Načítání...
 

Zprávy_jednou_větou

Položky 13824

ID Cislo Nadpis Url Text
14187 Setkání protisyrské lobby https://thegrayzone.com/2023/08/21/anti-syria-lobby-caliphate-starvation-sanctions/

Setkání protisyrské lobby
Rozmetl jsem schůzi lobbistické skupiny, která ukončila podpůrný program zachraňující život (General License 2023) v Sýrii, a nyní tlačí na prodloužení ekonomické války Washingtonu o dalších 8 let. Za zavřenými dveřmi bývalý úředník ministerstva zahraničí USA a vedoucí workshopu odhalil konečný cíl skupiny: rozdělení Sýrie a vytvoření de facto chalífátu pro rebrandovanou odnož Al-Káidy. (Gray zone)

14186 „Obchod se strachem“ - Úvod https://infakta.cz/videa/obchod-se-strachem-uvod.html

„Obchod se strachem“ - Úvod
1. díl dokumentární investigativní série Obchod se strachem, ve kterém postupně odkryjeme, jaké informace mainstreamová média zveřejňovat nechtěla, nechtějí a proč. Ukážeme, co všechno, jaké osoby a lobbistické struktury covidová epidemie obnažila. (inFAKTA)

14185 Americká rozvědka sní o špionážních kalhotách https://www.rt.com/news/582300-spy-pants-us-intelligence/

Americká rozvědka sní o špionážních kalhotách
Americká kancelář ředitele Národní zpravodajské služby oznámila, že podpoří vývoj průlomového oděvu zahrnujícího různé digitální technologie. Na program s názvem "Inteligentní elektricky poháněné a síťové Textilní systémy" (SMART ePANTS) bude dohlížet aktivita Intelligence Advanced Research Projects Activity (IARPA). Podle prohlášení zveřejněného minulý měsíc se toto oddělení specializuje na výzkum oblastí s vysokým rizikem a vysokou přidanou hodnotou. (RT News)

PS. Takové kalhoty se prostě nesmí podělat, jinak je globálně zle.

14184 Agrofert prodal vydavatelství Mafra a chemičku Synthesia https://www.novinky.cz/clanek/domaci-agrofert-prodal-mafru-40442287#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=8&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Agrofert prodal vydavatelství Mafra a chemičku Synthesia
Koncern Agrofert prodal chemičku Synthesia, mediální společnost Mafra a firmu Londa skupině Kaprain podnikatele Karla Pražáka. Agrofert to uvedl v pátek v tiskové zprávě. Cena transakce podle Hospodářských novin (HN) překročila 10 miliard korun. Obchod ještě musí schválit antimonopolní úřady. (Novinky.cz)

14183 Covid Summit v Evropském parlamentu – Projev dr. Davida Martina https://outsidermedia.cz/prezentace-dr-davida-martina-na-3-mezinarodnim-covid-summitu-konanem-v-evropskem-parlamentu-3-5-2023-covid-19-byl-aktem-biologicke-valky-spachane-na-lidstvu-byla-to-financni-loupez-veda-byla-zneu/

Covid Summit v Evropském parlamentu – Projev dr. Davida Martina
Prezentace dr. Davida Martina na 3. Mezinárodním covid summitu konaném v Evropském Parlamentu 3/5/2023. Covid-19 byl aktem biologické války spáchané na lidstvu. Byla to finanční loupež. Věda byla zneužita za účelem zisku. Dlouho plánované. Záměrné. Více ve videu. (Bezpresu.news via Outsidermedia)

14182 Téměř v celém Londýně se začal vybírat ekologický poplatek za vjezd do města https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/temer-v-celem-londyne-se-zacal-vybirat-ekologicky-poplatek-za-vjezd-do-mesta

Téměř v celém Londýně se začal vybírat ekologický poplatek za vjezd do města
V Londýně dnes začalo platit rozšíření nízkoemisní zóny (ULEZ) na prakticky celé hlavní město navzdory kritikům, podle kterých opatření zhorší krizi rostoucích životních nákladů, napsala agentura Reuters. Vjezd do zóny je zatížen denním poplatkem 12,50 liber (352 korun) pro vozidla, která nesplňují přísné emisní požadavky. (Ekolist.cz)

14181 Průzkum: Němci očekávají úpadek státu jako ekonomické velmoci https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/705626/umfrage-deutsche-erwarten-niedergang-des-landes-als-wirtschaftsnation

Průzkum: Němci očekávají úpadek státu jako ekonomické velmoci
Podle nové studie počítá polovina Němců s hospodářským úpadkem země. Na Spolkovou vládu se přitom rozhořela masivní kritika, hodnoty souhlasů klesají. Důvěra Němců v sílu státu během několika měsíců dramaticky poklesla. Podle studie věří 50 procent Němců, že Spolková republika nebude za deset až 15 let patřit k předním světovým ekonomikám. V roce 2022 to bylo jen 30 procent. Naopak pouze 31 procent je přesvědčeno o vedoucí roli země, uvádí se ve studii, kterou si objednala frakce CDU/CSU. Studie byla představena ve čtvrtek v představenstvu CDU/CSU. (DWN)

PS. Takže to US-elitám v válkou proti Rusku hezky vyšlo a přitom EU pomáhá Němcům do hrobu, který kope jejich prodejná vláda.

