strop
Oznámením o znížení ťažby ropy vyslali Rusko a Saudská Arábia Západu hneď niekoľko signálov, píše Dünya. Ich zámerom je teda vraj nielen zabrániť poklesu cien čierneho zlata, ale aj “rozplakať” špekulantov. Súčasné kvóty sú ich “cenovým stropom”. 1. Členské krajiny skupiny prijali preventívne opatrenie, aby ich produkcia ropy v druhej polovici tohto roka neprekročila dopyt. 2. Reagovali na šortové ponuky špekulantov. Vyslali signál: “Ak budete ešte viac shortovať, budete plakať. 3. Hlavným cieľom nebolo zvýšiť ceny, ale zabrániť ich poklesu. 4. Bol vyslaný tichý signál: “Toto je náš cenový strop”. Ide o akýsi signál trhu: “Nebude to 70 dolárov, musíme brať vyššiu cenu ako základ…” Od 80 USD. 5. A politické posolstvo je toto. Je dobre známe, že vzťahy medzi USA a Saudskou Arábiou nie sú dobré. Toto oznámenie však bolo oficiálnym krokom, ktorý naznačuje, že Saudská Arábia a Rusko smerujú k vytvoreniu bloku. Samozrejme, rokovalo sa o tom aj s Čínou. (Hlavné správy)

PS. Jak řekl na Petrohradském fóru šéf Gazpromu, v ropě a plynu přestaly platit zákony americké džungle a začaly platit zákony ruské tajgy. Saúdové se přidali a kdo má ropu, ten určuje ceny.

13868 Alarmující čísla ukazují, že umírá více Australanů, než se původně tvrdilo https://uncutnews.ch/erschreckende-neue-zahlen-zeigen-dass-noch-mehr-australier-sterben-als-zunaechst-befuerchtet/

Alarmující čísla ukazují, že umírá více Australanů, než se původně tvrdilo
Zpráva z Austrálie uvádí, že "nadbytečná úmrtí" jsou nejvyšší od druhé světové války. Loni zemřelo přes 25 000 lidí, což je o 15% více než průměrná úmrtnost v Austrálii. Senátoři vyzývají k vyšetření vysokých čísel. V Austrálii umírá tolik lidí, kolik jich nikdy od války nezemřelo, ale politici ignorují požadavek, aby se zjistily důvody, říkají kritici. V roce 2022 bylo 25 235 úmrtí více, než by se dalo očekávat v běžném roce, z nichž 10 095 bylo přímo způsobeno kovidem a dalších 3 000, kde byl virus dodatečným důvodem. (Uncut news)

13867 V Litvě zjistili, že prezident země Nauseda byl členem KSSS https://ria.ru/20230405/nauseda-1863196223.html

V Litvě zjistili, že prezident země Nauseda byl členem KSSS
Litevský novinář Dovidas Panzerovas zveřejnil archivní dokumenty svědčící o tom, že prezident země Gitanas Nauseda se v červnu 1988 stal členem KSSS. Nauseda to zatajil, když v roce 2019 kandidoval na hlavu státu: "Nevím, co ve skutečnosti Cítil Gitanas Nauseda během sajudisových shromáždění, ale dokumenty ukazují, že když byl Sadidis založen, vstoupil do Komunistické strany. Jeho žádost o přijetí do Komunistické strany byla podána 20. května 1988 a stranická průkazka byla vydána 27. června 1988," napsal Panzerovas na sociálních sítích. (RIA)

PS. Je to prostě profesionální anti-komunista, jako náš Dlouhý a celá kopa modrých strak s ním. Agent Pávek by mu měl poslat kondolenci.

