Načítání...
 

Český politický a volební kabaret

2018 / 2
Strana 1 / 2 / 3
Fenomén Babiš je zajímavý tím, jaký politický tanec spustil a kdo v něm hraje prim. A k běžnému kabaretu přišla i dvě notorická výročí, která ustavují ne/smysl současného politického režimu.

Jak šlape prezidentský korporátní cirkus

Václav Umlauf

Chytřejší čtenáři mainstreamu se jistě ptají, proč prokopnutá korporátní média fanaticky podporují jen jednoho kandidáta, který je celý život prorežimním poskokem, je absolutně bezbarvý a hned v první velké TV debatě sám sebe namazal na chleba před očima celé party užaslých pravdoláskařů.


Chytřejší čtenáři mainstreamu se jistě ptají, proč prokopnutá korporátní média fanaticky podporují jen jednoho kandidáta, který je celý život prorežimním poskokem, je absolutně bezbarvý a hned v první velké TV debatě sám sebe namazal na chleba před očima celé party užaslých pravdoláskařů. Jak vidíte, z piety k volebnímu prezidentském cirkusu nikoho neuvádím jménem, abych nepochybil a nepustil do světa falešnou zprávu o Zemanovi. Tak se ptejme: Kdo a proč platí volební cirkus jedné straně? A proč vlastně?

Bratři Kochové, náš dostižitelný US-vzor

Náš web sleduje s neskrývaným údivem činnost bratří Kochů v USA. Viz článek Bratři Kochové aneb Jak jedno procento oblbuje Ameriku. Pro naše analýzy je činnost těchto dvou miliardářů velmi důležitá, protože ukazuje přechod od korporátního kapitalismu ke korporátnímu fašismu. Viz starší článek Korporátní fašismus překresluje mapu USA. Tato dvojčata paří k nejbohatším lidem v USA (viz Wikipedia), jsou to známí Republikáni. O životní prostředí kolem svých chemických továren se starají přesně tak, jak vidíte na reportážním videu. Bratři Kochové jsou skuteční revolucionáři, jako většina zástupců jednoho procenta. Článek Inside the $400-million political network backed by the Kochs ukazuje výsledné schéma neziskovek, které platí tito dva bratři v neoliberálním triku.




V tomto kruhu se pohybuje kolem 400 miliónů dolarů, jejichž původ je možné dohledat podle daňových přiznání. Tučná čára označuje výši darů. Bratry Kochovými založené "veřejné organizace" popírají vše a přitakávají všemu, na co jejich pravicoví jednoprocentní dobrodinci ukáží prstem. Za to je také Kochové platí. A nyní k tomu výsledku, protože ukazuje, proč se i u nás platí bezbarví prorežimní poskoci všeho prezidentského druhu. Politický lobbing a mediální lhaní je investiční činnost jako každé jiné neoliberální podnikání, v němž jde o to, jak vykrást zdroje státu.


Dva zázraky do tří dnů a horkovzdušný balón jménem Drahoš

Václav Umlauf

Proč chtěla pražská katolická kavárna zařídit hned dva zázraky do tří dnů? V prvním kole připravila Drahošovo neposkvrněné politické početí. Ve druhém kole už šla přímo na Drahošovo nanebevstoupení.


Odvolili jsme v Praze 2 ve druhém kole Zemana, což byl na zdejší poměry heroický výkon. A zcela vyčerpaní házením lístků do urny jsme zapadli do jedné asijské restaurace. Před třemi lety byla tato putyka laciná a asijsky dobrá; pak byla jen dobrá a drahá; dnes si tam dávám smažák s hranolky, jako v každé jiné podezřelé české hospodě. Asijci perfektně pochopili, o čem je česká ekonomika, a tím i politika. A pochopitelně jsme se bavili o volbách s vědomím, že to Zeman už vyhrál. Proti mne u stolu seděla blondýna v hezkých letech, která měla nepokrytě ráda chytré a inteligentní kněze, neb o nich s chutí mluvila. A tato přívětivá blondýna vysvětlovala na názorných příkladech, že hysterie v pražských katolických kruzích pro Fischera a pak pro Drahoše dosáhla eschatologického maxima.