14180 Státní převrat v Gabonu: Francouzská Afrika stále přežívá https://reseauinternational.net/coup-detat-au-gabon-la-francafrique-est-toujours-la-selon-un-expert/

Státní převrat v Gabonu: Francouzská Afrika stále přežívá
Thomas Borrel, spoluředitel nevládní organizace "Survie" popsal situaci během dne, kdy vzbouření vojáci v Gabonu tvrdili, že se chopili moci. Vojáci uvalili prezidenta do domácího vězení několik hodin poté, co byl vyhlášen vítězem voleb, jejichž cílem bylo prodloužit 55-letou vládu jeho rodiny v ropně bohaté středoafrické zemi. Prezident Ali Bongo Ondimba ve videu zjevně natočeném z jeho bydliště vyzval obyvatelstvo, aby "vyšlo do ulic na jeho podporu". Ale davy místo toho vyšly do ulic hlavního města a zpívaly národní hymnu na oslavu pokusu o převrat proti potomkovi dynastie obviněnému z toho, že se obohatil díky přírodním zdrojům země, zatímco mnoho občanů žije v bídě. Bongo se dostal k moci v roce 2009 na dvě funkční období po smrti svého otce, který zemi vládl 41 let. (Réseau international)

14178 Zoufalá Nulandová v Africe https://consortiumnews.com/2023/08/31/a-desparate-nuland-in-africa/

Zoufalá Nulandová v Africe
Když úřadující náměstkyně ministra zahraničí USA Victoria Nulandová cestovala 29. července do Jižní Afriky, její předcházela ji pověst nástroje hegemonických zájmů Washingtonu. Podle zkušeného jihoafrického úředníka, který se účastnil setkání s vysoce postaveným americkým diplomatem v Pretorii, však Nulandová a její tým byli prokazatelně nepřipraveni na to, aby se potýkali s nedávným vývojem na africkém kontinentu. Zejména s vojenským pučem, který odstranil prozápadní vládu Nigeru několik hodin předtím, než zahájila svou cestu po regionu s několika zastávkami. "Za více než 20 let spolupráce s Američany jsem ji nikdy neviděl tak zoufalou," řekl diplomat pod podmínkou anonymity. Pretoria si byla dobře vědoma jestřábí pověsti Nulandové. Ale když dorazila do Pretorie, úředník ji popsal jako "zcela zaskočenou" změnami v regionu. Červencový puč, kdy se v Nigeru dostala k moci populární vojenská junta, následoval po vojenských převratech v Mali a Burkině Faso, které byly podobně inspirovány antikoloniálními postoji. (Consortium news)

14177 Likvidační komando české státnosti a českého národa https://www.novarepublika.cz/2023/08/likvidacni-komando-ceske-statnosti-a-ceskeho-naroda

Likvidační komando české státnosti a českého národa
Premiér Petr Fiala tvrdí, že lidé mají právo na regulované informace (cenzuru) a vyžaduje, aby udávali. Nejvyšší státní zástupce Igor Stříž (bývalý komunistický vojenský prokurátor a vyšetřovatel) vyhrožuje lidem: „Pokud budou mít jiné názory než vláda, tak budou trestně stíháni se sazbou do 3,5 roku vězení“. Politicky jsme se vrátili do feudalizmu, v němž platilo, že náboženská víra poddaných byla určena náboženskou příslušností feudála. Dnes to není feudál, ale vláda. Již probíhá kolem 100 politických procesů a někteří občané již byli odsouzeni. Učitelé ve školách se bojí a jako exemplární příklad pro zastrašení, učitelka, která mluvila o Ukrajině jinak než Česká televize a ministři, byla na hodinu vyhozena ze školy. Policie se přestává chovat podle pravidel demokratického státu. U Národního muzea byl bezdůvodně brutálně zmlácen (kopy do obličeje) policejním komandem Karel Kočí, kterého odvezla záchranka a po několika měsících se stále léčí. Podal trestní oznámení, které bylo odmítnuto s odůvodněním, že několik úderů bylo vytrhnuto z celkového kontextu. Má to být precedens pro obhajoby vražd? (Nová republika)

14176 Rusko obohralo Západ tam, kde na to nie je zvyknutý https://www.hlavnespravy.sk/rusko-obohralo-zapad-tam-kde-na-to-nie-je-zvyknuty/3244668

Rusko obohralo Západ tam, kde na to nie je zvyknutý
Poľský ekonomický inštitút zhrnul oficiálne ukrajinské štatistiky: z krajiny odišlo 20 % obyvateľstva, nezamestnanosť presiahla 25 %, 50 % energetickej infraštruktúry bolo zničených, 40 % podnikov obmedzilo výrobu, obrábané plochy sa znížili o 30 %, inflácia je 27 % a rozpočtový deficit v roku 2022 bol 17,5 % (tento rok bude oveľa vyšší). Štát prežíva výlučne z externých injekcií, čo, ako už bolo uvedené, oficiálne potvrdil minister financií krajiny. (Hlavné správy)

14175 Čo by bolo, keby neprišli https://nazory.pravda.sk/dnes-pise/clanok/679022-co-by-bolo-keby-neprisli/

Čo by bolo, keby neprišli
Koniec socializmu po roku 1989 bol i začiatkom konca „slušného“ kapitalizmu. Voľnú cestu mal pred sebou kapitalizmus pre všetkých: globálny, korporátny, mafiánsky, asociálny a nedemokratický. S unipolárnym svetom, ktorý ovláda jeden hegemón a jediná ideológia, nie je problém v samotnej unipolarite. Problém je v tom, že globálny kapitalizmus, systém, ktorý sa zrodil na troskách ideológií súťažiacich o podporu občanov, nemá konkurenciu. O podporu občana nemusí súťažiť. Nemá s kým. Netreba sa mu starať o občanove potreby. Dokáže občana jednoducho zmanipulovať, kontrolovať a ovládať. (Pravda.sk)

14174 "Nepřátelské" Japonsko zvyšuje vývoz do Ruska https://www.rt.com/business/581393-japan-russia-trade-sanctions/

"Nepřátelské" Japonsko zvyšuje vývoz do Ruska
Celkový objem japonského vývozu do Ruska vzrostl v červenci meziročně o 25% na 50,94 miliardy jenů (348 milionů USD), odhalilo Ministerstvo financí v Tokiu. Data ukazují, že Tokio zvýšilo dodávky zdravotnických produktů o 1 123% ve srovnání s červencem 2022. Vývoz pryžových a papírových výrobků se také zvýšil o 248%, respektive 45%, ačkoli dodávky plastů a oceli poklesly o 35% a 94%. Ve stejné době, východoasijský národ dovoz ruského obilí prudce vzrostl o 5,679% v červenci v ročním vyjádření. Dovoz ryb a rybích produktů za stejné období klesl o 35,3%, zatímco nákup zeleniny klesl o 30%. (RT News)