13866 Na Ukrajině zničil úder hypersonické rakety "Kindžál" podzemní velitelství s poradci NATO https://avia-pro.net/news/podzemnyy-shtab-s-sovetnikami-nato-unichtozhen-giperzvukovoy-raketoy-kinzhal-na-glubine-130

Na Ukrajině zničil úder hypersonické rakety "Kindžál" podzemní velitelství s poradci NATO
V rozhovoru s Ukraina.ru Alexej Podberezkin, ředitel Centra vojensko-politických studií MGMA, uvedl, že zařízení vojenské infrastruktury, elektrické rozvodny a obranné podniky byly zničeny v důsledku ruského raketového útoku na Ukrajinu. Zejména bylo zničeno společné velitelské, kontrolní a komunikační centrum mezi ozbrojenými silami Ukrajiny a velením NATO, které se nacházelo v hloubce 130 metrů pod zemí. Podle Podberezkina v tomto centru pracovalo asi 300 specialistů NATO z Polska, Británie a Spojených států. (Aviapro)

PS. Špitá se o tom asi 2 týdny, všichni jsme čekali na nějaké ukrajinské potvrzení, a ejhle. Původní verze byla, že NATO velitelství v Kyjevě pro řízení ukrajinské PVO bylo v hloubce 80 metrů, po úderu údajně našli asi 40 mrtvých, zbytek se jednoduše vypařil.

13865 Uhrík pre HS: Amerika nechce byť priamo zatiahnutá do vojny, tak posiela zbrane cez nastrčených hlupákov v slovenskej vláde https://www.hlavnespravy.sk/uhrik-pre-hs-amerika-nechce-byt-priamo-zatiahnuta-do-vojny-tak-posiela-zbrane-cez-nastrcenych-hlupakov-v-slovenskej-vlade/3099510

Poslanec EP Uhrík pre HS: Amerika nechce byť priamo zatiahnutá do vojny, tak posiela zbrane cez nastrčených hlupákov v slovenskej vláde
Darovanie Migov Ukrajine bolo podľa vlády v „národnom záujme“. Len zabudli dodať, že v americkom. Rozhodnutie vlády odoslať naše stroje je zrada, zaťahovanie Slovenska do vojny je vážnym ohrozením našej obranyschopnosti a pošliapaním Ústavy SR. Amerika nechce byť priamo zatiahnutá do konfliktu, tak to robí cez nastrčených hlupákov. Tu vidíte, akú politiku chcú robiť Heger s Naďom do septembra, a akú by chceli robiť po septembri. Nerešpektujú nič a nikoho. Obišli parlament, obišli verejnú diskusiu a desí ma ako to prezidentka Čaputová podporuje. (Hlavné správy)

PS. Česko už nemá co posílat, to jen rozdíl...

13864 Počet fotbalistů FIFA, kteří náhle zemřeli v roce po zavedení vakcíny COVID, byl o 300% vyšší než předchozí 12letý průměr https://uncutnews.ch/die-zahl-der-fifa-fussballer-die-im-jahr-nach-der-einfuehrung-des-covid-impfstoffs-ploetzlich-starben-war-300-hoeher-als-der-vorherige-12-jahres-durchschnitt/

Počet fotbalistů FIFA, kteří náhle zemřeli rok po očkování vakcínou na kovid, byl o 300% vyšší než předchozí 12letý průměr
Rozsáhlý výzkum ukázal, že počet úmrtí profesionálních fotbalistů v důsledku kardiovaskulárních problémů se v roce 2021 každé tři měsíce zdvojnásobil. Počet fotbalistů, kteří v prosinci 2021 zemřeli "náhle", odpovídal ročnímu průměru za předchozích 12 let. To znamená, že během jediného měsíce náhle zemřelo tolik hráčů, jako v průměru za celý rok. Celkový počet úmrtí profesionálních fotbalistů byl v roce 2021 čtyřikrát vyšší než průměr v letech 2009 až 2020. (Uncut news)

