Hnutí Anonymous se rozhodlo dělat dělat světovou politiku pro lidi tam, kde světové vlády dělají politiku pouze pro sebe. Nejprve hacklo vládní weby v Sýrii v momentu, kdy Asad zaútočil na demonstranty v ulicích. Pak následovala stejná výhrůžka v případě amerického koncentráku, nyní již vyhlazovacího typu, na Guantanámu. A nyní byl proveden podobný útok na turecké vládní weby jako odveta za způsob, jímž autoritativní premiér Recep Tayyip Erdogan pohrdá vůlí občanů projevenou na masových demonstracích.

A to jej čeká návrat poražených syrských rebelů do Turecka, které je celou dobu podporovalo a posílalo na syrské území. Tento "dáreček" již přímo v Turecku spáchal několik krvavých atentátů s desítkami mrtvých. A nyní se vrátí ze Sýrie zpět, se všemi zbraněmi a vybaven kanystry nervového plynu sarinu. Není divu, že obyvatelé západní, proevropské části Turecka začali proti podobné politice vehementně protestovat. Anonymous jim pomohli tímto prohlášením.


Haknuté byly stránky vlády, prezidenta, provládních médií poplatných Erdoganovi, web istambulské policie a web vládní strany AKP. Hnutí na videu potvrdilo, že byli nuceni zasáhnout poté, co vláda brutálním způsobem, tj. slzným plynem, vodními děly a ozbrojenou policií, zasáhla proti pokojným demonstrantům v různých tureckých městech. Provládní weby byly blokovány mimo jiné i proto, že vláda provedla cenzuru informací, a tím omezila demokratické právo občanů na informaci.

Hnutí prozatím nemá vyhraněný politický charakter. Původní důvod pro demonstraci byl ten, že nenasytní developeři v centru Istambulu pravděpodobně podplatili městskou radu, aby souhlasila se zničením cenného parku v centru města pro obchodní středisko. Následovaly podobné demonstrace v dalších městech, k nimž se nyní připojili se specifickými požadavky i turecké národní odpory.