14173 Počet mrtvých a zraněných vojáků na Ukrajině se blíží 500 000, tvrdí američtí představitelé https://archive.is/Jh3aZ

Počet mrtvých a zraněných vojáků na Ukrajině se blíží 500 000, tvrdí američtí představitelé
Američtí představitelé se obávají, že ukrajinská změna strategie budou probíhat prostřednictvím cenných dodávek munice, což by mohlo prospět ruskému prezidentovi Vladimiru V. Putinovi a znevýhodnit Ukrajinu ve válce na výdrž. Ukrajinští velitelé se však rozhodli, že útočné jednotky sníží ztráty a zachová si své bojové síly v první linii. Američtí představitelé mají obavy, že Ukrajina se stala obětí nepříznivé situace, což je jeden z důvodů, proč byla opatrná při prosazování protiofenzivy. Téměř jakýkoli velký tlak proti zakopaným ruským obráncům chráněným minovými poli by měl za následek obrovské množství ztrát. (New York Times)

PS. Hlavní mediální manipulátoři v USA jsou korporátní noviny Deep state, což je NYT a WP. Tento článek vysvětluje pro normální Američany, že s protiofenzivou Zelenského je konec. Západ už na ni nemá munici a Ukrajinci mají bojovat do posledního vojáka, když nemají čím střílet. Zatím jich padlo půl miliónu, ale "opotřebovávací válka" NATO proti Rusku potřebuje další kanonenfurt pro ruská děla.

14172 Ekvádorský prezident je žalován kvůli vraždě Villavicencia https://www.telesurenglish.net/news/Ecuadorian-President-is-Denounced-in-Villavicencio-Murder-Case-20230818-0011.html

Ekvádorský prezident je žalován kvůli vraždě Villavicencia
V pátek (18.8.) rodina zavražděného prezidentského kandidáta Fernanda Villavicencia oznámila, že podá stížnost na prezidenta Guillerma Lassa a další veřejné činitele za atentát na ekvádorského politika ze dne 9. srpna. Na tiskové konferenci právník rodiny Marco Yulema vysvětlil, že k atentátu na Villavicencia z rukou nájemných vrahů došlo v důsledku "úmyslného opomenutí" ze strany úřadů. (Telesur)

14171 Ruský regulátor internetu vysvětluje nárůst útoků hackerů https://www.rt.com/russia/581426-roskomnadzor-hacking-social-media/

Ruský regulátor internetu vysvětluje nárůst útoků hackerů
Šéf Roskomnadzor, Andrey Lipov během kulatého stolu o digitální bezpečnosti na fóru "Army 2023" v Moskvě potvrdil vlnu externího hackerství v Rusku: "Krádež osobních informací prudce vzrostla, protože jsme zablokovali sociální sítě vlastněné Američany. Vidíme to jasně a není problém to vysvětlit. Jakmile jsme je zablokovali, připravili jsme Američany o schopnost provádět behaviorální analýzu našich občanů. Takže šli přímo do útoku na naše informační systémy, naše databáze, aby získali informace pro své analytické systémy, které dříve měli snadno dostupné." (RT News)

14170 Bývalý šéf frakce Alternativa pro Německo o budoucnosti strany https://www.pokec24.cz/blog/byvaly-sef-frakce-alternativa-pro-nemecko-o-budoucnosti-strany/

Bývalý šéf frakce Alternativa pro Německo o budoucnosti strany
Když jsem byl ještě poslancem Bundestagu, vydal jsem knihu na toto téma. Navštívili mě také zástupci BND a CIA, kteří naznačili, že pokud pod ně „lehnu“, udělám kariéru ve vedení svého vlastní party. Odmítl jsem je se slovy: „Ne, jsem německý patriot, pod vás nepůjdu, bojuji za úplnou politickou stranu nezávislou na Západě. Samozřejmě jsem tím ukončil svou politickou kariéru. Proto je to dvousečná zbraň. Na jednu stranu systém infiltroval své zaměstnance do vedoucích vrstev, na druhou stranu členové vyvíjejí na toto zvenčí řízené vedení strany poměrně velký tlak, aby Alternativa pro Německo byla stále samostatnou vlasteneckou silou, která by nebyla ovládaná buď Washingtonem, nebo washingtonskými vazaly v Berlíně. A podle výsledku tohoto vnitřního boje se rozhodne o osudu AfD, rozhodne se o tom, zda bude zakázána, nebo ne. Pokud budou vůdci i nadále plnit vůli někoho jiného, strana bude existovat. A pokud se členům podaří vzít osud své vlastní strany do vlastních rukou, pak bude následovat zákaz. (pokec24)

14169 Zpráva o globálním bohatství 2023 https://www.ubs.com/global/en/family-office-uhnw/reports/global-wealth-report-2023.html

Zpráva o globálním bohatství 2023
Celkové soukromé bohatství Spojených států se v roce 2022 snížilo o 5,9 bilionu dolarů, zatímco Rusko skončilo rok s nárůstem o 600 miliard dolarů. Podle zprávy švýcarské banky UBS se počet dolarových milionářů v Rusku v loňském roce zvýšil z 351 000 na 408 000 osob. (UBS Report)

14168 Rusko se stalo pátým největším obchodním partnerem Číny https://www.rt.com/business/579660-china-russia-trade-soaring/

Rusko se stalo pátým největším obchodním partnerem Číny
Rusko se poprvé stalo jedním z pěti největších čínských obchodních partnerů, protože obě země posilují spolupráci nebývalým tempem. Obchodní obrat mezi Moskvou a Pekingem vzrostl v období od ledna do června 2023 na rekordní objemy a dosáhl 114,5 miliardy dolarů, což ukázaly údaje zveřejněné čínskou generální správou cel. Toto číslo znamená nárůst o 40,6% ve srovnání s předchozím rokem a poprvé zařadilo Rusko na seznam pěti největších čínských obchodních partnerů za USA (327,2 miliardy USD), Japonsko (157), Jižní Korea (153,4) a Austrálie (116,1). (RT News)