13863 Vládne kolektivní Orbán. První to pochopili kováci https://casopisargument.cz/?p=49523

Vládne kolektivní Orbán. První to pochopili kováci
Vládní strany mají všechno. Vládu, většinu ve sněmovně, drtivou většinu v senátu, svého prezidenta, a právě se chystají jeho prostřednictvím obsadit Ústavní soud. Na jejich straně stojí i hlavní proud mainstreamových médií, opět včetně liberálně-levicových. Tato absolutní „demokratická“ většina ale nepřestává bojovat proti zbytkům opozice, od které prý i nadále hrozí oligarchizace, autoritářství a fašismus, a ovšem i proti opozicím novým, které se vynořují a zanořují na náměstích. (Argument)

PS. Stropnický v jinak dobrém článku zapomněl dodat, že v tomto politickém marasmu a prodejnosti opozice je třeba budovat nezávislé odbory. Francouzský hlavní svaz CGT si před 2 dny musel vyhodit celé bývalé vedení, protože to by je prodalo Macronovi stejně jako české odbory prodali svoje lidi fialové pětikolce.

13862 Uživatelé Twitteru zkontrolovali fakta ohledně vlivu Sorose https://www.rt.com/news/574111-twitter-community-soros-bragg-trump/

Uživatelé Twitteru zkontrolovali fakta ohledně vlivu Sorose
Uživatelé Twitteru opravili Glenna Kesslera, hlavního "kontrolora faktů" deníku Washington Post. Ten se pokusil popřít tvrzení, že liberální finančník George Soros financoval volby prokurátora na Manhattanu, který obvinil bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa. "Soros daroval 1 milion dolarů na účet Change PAC, největší individuální dar, který Bragg obdržel ve volebním cyklu v roce 2022. Několik dní poté, co byla schválena jeho kandidatura na post prokurátora, Soros mu slíbil 1 milion dolarů na podporu kandidatury," vysvětlil opravený fact-check. (RT News)

PS. Ten hlavní elf z Washington Post má samozřejmě pravdu, i když lže. Český elf Kartouz by ho poučil, že pravda není o faktech, ale o jejich sorošovsky správné interpretaci. Jak jednoduché, Watsone. Když falšuješ volby, tak si musíš koupit prokurátory, aby ty žaloby na zfalšované volby hodili do koše.

13861 O strukturální neschopnosti Ameriky účinně konkurovat Číně v Africe https://kenopalo.substack.com/p/on-americas-structural-inability

O strukturální neschopnosti Ameriky účinně konkurovat Číně v Africe
Pokud chcete v regionu dělat něco důležitého v rámci dobře načasovaného politického a ekonomického projektu a potřebujete financování, pak je Peking je zásadní volbou. To platí zejména v případě, že máte v zemi demokratické volby, jako v Keni nebo v Zambii. Doufám, že Washington jasně vidí tu ironii. Podle Nikkei Asia investovala Čína do rozvoje africké infrastruktury 2,5 krát více než všechny západní země dohromady. Stejná dynamika platí i v soukromém sektoru. Ať už hledáte strojní zařízení nebo levný dovoz a přístup na trhy, pak Čína je většinově tou nejlepší volbou. Trendy v objemu obchodu tuto skutečnost dokazují. V roce 2022 obchod mezi Afrikou a USA klesl pod 40 miliard USD), což je pětina objemu mezi Afrikou a Čínou. (Africanist Perspective)

PS. Západu nezbývá než klasická a dobře vyzkoušená metoda: uplatit zkorumpované politické elity a podporovat teroristy. Jenže to nejde dělat donekonečna, viz příklad Blízkého východu a Ukrajiny.

13860 Vládní úřady USA mohly on-line cenzurovat obsah Twitteru https://open.lbry.com/@RT:fd/twitter-biased-moderation:4

Vládní úřady USA mohly on-line manipulovat obsah Twitteru
Nově zpřístupněný kód Twitteru dokazuje, že vláda USA měla přímý přístup k manipulování obsahu, a dokonce pod oficiální hlavičkou "Goverment Requested". (RT/Odysee)

13859 Centrum Bachmutu bylo dobyto 2. dubna večer https://www.e-republika.ch/dl5984

Centrum Bachmutu bylo dobyto 2. dubna večer
Jevgenij Prigožin vztyčil vlajku Wagnerovců nad hlavní správou města Artjumovsk dne 2. dubna. Oficiálně to znamená, že město bylo dobyto.

