Načítání...
 

Nechtěné kouzlo barevných revolucí

2020 /12

Hlavní aktér barevných revolucí ve světě se nakazil vlastním virem, který úspěšně rozkládá americkou demokracii. Korporacemi fedrovaná barevná revoluce způsobila zásadní krizi legitimity státní moci, což ukázaly poslední prezidentské volby.

USA jdou od korporátní barevné revoluce k politické anarchii

Václav Umlauf

Vládnoucí parta Demokratů potřebuje demokracii jen jako zábavní divadlo pro lid a v tom se shodne s přímo vládnoucím miliardářem od Republikánů. Obě strany v současné situaci ozbrojeného střetu levicových a pracovivých militantních bojůvek připravují scénáře státního převratu. Boj o mimo-volební uchopení moci začne zneuznáním prezidentských voleb jednou nebo druhou stranou.


Nechtěl bych být kůži Sorošem a CIA placenými elfy, a rozhodně nezávidím kšeftu korporátních presstitutů, pokud se týká komentování politické situace v USA. Neoliberální režimy ve srovnání s bývalým reálným socialismem nasadily v globálním korporátním pelotonu tak rychlé tempo autodestrukce, že za chvíli nebude co krást, ani o čem lhát. Před rokem jsem strávil měsíc a půl v Portlandu v USA, protože jsem zde absolvoval spirituální formaci, což přeloženo pro ateisty znamená povinné církevní školení. Portland je město, kde letos probíhaly nejdelší a nejvíce medializované demonstrace v rámci hnutí Black Lives Matter (BLM). Letos bylo setkání pedagogických jezuitských kolegů zrušeno a do Portlandu jsem nejel, důvodem byla epidemie Covid-19 v USA.

S US-kolegy roztroušenými po celých USA jsem se viděl letos o letních prázdninách virtuálně přes internet. Z celého vývoje jsou nešťastní jak šafářův dvoreček. Epidemie koronaviru začíná napadat privátní středoškolský a vysokoškolský systém, což je případ katolických univerzit a jezuitských škol. Zadlužení studenti a jejich rodiče už nemají po vlně nezaměstnanosti na placení školného na úrovni college, což se pochopitelně projeví další léta na univerzitách (Kolik doopravdy stojí školné v USA). Portland je podle mých US-kolegů prý nejevropštější město v USA, což asi odpovídá. Moderní MHD tam jezdí naprosto spolehlivě po 20 minutách i v neděli. V oblasti kolonizované mimo jiné i švédskými protestantskými farmáři nejprve došlo k povinnému vyvraždění a vymření indiánů na civilizační nemoci. Zemřelo jich 90 %, zbytek z nich skončil v neúrodných a ekonomicky zaostalých rezervacích. V bělochy dobytém území s příjemným klimatem a krásnou krajinou se usadila Demokratická strana a město Portland spravuje už desetiletí na způsob evropské civilizace. Míra svobody shromažďování a sociálního zabezpečení je ve městě opravdu vysoká, tedy ve srovnání s jinými městy v USA.



Rozhodně nekrademe zadarmo. O čem je korporátní "barevná revoluce" v USA?

Václav Umlauf

Kdo vyvolal "barevnou revoluci" v USA a za jakým účelem? Odpověď je třeba hledat v nenápadných znameních doby, které ale nesmí mít charakter konspirativních teorií. Takže nejprve skládejme fakta. Koupení korporátní politici a banksteři si hodili módní liberální nátěr a takticky mlčí k vypalování obchodů a k rabování.

Dne 25. května 2020 byl 46letý černoch George Floyd zabit v Minneapolis v Minnesotě při zatčení za údajné použití padělané bankovky. Derek Chauvin, bílý policista, klečel na Floydově krku téměř devět minut, tím jej smrtelně zranil. Zadušený Floyd pak zemřel v nemocnici. Zásah byl natočen na video a dnes jsou z pokusu o vraždu nebo zabití obžalováni všichni 4 policisté, kteří byli u zásahu. Tolik fakta, po kterých začaly rasové nepokoje. Ty jsou nyní ukončené výzvami k demontáži městské policie, vypalováním a drancováním obchodů. To vše by v USA nebylo nic nového, kdyby to nebylo zde a nyní, když USA končí záruční doba na světové impérium a pokračuje masakr koronavirovou pilou. Ten je spojený s neuvěřitelným obohacením jednoho promile vyvolených, kterému byly v krizi přednostně poskytnuty "záchranné půjčky" a byly jim odpuštěny už beztak směšně nízké daně.

Charakter barevné revoluce v USA

V krátkých zprávách jsme publikovali velmi zajímavý článek známého komentátora s pseudonymem Saker pod názvem Začal systémový kolaps americké společnosti.

Někteří by mohli být v pokušení říci, že to, co v USA vidíme, je americká verze francouzských Žlutých vest (ŽV). Ujišťuji vás, že tomu tak není. Zaprvé, ŽV mají naprosto jasný politický program. Americké nepokoje nikoliv. Dále ŽV jsou většinově mírumilovné a většinu násilí podnítily francouzské policejní síly, včetně použití falešných agentů. I když v USA rozhodně existují mírumilovní demonstranti, ani BLM ani AntiFa nepokoje neodsoudily. A proč by měly, když ani americká média a politici nemají odvahu to udělat?




Technofašismus a konec hry na demokracii

Květa Pohlhammer Lauterbachová

Po uplynutí této pandemie, ať již byla vyvolána kýmkoliv a za jakýmkoliv účelem, přijdou účty a hladomor. Ty účty nebude platit ono 1 promile nahoře, ty účty zaplatíme všichni. Hlavně však naše děti a vnoučata.



Jak nový digitálně-finanční komplex převzal roli komplexu vojensko-průmyslového

Není pochyb, že se dnešní situace podobá až příliš situaci před sto lety, kdy hospodářská krize a roztočení kola hyperinflace umožnilo nástup fašismu v Evropě, který vyústil v nejkrvavější válku posledních století.

O tom, že zákonitě musí přijít propíchnutí obrovské bubliny, která bude mít za následek zhroucení hospodářského systému a že peníze, které nyní politici rozhazují plnýma rukama bez ohledu na jakékoliv ekonomické zákonitosti, bude muset někdo zaplatit, píšeme za účelem zvýšení obecné finanční gramotnosti, tedy nikoliv té, kterou šíří banky, již několik let. Jak se ukazuje, „zdroje jsou“. Tedy nástrojů je dost a stačí se poohlédnout do minulosti.

Nejenom hyperinflace, ztráta úspor obyvatel, nové daně včetně daně na nemovitosti dle modelu v Německu z roku 1952, které znamenaly prakticky padesátiprocentní vyvlastnění a které budou tak vysoké, že majitelům nezbude, než se znovu zadlužit u bank, toho všeho se musíme bát. Už se o tom hovoří, a to dokonce i oficiálně v německém Bundestagu.

Naše nové evropské vedení včele s ráznou Ursulou von Leyenovou posílené dále šéfkou ECB Christinou Lagardeovou a německou dámskou dvojkou ve složení Angela Merkelová a Annegret Kramp-Karrenbauerá nás horentně zadluží, jak jinak než u „finančních trhů“, aby si velkobanky opět přišly na své. Pod záminkou bohulibé „solidarity“ s Itálii, Španělskem a Francií, zeměmi nejvíce postiženými koronavirovou katastrofou, tak zabijí dvě mouchy jednou ranou: Na jedné straně pomohou udržet ještě nějakou dobu zrůdné globální finanční kasino v chodu, na té druhé urychlí koncentraci a centralizaci moci v Bruselu.