14167 Úpadek Německa: první manažer se veřejně ozval https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/705442/niedergang-deutschlands-erstem-top-manager-platzt-oeffentlich-der-kragen

Úpadek Německa: první manažer se veřejně ozval
Největší světová pojišťovna Mnichovská zajišťovna (Munich Re) se odvrátila od obvyklé politické zdrženlivosti a chce, aby Spolková vláda zastavila úpadek Německa. Konkurenční výhodou Německa vždy byla stabilita, nízká inflace, nízká zadluženost, bezpečnost, školy, úroveň vzdělání, správa, špičkové technologie a fungující veřejná doprava, řekl generální ředitel Joachim Wenning. "Na mnoha těchto frontách Německo za posledních 20 let silně prohrálo. V důsledku toho plynou investice a s tím spojené sociální zabezpečení budoucnosti do zahraničí." (DWN)

14166 Záludná pravda o tom, jak generativní AI využívá vaše data https://www.vox.com/technology/2023/7/27/23808499/ai-openai-google-meta-data-privacy-nope

Záludná pravda o tom, jak generativní AI využívá vaše data
Systémy AI trénují na vašich datech. co s tím můžete dělat? (Vox.com)

14165 Stížnost na blokaci dezinformačních webů smetl soud ze stolu https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-soud-zamitl-stiznost-organizaci-ktere-kritizovaly-blokaci-dezinformacnich-webu-40440211#dop_ab_variant=1118260&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Stížnost na blokaci dezinformačních webů smetl soud ze stolu
Nejvyšší správní soud (NSS) zamítl kasační stížnost neziskových organizací Institute H21 a Otevřená společnost, které kritizovaly loňskou výzvu k zablokování vybraných dezinformačních webů. Stát výzvou reagoval na vpád ruských vojsk na Ukrajinu. Podle obou organizací šlo o nezákonný zásah. Jejich žalobu ale v lednu zamítl Městský soud v Praze, podle kterého nešlo o autoritativní pokyn soukromým subjektům, ale spíše o doporučení nebo žádost, v praxi nevymahatelnou. (Novinky.cz)


14164 Hunter Biden podle bankovních záznamů dostal neuvěřitelných 20 milionů dolarů od Kazachů, Číňanů, Rusů, Rumunů a Ukrajinců https://nypost.com/2023/08/09/hunter-biden-linked-foreign-haul-at-20m-with-russia-ukraine-kazak-transfers-comer/

Hunter Biden podle bankovních záznamů dostal neuvěřitelných 20 milionů dolarů od Kazachů, Číňanů, Rusů, Rumunů a Ukrajinců
Rodina prezidenta Bidena a jejich spojenci inkasovali nejméně 20 milionů dolarů ze zahraničních zdrojů, včetně obchodních partnerů prvního syna Huntera Bidena v Rusku, Kazachstánu a na Ukrajině. Někteří z nich večeřeli se současným prezidentem. To odhalil sněmovní kontrolní výbor ve středu (9. 8.). Předseda výboru James Comer (R-Ky.) řekl Hunter Biden údajně poskytl ruským, kazachstánským a ukrajinským podnikatelům přístup k jeho otci jako viceprezidentu Baracka Obamy. (New York Post)

14163 Pracovníci britské muniční továrny, která zásobuje Ukrajinu, stávkují kvůli platům https://www.theguardian.com/uk-news/2023/aug/08/workers-at-uk-munitions-plant-that-supplies-ukraine-to-strike-over-pay

Pracovníci britské muniční továrny, která zásobuje Ukrajinu, stávkují kvůli platům
Pracovníci muničního závodu, který zásobuje Ukrajinu raketami, budou dva týdny stávkovat ve vyhroceném sporu o platy a bonusy. Téměř 50 zaměstnanců, kteří manipulují a nakládají rakety v závodě na obrannou munici v Beith, v Ayrshire, tvrdí, že byli výrazně krácení novou dohodou o odměňování a bonusech poskytnutých zaměstnancům montáže raket v závodě. Beith distribuuje rakety Storm Shadow a Brimstone, které na Ukrajinu posílá Ministerstvo obrany. Odbory GMB uvedly, že jejich členové každý rok vydělávají až o 18 000 liber méně než kvalifikovaní zaměstnanci. Firma DE&s výrazně zvýšila platový balíček pro kvalifikované zaměstnance, aby se zabránilo jejich náboru soukromými vojenskými firmami. (Guardian)

14162 Útok chladného počasí drtí Česko https://dfens-cz.com/utok-chladneho-pocasi-drti-cesko/

Útok chladného počasí drtí Česko
Mimořádně chladné léto roku 2023 děsí Česko. Na Kvildě bylo zaznamenáno 7,7°C, což je rekordně nízká teplota. Tak mrazivé léto tu ještě nebylo! Hrozí nám nová doba ledová? Zamrzne celá Evropa? Přední expert na klima podotýká, všichni zemřeme, pokud nezvýšíme produkci CO2, nevykácíme lesy, které stíní slunce, a nezrušíme větrníky, které chladí vzduch. Doba ledová se může lehce vrátit, pokud něco neuděláme. (D-Fens)

14161 Moskva odpustila africké dluhy ve výši 23 miliard dolarů https://www.rt.com/business/580448-russia-african-debt-putin/

Moskva odpustila africké dluhy ve výši 23 miliard dolarů
Ruská vláda odepsala více než 20 miliard dolarů dluhu, který měly africké země v minulosti, uvedl prezident Vladimir Putin na plenárním zasedání Rusko-afrického fóra v Petrohradě. Uvedl také, že Moskva vyčlení další finanční prostředky na pomoc s rozvojem kontinentu. Prezident uvedl, že Rusko poskytne těžce zkoušeným zemím kontinentu obilí zdarma. Burkina Faso, Zimbabwe, Mali, Somálsko, Středoafrická republika a Eritrea obdrží každá 25 000 až 50 000 tun obilí, přičemž Moskva uhradí náklady na dodání těchto zásilek. (RT News)

PS. To je fakt ďábelský plán: odpustit chudým dluhy a ještě jim dát obilí zadarmo.