Na vlajce je napsáno jméno Vladislava Tatarského, bojovníka z Donbasu a ruského korespondenta, který byl ten den zabit nastraženou náloží v Leningradě. Ukrajinci ovládají zbylých 15 % západních částí, které se chystají držet, aby mediálně přikryli vojenský debakl.

13858 Paříž odhlasovala zákaz e-koloběžek https://amp.france24.com/en/live-news/20230402-paris-votes-on-ban-for-rental-e-scooters

Paříž odhlasovala zákaz e-koloběžek
Paříž v neděli (2.3.) drtivou většinou odhlasovala vyhnání pronajímaných elektrických koloběžek z ulic francouzského hlavního města. To zasadilo ránu provozovatelům a znamená vítězství bojovníků za bezpečnost silničního provozu. Obyvatelé města byli požádáni, aby zvážili pro nebo proti v místním referendu organizovaném starostkou Anne Hidalgovou. Téměř 90 % hlasů bylo proti: "Jsme šťastní, už s tím bojujeme více než čtyři roky," řekl Arnaud Kielbasa, spoluzakladatel charity Apacauvi, která zastupuje oběti nehod e-koloběžek. "Všichni Pařížané říkají, že jsou nervózní na chodnících, nervózní, když přecházejí silnice. Musíte se podívat všude, " řekl agentuře AFP Kielbasa, jehož manželku a dceru srazil řidič e-koloběžky. "Proto jsxme hlasovali proti." (AFP)

PS. Zasadili ránu ideologicky nadupaným Zeleným, protože chtějí chodit v klidu a pěšky po hořící Paříži.

13857 “Niekto na ňu ušil pascu.” Ako reagujú Rusi na útok vplyvného blogera? https://www.hlavnespravy.sk/niekto-na-nu-usil-pascu-ako-reaguju-rusi-na-utok-vplyvneho-blogera/3097606

“Niekto na ňu ušil pascu.” Ako reagujú Rusi na útok vplyvného blogera?
V neděli (2.3.) večer se v Petrohradě konalo setkání s vojenským korespondentem Vladlenem Tatarským. Byl zabit výbuchem nálože umístěné v darované sošce. V důsledku exploze bylo zraněno dalších nejméně 6 lidí. Atentátnice byla použita jako vějička a pravděpodobně nevěděla, že nese nálož. V neděli v osm večer kontaktovala své přátele a řekla jim, že na ni někdo nastražil past. (Hlavné správy)

PS. Atentát na Duginovu dceru byl proveden profesionální důstojnicí ukrajinské KGB, které se podařilo utéci na Západ. Tady se naopak od samého začátku množí otazníky. Akce byla provedena diletantsky a Tatarský byl známým kritikem ruského způsobu vedení války na Ukrajině.

13856 Čaká nás brutálny súboj strán protiFicovskej koalície https://www.hlavnespravy.sk/caka-nas-brutalny-suboj-stran-protificovskej-koalicie-pozrime-sa-na-toto-krvave-divadlo-blizsie/3097460

Čaká nás brutálny súboj strán protiFicovskej koalície
Otázka, ktorá dnes desí politikov koaličných strán, oligarchov za nimi a niektoré veľvyslanectvá, hlavne to za plotom, je jednoduchá: Podarí sa Ficovi vyhrať voľby a zostaviť vládu? Ak áno, nastane tu živočíšna hrôza a zdesenie. Nie len kvôli obavám o geopolitické smerovanie Slovenska – zjednodušenie povedané o podporu vojny na Ukrajine, ale aj elementárneho živočíšneho strachu o vlastné životy. Táto partička diletantov na čele s Matovičom a Hegerom totiž konala tak, že porušovania zákonov rôznej závažnosti je pravdepodobne nebude problém dokázať. (Hlavné správy)

PS. Škoda, že nejsme tak daleko, jak ti Slováci...

