Zatím se nebudeme podrobně vyjadřovat ke kotli v Děbalcevu, kde je asi uzavřeno kolem 8.000 vojáků a techniky. Kotel se asi uzavře zítra dobytím třetí, a tím i poslední frontové linie obrany ukropů ve vesnici Popasné. Pravděpodobným hrdinou bude velitel opolčenů Mozgovoj a jeho brigáda Přízrak a spolu s ním i ukrajinští kozáci a jejich atamani. Tím se "asi" naplní náš článek ze 23. 09. 2014, kdy jsme psali totéž (Kotel u Děbalceva je asi uzavřen). Jenže mezitím bylo něco jako příměří a při něm se počet zdejších vojáků a techniky asi o dva tisíce mužů zvětšil.



Prozatím se podívejte na úplně nejčerstvější mapu bojišť Novorussije z dneška kolem 18.00. Připomínáme, že zuří také skrytá válka diverzních skupin na obou stranách, které ničí infrastukturu protivníka.


Jak sami vidíte, video je velmi zdrženlivé v hodnocení výsledků ofenzívy, která běží kompletně na všech frontách, aby přibila ukropy na jedno místo i s jejich technikou. V Děbalcevu se už první jednotky ukrů začínají vzdávat i s technikou, nic jiného jim ani nezbývá. Situace je natolik vážná, že i světové a české korporátky volají s Porošenkem o příměří. Přitom jim ještě před týdnem vůbec nevadilo systematické bombardování celých opolčeneckých měst a vesnic, která ukropové ničili, a dokonce zcela zničili dovezenými zbraněmi z týlu. A hlavně to vůbec nevadilo oficiálním EU-pozorovatelům z OBSE, kteří se tím zcela znemožnili. Válka teď na obou stranách pokračuje zcela otevřeně, takže jich v podstatě není třeba. Ale třeba se konečně vyjádří k letu MH17, na který se pro změnu zcela zapomnělo. EU asi ví proč, a Nizozemci takticky mlčí. Přitom z USA dotáhli domů zásoby zlata v rekordním čase, ale to je jistě náhoda. Takže k věci. Cyborgové na letišti v Doněcku a fašisté z praporu Azov vykřikovali, že v zimě budou mít vojenskou parádu v Doněcku. Mají pravdu, stalo se, viz toto video.


A toto jsou ti opravdu štastní a vyvolení, protože vůbec žijí. Na video jejich kamarádů zasypaných jejich vlastními raketomety v novém terminálu letiště se raději nebudeme dívat. Třeba to pustí Česká televize v hlavním zpravodajství. Pořád se mluví o invazi ruské armády, která zatím existuje jen v západních médiích. Ta chytřejší z nich (tedy nikoliv česká) raději mluví jen o dodávkách zbraní. Tak se pojďme podívat, kdo a jak dodává zbraně na opolčeneckou frontu.


Jak sami vidíte, hlavním dodavatelem je sama ukrajinská armáda, nyní silně podporovaná z našich daní. A montér nahlas nadává na pitomce z řad ukropů, kteří zničili motory za milióny dolarů jen proto, že neznají základní obsluhu. Používáme schválně jako platidla dolar, protože válečná ekonomika Ukrajiny je financována z NATO. A poslední perlička se týká ukropů v uniformách, kteří kupodivu umí perfektně anglicky, a nyní musí kvapem prchat hlavně z dobývaného Mariupolu.


Tím se konečně dostáváme k nadpisu článku podle známé knihy Grahama Greena Náš člověk v Havaně. Ti "naši" z NATO jsou již v Mariupolu. Ale jak se z videa zdá, moc se jim nedaří. A o publicitu nemají žádný zájem, na rozdíl od vítězných opolčenců. Není to až tak překvapivé. O žoldnéřích z firmy Blackwater jsme již několikrát psali, na videu nemusí být vojáci a poradci NATO. Na špinavou práci se vždy najímali žoldnéři, viz zvěrstva spáchaná firmou Blackwater v Iráku, hlavně ve Falúdži, kde také vznikl ISIL. Heslo "dirty wars" a stejnojmenný film mluví za vše.