14160 Očkovaným hrozí vyšší riziko infekce kovidem a hospitalizace https://www.vtforeignpolicy.com/2023/07/exclusive-vaccinated-at-higher-risk-for-covid-infection-and-hospitalization/

Očkovaným hrozí vyšší riziko infekce kovidem a hospitalizace
"V kohortě 3 byli jedinci s imunitou vyvolanou vakcínou vystaveni vyššímu riziku než jedinci s přirozenou imunitou vůči infekci (Delta aHR 4,90, 95% CI 4,48-5,36; Omicron 1,13, 95% CI 1,06-1,21) a hospitalizace (Delta aHR 7,19, 95% CI 4,02-12,84). Tyto výsledky ukazují, že riziko infekce a závažného průběhu je způsobeno osobní anamnézou imunity a variantou infekce způsobující SARS-CoV-2". Ve třech řádcích studie University z Tartu (Estonsko) se potvrzuje, že vakcíny proti kovidu jsou prakticky k ničemu. Nyní hrozí riziko různých závažných patologií spojených s toxickým spike-proteinem nebo nákazy takzvaným "průlomem kovid-19". Jiní vědce určili další "selhání vakcíny" genových sér mRNA nebo mDNA. Dokonce hrozí riziko, že očkovaní jsou příčinou jiných onemocnění, které souvisí s poškozeným imunitním systémem. (Veterans today)

14159 Venezuela: ve státě Amazonas bylo vystěhováno 7 253 nelegálních těžařů https://www.telesurenglish.net/news/Venezuela-7253-Illegal-Miners-Evicted-in-Amazonas-State-20230727-0026.html

Venezuela: ve státě Amazonas bylo vystěhováno 7 253 nelegálních těžařů
Venezuelské úřady podle šéfa Strategického operačního velení Bolívarských národních ozbrojených sil Dominga Hernándeze Láreze během července vystěhovaly 7 253 nelegálních horníků z Národního parku Yapacana v jižním státě Amazonas. "Od 1. července 2023 do dnešního dne bylo vystěhováno 7 253 subjektů environmentálních predátorů kvůli jejich svévolné přítomnosti v zóně státní bezpečnosti," uvedl Hernández Lárez prostřednictvím účtu Twitter. "Respektování přírody a její ochrany je povinností všech občanů," uvedl vojenský náčelník v souvislosti s intenzifikací operací proti nelegální těžbě ve venezuelské Amazonii. (Telesur)

PS. Proč naše zelené mozky netleskají levicovému Madurovi a Lulovi k ochraně Amazonie a naopak drží hubu k šílenému dovozu kapalného frakovaného zemního plynu z USA do EU, a navíc podporují válku na Ukrajině? Záhada ne/placených ne/ziskovek...

14158 Istanbulská úmluva v senátním výboru: Výbuch. Pro jen Němcová a Marvanová https://www.novarepublika.online/2023/07/istanbulska-umluva-v-senatnim-vyboru-vybuch-pro-jen-nemcova-a-marvanova

Istanbulská úmluva v senátním výboru: Výbuch. Pro jen Němcová a Marvanová
Ústavně-právní výbor Senátu doporučil horní komoře neratifikovat Istanbulskou úmluvu. Podle většiny členů výboru je tato Úmluva Rady Evropy o prevenci a potírání násilí na ženách a domácího násilí ideologickým dokumentem, který je založen na „genderovém třídním boji“. (Nová republika)

14157 Uvnitř financí Pornhubu https://www.semafor.com/article/07/27/2023/inside-pornhubs-finances

Uvnitř financí Pornhubu
Mateřská společnost Pornhub je překvapivě zisková navzdory nedávným finančním a reputačním hitům, podle interních projekcí recenzovaných společností Semafor, které dávají vzácný pohled dovnitř firmy. Vedoucí pracovníci očekávali zisk desítek milionů dolarů, přestože společnosti MasterCard a Visa odmítly zpracovávat platby za určité webové stránky, včetně Pornhubu. Provozní marže jsou přibližně 27% v roce 2021 a téměř 30% v roce 2022. To jsou odhady, společnost ukázala potenciálním investorům v roce 2021. Pro srovnání, Meta Facebook měl v roce 2022 provozní marži 25%. (semafor.com)

14156 Soudce odmítl špinavou dohodu Huntera Bidena https://www.moonofalabama.org/

Soudce odmítl špinavou dohodu Huntera Bidena
Včera Delaware americký okresní soudce Maryellen Noreika nixed dohodu o prosbě vyjednané mezi Hunter Biden právník Chris Clark a prokurátor tým z Joe Biden Ministerstva spravedlnosti. Hunter Biden je obviněn ze dvou daňových přestupků a provinění v případu zbraně. Dohoda byla vytvořena neobvyklým způsobem, který by Hunterovi Bidenovi poskytl imunitu kvůli dalším obviněním z toho, že se podle zákona FARA nezaregistroval jako zahraniční agent. Případy daní a zbraní byly rozděleny a soudci by byl poskytnut pouze soudní dohled nad žalobou na daňové otázky, zatímco část imunity byla skryta v dohodě o žalobě na případy zbraní, dohoda o odklonu, kde by soudní dohled zůstal u státního zástupce. Rozsáhlá část imunity by tak byla veřejnosti skryta. (Moon of Alabama, July 27, 2023)

14155 Vůdce nigerského puče se připojil k dlouhé řadě vzbouřenců vycvičených USA https://theintercept.com/2023/07/27/niger-coup-leader-us-military/