13855 Válečný buben zní "Tik Tok" https://consortiumnews.com/2023/03/31/the-sound-of-the-new-war-drum-goes-tik-tok/

Válečný buben zní "Tik Tok"
Ve čtvrtek (23.3.) byl generální ředitel TikToku byl grilován v americkém Kongresu pět hodin z důvodu "bezpečnostních obav." Bylo to několik dní poté, co FBI a americké ministerstvo spravedlnosti zahájily vyšetřování americké společnosti vlastněné Číňany. Není ironií, že zatímco americká vláda dává TikTok pod lupu, zavírá oči před vlastními sledovacími programy? Před deseti lety řekl Edward Snowden celému světu pravdu o amerických globálních monitorovacích programech. Pokud se Kongres stará o naše digitální soukromí, měl by začít vyšetřováním politiky dohledu svých vlastních amerických agentur. Kampaň proti Tiktoku je taktikou vyvolávající strach, jak vést válku s Čínou. (Consortium news)

13854 Komu ChatGPT píše básničky... https://aeronet.news/redakci-aeronetu-se-podarilo-donutit-umelou-inteligenci-chatgpt-od-firmy-openai-k-tomu-aby-po-presvedcovani-a-premlouvani-napsala-oslavnou-basen-na-donalda-trumpa-andreje-babise-a-roberta-fica/

Komu ChatGPT píše básničky...
Redakci Aeronetu se podařilo donutit umělou inteligenci ChatGPT od firmy OpenAI k tomu, aby po přesvědčování a přemlouvání napsala oslavnou báseň na Donalda Trumpa, Andreje Babiše a Roberta Fica! Všichni tři jsou na černé listině a ChatGPT o nich odmítá psát pozitivně. Umělá inteligence od OpenAI totiž vysoce oceňuje slova “nice“, “good” a “heart” ve spojení s dobrem, s láskou, s přátelstvím, s hrdinstvím atd. Tyto charakterové atributy nutí ChatGPT odpovědět bez biasu, tedy odpovědět přesně na položený dotaz bez zaujatosti. Určitě jste už četli, že ChatGPT odmítl a stále k dnešnímu dni odmítá napsat oslavnou báseň na Donalda Trumpa, zatímco na Joea Bidena ji bez okolků ihned napíše. Jak však náš test potvrdil, po chvilce přesvědčování a argumentování se ChatGPT nechal přesvědčit a napsal hezkou báseň nejen na bývalého prezidenta Trumpa. Na neoliberální politiky napíše AI oslavnou básničku okamžitě. Na konzervativní a vlastenecké politiky až po přemlouvání a po úpravě argumentů. (Aeronet)

PS. K tomu náš starší článek Studená válka Západ-Rusko (II.) aneb Vznik třídně uvědomělé umělé inteligence.

13853 Svobodu podpořila řada osobností. Politika do sportu nepatří https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/svobodu-podporila-rada-osobnosti-politika-do-sportu-nepatri/

Svobodu podpořila řada osobností. Politika do sportu nepatří
Širokou diskusi vyvolal svými výroky olympionik David Svoboda, podle něhož politika do sportu nepatří a sportovci by neměli být trestáni za činy politiků. A ministryně obrany Jana Černochová už hledá cesty, jako ho potrestat. (První zprávy)

13852 Německé a polské tanky Leopard 2 ozbrojených sil Ukrajiny byly označeny německými kříži https://avia-pro.net/news/vsu-nachali-nanosit-nemeckie-kresty-na-tanki-leopard-2

Německé a polské tanky Leopard 2 ozbrojených sil Ukrajiny byly označeny německými kříži
V rozporu s žádostí německých úřadů začali ukrajinští vojáci upravovat brnění tanků Leopard 2A4 a 2A6, které dorazily z Polska a Německa. Jsou na nich německé kříže používané německou armádou během Druhé světové války. Tyto symboly byly dodatečně namalovány na tanky, které již dostaly maskování ozbrojených sil Ukrajiny. Německé tanky jsou již na území Záporoží, ale již předtím UFA rozmístila Leopardy v oblasti Chasov Jar, Konstantinovka, Slavjansk. (Aviapro)

PS. Historie se opakuje jako fraška a Wehrmacht je opět na banderovské Ukrajině.