To mne zaujalo, protože při bližším dotazu připustila, že není pravá blondýna, pouze se za ni chemicky vydává. Na šarmu jí to ale nic neubralo, což připomíná českou politiku a pseudo-levicového Zemana. Začněme racionálně. Levice neměla v prezidentských volbách žádného kandidáta. Takže katolíci kolaborující už jednu generaci s prodejnou a zkorumpovanou pravicí a s českými tuneláři mohli být naprosto klidní. Zeman jako Drahoš, pravicově je to prašť jako uhoď. Pravice vyhrála ve druhém kole kontumačně. Pro křesťany všeho pravicového druhu a speciálně pro katolíky stačilo vyslat klasický pravicově-agitkový pokyn, že mají být moudří, rozumní atd. jako posledních dvacet let a že mají jít k volbám. Ne tak pokřtěná pražská kavárna, která spustila v Praze protizemanovskou a prodrahošovskou kampaň hodnou husitských iluminátů za pravdu a lásku.

Patřím nedopatřením vzdělání, diplomů a živobytí také ke skupině akademiků, ale smýšlením jsem klasický vesničan. To je zásadní důvod, proč mne rojčení pražských pravicových husitů pro jedno procento nechává chladným. Ale jako politický filosof se musím ptát. Proč chtěla pražská katolická kavárna zařídit hned dva zázraky do tří dnů? V prvním kole připravila Drahošovo neposkvrněné politické početí. Ve druhém kole už zařizovala Drahošovo nanebevstoupení, což byl přímo božský výkon. Politicky neposkvrněný Drahoš dodnes ovládá mainstreamová média. Ufon by po přistání do Česka jistě konstatoval, že volby vyhrál Drahoš, nikoliv Zeman. Nanebevstoupení Drahoše na Hrad zmařil zejména moravský katolický venkov, protože je chudý a zcela přízemní, jak konstatovali samotní pravdoláskaři. Proto zásadně a radikálně odmítá věřit na pitomosti bohaté a ideologicky zblblé pražské kavárny.





Povolební hysterie pražské kavárny

Pavel Letko

Nějak se našim umělcům a intelektuálům ztratil zdravý selský rozum se smyslem pro proporce. V nebi nemají podle nich asi nic lepšího na práci než řešit prezidentské volby v České republice.

Prezidentské volby skončily, pěstování nenávisti pokračuje. Jak také jinak. Pražská kavárna hýčká své démony pečlivě již mnoho let. Podvědomě dobře tuší, že kdyby „pravda a láska zvítězila nad lží a nenávistí“, zhroutil by se jim jejich vnitřní svět. Nemohou ani polevit, protože démon nenávisti je nenasytný, nikdy nemá dost. Zmocňuje se postupně čím dál víc vnitřního světa každé lidské bytosti, která mu poskytne prostor a v důsledku toho se projevuje i navenek histrionským chováním s poruchou vnímání reality. Dříve se tomu říkalo hysterie, dnes se tomu mnohem vhodněji říká „histrionská porucha osobnosti. Podíváme-li se totiž na význam slova histrion = herec, kejklíř, komediant ZDE a charakteristické rysy histrionské poruchy osobnosti (teatrálnost, přehnaný projev emocí, sebedramatizace), jako bychom se dívali na náš virtuální svět zprostředkovaný médii. Posuďte sami:

František Skála, výtvarník:
Jsem zdrcen, protože se dá říct, že lež a nenávist zvítězila nad pravdou a láskou a český lid, když měl možnost si vybrat inteligentního, čestného a vzdělaného člověka, anebo prolhaného, vulgárního alkoholika, tak si vybral druhou variantu

''Zdroj ZDE

Jan Hrušínský, herec a ředitel Divadla Na Jezerce píše svým zemřelým rodičům:
Moji milovaní. Mami a tati, …vím, že se na nás odkudsi díváte a držíte nám palce. Budeme to teď nějaký čas potřebovat. Táto, představ si, že u nás už zase komunisti zvedají hlavy! A Rusáci už tady zase větří šanci.

Zdroj ZDE

Marek Orko Vácha, katolický kněz :
Jak je vlastně vůbec možné, že tolik lidí dalo přednost lži před pravdou, Rusku před Evropou.. Ne jak je možné, že Miloš Zeman získal několik desítek nebo jednotek procent hlasů, ale jak je vůbec možné, že mu dal někdo hlas, byť jen jeden. Zdá se mi, že je to především moje vina.

Zdroj ZDE