Vůdce nigerského puče se připojil k dlouhé řadě vzbouřenců vycvičených USA
Brigádní generál Moussa Salaou Barmou, který trénoval ve Fort Benning v Georgii, pomohl sesadit demokraticky zvoleného nigerského prezidenta. Tento náčelník speciálních sil a jeden z vůdců probíhajícího puče v Nigeru, byl vycvičen americkou armádou. Američtí vojenští důstojníci se od roku 2008 zúčastnili 11 převratů v západní Africe. "Měli jsme velmi dlouhý vztah se Spojenými státy," řekl Barmou v roce 2021. "Být schopen spolupracovat v této funkci je pro Niger velmi dobré." Minulý měsíc se Obama setkal s generálporučíkem Jonathanem Bragem, šéfem velitelství speciálních operací americké armády, na letecké základně 201. To je základna dronů v nigerijském městě Agadez, která slouží jako báze pro americké základny v západní Africe. (Intercept)

PS. Mezitím běží Rusko-Africký summit v Petrohradě, kde se jedná o dodávkách obilí a hnojiv. USA pomáhají tím, že ve stejné době udělaly vojenský puč v Nigeru, aby si zajistily prakticky zadarmo zdejší ropu. Každý pomáhá Africe, jak jen může.

14154 Slon v místnosti – racionální důvody proti E-governmentu, Digitálu a Cashless, o kterých nikdo nemluví https://dfens-cz.com/slon-v-mistnosti-racionalni-duvody-proti-e-governmentu-digitalu-a-cashless-o-kterych-nikdo-nemluvi/

Slon v místnosti – racionální důvody proti E-governmentu, Digitálu a Cashless, o kterých nikdo nemluví
Ze zaměstnání můžete podat výpověď. I z manželství, které by mělo být „až dokud vás smrt nerozdělí“, se můžete rozvést. Z branné povinnosti se můžete vyvléknout na výhradu svědomí. Dokonce i státního občanství se můžete vzdát… Ale datovka je na věčné časy bez jakékoli cesty zpět, bianco směnka na jakoukoli Digitální svévoli a zvůli státu a spřátelených IT firem, vůči které nebudete mít naprosto žádnou obranu ani zastání. (D-Fens)

14153 Na místě dopadu UFO se našla těla mimozemského původu, prohlásil v Kongresu bývalý zpravodajec https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-amerika-na-miste-dopadu-ufo-se-nasla-tela-mimozemskeho-puvodu-prohlasil-v-kongresu-byvaly-zpravodajec-40438894

Na místě dopadu UFO se našla těla mimozemského původu, prohlásil v Kongresu bývalý zpravodajec
Američané našli na místech dopadu či přistání neidentifikovaných létajících objektů těla mimozemského původu. Na půdě Kongresu to ve středu pod přísahou vypověděl někdejší příslušník tajných služeb David Grusch. Ten na sebe strhl pozornost tvrzením, že americká armáda má a v utajení střeží havarované i nepoškozené létající talíře. (Novinky.cz)

14152 Kreml odhalil detaily Rusko-afrického summitu https://www.rt.com/africa/580290-agenda-russia-africa-summit/

Kreml odhalil detaily Rusko-afrického summitu
Ruský prezident Vladimir Putin zahájí druhý Rusko-africký Summit v Petrohradě oslovením přítomných hlav států na plenárním zasedání ve čtvrtek (27.7.), řekl novinářům jeho poradce Jurij Ušakov. Pouze pět afrických zemí nebude na summitu zastoupeno, řekl Ushakov. Poznamenal, že vysoká míra účasti "potvrzuje touhu Afričanů posílit vazby s naší zemí, bez ohledu na okolnosti.” Ze 49 afrických vlád bude 17 zastoupeno hlavami států. Pět vysílá své místopředsedy, čtyři budou zastoupeni předsedy vlád a jednoho šéfem parlamentu, vysvětlil Ušakov. Dalších 17 zemí zastupují místopředsedové vlád nebo ministři zahraničí a 5 zemí velvyslanci. Putin promluví na ranním zasedání 17 hlav států a očekává se, že oznámí několik ruských iniciativ na pomoc Africe se "suverénním rozvojem", včetně přístupu k potravinám, hnojivům, moderním technologiím a energiím, uvedl poradce. (RT News)

PS. Prakticky celá reprezentace Afriky přijde do Ruska, protože to vede válku a zvládlo krizové řízení země tak, že se platy meziročně zvedly o 10 %. Měl by tam jet i Fiala z pětikolky, třeba by prohlédl, ale na to je už pozdě. Česko není Afrika.

14151 Američtí vojenští plánovači označují ukrajinskou protiofenzivu za "stupidní" https://sputnikglobe.com/20230725/us-military-planners-to-blame-for-stupid-ukraine-counter-offensive-1112134025.html

Američtí vojenští plánovači označují ukrajinskou protiofenzivu za "stupidní"
Bývalý americký diplomat a bývalý poradce pro zahraniční politiku republikánského Senátu Jim Jatras řekl, že washingtonským politikům a vůdcům Pentagonu prakticky nezáleží na těch, kteří umírají na frontě. Američtí vojenští analytici připomněli, že Pentagon by nikdy takovou vojenskou kampaň nespustil bez získání vzdušné převahy. Jenže Ukrajina na to nikdy neměla. Bývalý diplomat Jim Jatras řekl Sputniku, že americký plán pro jižní ofenzívu Ukrajiny byl nejen "stupidní", ale i "zločinný". (Sputnik News)

14150 Izraelský parlament schválil zákon oslabující Nejvyšší soud https://www.farsnews.ir/en/news/14020502000807/Israeli-Parliamen-Passes-Divisive-Law-Weakening-Spreme-Cr

Izraelský parlament schválil zákon oslabující Nejvyšší soud
Rozhovory na poslední chvíli o nalezení kompromisu, vedené izraelským prezidentem Isaacem Herzogem, nezabránily krajně pravicové vládě vedené premiérem Benjaminem Netanjahuem, aby prosadila hlasování, uvedla Al-Džazíra. Třetí a poslední hlasování o návrhu zákona prošlo 64-0 poté, co jej opozice na protest bojkotovala. Zákon, který je součástí širšího úsilí o revizi soudnictví, brání Nejvyššímu soudu v tom, aby zrušil vládní rozhodnutí. Zastánci tvrdí, že současná norma "přiměřenosti" dává nevoleným soudcům nadměrné pravomoci nad rozhodováním volených úředníků. Kritici vlády však tvrdí, že odstraňuje klíčový prvek dozorčích pravomocí soudu a otevírá cestu korupci a nesprávným jmenováním. Po hlasování ministr spravedlnosti Yariv Levin, Architekt plánu, uvedl, že parlament učinil "první krok v důležitém historickém procesu" revize soudnictví. Po hlasování se čekaly další masové protesty. (al-Manar)

PS. Izrael přestal být formálně západní demokracií, protože zrušil základní dělbu moci.