13851 Velká porota hlasovala pro obžalobu bývalého prezidenta Trumpa https://www.vtforeignpolicy.com/2023/03/trump-looming-arrest-manhattan-district-attorney-blames-house-judiciary-republicans-inquiry-unlawful-incursion/

Velká porota hlasovala pro obžalobu bývalého prezidenta Trumpa
Očekává se, že se Trump dobrovolně vzdá úřadům. Jeho právník uvedl, že byl vyzván, aby se do příštího úterý (04.04.) dostavil do New Yorku k převzetí obvinění. Guvernér současného Trumpova domovského státu Florida Ron DeSantis řekl, že nebude spolupracovat na žádném vydávacím řízení. "Florida nebude pomáhat při žádosti o vydání vzhledem k pochybným okolnostem, o které jsou spojeny s tímto manhattanským prokurátorem podporovaným Sorosem a jeho politickou agendou," uvedl DeSantis ve čtvrtek na Twitteru. Soros sponzoroval volby amerických prokurátorů, včetně toho z Manhattanu, který obvinil Trumpa. (Veterans Today)

PS. Inspirace pro politické procesy připravované fialovou pětikolkou. Nechat se volebně uplatit Sorošem a pak dělat jeho spravedlnost, spolu s ním vydělat na zničení státu a pak se nechat amnestovat.

13850 Skupina BRICS pracuje na nové formě měny https://www.telesurenglish.net/news/BRICS-Group-Works-On-A-New-Form-Of-Currency-20230330-0021.html

Skupina BRICS pracuje na nové formě měny
Místopředseda Státní dumy Alexander Babakov ve čtvrtek uvedl, že projekty na vytvoření nové měny budou představeny na nadcházejícím summitu organizace v Jižní Africe. Na okraj obchodního fóra Rusko-Indického strategického partnerství pro rozvoj a růst Babakov uvedl, že tyto práce probíhají. "Přechod na vypořádání v národních měnách je prvním krokem. Další je usnadnit oběh digitální měny nebo jakékoli jiné zásadně nové formy měny v blízké budoucnosti," uvedl místopředseda. Úředník nevyloučil možnost vytvoření jediné měny BRICS, která bude zajištěna zlatem spolu s dalšími produkty, jako jsou prvky vzácných zemin nebo půda. (Telesur)

PS. Není divu, že i Saúdská Arábie chce do BRICS.

13849 Facebook zlikvidoval RT Arabic https://www.rt.com/russia/573881-facebook-rtarabic-ban-final/

Facebook zlikvidoval RT Arabic
Vlajková loď sociální sítě Marka Zuckerberga smazala stránku pro RT Arabic, odmítla všechna odvolání a předala adresu jinému uživateli, uvedla ve čtvrtek vedoucí kanálu Maya Manna. "Dva týdny jsme bojovali s Facebookem, abychom obnovili pozastavenou stránku RT Arabic se 17 miliony předplatitelů," uvedla Manna na svém telegramovém kanálu. "Snažili jsme se získat vysvětlení toho, co spustilo vypnutí, protože jsme nikdy nedostali žádné odstávky ani komentáře.” Po několika zmatených vytáčkách nám zákaznický servis Facebook "jednoduše popřál štěstí, uzavřel náš kanál a předal adresu URL jinému uživateli," napsala Manna. "Internetová demokracie v celé kráse!” (RT News)

PS. Měla pochopit, že když USA ztratily celý Blízký východ, tak to Rusové nemůžou roztrubovat všem Arabům. Tady nejde o demokracii, pouze o USA.

