Říká se, že jablko nepadá daleko od stromu. V případě Matěje Stropnického se však zdá, že se zakutálelo pořádně daleko. Zatímco tatínek Martin Stropnický se jako ministr obrany s železnou pravidelností ztrapňuje, jeho syn Matěj je opravdovou nadějí české politiky. Svědčí o tom jak jeho působení na radnici Prahy 3, tak právě ukončená pozice náměstka pražské primátorky Adriany Krnáčové.

O jeho kvalitách hovoří i poměr a složení skupiny zastupitelů hlasujících pro jeho odvolání. Matěj Stropnický byl odvolán na posledním zasedání zastupitelstva Hlavního města Prahy na návrh předsedy opozičního zastupitelského klubu TOP 09 Václava Novotného, přičemž z celkového počtu 65 zastupitelů se proti němu postavilo 42 členů. V jeho neprospěch hlasovalo dvanáct „koaličních“ zástupců z hnutí ANO a osm členů ČSSD. O zbytek se postarala část opozice. K většině se nepřidala KSČM a Piráti. Mlátit prázdnou slámu úvahami o jeho „špatné práci“ či podle „koaličního“ náměstka Dolínka (ČSSD) „budování vlastního PR a nezvládání agendy“ nemá cenu. Zájemci o tuto problematiku si mohou počíst v posledním programu schůze ZDE jakož i v těch budoucích. Jde prostě o nemovitosti, jde o pozemky, jde o výstavbu, jde o prachy. O miliardy a desítky miliard. Nějaký Stropnický nemůže překážet. Mafiánské vazby fungují 25 let a Prahu si nějakým zelenáčem rozvracet nenechají.

Ve stínu zemětřesení na "velké Praze" zůstalo vypovězení smlouvy Zeleným na Praze 6. Tam zástupci TOP 09, ANO, STAN a KDU-ČSL zjistili, že se to se Zelenými už nedá vydržet, neboť "stojí programově i ideově mimo půdorys zamýšleného koaličního projektu". Co stojí za takovými směšnými formulacemi? Bída a bezradnost dnešních herců. Neboť naši politici ničím jiným než špatnými herci špatných scénářů nebývají. Naši zastupitelé jsou tu prostě od toho, aby hráli, a ne od toho, aby něco rozhodovali. Rozhoduje se v zákulisí. Tak to mafie dělávají. Jak jinak.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 250 Kč
Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!