14149 Čína kritizuje spojence USA kvůli čipům https://www.rt.com/business/580196-china-japan-chip-curbs/

Čína kritizuje spojence USA kvůli čipům
Nová japonská obchodní omezení jsou "jasně namířena" proti Pekingu, uvedlo čínské ministerstvo zahraničí. Čína silně kritizuje vývozní omezení zařízení na výrobu čipů, které vstoupilo v platnost v Japonsku v neděli (23.7.) Loni v říjnu Washington zavedl rozsáhlou sadu kontrol vývozu, která zahrnovala opatření k odříznutí Číny od polovodičových čipů vyrobených s americkým zařízením kdekoli na světě. Nizozemská vláda zavedla kontroly vývozu v červnu a omezila prodej pokročilých strojů na výrobu čipů holandské výroby do Číny. Začátkem července čínská vláda oznámila, že od srpna budou vyžadovány zvláštní licence na export gallia a germania, dvou klíčových kovů používaných k výrobě počítačových čipů. Čína produkuje většinu svých globálních dodávek. Kromě polovodičů se tyto dva kovy používají ve výrobcích, jako jsou solární panely. (RT News)

PS. Čína bude mít do 2-3 let vlastní fotonové čipy (ZDE), Ale trh s vzácnými zeminami z Číny nahradit nelze, nyní ovládají světový trh na 80-90 %. Zelení budou vyrábět solární panely asi přímo ze slunce.

14148 Putin vyslal ostré varovanie https://www.hlavnespravy.sk/putin-vyslal-ostre-varovanie/3207154

Putin vyslal ostré varovanie
Putin vo štvrtok (20.7.) usporiadal videokonferenciu s členmi ruskej Bezpečnostnej rady. Na základe informácií z verejných zdrojov a informácií zozbieraných Ruskom sa Rusko domnieva, že Poľsko plánuje obsadiť ukrajinské územie západne od rieky Dneper, keďže toľko skloňovaná ukrajinská protiofenzíva sa rúca: V tejto súvislosti sa nemôžem zdržať komentára k tomu, čo bolo práve povedané, a k správam v médiách, ktoré sa objavili o plánoch na vytvorenie akéhosi takzvaného poľsko-litovsko-ukrajinského útvaru. Nejde o skupinu žoldnierov – tých je tam dosť a sú likvidovaní -, ale o dobre organizovanú, vybavenú regulárnu vojenskú jednotku, ktorá má byť použitá na operácie na Ukrajine, vrátane údajného zaistenia bezpečnosti dnešnej západnej Ukrajiny – vlastne, aby som veci nazval pravým menom, na následnú okupáciu týchto území. Výhľad je jasný: v prípade, že poľské jednotky vstúpia napríklad do Ľvova alebo na iné ukrajinské územia, zostanú tam a zostanú tam natrvalo. A v skutočnosti neuvidíme nič nové. Len pripomeniem, že po prvej svetovej vojne, po porážke Nemecka a jeho spojencov, poľské jednotky obsadili Ľvov a priľahlé územia, ktoré boli súčasťou Rakúsko-Uhorska. (hlavnespravy.sk)

14147 "Vážné pochybnosti" o bezpečnosti vakcíny COVID-19 po nuceném uvolnění 15,000 stránek údajů z klinických studií https://www.zerohedge.com/covid-19/serious-doubt-about-covid-19-vaccine-safety-after-forced-release-15000-pages-clinical

"Vážné pochybnosti" o bezpečnosti vakcíny COVID-19 po nuceném uvolnění 15,000 stránek údajů z klinických studií
Konzervativní skupina pro obhajobu veřejného zájmu hájící republiku (DTR) získala téměř 15,000 stran údajů z klinických studií vakcíny proti COVID-19 společnosti Moderna, přičemž tvrdí, že data ukazují "naprostý nedostatek důkladnosti" studií a bezpečnost vakcíny označuje za "zásadně pochybnou". V důsledku úspěšného soudního sporu zákona o svobodě informací (FOIA) proti americkému Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) skupina nedávno oznámila, že získala a vydává téměř 15 000 stránek dokumentů týkajících se testování a nežádoucích účinků spojených s "Spikevax", vakcínou moderna COVID-19. Od roku 2022 je skupina zapojena do soudních sporů proti FDA týkajících se výroby údajů předložených společností Moderna na podporu její žádosti federálním regulačním orgánům o schválení její vakcíny. (Zerohedge)

14146 V Rusku zadrželi Girkina https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-ruska-fsb-zadrzela-girkina-40438425#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart

V Rusku zadrželi Girkina
Vyšetřovací výbor Ruské federace zadržel v pátek okolo poledne ruského vojenského důstojníka Igora Girkina. Stalo se tak kvůli podněcování k extremismu. Informuje o tom ruský server RBC.ru. Girkin v poslední době ostře kritizoval ruské vedení včetně prezidenta Vladimira Putina. (Novinky.cz)

14145 Pacienti brněnské nemocnice prodali svou identitu. Stali se z nich ukrajinští obilní magnáti Zdroj: https://brnenska.drbna.cz/zpravy/spolecnost/27738-pacienti-brnenske-nemocnice-prodali-svou-identitu-stali-se-z-nich-ukrajinsti-obilni-magnati.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu&utm_source=copy#dop_ab_variant=757030&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box https://www.investigace.cz/obili-z-ukrajiny-vyvoz/