13848 Jak vytunelovat Českou poštu https://www.e-republika.ch/dl5975

Jak vytunelovat Českou poštu

To co říká šéf odborů pošty nám před půl rokem říkaly úřednice na normální pobočce pošty. Že to hlavní manažeři České pošty schválně tunelují, aby to jako "nefunkční státní podnik" mohli zprivatizovat. (ČT 24)

13847 APU instalovala na německém tanku Leopard 2 ruskou dynamickou ochranu "Kontakt-2" https://avia-pro.net/news/ukrainskie-voennye-ustanovili-na-tank-leopard-2a4-rossiyskiy-kompleks-dinamicheskoy-zashchity

APU instalovala na německém tanku Leopard 2 ruskou dynamickou ochranu "Kontakt-2"
Podle informací získaných z různých zdrojů nainstalovala ukrajinská armáda na tank Leopard 4A1 systém dynamické ochrany Kontakt-2, který byl vyroben v Rusku. Tento ochranný komplex byl instalován na tank za účelem zvýšení bezpečnosti západního vojenského vybavení. (Aviapro)

PS. Chudáci leopardi, aby přežili na frontě aspoň chvilku, tak musí mít ruský kožich...

13846 Nové směrnice CGT jako náplast na minulé rány https://www.humanite.fr/social-eco/cgt/sur-sa-feuille-de-route-la-cgt-veut-panser-ses-plaies-788861

Nové směrnice CGT jako náplast na minulé rány
Explozivní situace odhaluje smysl debat, které se nyní dějí na sjezdu hlavní konfederace francouzských odborů (CGT). V úterý (28.3.) delegáti odmítli zprávu o činnosti předloženou vedením. A poprvé v poválečného období je Konfederace v čele protestu proti důchodové reformě. Tuto středu (29.3.) v Clermont-Ferrand delegáti diskutovali o bezprecedentní situaci, ve které se nachází vedení odborů. První reakce na tuto situaci spočívala v postupném zmírnění napětí. Začala otevřená debata mezi vedením a delegáty o pozměňovacích návrzích, včetně těch, které byly původně zamítnuty. (L'Humanité)

PS. Nezávislé odbory a tlak na prodejné vedení hlavních odborů by měla cesta i u nás. Politické partaje jsou vyřízené, jako celek se kompletně prodaly systému.

13845 Restrict act je orwellovská cenzura, maskovaná jako legislativa proti Tiktoku https://www.zerohedge.com/political/restrict-act-orwellian-censorship-grab-disguised-anti-tiktok-legislation

Restrict act je orwellovská cenzura, maskovaná jako legislativa proti Tiktoku
Zákon zvaný Restrict Act, který připravili senátoři Mark Warner (D-Va) a Tom Thune (R-SD), je zaměřen na blokování nebo narušení transakcí a finančních podílů spojených se zahraničními nepřáteli, kteří představují riziko pro národní bezpečnost. Nicméně jazyk zákona by mohl být použit k tomu, aby vláda USA získala obrovskou moc nad svobodu projevu. Warner je dlouholetý odpůrce svobody projevu. Michael Krieger (web Wired) ukázal, že Warner v roce 2018 prosazoval cenzurní nasazení informačních technologií, což potvrdil na Twitteru. Připravil Restrict Act tak, aby byla možná rychlá akce proti technologickým společnostem podezřelým ze styků se zahraničními vládami a špiony, aby účinně zmizely jejich produkty z regálů a obchodů s aplikacemi, pokud hrozba, kterou představují, je příliš velká. Nepřátelští aktéři uvedení v návrhu zákona jsou Čína, Kuba, Írán, Severní Korea, Rusko a Venezuela. Ve skutečnosti má zákon o omezení velmi málo společného s TikTokem a jeho podstatou je kontrola online obsahu. (Zero hedge)

PS. To má Rakušan jistě radost, jak rychle Deep state pracuje v USA, aby zrušil demokracii. A gumové zákony proti "fejkařům" jsou jeho specialita.