Pacienti brněnské nemocnice prodali svou identitu. Stali se z nich ukrajinští obilní magnáti
Korupce v Ukrajině bují i během války. V podvodu s nezdaněným vývozem obilí do Evropy za miliardy korun nehrají roli jen naštvaní čeští farmáři, figurují v něm i pacienti nemocnice v Brně. (Investigace.cz)

14144 Oprav dům po babičce. Nebude to z daní, ale z EU, vzkazuje Hladík. Ekonomové se drží na hlavu https://cz24.news/oprav-dum-po-babicce-nebude-to-z-dani-ale-z-eu-vzkazuje-hladik-ekonomove-se-drzi-na-hlavu/

Oprav dům po babičce. Nebude to z daní, ale z EU, vzkazuje Hladík. Ekonomové se drží na hlavu
Na opravu staršího domu mohou žadatelé dostat až milion korun. Vše díky novému dotačnímu programu „Oprav dům po babičce“, který spustí Ministerstvo životního prostředí od září 2023. Bonusem programu bude padesát tisíc korun příspěvek na nezaopatřené dítě a výhodný stavební úvěr. Program bude hrazen z fondů Evropské unie. (CZ24 News)

14143 Zemřel Milan Kundera, spisovatel, který se prosadil v Česku i ve světě https://echo24.cz/a/Hf7ws/zpravy-domov-zemrel-milan-kundera-spisovatel-ktery-se-prosadil-cesko-svet

Zemřel Milan Kundera, spisovatel, který se prosadil v Česku i ve světě
Kundera, který ve věku 94 let zemřel, se v posledních dekádách stáhl do ústraní a mluvit chtěl jen prostřednictvím svých děl. Se starou vlastí ale zůstal v kontaktu - v roce 2019 dostal zpátky občanství, o rok později daroval sbírku svých knih a archiv Moravské zemské knihovně a také konečně povolil překlady svých francouzsky psaných knih do češtiny. (Echo24)

14142 Henten summit NATO… https://www.litterate.cz/henten-summit-nato/

Henten summit NATO…
Vy, co si pořád ještě myslíte, že slavně vítězíme a Ukrajině stačí jen dodat posledních deset tanků, dvacet obrňáků a svaté Himarsy, doporučuji sledovat vývoj našeho státního rozpočtu. Dále prosím upřete svou pozornost na vládní škrty pomoci ukrajinským uprchlíkům, vzpomeňte si, před jak dávnou dobou se mluvilo o tom, že budeme na Ukrajině něco rekonstruovat, podívejte se, jak Válek brilantně vyřešil nedostatek léků a jak Bartoš mluví o tom, že cesta z bytové krize spočívá v tom, že byty nebudeme vlastnit. (Litterate.cz)

14141 We all die in the woke submarine https://dfens-cz.com/we-all-die-in-the-woke-submarine/

We all die in the woke submarine
Sám průlez byl testovaný jen do hloubky 1500 m. Propracovaný řídící systém spočíval v joysticku pro herní konzoli bez zálohy nebo redundance. Cestující seděli na podlaze, tedy na vnitřní strany tlakového tělesa, pouze pilot, kapitán, prostě ředitel ponorné popelnice, si hověl na něčem jako prkénko u záchoda. Zdaleka největší odvaz ale byla vývojová strategie, kterou formuloval majitel firmy Stockton Rush, současně jedna z obětí katastrofy... (D-Fens)

14140 Valerij Viktorovič Pjakin - Otázky a odpovědi českým divákům - dabing https://www.youtube.com/watch?v=uA85JJ2nrvk

Valerij Viktorovič Pjakin - Otázky a odpovědi českým divákům - dabing
Proč se KOB, vedle území bývalého SSSR, nejvíce rozšířila v Čechách a na Slovensku. (Zakázané vzdělání)

14139 Petice proti ratifikaci Dohody mezi Českou republikou a Spojenými státy americkými o spolupráci v oblasti obrany https://www.novarepublika.online/2023/07/petice-proti-ratifikaci-dohody-mezi-ceskou-republikou-a-spojenymi-staty-americkymi-o-spolupraci-v-oblasti-obrany

Petice proti ratifikaci Dohody mezi Českou republikou a Spojenými státy americkými o spolupráci v oblasti obrany
Žádáme naše čtenáře, aby připojili své podpisy pod petici, protestující proti smlouvě, která z nás dělá lokaje a spolupachatele zločinecké velmoci – USA – a její servisní organizace NATO. (Nová republika)

14138 Spygate: Je Conteho vláda zodpovědná za falešné obvinění Trumpa z finančních zločinů? https://outsidermedia.cz/spygate-je-conteho-vlada-zodpovedna-za-falesne-obvineni-trumpa-z-financnich-zlocinu/

Spygate: Je Conteho vláda zodpovědná za falešné obvinění Trumpa z finančních zločinů?
Jedná se o obrovský skandál, nejzávažnější nejen v dějinách Ameriky, ale i v dějinách Itálie. Je těžké si vzpomenout na tak závažný skandál, který by se týkal nejvyšších členů italských institucí v podvratné operaci proti prezidentovi spojenecké velmoci. (La Cruna dell'Ago via Outsidermedia)

14137 Popcorn, nebo kávičku? https://www.litterate.cz/popcorn-nebo-kavicku/

Popcorn, nebo kávičku?
Už rozumím tomu, proč si tu Putin neplatí žádnou pátou kolonu. On jí nepotřebuje. Ani Le Pennová ani nikdo jiný pro něj neudělali tolik, co Macron se Scholzem. Nikdo tu neudělal pro Rusko tolik, co Fiala a vlastně i Moraviecki… Já už roky upozorňuju na to, že Západ jde do háje, ale kam se hrabu na Stanjuru… (Litterate.cz)